Γι' αυτό και θα αποτύχει, ΕΚΤΟΣ κι αν υποννοούν ότι θα δώσουν άδειες μόνο για ψηφιάκο επειδή θα βγάλουν ημερομηνίες για switch-off του αναλογικού.
Τον περασμένο Ιούλιο, ο Παππάς είπε σε συνέντευξή του τα εξής:
Τι θα γίνει με τις ραδιοφωνικές άδειες; «Με τις ραδιοφωνικές άδειες είμαστε στη φάση διεξαγωγής του διαγωνισμού για τον πάροχο περιεχομένου ψηφιακού ραδιοφώνου. Θα πάμε με μια κίνηση δύο ταυτόχρονων βημάτων. Δηλαδή, η μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο και η αδειοδότηση να γίνουν ταυτόχρονα. Δεν πρέπει να σπαταλήσουμε χρόνο αυτή τη στιγμή για να ρυθμίσουμε ένα τοπίο το οποίο είναι απείρως πιο αρρύθμιστο από την τηλεόραση. Να σου πω ότι υπάρχουν χίλιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Ελλάδα, ενώ σε όλη την Ευρώπη 12.500. Αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο είναι σημαντικό. Πρέπει να γίνει η μετάβαση. Θα πάρει κάποιο διάστημα, αλλά μετάβαση και ρύθμιση θα γίνουν ταυτόχρονα».
Αυτό θα γίνει εντός του 2018 ή πάμε για το 2019; «Για το 2019. Για το 2018 δεν μπορώ να το πω, όχι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει και το ΕΣΡ, το οποίο ως προς τους παρόχους περιεχομένου έχει και την αρμοδιότητα των αδειοδοτήσεων».
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε Στα παραπάνω λεγόμενα του Παππά, έχω να προσθέσω ότι μέχρι σήμερα νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει μόνο για το ψηφιακό ραδιόφωνο (χάρτης συχνοτήτων, διαδικασία αδειοδότησης).
Επομένως, αν υποθέσουμε ότι αύριο το ΕΣΡ χορηγούσε κανονικές άδειες λειτουργίας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (παρόχους περιεχομένου - πελάτες του παρόχου δικτύου), αυτές θα αφορούσαν αποκλειστικά ψηφιακή εκπομπή μέσα από τις νομοθετημένες πολυπλεξίες DAB+.
Όσο για τον επαναληπτικό διαγωνισμό της ΕΕΤΤ για τον πάροχο δικτύου DAB+, πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα, αν λάβει μέρος σ’ αυτόν κάποια θυγατρική εταιρεία δικτύου της ΕΡΤ ή σύμπραξης ΕΡΤ – Digea, η οποία θα διεκδικήσει τουλάχιστον την πολυπλεξία εθνικής εμβέλειας.
Το σίγουρο είναι ότι μετά την ολοκλήρωση αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, θα δείξει σιγά – σιγά πού πάει το πράγμα και για τους ραδιοφωνικούς.