Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις
  • Πεμ 20 Φεβ 2025, 06:53
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  (Αναγνώστηκε 29964 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kostas2005

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2008
καλησπέρα
μου ζήτησαν να προτείνω ένα ραδιόφωνο για να το κάνουν δώρο σε βαφτιστήρι. (ωραία σκέψη!)

Αμέσως απάντησα ότι θα πρέπει να έχει  dab..
Τώρα που το σκέφτομαι γιατί όχι Bluetooth κλπ?

Το θέμα είναι ότι τα χρήματα που θα διατεθούν δεν πιστεύω να είναι πάρα πολλά.
Εμφανισιακά θα προτιμούσαν να έχει retro look αλλά από την άλλη αν είναι και φορητό θα είναι καλύτερα πιστεύω αν γουστάρει ο πιτσιρικάς να το κουβαλάει σε διακοπές κλπ.
Να είναι και ανθεκτικό? Μάλλον δεν το επιτρέπουν τα χρήματα που θα διατεθούν.

Τι προτείνετε από Ελλάδα η εξωτερικό "σε όσο λιγότερα χρήματα γίνετε"?
30-50ε αλλά ίσως τους πίσω να πάνε στα 50-60..!

edit: θα "παμε" Ευρώπη γενικά και θα "κάτσουμε" αρκετά Αγγλία  οπότε αν υπάρχει κάτι εκεί γλιτώνουμε και τα μεταφορικά.

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
AΝ πας Αγγλια σιγουρα θελεις dab μιας και εκει αναλογα την πολη μπορει να βρεις και πανω απο 50 σταθμους
Υποψην σε τετοια τιμη μπορει να εχει θεματακια λογισμικου και δυσκολα για bluetooth

Απο Ελλαδα ως περιπου 50 ευρω, σε retro και με μπαταριες το
Xoro DAB 200 (δες skroutz & bestprice)
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Aν πας Αγγλια δες το Αγγλικο amazon γιατι απο εκει υπαρχουν πολλα που δεν τα φερνουν εδω

• Τακτικό Μέλος
  • **
πόσο είναι λες το minimum που πρέπει να "ανέβουμε" για να έχουμε Bluetooth/stereo speakers αν θυσιάσουμε τις "μπαταρίες"?

κοίταξα ήδη στο amazon uk και βρήκα αρκετά αλλά για να είμαι ειλικρινής ολο κατι λειπει οσα και να δώσεις. Πάντως έχει διάφορα και με επαναφορτιζομενη μπαταριά.

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
Για bluetooth σε retro δεν προσεξα, αλλα νομιζω γυρω στο 80αρι ... Για τις μπαταριες σε dab ξεχασε το για μονιμα, θελεις χοντρο πορτοφολι γιατι θα θελεις καθε μερα καινουριες ... οι μπαταριες ειναι μονο για κατι επειγον, ενα ποδοσφαιρικο αγωνα / μια μικρη διακοπη ρευματος για ειδησεις κλπ

Τα καλυτερα σε χρηση μπαταριας πανε 18-30 ωρες (στην καλυτερη) ... πχ το panasonic που εχω λεει ο κατασκευαστης παει 30-40 ωρες με πολυ καλες αλκαλικες (και μαλιστα τις μεσαιες C) εγω μετρησα με mediarange αλκαλικες (ειναι οκ μπαταριες για τα λεφτα τους 1.60 ευρω οι 2 σε C) 24 συνεχομενες ωρες με χαμηλο ηχο και το φως να σβηνει καθε 10 δευτερα ... αν εκανα καθε μερα χρηση με μπαταρια ... παιρνει 4, θα ηθελα 90+ ευρω το μηνα???

Με επανφορτιζομενη ισως ειναι καλυτερη λυση ... αλλα πρεπει να δεις το user manual αν καταληξεις καπου γιατι πχ ενα φτηνο lenco των 50 ευρω με επαναφορτιζομανη λεει οτι παει 5 μολις ωρες και μενουμε μπουκαλα, θελει παλι φορτισμα

Δεν ειναι σαν τα παλια ραδια που ξεραμε ... επισης εγω (μπορει να ειμαι λαθος) απο εμπειρια με ενα ψηφιακο akai AWBR-305 των 15 ευρω (fm/am/sw - το ανοιξα και ηταν μονο μικρο τσιπακια μεσα σαν τα dab) εκαιγε τις επαναφορτιζομενες μπαταριες 1900mah για 7 ωρες, αλλα επιανε πολυ καλα σαν ενα tecsun των 50 ευρο και μαλιστα και καλυτερα στα sw

