NetSurfer g 7 μπορεις να μου πεις που προκυπτει καλοπροαιρετα οτι σε μοντελλο του 2011 samsung εχεις hbbtv? Δεν ξερω αλλα εγω εχω smart hub μοντελο 2011 στην δικια μου που ειναι του 2011 SAMSUNG UE 40D 6750 ΜΟΝΤΕΛΛΟ 2011 και δεν ξερω τιποτε αν εγω εχω hbbtv .Ισως εσυ οντως να ξερεις και να εχεις δει οτι η tv σου το μοντελο σου που αναφερεις εχει hbbtv ενω εγω στην δικια μου δεν μπορω να εξαγω τετοιο συμπερασμα.Εχω εξυπνη τηλεοραση smart με ιδιοτητα το λεμε hub?Αυτο μονο εχω προς το παρον .Παλιοτερα σε καναλι δορυφ στον ΑSTRA νομιζω ειχα βγαλει Γερμανικο καναλι που μου εδειχνε να πατησω ενα κουμπι κοκινο και ειχε την θεματολογια του καναλιου δεν ηξερα τοτε τι ηταν?!!!Εκτος κι αν λεγοντας εσυ οτι δεν μου δουλευει το hbb εννοεις οτι δεν σου εμφανιζεται το κοκινο κουμπι της ΕΡΤ HYBRIDIG στην οθονη της δικια σου samsungοπως και στην δικια μου.οποτε εχουμε το ιδιο προβλημα πιθανον αυτο ειναι αλλα οπως το πρωτοδιαβασα το καταλαβα οτι η tv σου εχει ηδη hbb και δεν δουλευει!!και σε μοντελο του 2011!
Δεν ξερω εαν υποστηριζει Hbbtv,αλλα ειδα αυτο το βιντεο:
οπου μεσο ενος κρυφου service menu αλλαζει την χωρα σε γερμανια και ενεργοποιειται το Hbb tv.Η τηλεοραση στην οποια γινεται η δοκιμη ειναι ακριβως το δικο μου μοντελο.Εγω,ενω καταφερα να μπω στο service menu,στην επιλογη Local Set εχει μονο την επιλογη EU η οποια ειναι by default επιλεγμενη και δεν αλλαζει,δεν υπαρχει η επιλογη να αλλαξει σε EU-GER οπως στο βιντεο.Βεβαια στο βιντεο 1ον η τηλεοραση ειναι γυρισμενη στην δορυφορικη κεραια και 2ον αυτος χρησημοποιει για τον χειρισμο ενα προγραμμα ruSamsung TV Communicator στον υπολογιστη αντι για το κλασσικο τηλεκοντρολ.Δεν ξερω αν κατι απο τα 2 παιζει ρολο προκειμενου να γινει η αλλαγη κωδικου χωρας.Σκευτομουν να αλλαξω απο τις ρυθμισεις την χωρα διαμονης σε "Γερμανια" μπας και ξεκλειδωθει ετσι το Hbbtv,αλλα φοβαμαι μην μου χασει τα καναλια και μην εχω αλλα προβληματα(π.χ. μη εμφανιση ελληνικων χαρακτηρων στο EPG)
Δεν μπορω να καταλαβω με ποια λογικη οι κατασκευαστες κλειδωνουν λειτουργειες και δυνατοτητες των συσκευων τους και τις κανουν διαθεσιμες μονο για συγκεκρειμενες χωρες.Παρομοιο θεμα ειχα και με μια τηλεοραση Sony Bravia του 2007 και το EPG,οπου ενω υποστηριζε EPG δεν λειτουργουσε στην ελλαδα και σε πολλες αλλες χωρες,επρεπε να βαλεις για χωρα Ισπανια για να δουλεψει,και βεβαια εμφανιζοταν η αγγλικη περιγραφη των προγραμματων αφου δεν υποστηριζοταν ελληνικοι χαρακτηρες παρα μονο στους τιτλους.