Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις
  • Σαβ 11 Ιαν 2025, 18:58
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  (Αναγνώστηκε 28021 φορές)

Ilias_, nektarios 1451, neoktistos, savvas70 και 67 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
τα περισσοτερα αμαξια εχουν θεμα με τους 96ΜΗΖ γιατι εκει βγαζει παρεμβολη ο εγκεφαλος του αυτοκινητου ιδιως στα παλια. θυμαμαι και στο baleno Που ειχα και σε ενα σκοντα φαμπια γινονταν αυτο ενω στο yaris δεν εχει θεμα.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Συνδεδεμένος tbaruzzo

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2021
  • Τόπος: Αττικό Άλσος - Αττικη
  • Technisat Digitradio 4C
αν κάνει scan στο dab+ φαντάζομαι δεν έχει θέμα ... ναι κάπου είναι θέμα κάθε φορά να σταματάει (στα 96mhz) αλλά με τόσους ραδιοφωνικούς σταθμούς θα σταματάει συχνά ούτως ή άλλος, άλλο ένα πάτημα να συνεχίσει ίσως σε μερικούς να μην ενοχλούνται...το πρόβλημα ίσως είναι ότι αν ποτέ ανοίξει ή βρεί (σε άλλη τοποθεσία/περιοχή) σταθμό στο 96 να μην ακούγεται ο σωστά ο σταθμός

Είναι ξεκάθαρα κατασκευαστικό λάθος. Οι LCD drivers είναι πάντα κακός μπελάς ειδικά αν είναι φτηνόκατασκευή και δεν έχει well documented specs στο hardware. Και από τη στιγμή που η technisat το πουλάει ως premium made in Germany στην κατηγορία των 80€ είναι μεγάλο φάουλ από πλευράς της. Δεν ειναι δυνατόν να σταματάει στους 96 στα σκαναρισματα και να ακούς ένα μονοφωνικό βζιννν.

Άσε που ο ταπεινός blaupunkt έχει καλύτερη επιλεκτικότητα σε σχέση με τον technisat. Και πιθανότατα αυτό το στραπατσο να έχει επηρεάσει συνολικά τον δεκτη.
FM/DAB+/DAB+ cable: TechniSat DIGITRADIO 4C || Fracarro FM OMNI || Triax FM-3 3 elements

FM/DAB+: TechniSat DIGITRADIO 2
FM/SW/MW/LW: BLAUPUNKT BSD-9000
FM/SW/MW/LW: BLAUPUNKT BSA-8001

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
Nεκτάριε, από ότι είδα είναι φορητό, όχι αυτοκινήτου ...

EDITED τώρα τι να πώ γιά το technisat, μπορεί & να έτυχε η παρτίδα ... αν και κάτι einhell ηλεκτρικά πράγματα πού πήρα (σε προσφορές) είναι Γερμανικά made in China υλικά, άλλο τώρα πού τα φτιάχνουν

Συγχώνευση: Πεμ 28 Μαρ 2024, 22:19
θυμήθηκα τα DrayTek modem/routers, έφτιαξαν το 2760 όλα καλά, ποιότητα του ονόματος ... στην πορεία έβγαλαν κάποιες παρτίδες πρόβλημα & έλλειπαν ρυθμίσεις μέσα στο μενού ... τελικά μαθεύτηκε ότι αργότερα άλλαξαν τα υλικά σε άλλον κατασκευαστή supplier (switches, πυκνωτες κλπ) μάλλον σε πιό φτηνά (σχεδιο & mother board ίδια) & έτσι βγήκαν προβληματικά ... σε εμένα αυτό πού πήρα από Αγγλία Draytek UK (έμενα εκεί) βγήκε προβληματικό ... ενω αυτά από την Draytek Hellas (lexis) είχαν πολύ περισσότερες ρυθμίσεις (εξωτερικά ακριβώς ολόϊδια & τα 2)

Αποσυνδεδεμένος bill82

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Αθήνα -> Κατερίνη
O Digitradio 2 της Technisat που αγόρασα πρόσφατα είναι μεγάλη απογοήτευση τελικά. Η lcd οθόνη παρουσιάζει θόρυβο στους 96MHz που βρίσκεται στην FM μπάντα με αποτέλεσμα να κλειδώνει ο δεκτης στους 96 μόλις περνάει από εκεί στο σκαναρισμα!