Εκανα παραπονο στην εταιρια και μου εστειλαν αλλο ... οι ιδιες μπαταριες τωρα πηγαν 54!!!! ωρες ... αλλα εχασε πολυ στην ευαισθησια γιατι μαλλον χαμηλωσαν τον ενισχυτη του ή το module

Συμπερασμα δικο μου ... τα dab μαλλον ειναι σεταρισμενα για full ληψη και καταναλωνουν πολυ, ξεχνας τις μπαταριες εκτος αν παρεις κατι που θα εχει δικες του και θα τις φορτιζει συνεχεια χωρις να αγοραζεις συνεχεια

Συγχώνευση: Παρ 21 Σεπ 2018, 01:28
Δεν ειναι τοσο retro, αλλα μοιαζει και εχει καλο στυλακι παρομοιο, με bluetooth και SD για mp3

Blaupunkt PP16DAB

απο δικο μας μαγαζι γυρω στα 75

• Τακτικό Μέλος
  • **
χαχα θυμάμαι με τις μπαταρίες που γυρνάγαμε σε Am όταν τα "έπαιζαν" τα fm.
ωραίο το blaupunkt. Αν ειχε 2 ηχεια θα το αγοραζαμε.
Αν και κάποια ραδιόφωνα που ειχα και είχαν 1 καλο ηχείο ακουγοντουσαν άψογα. Πολυ πιο ευχάριστα απο κάτι στέρεο .. απλά.

Συγχώνευση: Παρ 21 Σεπ 2018, 19:51
Λοιπον ειμαστε μεταξυ 2 συσκευων κυριως..
Η πρωτη ειναι το blaupunkt που προτεινες στα 75 ευρω με τα μεταφορικα

και η 2η ενα Azatom multiplex (Fulfilled by Amazon)
(Υπαρχει και σε Certified Refurbished 10 λιρες λιγοτερο, απλα το αναφερω)

Για πειτε γνωμες :help

Επειδή είμαι λίγο περίεργος σκεφτόμουν και ενα τρίτο, χωρίς μπαταρία αλλά με wifi/internet radio/upnp!

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
Νεο Sangean με το ονομα aquatic 205 ... ή h205d

Μικρο που μπορει να μεταφερθει παντου...Eιναι αδιαβροχο JIS7 (το νερο δεν πρεπει να περασει μεσα, μονο κραταει καποιο νερο εξωτερικα) και εχει προστεθει στην συλογη τους μαζι με το solar (δειτε πιο πισω
  • 8 station presets (4 DAB+, 4 FM)
  • Built-in Bluetooth wireless audio streaming
  • Information display for service data
  • Manual / Search tuning
  • Menu - selection of major functions
  • Auto scan stations
  • Easy to read LCD display with backlight
  • Clock available from DAB and FM RDS-CT
  • Waterproof up to JIS7 standard
  • Hand strap included
  • I/O jacks: DC in and Micro USB socket for software update

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
Αλλο ενα "σκληροτραχηλο" ραδιο απο την sangean

Sangean H-203D ... DAB+ / FM-RDS Waterproof Radio
περιπου στα 114 ευρω απο δικο μας μαγαζι (αυτη την εποχη)
8 station presets (4 DAB+, 4 FM)
Information display for service data
Manual / Search tuning
Menu - selection of major functions
Waterproof up to JIS7 standard
Water-resistant 2 watts speaker
Emergency LED illumination (Torch)
Emergency buzzer
Large and easy to read LCD display
Battery power indicator
Easy to fix bracket and hanger
Clock
το μειονεκτημα του ... μολις 4 σταθμους μνημη σε καθε μπαντα
πλεονεκτημα ... αδιαβροχο, παιρνει 2 μεγαλες μπαταριες D που λογικα θα παει πολλες ωρες

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
επιτελους (τουλαχιστον για εμενα πολυ ενδιαφερον γιατι μεχρι τωρα ειχαν μονο 5 μνημες στα μοντελα τους και κολλησα για την αγορα τους) ... εβλαλε η sangean ραδιο με 40 μνημες (20 στην καθε μπαντα) ... γυρω στο 100αρι

σε διαφορα χρωματα

με μπαταριες επαναφορτιζομενες ή κανονικες (οπως σχεδον σε ολα τα μοντελα τους)

εχρωμη μεγαλη οθονη

οποιος το παρει ας μας πει απο σημα σε ψηφιακο  :D
Sangean DPR-76
https://www.sangeanshop.eu/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/d/p/dpr-76_black-black_r_large__2.jpg

Συγχώνευση: Σαβ 29 Δεκ 2018, 11:15

ξανα εγω, για μια βοηθεια ... βρηκα το πρωτο review του dpr 76 ... απο μεταφραση, το μαγαζι λεει οτι περασε ολα τα τεστ αλλα το ηχειο δεν λεει ...

