Πού μπορώ να προμηθευτώ δορυφορικό κάτοπτρο (2m+);
Πεμ 12 Δεκ 2024, 22:45

Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Πού μπορώ να προμηθευτώ δορυφορικό κάτοπτρο (2m+);  (Αναγνώστηκε 750 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Coto

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2018

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι καινούργιος στο forum και ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Εγώ αναζητώ δορυφορικό κάτοπτρο (διαμέτρου 2+ μέτρων). Σε αντίθεση με την κλασσική χρήση τον δορυφορικών πιάτων (για δορυφορική τηλεόραση κλπ), εγώ το χρειάζομαι για ερευνητικούς λόγους (συγκεκριμένα για ραδιοαστρονομία). Γενικά, όσο μεγαλύτερο το πιάτο, τόσο καλύτερα, αλλά το "minimum" θα έλεγα ότι είναι τα 2 μετρα.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Πού μπορώ να προμηθευτώ ένα τέτοιο δορυφορικό κάτοπτρο? Έχω βρει κάποιες εταιρίες που πουλάνε καινούργια πιάτα κατάλληλης διαμέτρου, αλλα είναι πολύ ακριβά. Μήπως γνωρίζει κανεις αν υπάρχουν παλιά πιάτα τα οποια δεν χρησιμοποιούνται πια που μπορώ να τα βρω δωρεάν ή τουλάχιστον φθηνότερα?

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Goris

• Διαγραμμένο Μέλος
  • Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2018
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι καινούργιος στο forum και ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Εγώ αναζητώ δορυφορικό κάτοπτρο (διαμέτρου 2+ μέτρων). Σε αντίθεση με την κλασσική χρήση τον δορυφορικών πιάτων (για δορυφορική τηλεόραση κλπ), εγώ το χρειάζομαι για ερευνητικούς λόγους (συγκεκριμένα για ραδιοαστρονομία). Γενικά, όσο μεγαλύτερο το πιάτο, τόσο καλύτερα, αλλά το "minimum" θα έλεγα ότι είναι τα 2 μετρα.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Πού μπορώ να προμηθευτώ ένα τέτοιο δορυφορικό κάτοπτρο? Έχω βρει κάποιες εταιρίες που πουλάνε καινούργια πιάτα κατάλληλης διαμέτρου, αλλα είναι πολύ ακριβά. Μήπως γνωρίζει κανεις αν υπάρχουν παλιά πιάτα τα οποια δεν χρησιμοποιούνται πια που μπορώ να τα βρω δωρεάν ή τουλάχιστον φθηνότερα?

Ευχαριστώ!

Σε ποια συχνότητα θα κάνεις λήψη και τι είδους λήψη θα είναι αυτή,τι χοάνη θα χρησιμοποιήσεις,τι lna,τι δέκτη,τι λογισμικό και πως θα το γυρίζεις 360 μοιρες (αριστερά-δεξιά) και 180 μοίρες πάνω κάτω;

Επειδή έχω την αίσθηση πως δεν έχεις σχέση ακόμη ούτε με τα δορυφορικά,αλλά ούτε και με την ραδιοαστρονομία,οφείλω να σε ενημερώσω πως τα πιάτα που χρησιμοποιούνται για δορυφορική λήψη είναι εντελώς διαφορετικά απο εκείνα της ραδιοαστρονομίας.Τα ραδιοαστρονομικά πιάτα έχουν διαφορετικό σχεδιασμό-διαφορετικό σύστημα κίνησης γιατί κάνουν λήψη στην συχνότητα του υδρογόνου,είναι παραμετροποιημένα για αυτή την συχνότητα και σκανάρουν το ουράνιο στερέωμα και όχι απλά την καμπύλη του γεωστατικού τόξου

Το συγκεκριμένο σπορ,είναι για ελάχιστους διότι αφενώς απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και αφετέρου περισσότερα χρήματα για την απόκτηση του εξοπλισμού σε σχέση
με την δορυφορική λήψη

Ελπίζω να γνωρίζεις πως το καλωδιάκι που θα φύγει απο το Lna δεν θα είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται στην δορυφορική λήψη.Αν η απόσταση του πιάτου με τον δέκτη θα είναι μεγάλη,θα θες καλωδιάκια τουλάχιστον σαν και το παρακάτω (Όσο είναι το πάχος ενός τηλεοπτικού καλωδίου είναι ο εσωτερικός αγωγός)

Αποσυνδεδεμένος Coto

• Αρχάριο μέλος
Σε ποια συχνότητα θα κάνεις λήψη και τι είδους λήψη θα είναι αυτή,τι χοάνη θα χρησιμοποιήσεις,τι lna,τι δέκτη,τι λογισμικό και πως θα το γυρίζεις 360 μοιρες (αριστερά-δεξιά) και 180 μοίρες πάνω κάτω;

Επειδή έχω την αίσθηση πως δεν έχεις σχέση ακόμη ούτε με τα δορυφορικά,αλλά ούτε και με την ραδιοαστρονομία,οφείλω να σε ενημερώσω πως τα πιάτα που χρησιμοποιούνται για δορυφορική λήψη είναι εντελώς διαφορετικά απο εκείνα της ραδιοαστρονομίας.Τα ραδιοαστρονομικά πιάτα έχουν διαφορετικό σχεδιασμό-διαφορετικό σύστημα κίνησης γιατί κάνουν λήψη στην συχνότητα του υδρογόνου,είναι παραμετροποιημένα για αυτή την συχνότητα και σκανάρουν το ουράνιο στερέωμα και όχι απλά την καμπύλη του γεωστατικού τόξου

