Nαι το παραδεχομαι ... πιστευα φταιει το qam αν δεν υποστηριζει ο δεκτης για την ευαισθησια ληψης ... αλλα ειναι και στο λογισμικο του δεκτη (εκτος την εκπομπη των παροχων) ... τωρα θα μου πεις παλι καπου κολλας γιατι αυτο τωρα που προσεξα με 4 δεκτες dvb-t2:
οι 3 δεκτες φαινεται πιανουν τα οριακα σηματα ... αλλα δεν ανεβαζουν ποιοτητα και δεν κλειδωνουν ... απλα σου δεχνει οτι κατι υπαρχει να κανονιστεις (πχ να γυρισουμε την κεραια, ισως φτιαξιμο απο ενισχυτη, αλλαγη καλωδιο ή να παμε και την κεραια σε καλυτερο σημειο κλπ)...
Ή οταν το σημα λιγο δυναμωσει (επειδη ειναι/ηταν οριακο) πιανουν τα dvb t2 με σπασιματα/διαληψεις ... και ο 4ος ακομα δεν τα παιζει/βλεπει καν ουτε τωρα (ferguson ariva t760i)
Σε περιοχη ομως με οριακο σημα και οι 3 ας πουμε πιο ευαισθητοι εχουν θεμα ... οι 2 εφοσον το σημα ειναι χαμηλο εχουν τον ηχο 1 δευτερο πιο μπροστα (σιγουρα εχουν αποσυχρονισμο με την εικονα ενα ελαχιστο) ... και ο ενας καποιες φορες παιζει την εικονα σαν slow motion (οταν το σημα χαμηλωνει πολυ/σπαει δυσκολευονται να συχνρονισουν καλα τον ηχο και την εικονα)
Οταν βαλω λογισμικο που δεν βλεπει τα οριακα σηματα τοσο καλα, στον ενα δεκτη (edision proton t265 με το 1.3.0.9) απο αυτους που εχει ακομα υποστηριξη που χανει λιγο ευαισθησια δηλαδη εμ το συγκεκριμενο λογισμικο, τοτε δεν εχει θεμα αποσυνχρονισμου ηχου εικονας, απλα θελει πιο καλο σημα να παιξει
Ο 4ος δεν βλεπει τα οριακα σηματα και οταν στους αλλους παιζουν με σπασιματα, αυτος παλι δεν πιανει σε ληψη (ας το πω ο χειροτερος) ... ομως οταν ερθει η ωρα να βγαλουν καλυτερο σημα .. αυτος δεν αποσυχρονιζει με τιποτα (ηχο εικονα) οσες διαληψεις και να γινουν και κατα τυχη ειναι και qam 256 σε dvb t2 (ο μονος που τον διαφηζουν στα χαρακτηριστικα)
αρα παμε και στα λογισμικα και ισως εκει να παιζει ρολο το qam (δεν ξερω απλα λεω ισως) να θελει fine tune ή ξερω καποια παρομοια ρυθμιση ... καλο ειναι να διαλεγουμε καποιον δεκτη που εχει ακομα υποστηριξη αν τυχει κατι και ακουσει ο κατσκευαστης
Συγχώνευση: Τρι 27 Αυγ 2019, 12:44
βεαια πριν σας κανω να ανησυχειτε ... σε περιοχες με μετριο σημα που θα κανει διαληψη μια στο τοσο και φυσικα καλες, δεν νομιζω οι δεκτες να εχουν κανενα προβλημα ... εγω απλα λεω την εμπειρια μου σε δυσκολη περιοχη και απο παντοκρατορα και απο απεναντι