σε κριτικη απο χρηστη πρωτο review >(που φαινεται και γνωστης απο τα επιχειρηματα του)

λεει οτι εχει οτι το συγκεκριμενο εχει Frontier Silicon Verona 2 που το συγκεκριμενο module δεν επαιζε τις φωτο ... τωρα η sangean εβαλε καποιο key stroke και ειναι οκ πανω στο θεμα φωτογραφιων ...

επισης (το πιο σημαντικο για εμενα) λεει οτι το dpr 69 (που μαλλον ειναι κατοχος) εχει το απλο verona και απο ληψη ειναι και τα 2 ιδια?

επισης αυτος λεει το ηχειο ειναι οκ, λιγο πιο μπασο ....

μπορει καποιος να κανει μεταφραση (των συνδεσμων) μηπως δεν το κατλαβα καλα???   

ευχαριστω, γιατι με φωτογραφιες, επανφορτιζομενη ή κανονικη μπαταρια, καλο σημα (λενε οτι φημιζεται η sangean) εχρωμη οθονη, 20 μνημες σε καθε μπαντα, λεω με την πρωτη ευκαιρια να γινει η θυσια  :eh: γυρω στα 100 ευρω δεν ειναι και λιγα, αλλα για sangean δεν ειναι κια πολλα

Συγχώνευση: Σαβ 29 Δεκ 2018, 18:58

αλλο ενα απο την sangean που αξιζει να αναφερθει απο τα καινουρια προϊόντα τους
Sangean DPR-42BT

Σε διαφορα χρωματα, εχρωμη οθονη (αλλα μικρη) bluetooth, αυτο με ξυπνητηρι, sleep timer, equalizer, 40 μνημες (20+20)

40 station presets (20 DAB+, 20 FM)
    Built-in Bluetooth wireless audio streaming
    Profile Support: AVRCP (Play and Pause)
    Information display for service data
    Menu - selection of major functions
    Easy to read color LCD display with backlight
    Display brightness adjustment
    Display color options
    Night time mode
    Language function
    Selectable sleep timer
    2 alarm timers by radio or buzzer
    Snooze function
    Audio Equaliser function: Flat / rock / pop / jazz / classic / news / movie and My EQ (Custom Bass and Treble Control)
    Quality speaker for excellent sound performance
    Automatic station search / manual tuning
    Plays on rechargeable and dry-cell batteries
    Signal strength indicator
    Built-in loudness for extra bass function
    Hand-held size

Tιμες βλεπω στο εξωτερικο (EU) apo 109 - 129 ευρω ... και ο πειρασμος μεγαλος (τουλαχιστον για εμενα)

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
Θα μας τρελλανει η sangean ... δεν ξερω τι να διαλεξω  :-p

sangean dpr-45 και με ΜW (AM)

DAB 
Band IIΙ Frequency (MHz)174 - 240  (W / DAB+)
FMFrequency (MHz)87.5 - 108
RDS / RBDSPS / PTY / CT / RT
MWFrequency (kHz)522 - 1710 (9k) / 520 - 1710 (10k), 45 Preset (15 FM and 15 DAB and 15 AM), 15 favorite (5 FM and 5 DAB and 5 AM)
5 AM)

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
GATE 7
Rock Thunder καθε Δευτερα στις 20:00 στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
εχω δει reviews απο Αυστραλια, πολυ καλες κανενας με 1 αστερι, ολοι με 4 & 5 αστερια και ηταν αρκετα review απο εκει κατω ... το εχω σε βελγικο στα 111 ευρω αλλα δεν ξερω αν ειναι πριν φπα, σου στελνω λινκ με το μαγαζι αλλα δεν το εξαψα αν υπαρχει αλλου πιο φτηνο

edit  ... 135 με φπα και απο εξωτερικο συν το ταχυδρομιο, γυρω στο 150αρι συνολο θα ελεγα γιατι μαλλον ειναι μεγαλο και σχετικα βαρυ, παιρνει D μπαταριες

Συγχώνευση: Τρι  1 Ιαν 2019, 02:54

ξερουμε τον αντιπροσωπο της sangean εδω Ελλαδα? μπας και μιλησω να δω τι μπορουν να φερουν εδω?