Το αυτό και αν πλησιάσεις δεύτερο δέκτη στον Technisat, θα κλειδώσει και αυτός στους 96.0 οταν στους 96 δεν υπάρχει κανένα απολύτως σήμα αυτή τη στιγμή.

Φαίνεται τα έκαναν μαντάρα στη θωράκιση του δέκτη και ξεφεύγει σίγουρα αρκετά dBμV ο θόρυβος της οθόνης πάνω από τα επιτρεπτά όρια για να καταφέρνει να κλειδώνει τόσο εύκολα στους 96.0

Ο άλλος Technisat που έχω δεν παρουσιάζει το παραμικρό θέμα.

Κρίμα γιατί το προμοτάρουν ως ποιοτικό made in Germany προϊόν. Αναγκαστικά θα επιστραφεί στον πωλητή  :-|
Νομίζω πολλά φορητά  ραδιόφωνα βγάζουν κάπου φερον . Το technisat RDR των 30€ βγάζει κ αυτο φερον στο 96 . Το παλιό μου blaupunkt έβγαζε μικρης έντασης φερον στο 93,8 .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
to eltra olga (dab+ / fm) την εποχή του πιό φτηνό δεν υπήρχε σε dab+  :smile: βγάζει στο 98.3 & δεν ακούω καλά το Κόσμος εκτός αν πάω σε σημείο πού φέρνει αρκετά δυνατότερο σήμα

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
και μενα το σενκορ πεταει ενα δυνατο φερον σημα στο 98,3 και ενα ποιο αδυναμο στο 90.1 αλλα μικρο το κακο μια ςκαι ποιο πολυ μενοιαζει το DAB παρα τα fm. ta fm τα εχω σε ειδικες αποστολες πχ στο 89.5 να ξεχωριζω ιταλια μαλτα τυνησια
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Συνδεδεμένος tbaruzzo

• Τακτικό Μέλος
  • **
Το θέμα είναι να κάτσουν να στρωθουν να οδηγησουν σωστά το υλικό τους πάνω στην πλακέτα σε θέματα hardware/software. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει r&d στην Γερμανία και είναι κατάντια να μη μπορούν να θωρακίσουν σωστά τον υποτίθεται ποιοτικότερο δέκτη της συγκεκριμένης σειράς.

Θα δοκιμάσω την τύχη μου σε άλλο κομμάτι με έγχρωμη οθόνη την επόμενη φορά
FM/DAB+/DAB+ cable: TechniSat DIGITRADIO 4C || Fracarro FM OMNI || Triax FM-3 3 elements

Αποσυνδεδεμένος thodorisk

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2016
  • Τόπος: Λιβάδι Τιτάρου
ARTSOUND R8 & R9 INTERNET DAB FM RADIOS

Συνδεδεμένος music_1896

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2009
  • Τόπος: Ροδος
Σε αυτοκίνητο Skoda παραγωγής 2021-2022 το ραδιόφωνο λογικά είναι DAB+ εκτός απο τα FM που έχει.
Χρειάζεται έξτρα κεραία DAB ή έχει ενσωματωμένη;

Τροχιακές Θέσεις: 1.9Ε , 9E , 13E , 19E , 39E
Δέκτες : Edision OS MIO+ , Octagon SF8008 , Edision PRIMO IP S2 , Edision Picollo S2+T2/C , KAONMEDIA NS1110

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2016
  • Τόπος: Πάτρα
Όσα αυτοκίνητα καινούργια έχουν ήδη DAB στο ραδιόφωνο έχουν και την κεραία για την λήψη κανονικά

Συνδεδεμένος savvas70

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2011
  • Τόπος: Πάφος - Kύπρος
Όσα αυτοκίνητα καινούργια έχουν ήδη DAB στο ραδιόφωνο έχουν και την κεραία για την λήψη κανονικά
Είναι η ίδια κεραία που που υπάρχει για όλες τις μπάντες: FM/AM/DAB. Δεν υπάρχει ξεχωριστη κεραία για DAB.

