Γκάλοπ: Θα αγοραζατε απο τωρα ψηφιακο ραδιοφωνικο δεκτη?
  • Παρ 7 Φεβ 2025, 02:46
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Γκάλοπ: Θα αγοραζατε απο τωρα ψηφιακο ραδιοφωνικο δεκτη?  (Αναγνώστηκε 4326 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
Aκομα και να μην ποσταρετε, βαλτε μια επιλογη που σας ταιριαζει ...

Τωρα με τον ερχομο των ψηφιακων ραδιοφωνικων εμπομπων σε μερικες μεγαλες πολεις και συντομα σε αλλες, παιρνω πρωτο βουλια (αλλιως σβηστε το θεμα αν νομιζετε η ψηφορια ειναι περιτη ή τροποποιηστε τις ερωτησεις) να θεσω ενα ερωτημα για τους ραδιοφωνικους δεκτες
Μην ξεχναμε οτι μερικοι ψηφιακοι δεκτες δεν εχουν και μεγαλη διαφορα σε τιμη (ισως και σε σχεση με το εξωτερικο) απο ενα μετριο προς καλο στα fm (δεν μιλαω για τα κινεζικα ραδιακια που εχουν 10 ευρω με fm/am, αλλα για αυτοκινητο, κατι για σπιτι που να εχει ισως και ιντερνετ επιλογες κλπ)
Τωρινες τιμες απο 30 ευρω για κατι φτηνο, ισως και προβληματικο
Απο 60-100 για ενα μετριο προς καλο
και 100+ για κατι με πιο πολλες ρυθμισεις, κατι πιο καλυτερο απο το απλο ραδιοφωνακι χεριου

-Ναι ... με την πρωτη ευκαιρια / συντομα ή για κατι μελλοντικο ... ή κατι να κανεις την δουλεια σου ... οτι μπορει να κανει ψηφιακη ληψη, οπως στικακια απο pc, ραδια απλα, για αυτοκινητο κλπ ... επισης και για κατι που να εχει πιο πολλες ρυθμισεις και επιλογες (internet, equalizer, εικονα, χρονοδιακοπτη κλπ) ανυπωμωνω να ακουσω πως θα ειναι τα ψηφιακα
-Αργοτερα ... δεν ειναι καποια αμεση αναγκη, γιατι δεν υπαρχουν πολλοι ραδιοφωνικοι σταθμοι σε επιλογες,
-Ισως ... εδω μπορει να ισχυει και το οικονομικο ή να το εχουν υποψην, ισως επειδη δεν θεωρουν το ψηφιακο κατι ιδιαιτερο
-Οχι ... δεν με ενδιαφερει το ψηφιακο ραδιοφωνο, τουλαχιστον για τωρα
-Ηδη εχω ... στικακια με μεταροπη, απλα χειρος, αυτοκινητου, πατεντες με δορυφο κλπ, οτιδηποτε κανει ψηφιακη ληψη

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
ηδη εχω το sangean dpr 65 για να κανω ληψεις των δοκιμων εντος ελλαδας και οτι μας ερχεται απο ιταλια κλπ. πλος φθηνος δεκτης να κανεις απλα τη δουλεια σου
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος panos456

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2011
  • Τόπος: Πύργος Ηλείας
    • FMLIST - Παγκόσμια βάση δεδομένων για FM, TV, DAB+
Από το 2015 έχω το Sangean DPR-65+, είμαι πολύ ικανοποιημένος για την απόδοσή του στα DAB+, όπως αποδείχθηκε τα 3 τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με το DAB DXing... Σαν σχέδιο έχω την αντικατάσταση του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου με καινούριο που θα υποστηρίζει DAB+ ή ακόμα να πάρω και ένα επιπλέον φορητό ραδιόφωνο DAB+...
Εξοπλισμός DX: SDRPlay RSP1A με λογισμικό HDSDR, Sangean ATS-909X, Φορητό TEF6686
Κεραία: Scanmaster D1300 Discone