ξεχασα απο την επισημη σελιδα sangean

edit 2 ... παντως ειναι παλιο, τωρα που το ψαχνω, μολις ειδα ενα review πριν 5 χρονια

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
Aλλο ενα καινουριο ραδιο απο την sangean ... το DPR-64...

Eιναι ενα μικρο pocket radio (τσεπης) με μολις 2 μπαταριες , 15 μνημες στην καθε μπαντα (προσπερασαν το κλασσικο 5 μνημες) και επειδη μπορει ευκολα να μεταφερθει παντου (διακοπες, μπανιο κλπ) εχουν βαλει 2 ξυπνητηρια, δυνατοτητα επαναφορτιζομενης μπαταριας, και sleep timer να κλεινει μονο του

Η τιμη του αναμενεται φτηνη, το εχω δει σε Γερμανικο στα 50 ευρω

Αποσυνδεδεμένος electro

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2011
βλεπω αυτο εδω σε σχετικα καλη τιμη προσφορας,και ειπα να το ποσταρω,φυσικα δεν το εχω και δεν εχω γνωμη για το πως δουλευει. Αν εχει καποιος αποψη για το συγκεκριμενο ας γραψει,να το εχουμε στα υποψην  :headset

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
το εχω ψαξει αυτο πριν καιρο και ηταν στην λιστα μου πριν παω στην πρωτη μου αγορα ... απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα
Παράθεση
SNR 82dB +/– 3dB & Impedanz 4Ω +/– 10%
πρεπει να ειναι ευαισθητος δεκτης ...

Αλλα οταν ειδα το manual (σελιδα 2)
Παράθεση
Playing time (battery)
Continuously playing time is approx. 5 hours when
using quality alkaline batteries.
δεν κανει για να το επερνα μαζι μου για ληψεις, οχι τοσο η ωρα (δεν θα καθομουνα τοσο πολυ) οσο αυτες οι μπαταριες ειναι ακριβες ... αλλα για σπιτι μολις 5 ωρες οι 4 C μπαταριες (συνεχομενη χρηση, αν τυχει 1-2 ωρες διακοπη ρευματος πανε παραπανω) ... για σπιτι μονο σε μονιμο σημειο ειναι οκ και οι μπαταριες για back up, θα το επερνα

Eπισης το μονο review που βρηκα (αν καταλαβα καλα) λενε καλα λογια (ληψης ειδκα fm και ποιοτητας) με το μονο προβλημα σε dab να κανει ενα χαμηλο φυσημα, αλλα αυτο το κανουν πολλα του ειδους, αλλα αν δεν βαζεις ακουστικα, νομιζω ειναι οκ για τετοιο ραδιο  (ρετρο) στα 55 ευρω (εδω το review για μεταφραση) απο το γερμανικο αμαζον
Παράθεση
Appearance is very good also the quality. VHF is also good about aux. DAB + is not that good. During playback in the DAB + range, there is a constant whistle that permanently affects the listening experience. But in the whole package, okay.
και ο οδηγος του αν σε ενδιαφερει (αγγλικα)

Αποσυνδεδεμένος electro

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2011
μαλιστα...το γεγονος οτι εχει παντως οτι εχει και στερεοφωνικα ηχεια μετραει στα πολυ υπερ για μενα,και εδω ειναι και μια απορια...αυτα τα ραδιοφωνακια τα πιο φτηνα ή και πιο ακριβά (dab και μη) ,με το μονό ηχείο,απο την έξοδο των ακουστικών τι ήχο βγάζουν? Κανονικό stereo με διαχωρισμό? Θα μπορουσες δηλ. να ακούσεις κανονικό στερεοφωνικό ήχο συνδέοντας ενα ζευγαρι άλλα ηχεία?

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
κοιτα, εγω ειπα τα κριτιρια μου βασει την αναγκη μου, αν ημουν σε περιοχη οπως Αθηνα, Θεσ/κη και γενικα μεγαλη πόλη που δεν θα περνουσαν απο αλλες χωρες σηματα dab, θα το επερνα με κλειστα ματια αν υπηρχε dab στη περιοχη, και αν ποτε πηγαινα καπου ηταν οκ μια στο τοσο για ληψεις ...