Αποσυνδεδεμένος mr.Vox

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2009
Είναι η ίδια κεραία που που υπάρχει για όλες τις μπάντες: FM/AM/DAB. Δεν υπάρχει ξεχωριστει κεραία για DAB.

Σε  έναν AVR ραδιοενισχυτή που αγόρασα πρόσφατα και έχει την δυνατότητα λήψης DAB+ συνοδεύεται με μια κεραία που είναι ίδια και για τα FM. H διαφορά είναι μόνο στο βύσμα εισόδου που είναι παρόμοιο με αυτό των δορυφορικών πιάτων.
Εδώ στα Νότια προάστια της Αθήνας που είμαι στο Ελληνικό δεν υπάρχει λήψη DAB+. Έβαλα μια καλύτερη για να πιάνω FM αλλά και με αυτά πάντα είχαμε θέμα. Το ραδιόφωνο που διαθέτει δεν είναι και της προκοπής όπως φαίνεται αλλά αυτά που θέλω να ακούσω στα FM τα ακούω. Άλλωστε διαθέτει και Net Radio αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Θα πρέπει πάντως με την κεραία που διαθέτει το αυτοκίνητο να μην έχεις πρόβλημα αν φυσικά βρίσκεσαι στην εμβέλεια κάλυψης.

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
αν εχεις ακομα την παλαι vhf κεραια μπορεις να την χρησιμοποιησεις γιοα το DAΒ γιατι ειανι ακριβψς στις συχνοτητες που εκπεμπει απλα θα πρεπει να την γυρισεις προς το σημειο που υπαρχουν οι εκπομπές.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Συνδεδεμένος tbaruzzo

• Τακτικό Μέλος
  • **
Σε  έναν AVR ραδιοενισχυτή που αγόρασα πρόσφατα και έχει την δυνατότητα λήψης DAB+ συνοδεύεται με μια κεραία που είναι ίδια και για τα FM. H διαφορά είναι μόνο στο βύσμα εισόδου που είναι παρόμοιο με αυτό των δορυφορικών πιάτων.
Εδώ στα Νότια προάστια της Αθήνας που είμαι στο Ελληνικό δεν υπάρχει λήψη DAB+. Έβαλα μια καλύτερη για να πιάνω FM αλλά και με αυτά πάντα είχαμε θέμα. Το ραδιόφωνο που διαθέτει δεν είναι και της προκοπής όπως φαίνεται αλλά αυτά που θέλω να ακούσω στα FM τα ακούω. Άλλωστε διαθέτει και Net Radio αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Θα πρέπει πάντως με την κεραία που διαθέτει το αυτοκίνητο να μην έχεις πρόβλημα αν φυσικά βρίσκεσαι στην εμβέλεια κάλυψης.

Μεσα στο λεκανοπεδιο Αττικής με τα πολλαπλά κέντρα εκπομπής έχω επιλέξει την απλή και φθηνή λύση της ταρατσατης omni οριζόντιας πόλωσης για τα FM από τη στιγμή που θέλω να λάβω όσα περισσότερα σήματα γίνεται. Το σκεπτικό είναι κεραία και καλώδιο με πρεσσαριστα F βύσματα απευθείας στο δέκτη χωρίς να μεσολαβεί τίποτα αλλο.

Τα κρατικά έρχονται όλα καμπανα από Πάρνηθα και αρκετά καλά από Υμηττό. Λογικά θα χάνω λίγο σε απολαβή σε όσα σήματα έρχονται με κάθετη πόλωση αλλά και πάλι λαμβάνω καλά. Επίσης παρά το ότι το μήκος διπόλου είναι μετρημένο για BII κατεβάζει σχετικά καλά και τα ΒΙΙΙ DAB της ΕΡΤ χωρίς πρόβλημα με τα ανάλογα σφάλματα αλλά χωρίς διακοπές στον ήχο.