Αποσυνδεδεμένος gewrgios

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2014
  • Τόπος: Πρεβεζα
εδω μεσα η εχεις το μικροβιο των ΜΜΕ η δεν το εχεις!Ειναι περιτο να πουμε οτι και μονο σαν ψιθυρος που ακουγοταν η εναρξη τουDAB+να μην αγοραζαμε δεκτες ραδιοφωνικους.
Εξαλου υπηρχε και η Ιταλια διπλα για προπονηση ασχετως αν προσωπικα εμενα δεν αξιοποιηθηκε πληρως!!Οπως ηδη εχω ομολογησει!!
Να μην  πω οτι   απο  την Ολυμπιαδα του 2004  σκεφτομουν την αγορα ελπιζοντας σε εξαπλωση του τοτε dab σκετα!!!! :whistle :wave: :eek:Eχω  Sony XDR-P1DBP Pocket DAB/DAB+ Radio - Black.

Αποσυνδεδεμένος savvas70

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2011
  • Τόπος: Πάφος - Kύπρος
Στην Κύπρο δυστυχώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το ψηφιακό ραδιόφωνο dab, επομένως δεν εξυπηρετεί τίποτε προς το παρόν η αγορά τέτοιου δέκτη. Κάτι υποσχέθηκε να κάμει το ΡΙΚ, βλέπω όμως να καθυστερά πολύ, και φοβάμαι στο τέλος να μας ξεπεράσουν οι απέναντι στα κατεχόμενα αλλά και η Τουρκία...

Αποσυνδεδεμένος music_1896

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2009
  • Τόπος: Ροδος
Aγόρασα πρόσφατα τα Κewnwood DDX4017DAB και Pioneer DEH-X7800 DAB.
Tο ένα θα το αγόραζα λόγω βλάβης του πσλιού και το άλλο επειδή κατάφερα και πούλησα το παλιό.

Το επόμενο θα είναι κάποιο φορητό και μετά ένα usb και ένα σταθερο deck.
Τροχιακές Θέσεις: 9E , 13E , 19E , 39E
Δέκτες : Edision OS MIO+ , Octagon SF8008 , Edision PRIMO IP S2 , Edision Picollo S2+T2/C , KAONMEDIA NS1110

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
Θα επερνα ενα xoro 600ir μολις στη 100αρα, με 300+ μνημες για σταθμους σε dab fm & internet, equalizer, και παιξιμο μουσικης απο usb, 2 δυνατα ηχεια (αν θυμαμαι  στερεο) εχρωμη οθονη, ξυλινο retro κλπ
Αν ημουν Αθηνα ή αλλη μεγαλη πολη αυτο θα εκανα (που δεν θα ειχα αλλους σταθμους γυρω μου για ληψη) γιατι θα το ειχα σπιτι για το dab & τυχον ραδιοφωνικο ιντερνετ και thats it, αλλα δεν παιρνει μπαταριες
Oποτε και ενα οσο πιο φτηνο μικρο για οταν ειμαι εξω

Ομως οταν ειδα οτι υπαρχει δυνατοτητα ληψεις απο ιταλια, μαλτα και τυχον αλλες πολεις απο Ελλαδα (εχω περασμα απο ακαρνανια, πατρα, αινο) ... ειπα να παω σε 2 πιο φτηνα στη τιμη που θα περνα το xoro ... για συγκρισεις, πειραματα (τα πειραζω εγω τα ραδια) και για μακρυνες ληψεις, και κατεληξα στα...
eltra olga & panasonic rf d-10

To eltra μπορει ο σταθμος να φερνει 1-2 μοναδες να μην τον εντοπισει ευκολα και με 3-4 να κανει διακοπες ... ομως το συστηνω για καποιον που απλα θελει να κανει την δουλεια του με 30 ευρω και ειναι σε περιοχη με καλο σημα, δεν νομιζω να του κανει προβλημα, εχω video που πιανει το dab italia με 5-8 μοναδες και ειναι ανετο, απλα θελει περιοχη με σημα ... επισης εχει ρυθμισεις που θα βρεθουν σε πιο ακριβα ραδια