Απο κριτικες που εχω δει αρκετα, αυτα τα dab σχεδον ολα βγαζουν stereo (υπαρχουν κατι σπανιες μικρο εξαιρεσεις) απο τα ακουστικα (και ας εχουν ενα ηχειο) αλλα το συγκεκριμενο νομιζω ειναι οκ ... και με 2  ηχεια, αρκετα καλα κατα εμενα ... επισης εχει το aux in ... αν βαλεις καποια συσκευη επανω του πρεπει να παιξει stereo (εφοσον το υποστηριζει η αλλη συσκευη) ... και στο ερωτημα σου, ναι αν βαλεις τα ακουστικα σε ηχεια μεγαλα (pc speakers) ναι θα ειναι stereo, αλλα προφανως με το συγκεκριμενο θα ακους και το σφυριγμα που λεει ο γερμανος ... αλλα δεν το εχω, προφανως το ακουστικο του να μην εχει θεμα σε φυσημα

ομως οπως ειπα τα περισσοτερα (τουλαχιστον στις χαμηλες τιμες που ειδα αρκετα) βγαζουν σχεδον ολα ενα χαμηλο φυσημα (λογο ενισχυτη στο dab) και αυτο το συγκεκριμενο απο το review δεν παει πισω απο οτι βλεπω ... και το panasonic που εχω (70-80 ευρω) σε χαμηλο ηχο (πχ 1-4 βγαζει ευτυχως χαμηλο φυσημα) που ειναι ενοχλητικο σε οτι συνδεθει για ακουστικα, αν ειναι πολυ ωρα ακροαση) αλλα σε εμενα δεν με πειραζε το φυσημα (που το ηξερα πριν το παρω) γιατι δεν κανω χρηση ακουστικων ... αν καποιος κανει χρηση, ισως κατι αλλο

Συγχώνευση: Παρ 22 Φεβ 2019, 20:31

Ξανα γραφω οχι μονο για εσενα, αλλα βρηκα τωρα ευκαιρια σαν γενικη πληροφορια με αυτα τα ψηφιακα ... απο οσο εψαξα, μερικα ραδια μαλλον τυχαινει και η παρτιδα ... σαν παραδειγμα δειτε στο Αγγλικο και Γερμανικο αμαζον με καποια συγκεκριμενα που θυμαμαι γιατι ειναι και αλλα σχεδον με ολες τις μαρκες (οποιος εχει υπομονη ή θελει να ασχοληθει με αυτα τα ψηφιακα, οταν ψαξει να το εχει υποψην να τα προσεξει αυτα που γραφω)

imperial dabman 12 (σε φτηνο) οτι σε αλλον η μπαταρια κρατησε μολις 1 ωρα, σε αλλον πολλες, αλλος δεν επιανε καλα σε λληψη και αλλος επιανε καλα...

και sony xdr-s41dl (σε πιο ακριβο) οτι αλλος σε fm δεν ειχε καλη ληψη, αλλος ελεγε πολυ καλη...

το eltra radio που πηρα (dab+) υπηρχαν αναμικτες κριτικες  ... αλλος ελεγε η μπαταρια τελειωνε γρηγορα  3-4 ωρες και επιανε καλα σε dab ... και αλλος ελεγε η μπαταρια πηγε καλυτερα απο ραδιο φιρμας που ειχε ... αλλος δεν επιανε καλα dab και ο ανμεταδοτης ηταν απεναντι (βρηκα μαλλον το τροφοδοτικο κανει θεμα σε μερικα κομματια τους) ... σε εμενα η μπαταρια πηγε 24 ωρες, αλλα απο ληψη δεν παει οπως το panasonic, χανει

αρα ... σε αυτα τα ψηφιακα πιστευω (προσωπικη γνωμη που ειδα αρκετες κριτικες σε διαφορα μοντελα ανεξαρτητα τιμης) ειναι ο ενισχυτης (ισως και τροφοδοτικο) που δημιουργει θεμα στη μπαταρια / ληψη ... δηλαδη παιζει και η παρτιδα τι θα τυχει στο ιδιο μοντελο

Αποσυνδεδεμένος D_Satellite

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2008
  • Τόπος: Κόρινθος
TECHNISAT DIGIRADIO 140* (DigitRadio 140)

Ο DIGIRADIO 140 είναι ένας υψηλών προδιαγραφών ψηφιακός ραδιοφωνικός δέκτης που ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια ενός συμβατικού ραδιοφωνικού δέκτη. Διαθέτει πλάτος 430 χιλιοστών και ταιριάζει άριστα με τις υπόλοιπες μονάδες ενός Hi-Fi συστήματος. Έχει δυνατότητα λήψης DAB+ και FM, αλλά υποστηρίζει και λειτουργία Internet Radio για λήψη ραδιοφωνικών σταθμών μέσων διαδικτύου. Υποστηρίζει επίσης λειτουργία RDS, ενώ έχει και ενσωματωμένο CD Player που μπορεί να αναπαράγει ακόμα και MP3. Κατά την εκτέλεση όλων αυτών των λειτουργιών εμφανίζονται πληροφορίες τους στη μεγάλη έγχρωμη TFT οθόνη 3,2 ιντσών της πρόσοψης. Για την πρόσβαση στο internet διαθέτει LAN interface και Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4G/5.0G, ενώ έχει και ενσωματωμένο Bluetooth. Υποστηρίζει λειτουργίες Spotify, Multiroom και ελέγχεται εύκολα από smartphone μέσω της εφαρμογής Technisat CONNECT app. Διαθέτει πλήκτρα χειρισμού και περιστροφικούς διακόπτες στην πρόσοψη, ενώ συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο.