Αυτά που έρχονται τέλεια σε εμένα από ιδιωτικούς σταθμούς είναι ο Skai και ο SportFM απο Υμηττό. Δε θα μου έκανε εντύπωση αν έχουν σηκώσει κεραία με κυκλική πόλωση στον Υμηττό γι αυτο και η τέλεια λήψη πάρα το εμπόδιο του αττικού άλσους στην περιοχή. Ίσως αυτή να είναι και η βέλτιστη λύση για όλους απο εκει για να ακούγονται στις δύσκολες περιοχές

Συνδεδεμένος savvas70

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2011
  • Τόπος: Πάφος - Kύπρος
Έχουμε στην δουλειά Isuzu D-max του 2024 με εργοστασιακό ηχοσύστημα που έχει FM/AM και DAB. Η κεραία είναι η ίδια και για τις τρεις μπάντες, η γνωστή μαύρη ελαστική στην οροφή με πολύ καλή λήψη. Φυσικά στην Κύπρο δεν εκπέμπει ακόμη κανένας σταθμός σε DAB και όταν τα βάλεις βγάζει στην οθόνη "No services".

Αποσυνδεδεμένος mr.Vox

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2009
Μεσα στο λεκανοπεδιο Αττικής με τα πολλαπλά κέντρα εκπομπής έχω επιλέξει την απλή και φθηνή λύση της ταρατσατης omni οριζόντιας πόλωσης για τα FM από τη στιγμή που θέλω να λάβω όσα περισσότερα σήματα γίνεται. Το σκεπτικό είναι κεραία και καλώδιο με πρεσσαριστα F βύσματα απευθείας στο δέκτη χωρίς να μεσολαβεί τίποτα αλλο.

Τα κρατικά έρχονται όλα καμπανα από Πάρνηθα και αρκετά καλά από Υμηττό. Λογικά θα χάνω λίγο σε απολαβή σε όσα σήματα έρχονται με κάθετη πόλωση αλλά και πάλι λαμβάνω καλά. Επίσης παρά το ότι το μήκος διπόλου είναι μετρημένο για BII κατεβάζει σχετικά καλά και τα ΒΙΙΙ DAB της ΕΡΤ χωρίς πρόβλημα με τα ανάλογα σφάλματα αλλά χωρίς διακοπές στον ήχο.

Αυτά που έρχονται τέλεια σε εμένα από ιδιωτικούς σταθμούς είναι ο Skai και ο SportFM απο Υμηττό. Δε θα μου έκανε εντύπωση αν έχουν σηκώσει κεραία με κυκλική πόλωση στον Υμηττό γι αυτο και η τέλεια λήψη πάρα το εμπόδιο του αττικού άλσους στην περιοχή. Ίσως αυτή να είναι και η βέλτιστη λύση για όλους απο εκει για να ακούγονται στις δύσκολες περιοχές

Να πω την αλήθεια τους τελευταίους μήνες δεν έχω κάνει καμία σάρωση. Πότε ήταν οι τελευταίες αλλαγές στο λεκανοπέδιο;
Θα κάνω μετά μια σάρωση. Να πω ότι από τον περιφερειακό του Καρέα στο ύψος της Ηλιούπολης και από την μεγάλη κατηφόρα και μετά  τα πάντα σχεδόν χάνονται στα FM. Δεν έχω DAB+ δέκτη στο αυτοκίνητο αλλά ο υπάρχων στα FM είναι εξαιρετικός. Απλά το αναφέρω για να προσδιορίσω το σημείο περίπου της προβληματικής λήψης. περιοχή Αργυρούπολης Ελληνικού και Άνω Γλυφάδας. Από την πάνω μεριά της Βουλιαγμένης και πάνω από το Ανατολικό αεροδρόμιο. Όχι ότι και στο παραλιακό μέτωπο η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη.

Συνδεδεμένος PanosRadio

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2013
  • Τόπος: Αθήνα
    • Online δέκτης TEF6686 - Αθήνα

Σωστη παρατήρηση: ο Σκάι παίζει με κυκλική πόλωση. Ωστόσο μην ξεχνάς πως παίζει με SFN και από Πάρνηθα, όπως και ο Easy 97.2.