Το panasonic με εβγαλε ασπρο προσωπο, αρκει μια μοναδα σταθερη θα παιξει, μεγαλη καθαρη οθονη, μεγαλα κουμπια που το κανει ευκολο
Kαλη ληψη (θα ελεγα πολυ καλη) και στα fm

αργοτερα οταν μπει το dab κερκυρα λεω να εχω & το xoro 600 για το σπιτι, και ισως αλλο ενα απο τα μικρα sony για μακρυνες ληψης μιας και αυτο εχει το joy stick που με ενα δαχτυλο μπορεις να κανεις πολλες εργασιες και αν βρει σταθμο τον αποθηκευει αυτοματα σε χειροκινητες αναζητησεις...
απο ραδια με τα am/fm/sw εχουν περασει παρα πολλα και ακομα εχω 4-5

παντως οσοι σκοπευετε να παρετε fm ραδιο, αξιζει να βαλετε κατι παραπανω και να εχετε κατι μελλοντικο γιατι εχουν και fm

Αποσυνδεδεμένος gewrgios

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2014
  • Τόπος: Πρεβεζα
Μπηκα τυχαια σε σαιτ ελληνικο πωλησεων  δεν λεω ονομα λογω μη διαφημισης που επιθυμω να συμβει!!
Εχουν αρχισει και φερνουν πολλα μοντελα!
Γεμισε η ιστοσελιδα τους!! Μενει μονο να ασχοληθουμε κατα ποσο οι τιμες τους θα ειναι εκει τωρα ψηλα και ποσο γρηγορα θα πεσουν!Και εαν εχει ληφθει το γεγονος της τιμης των εδω συσκευων με τις αντιστοιχες του εξωτερικου!!
Αν θα πεσουμε θυματα εκμεταλευσης η οχι!!

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
μετα απο καιρο ξανα λιγο με το ραδιο ... ο λογος στο συγκεκριμενο θεμα που ανοιξα ... μιας και παει για καθυστερηση το dab στη χωρα μας, οσοι μπορειτε καντε υπομονη για αγορα αν δεν το εχετε αναγκη ...μεχρι να ανοιξει το dab με ποιο πολλους σταθμους, θα εχουν βγει και ραδιοφωνα που αναπαραγουν και video ...

Απο την αρχη του χρονου θα βγει για αμαξια, αλλα σιγουρα θα παει και στα μικρα φορητα που ηδη αρκετα εχουν και εικονα (φανταζομαι ομως θα εχουν καποιο παρπανω κοστος αυτα με video) ... σιγα σιγα εκαναν το ραδιοφωνο mini τηλεοραση  :eek:

Αποσυνδεδεμένος paulk

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Ηρακλειο κρητη
Αργοτερα, για τωρα δεν ειναι κατι αμεσο ή αναγκαιο

Αποσυνδεδεμένος NetSurfer_g7

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2013
    • Τσεκάρετε και το blog μου
Σιγουρα οχι,αφου δεν υπαρχουν αναλογες εκπομπες για ποιον λογο να αγορασω απο τωρα?Ασε που αμα αγορασω απο τωρα δεν θα ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι συμβατο με τις μελλοντικες εκπομπες.Ποιος μου εγγυαται οτι δεν θα γινει κι εκει μπαχαλο οπως με την τηλεοραση(mpeg-2,mpeg-4,dvb-t,dvb-t2)

Αποσυνδεδεμένος ΣΠΥΡΟΣ-ΔΥΤ.ΦΘΙΩΤΙΔΑ

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2011
Αργοτερα, για τωρα δεν ειναι κατι αμεσο ή αναγκαιο. Τοτε θα υπαρχουν και περισσοτερες συσκευες στην αγορα, οποτε θα εχω και περισσοτερες επιλογες.