ΠΗΓΗ: digitaltvinfo - Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Έχει γίνει τυπογραφικό λάθος. Το μοντέλο της Technisat είναι: DigitRadio 140 (όχι Digiradio)

Για αυτά που προσφέρει ο συγκεκριμένος επιτραπέζιος δέκτης, η τιμή του είναι τέλεια!

Όταν αγοράζετε DAB+ δέκτες, είτε φορητούς, είτε επιτραπέζιους, καλύτερα να προτιμάτε αυτούς με την "μεγάλη" έγχρωμη TFT οθόνη (συνήθως στις 3.2" είναι), ώστε να υποστηρίζουν και το DAB-Slideshow. Oι ραδιοσταθμοί στο μέλλον (στο εξωτερικό ήδη γίνεται) θα μπορούν μαζί με την μουσική να εκπέμπουν μέσω της τεχνολογίας DAB-Slideshow, τα ραδιο-logo τους, ή διάφορες φωτογραφίες των καλλιτεχνών απο τα εξώφυλλα των CD την ώρα που παίζει κάποιο τραγούδι, φωτογραφίες απο κάποιο live radio-show, ή κάποια γραφικά-εικόνες για τον καιρό, ειδήσεις, κτλ..

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
 :thumbup:

Να αναφερω αλλο ενα ... κοιταζα και εγω απο αυτους ενα dvb t2 δεκτη που εχει αναλυτικες πληροφοριες στα επιγεια καναλια ... και επεσε στο ματι σε αλλο μοντελο με dab απο την ιδια εταιρια ... ξεχασα να το αναφερω

TECHNISAT DIGIPAL DAB+

Ολα τα πληρη χαρκτηριστικα εδω

το πλεονεκτημα ειναι οτι εχει εξωτερικη κεραια και για το dab+ ... και επισης εχει 2 δεκτες ληψης ... κανει ληψη dab και dvb t / t2 δηλαδη και τηλεοραση, media player,  εγραφες ... μια πολυ καλη λυση
Εχει πολλες καλες ρυθμισεις και πληροφοριες για  ολα τα καναλια

https://www.omko.cz/img_karty/SRDIGIPALDABP_v.jpg

• Satleo Maniac
Αυτά είναι! Δεν παίζονται οι ηλεκτρονικοί της Technisat!

DAB+ δέκτης με CD player, και DVB-T2 με DAB+...ωραία παντρέματα!!

Θυμήθηκα την εταιρεία ASRock, που παλιά έβγαζε μητρικές υπολογιστών που κάποια μοντέλα υποστήριζαν επάνω στην μητρική, δύο κάρτες γραφικών δηλαδή PCI-e και AGP, και παλιότερα είχαν βγάλει μητρική (s775) παλιάς τεχνολογίας με μνήμες μόνο DDR1 μέχρι 2GB max, και θύρα AGP, αλλά η μητρική υποστήριζε και τον ταχύτατο τετραπύρηνο cpu Q6600! lol

Αποσυνδεδεμένος maarinos

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2010
  • Τόπος: Κεφαλονιά
128€ πολλά τα βλέπω Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
Ναι αυτα τα technisat ειναι ακριβα, εγω κοιταζα το digipal T2 HD μονο dvb t2 δεκτης τηλεορασης και εχει γυρω στο 70αρι ...