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
Να ρωτήσω βρε παιδιά εδώ στην Πάτρα, μέσα στην πόλη αντιμετωπίζω θέματα με το σήμα του ραδιοφώνου στο αμάξι και στο fm και στο DAB
Έχω ένα ford fiesta 2003,έχω βάλει μεγάλη κεραία πάνω στην οροφή,και η καλωδίωση από την οροφή μέχρι το ράδιο μου έχουν πει όλοι οι τεχνικοί που έχω πάει είναι κομπλέ,το ράδιο είναι καινούργιο Sony, αλλά μέσα στην πόλη ειδικά οποίος ξέρει από Πάτρα Κορίνθου και ζαιμη εκεί σε εκείνο το κομμάτι γύρω γύρω, αλλά και σε μερικά άλλα σημεία στην πόλη αντιμετωπίζω λίγο θέμα και με τα fm αλλά και με το DAB,στα fm το σήμα καταλαβαίνεις από το ράδιο και το παραμικρό παράσιτο, αντίστοιχα και στο DAB γίνονται διακοπές, τώρα τι θα μου συστηνατε να κάνω να κοιτάξω να βάλω κάποιο άλλο ράδιο πχ pioneer που είναι κορυφή η πάλι θα έχω τα ίδια θέματα με το σήμα και στα fm αλλά και στο DAB?
Εσείς γενικώς ποιο ράδιο θα συστηνατε που να έχει άψογη συμπεριφορά σήματος και σε fm αλλά και σε DAB για το αυτοκίνητο?

Συνδεδεμένος tbaruzzo

• Τακτικό Μέλος
  • **
Να ρωτήσω βρε παιδιά εδώ στην Πάτρα, μέσα στην πόλη αντιμετωπίζω θέματα με το σήμα του ραδιοφώνου στο αμάξι και στο fm και στο DAB
Έχω ένα ford fiesta 2003,έχω βάλει μεγάλη κεραία πάνω στην οροφή,και η καλωδίωση από την οροφή μέχρι το ράδιο μου έχουν πει όλοι οι τεχνικοί που έχω πάει είναι κομπλέ,το ράδιο είναι καινούργιο Sony, αλλά μέσα στην πόλη ειδικά οποίος ξέρει από Πάτρα Κορίνθου και ζαιμη εκεί σε εκείνο το κομμάτι γύρω γύρω, αλλά και σε μερικά άλλα σημεία στην πόλη αντιμετωπίζω λίγο θέμα και με τα fm αλλά και με το DAB,στα fm το σήμα καταλαβαίνεις από το ράδιο και το παραμικρό παράσιτο, αντίστοιχα και στο DAB γίνονται διακοπές, τώρα τι θα μου συστηνατε να κάνω να κοιτάξω να βάλω κάποιο άλλο ράδιο πχ pioneer που είναι κορυφή η πάλι θα έχω τα ίδια θέματα με το σήμα και στα fm αλλά και στο DAB?
Εσείς γενικώς ποιο ράδιο θα συστηνατε που να έχει άψογη συμπεριφορά σήματος και σε fm αλλά και σε DAB για το αυτοκίνητο?

Για FM θα πρότεινα το Pioneer MVH-S120UB 1-DIN που έχει και chip TEF668x
Για DAB γιατί όχι και το Pioneer MVH-S220DAB 1-DIN

To παν είναι η ευαισθησία του δέκτη. Αν είναι παραπλήσια στις προδιαγραφές για ποιο λόγο να το αλλάξεις το Sony;

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
Δεν ξέρω μήπως φταίει το ράδιο? γιατί σε άλλα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα που έχω μπει δεν καταλαβαίνεις τόσο έντονα τις ευαισθησίες στο σήμα ενώ είσαι με το αμάξι εν κινήσει

Συγχώνευση: Σήμερα στις 16:30
Για FM θα πρότεινα το Pioneer MVH-S120UB 1-DIN που έχει και chip TEF668x
Για DAB γιατί όχι και το Pioneer MVH-S220DAB 1-DIN

To παν είναι η ευαισθησία του δέκτη. Αν είναι παραπλήσια στις προδιαγραφές για ποιο λόγο να το αλλάξεις το Sony;
ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλά θα ήθελα να μου προτείνετε ένα καλό ράδιο που να έχει  την καλύτερη λήψη fm με Bluetooth

Συγχώνευση: Σήμερα στις 16:32

Συγχώνευση: Σήμερα στις 16:33
Το συγκεκριμένο? ανεξάρτητα από λήψη DAB, θα έχει καλύτερη λήψη στα fm από το Sony?