Αποσυνδεδεμένος tasos.cz

• Sat Historian
  • SatLeo Legend
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2018
  • Τόπος: Τσεχία
  • dum spiro spero

Εδώ στην Τσεχία η κάλυψη του DAB + προχωράει με γρήγορο ρυθμό και ήδη καλύπτει  το μεγαλύτερο μέρος της Τσεχίας , βλ. παρακάτω χάρτη:

Τρέχων χάρτης κάλυψης του DAB + στην Τσεχική Δημοκρατία (Ιανουάριος 2018)

Επίσης υπάρχει στην αγορα πλήθος δεκτών DAB + με τιμές που ξεκινάνε από 30Ε και πάνω.

Ένας πολύ καλός δέκτης DAB + που βρίσκεται στην προτίμηση των Τσέχων αγοραστών είναι ο Technisat DigitRadio 210 με τιμή 1.462 Kč (56E)

Εμένα προσωπικά δεν μου κεντρίζει την προσοχή η αγορα δέκτη DAB για τον λόγο ότι δεν μου αρέσει το τσέχικο ραδιόφωνο έτσι όπως τώρα λειτουργεί. Δεν υπάρχουνε σταθμοί που να παίζουνε πολύ μουσική, στα υπάρχοντα ραδιοφωνικά κανάλια οι εκφωνητές μιλάνε πάρα πολύ, βάζουνε λίγη μουσική και αυτή που βάζουνε συνήθως δεν είναι της αρεσκείας μου.

Κατά κύριο λόγο προτιμώ να ακούω επιλεγμένα ραδιοφωνικά κανάλια από τον δορυφόρο όπως πχ. το αγαπημένο μου CLASSIC FM στις 23,5΄Ε και τα ελληνικά ραδιοφωνικά κανάλια  στις 3,1΄Ε (Proto, Kosmos,, Trito, Deytero, Era Sport, Voice of Greece).

Επίσης ακούω πολύ ραδιοφωνικά κανάλια από τον Η/Υ μέσω του Ιντερνετ  κυρίως  ελληνικά κανάλια, όπου γίνεται χαμός από τον αριθμό των καναλιών, το ένα καλύτερο από το άλλο.

Tasos.cz :headset

Αποσυνδεδεμένος tasos.cz

• Sat Historian
  • SatLeo Legend
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2018
  • Τόπος: Τσεχία
  • dum spiro spero
... (τα πειραζω εγω τα ραδια) ...
Θα πρέπει να είσαι πολυ καλός στο να σκαλίζεις τα ραδια :wtg , εγω οποτε τόλμησα να σκαλίσω τα ράδια συνήθως  όπως λένε οι Τσέχοι "to nedopadlo dobre"  (το πράγμα δεν είχε καλο τέλος :lol )

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
γενικα με τις μικρο συσκευες, καποτε δεν εχει καλο τελος ουτε σε εμενα  :lol ομως δεν πτοουμαι ... το λεγομενο μαστροχαλαστης  :gape:

* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 07/02/2025 (01:49)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: deepbluesky Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 07/02/2025 (00:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (22:32)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: angelalex Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 06/02/2025 (18:45)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: listarxos Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 06/02/2025 (18:18)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 06/02/2025 (17:52)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 06/02/2025 (17:28)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 06/02/2025 (16:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (14:06)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 06/02/2025 (14:06)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 06/02/2025 (14:02)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (14:00)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (13:55)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (13:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (12:52)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 06/02/2025 (10:19)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 06/02/2025 (10:12)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (08:53)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (06:26)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (00:38)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 06/02/2025 (00:37)
* Απ: Περιοδικά Δορυφορικής που κυκλοφορούν στην Ευρώπη  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 05/02/2025 (23:45)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: digital1234 Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (22:04)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: demos.tryphonos Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (21:54)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: digital1234 Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (19:22)
* Απ: Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB  Μέλος: dr_virus Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 05/02/2025 (19:20)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (19:15)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: digital1234 Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (18:24)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 05/02/2025 (13:35)
* Απ: Η Euroleague στο Idman tv Azerbayjan  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 05/02/2025 (10:31)