Ομως ο λογος που τα κανει πιο ακριβα ... ειναι γιατι πληρωνουμε το irdeto που εχουν ετοιμη υποδοχη καρτας (στο πλάϊ του) για το feeesat service στα μοντελα τους που κοστιζει παραπανω αυτη η κωδικοποιηση, παρα ενα σκετος απλος δεκτης (ενταξει ξερω δεν θα μας χρειαστει εδω Ελλαδα, αλλα ο δεκτης στην ουσια ειναι κανονισμενος για την Γερμανικη αγορα)

Για το dab μοντελο, αν σκεφτουμε οτι αλλα ραδια dab (ενα μετριο) εχουν στο 100αρι με πολυ πιο λιγες ρυθμισεις, χωρις εξωτερικη κεραια και χωρις ληψη τηλεορασης ... δεν ειναι και ασχημα για 2 δεκτες (τηλεορασης και ραδιοφωνου, ολα τα ψηφιακα επιγεια σε ενα μηχανημα) και media player, εγραφες τα αλλα μετρια dab στην ιδια τιμη δεν κανουν αυτα

Αποσυνδεδεμένος Radiodj105

• Διαγραμμένο Μέλος
  • Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Μεγαλόπολη/Πετρούπολη
μαλιστα...το γεγονος οτι εχει παντως οτι εχει και στερεοφωνικα ηχεια μετραει στα πολυ υπερ για μενα,και εδω ειναι και μια απορια...αυτα τα ραδιοφωνακια τα πιο φτηνα ή και πιο ακριβά (dab και μη) ,με το μονό ηχείο,απο την έξοδο των ακουστικών τι ήχο βγάζουν? Κανονικό stereo με διαχωρισμό? Θα μπορουσες δηλ. να ακούσεις κανονικό στερεοφωνικό ήχο συνδέοντας ενα ζευγαρι άλλα ηχεία?
Το παρακάτω (λευκό) μοντέλο που έχω αγοράσει, έχει ένα ηχείο αλλά τα ακουστικά παίζουν stereo... Το έλεγξα χτες.
Νομίζω πως στη "φιλοσοφία" της παραγωγής δεκτών είναι να έχουν και Stereo ήχο στα ακουστικά. Που το στηρίζω αυτό;
Πριν από μια δεκαετία (και βάλε...) είχα αγοράσει τον δέκτη της κάτω φωτογραφίας... το οποίο δεν είναι DAB+ αλλά απλό DAB.
Το μοντέλο που έχω είναι το SONY XDR-S55.
Μπορεί να έχει ένα μονάχα ηχείο, αλλά στα ακουστικά παίζει Stereo. Δυστυχώς σε αυτό τον δέκτη, δοκίμασα τη στεροφωνία στα απλά FM, αφού ο δέκτης αυτός δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει την ΕΡΤ που παίζει DAB+. Αν θυμάμαι καλά, όταν έπαιζε το ΤΕΙ σε απλό DAB, ο δέκτης μου έβγαζε stereo από τα ακουστικά του.Έτσι για την ιστορία, να πούμε πως μετά από ένα διάστημα, η Sony έβγαλε το XDR-S56 (που λαμβάνει και DAB+) αλλά δεν σκέφτηκα να το αγοράσω, αφού με το XDR-S55 έκανα μια χαρά τη δουλειά μου. 

• Satleo Maniac
Εννοείται ότι θα παίζει stereο στην έξοδο των ακουστικών. Εδώ στις αρχές της δεκαετίας του 90' θυμάμαι είχα κάτι ανάλογο σε walkman (κασέτα-ράδιο) μαζί με ένα ενσωματωμένο ηχειάκι επάνω, και έβγαζε επιλογή για τα ακουστικά mono-stereo..

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
το παλιο dab σκετο ... βγαζει σημα στην ερτ? αν ναι σε σχεση με το καινουριο εχουν διαφορα στο σημα?1-2 μπαρες?

Αποσυνδεδεμένος Radiodj105

• Διαγραμμένο Μέλος
  • Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Μεγαλόπολη/Πετρούπολη
To "παλιό" Dab το έχω στη δουλειά μου. Θα πρέπει να το φέρω σπίτι για να το ελέγξω.
Κάνει λήψη μεν, αλλά δεν βγάζει ήχο ούτε άλλες πληροφορίες. Αν θυμάμαι καλά... απλά σταματάει όταν κάνω αναζήτηση.

• Satleo Maniac
"Ocean Digital - WR10"

Άλλος ένας πρόσφατος επιτραπέζιος δέκτης DAB+/FM (έχει είσοδο για εξωτερική κεραία), μαζί με Internet Radio + Bluetooth.
Η τιμή του είναι περίπου στα 159 Euro (1399 HKD - Hong Kong Dollar)

Αποσυνδεδεμένος sotos70

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2014
Καλημέρα φίλοι μου και καλές γιορτές θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας αν γνωρίζετε αν υπάρχει φορητό ραδιόφωνο dab+ που να παίρνει επιπρόσθετη εξωτερική κεραία ? ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
οχι τα μικρα φορητα δεν ξερω να εχουν εξωτερικη κεραια (μπορει ομως καποιο να μου διαφευγει) - δεν τα ξερω και ολα, αλλα δυσκολα θα βρεις μικρο φορητο με εξωτερικη γιατι αυτος ειναι ο λογος του φορητου να το παιρνουμε εξω μαζι μας