Συγχώνευση: Σήμερα στις 16:34
Δεν ξέρω μήπως φταίει το ράδιο? γιατί σε άλλα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα που έχω μπει δεν καταλαβαίνεις τόσο έντονα τις ευαισθησίες στο σήμα ενώ είσαι με το αμάξι εν κινήσει

ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλά θα ήθελα να μου προτείνετε ένα καλό ράδιο που να έχει  την καλύτερη λήψη fm με Bluetooth

Το συγκεκριμένο? ανεξάρτητα από λήψη DAB, θα έχει καλύτερη λήψη στα fm από το Sony?
Επίσης το Chip τι είναι?τι σημαίνει

Συνδεδεμένος tbaruzzo

• Τακτικό Μέλος
  • **

Συγχώνευση: Σήμερα στις 16:34
Επίσης το Chip τι είναι?τι σημαίνει

Για την ευαισθησία του δέκτη πρέπει να βρεις τα specs. Η Pioneer τα αναφέρει συνήθως στην τελευταία σελίδα.
Chip εννοείται το tuner chip. To ΤEF6686 της NXP είναι από τα καλύτερα που παίζουν αυτή τη στιγμή. Εξ ου και τα TEFάκια που έχουν πολλοί και εδώ στο forum για τις DX λήψεις τους

Μια άτυπη λίστα που έχει κυκλοφορήσει για χρήση TEF σε Pioneer δέκτες είναι η παρακάτω και τη μεταφέρω με επιφύλαξη καθώς δε μπορώ να ξέρω πραγματικά τι έχει κάνει ο κατασκευαστής:

DEH-X1710UB
DEH-X1750UB
DEH-X1790UB
MVH-S120UB
MVH-285UB
MVH-289UB
MVH-289BT
MVH-170UB
MVH-170UBG
MVH-170UI
MVH-X175UI
MVH-X179UI

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
Το συγκεκριμένο tuner chip που μπορώ να το ελέγξω αν το έχει το ράδιο Sony που έχω και το αντίστοιχο pioneer που σας έστειλα παραπάνω?

Συνδεδεμένος tbaruzzo

• Τακτικό Μέλος
  • **
Το συγκεκριμένο tuner chip που μπορώ να το ελέγξω αν το έχει το ράδιο Sony που έχω και το αντίστοιχο pioneer που σας έστειλα παραπάνω?

Θα βρεις τα specs μέσω του κατασκευαστή. Συνήθως είναι κάποιο Pdf. Google it  :wink:

Συγχώνευση: Σήμερα στις 16:59
Να πω την αλήθεια τους τελευταίους μήνες δεν έχω κάνει καμία σάρωση. Πότε ήταν οι τελευταίες αλλαγές στο λεκανοπέδιο;
Θα κάνω μετά μια σάρωση. Να πω ότι από τον περιφερειακό του Καρέα στο ύψος της Ηλιούπολης και από την μεγάλη κατηφόρα και μετά  τα πάντα σχεδόν χάνονται στα FM. Δεν έχω DAB+ δέκτη στο αυτοκίνητο αλλά ο υπάρχων στα FM είναι εξαιρετικός. Απλά το αναφέρω για να προσδιορίσω το σημείο περίπου της προβληματικής λήψης. περιοχή Αργυρούπολης Ελληνικού και Άνω Γλυφάδας. Από την πάνω μεριά της Βουλιαγμένης και πάνω από το Ανατολικό αεροδρόμιο. Όχι ότι και στο παραλιακό μέτωπο η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη.

Noμίζω είναι υπερβολή αυτό για το χάσιμο του ΚΕ Υμηττού αμέσως μετά τον Καρέα. Στο δέκτη του αυτοκινήτου χάνω τα FM του Υμηττού αρκετά πιο κάτω περίπου στο ύψος της Ηρ.Πολυτεχνείου και Θράκης δηλαδή σύνορα Αργυρούπολης Ηλιούπολης.
Όσο ανοίγεσαι προς παραλιακό μέτωπο γίνεται κάπως καλύτερη η κατάσταση καθώς εκεί η σκιά του Υμηττού είναι λιγότερη

Συνδεδεμένος Chris_S

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
  • Τόπος: ΑΤΤΙΚΗ
Έχω ένα ford fiesta 2003,έχω βάλει μεγάλη κεραία πάνω στην οροφή,και η καλωδίωση από την οροφή μέχρι το ράδιο μου έχουν πει όλοι οι τεχνικοί που έχω πάει είναι κομπλέ,το ράδιο είναι καινούργιο Sony, αλλά μέσα στην πόλη ειδικά οποίος ξέρει από Πάτρα Κορίνθου και ζαιμη εκεί σε εκείνο το κομμάτι γύρω γύρω, αλλά και σε μερικά άλλα σημεία στην πόλη αντιμετωπίζω λίγο θέμα και με τα fm αλλά και με το DAB,στα fm το σήμα καταλαβαίνεις από το ράδιο και το παραμικρό παράσιτο, αντίστοιχα και στο DAB γίνονται διακοπές ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Συγκεκριμένα στο αυτοκίνητο,  άλλη είναι η κεραία για τα FM, και άλλη για τη λήψη DAB+.  Αν απ την κεραία πηγάζουν δυο ξεχωριστά καλώδια για FM καi DAB+ αντίστοιχα, τότε εντάξει (στην περίπτωση αυτή, η κεραια περιλαμβάνει εσωτερικό πηνιάκι που συντονιζει το φυσικό μήκος, στην κάθε μπάντα)

2. Pioneer και Sony έχουν κορυφαία ευαισθησία στη λήψη FM, γύρω στα 7 dBf  (καλύτερα δεν γίνεται). Στη λήψη DAB, σπάνια θα δεις τεχνικά χαρακτηριστικά, ομως σε τεστ που έχουμε κανει, δεν παρατηρηθηκε διαφορά μεταξύ των δυο ως προς την ευαισθησία.. Προσωπικά, έχω το Sony MEX-N7300BD, όλα αψογα, χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό ή να το διαφημίζω.

3. Στους περισσοτερους δέκτες αυτοκινήτων DAB, στο μενού των ρυθμίσεων υπάρχει επιλογή για "προενίσχυση στην κεραία" ("Antenna pre-amp"). Ενεργοποίησέ την -- εφόσον η κεραια σου δεν περιλαμβάνει δικιά της προενίσχυση (ναι, αρκετές καλες κεραιες DAB παίρνουν ρεύμα από την μπαταρία και κάνουν μικρή προενίσχυση). Σιγουρέψου οτι ο δέκτης σου είναι γειωμένος επαρκώς στο σασί!

4. Πιθαναλογώ οτι ο αδύναμος κρίκος σου μάλλον ειναι στην κεραία, και οχι στον δέκτη σου..  Οι τεχνικοί μπορεί να σου λένε οτι δεν υπαρχει κάποιο βραχυκύκλωμα στο καλώδιο.. και να ισχύει -- ομως όπως βλέπεις δεν είναι το Α και το Ω αυτό...
AM/SW: Sangean ATS-909X || 30m sloper, MLA-30+.
FM:  Sony ST SE-700 || Yagi 4 στoιχείων.
Αναλυτές:  Motorola R2001D,  Pira CZ P75.
SDR: SDRPlay DX || RouterOS net.

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΔΡΑΜΑΣ  Μέλος: iggy7 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/01/2025 (18:56)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (18:49)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/01/2025 (18:41)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/01/2025 (18:33)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/01/2025 (17:45)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (16:45)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (16:41)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (16:38)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (16:27)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (16:18)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (16:11)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: PanosRadio Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (16:09)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: mr.Vox Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (16:01)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (15:37)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/01/2025 (15:33)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/01/2025 (15:28)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (15:13)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (14:50)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/01/2025 (14:42)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/01/2025 (13:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/01/2025 (13:19)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: MitsoulasFm Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/01/2025 (13:14)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/01/2025 (12:21)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: mr.Vox Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (12:15)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (11:43)
* Απ: Eutelsat 33F (ex. 33E) @ 33E  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 11/01/2025 (11:35)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 11/01/2025 (10:58)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (10:48)
* Απ: Ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες - παρουσιάσεις, απορίες, προβλήματα, λύσεις  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 11/01/2025 (10:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/01/2025 (10:43)