Μπορεις να βαλεις εσυ σε οποιο διαλεξεις, οπως εκαν εγω ...  ειναι ευκολο ... ενα καλωδιο πανω στη φαση της δικης του κεραιας και ενα στη γειωση πχ της μπαταριας

το επομενο που θα βρεις σε "φτηνο" απο δικα μας μαγαζια με ετοιμη υποδοχη για εξωτερικη κεραια ειναι το technisat digiradio 100 C ...

αλλα αυτο δεν εχει μπαταριες οποτε δεν ειναι protable φορητο ... θα κοιταξω για αλλα μετα, ηταν αλλο ενα στα φτηνα, αλλα περασε καιρος οταν κοιταζα και τωρα το ξεχασα

Συγχώνευση: Κυρ 21 Απρ 2019, 15:10

TECHNISAT DIGIRADIO 140 υποδοχη για εξωτερικη, αλλα και αυτο δεν παιρνει μπαταριες

TECHNISAT DIGIPAL DAB+  υποδοχη για εξωτερικη και αυτο δεν παιρνει μπαταριες

IMPERIAL DABMAN D10 DAB+ ουτε αυτο μπαταριες και ουτε κεραια, κατευθειαν εξωτερικη

οτι αλλο βρω βαζω να υπαρχουν

Συγχώνευση: Κυρ 21 Απρ 2019, 17:32
το πιο πριν post απο το δικο σου ... Ocean Digital - WR10 ουτε αυτο κεραιες μονο υποδοχη

Αποσυνδεδεμένος sotos70

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2014
Ευχαριστω φίλε μου για το ενδιαφέρων .....και τις λύσεις !!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
τιποτα ... οταν εψαχνα να παρω το δικο μου (περσι) ειχα βρει ενα φορητο (απο οσο θυμαμαι) που ειχε και υποδοχη εξωτερικη κεραια & μπαταρια, αλλα το ξεχασα ποιο ειναι, οπως θα κοιταξω ξανα θα ενημερωσω, αν δεν βιαζεσαι

:arrow Κοιτα και το καλωδιο εξωτερικης κεραιας να βαλεις το θετικο μονο επανω στη κεραια του φορητου κανει πολυ καλη δουλεια και ετσι ... υπαρχουν πολλα video στο youtube

δες ενα παραδειγμα εδω

edit ... αλλαγη video ... δες 0:58 λεπτο πως το εχει και πιανει απο πολυ μακρυα

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/02/2025 (04:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/02/2025 (01:25)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  Μέλος: channelos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 19/02/2025 (22:51)
* Απ: Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης  Μέλος: vasilisp Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 19/02/2025 (22:37)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 19/02/2025 (22:35)
* Απ: PONTOS TV  Μέλος: pepis68 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 19/02/2025 (20:33)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 19/02/2025 (18:22)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 19/02/2025 (17:49)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 19/02/2025 (17:34)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 19/02/2025 (16:38)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 19/02/2025 (16:06)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: ch10 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 19/02/2025 (15:25)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 19/02/2025 (14:52)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 19/02/2025 (13:33)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 19/02/2025 (13:02)
* Απ: PONTOS TV  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 19/02/2025 (12:49)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 19/02/2025 (11:44)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 19/02/2025 (11:38)
* Απ: PONTOS TV  Μέλος: electro Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 19/02/2025 (11:04)
* Απ: Turksat 6A στις 42°E  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Λήψη Turksat (42° Εast) 19/02/2025 (00:07)
* Απ: Επίγεια Ψηφιακή Πλατφόρμα ΡΙΚ  Μέλος: xantono Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 18/02/2025 (22:47)
* Απ: Επίγεια Ψηφιακή Πλατφόρμα ΡΙΚ  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 18/02/2025 (22:37)
* Απ: PONTOS TV  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 18/02/2025 (22:06)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο νομό ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 18/02/2025 (21:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 18/02/2025 (21:05)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΡΚΑΔΙΑ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 18/02/2025 (21:03)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην Κωνσταντινούπολη!  Μέλος: paksat Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 18/02/2025 (20:28)
* Απ: PONTOS TV  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 18/02/2025 (20:21)
* Απ: PONTOS TV  Μέλος: panostvtv Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 18/02/2025 (20:18)
* Απ: PONTOS TV  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 18/02/2025 (19:50)