Το συγκεκριμένο σπορ,είναι για ελάχιστους διότι αφενώς απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και αφετέρου περισσότερα χρήματα για την απόκτηση του εξοπλισμού σε σχέση
με την δορυφορική λήψη

Ελπίζω να γνωρίζεις πως το καλωδιάκι που θα φύγει απο το Lna δεν θα είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται στην δορυφορική λήψη.Αν η απόσταση του πιάτου με τον δέκτη θα είναι μεγάλη,θα θες καλωδιάκια τουλάχιστον σαν και το παρακάτω (Όσο είναι το πάχος ενός τηλεοπτικού καλωδίου είναι ο εσωτερικός αγωγός)

Μην ανησυχείς, γνωρίζω αυτά που ανέφερες. Απλά αναζητώ πιάτο - η βάση και τα μοτέρ δεν είναι απαραίτητα για όλα τα είδη των παρατηρήσεων και το LNA, Feed κλπ που ανέφερες δεν σχετίζονται με το πιάτο. Εκτός αν οι τρύπες του πιάτου είναι μεγαλύτερες από το παρατηρούμενο μήκος κύματος (π.χ. 21cm), η συχνότητα (γενικά) δε σχετίζεται με το πιάτο, οπότε ούτε αυτό βλέπω πώς χρειάζεται να είναι γνωστό.

Αποσυνδεδεμένος Goris

• Διαγραμμένο Μέλος
  • Νέο Μέλος
  • *

Μην ανησυχείς, γνωρίζω αυτά που ανέφερες. Απλά αναζητώ πιάτο - η βάση και τα μοτέρ δεν είναι απαραίτητα για όλα τα είδη των παρατηρήσεων και το LNA, Feed κλπ που ανέφερες δεν σχετίζονται με το πιάτο. Εκτός αν οι τρύπες του πιάτου είναι μεγαλύτερες από το παρατηρούμενο μήκος κύματος (π.χ. 21cm), η συχνότητα (γενικά) δε σχετίζεται με το πιάτο, οπότε ούτε αυτό βλέπω πώς χρειάζεται να είναι γνωστό.
Αφού γνωρίζεις αυτά που ανέφερα,μπορείς να μας πεις ακριβώς τι θες να κάνεις; Σε ποια συχνότητα θα κάνεις λήψη,σε ποιο σημείο του ουρανού θα κοιτάει το σταθερό σου πιάτο μια και η βάση-μοτερ δεν είναι απαραίτητα όπως εσύ υποστηρίζεις και τι receiver θα χρησιμοποιήσεις.

Το πιο εύκολο πράγμα στην υπόθεση,είναι αυτό που ζητάς,το 2+ μέτρα πιάτο.Τα δύσκολα είναι αλλού (κίνηση πιάτου-κυματοδηγός πιάτου-receiver)

Η συχνότητα πάντα σχετίζεται με το πιάτο!!!!! Όλα τα πιάτα δεν είναι το ίδιο.Ανάλογα με την συχνότητα έχεις διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης
στην φύση του πιάτου.

Στην μπάντα C π.χ. δεν σε ενδιαφέρει η στιλπνότητα της ανακλαστικής επιφάνειας αλλά το μεγεθός της.

Φίλε μου,αντιλαμβάνομαι πως θες να κάνεις αλχημείες.Υπο αυτό το πρίσμα,όντως LNA, Feed δεν σχετίζονται με το πιάτο,όντως η συχνότητα και αυτή δεν σχετίζεται
με το πιάτο

Για feeder τι θα βάλεις; Κάτι τέτοιο προσαρμοσμένο στα 1,4ghz;

διότι το συγκεκριμένο είναι στα 2.4ghz

Η μεγάλη μου απορία είναι στο τι δέκτη θα χρησιμοποιήσεις και τα δεδομένα που θα παίρνεις απο τον δέκτη πως θα τα "μεταφράζεις"

"Εκτός αν οι τρύπες του πιάτου είναι μεγαλύτερες από το παρατηρούμενο μήκος κύματος (π.χ. 21cm)"

Δεν υπάρχουν τρύπες στα δορυφορικά πιάτα της Ku αγαπητέ μου.Σπάνια θα βρεις σε μπάντα Ku πιάτα με τρύπες γιατί η φύση της συχνότητας λήψης δεν το επιτρέπει,
έχουν απώλειες,σε αντίθεση με την μπάντα C που όντως κυκλοφορούν πολλά.

Επειδή αρέσκεσαι σε αλχημείες και επειδή είναι δύσκολο να βρεις στην Ελλάδα πιάτο τρυπητό της μπάντα C σου προτείνω να το κατασκευάσεις μόνος σου βάζοντας
για να ανακλαστική επιφάνεια κοτετσόσυρμα (μπορείς να βρεις πολύ εύκολα οδηγίες στο Internet για να το κατασκευάσεις)

Είδες; Αν ήξερες απο "βέσπα" θα μας είχες πει απο την αρχή που μπορώ να βρώ τρυπητό πιάτο της μπάντας C και θα τελείωνε η ιστορία

Ελλάδα και γενικά γιουρόπα γιοκ! Κοιτάς Αμερική και Κίνα μεριά.Ebay,amazon,κ.τ.λ εκτός αν έχεις καμιά θεία στο Σικάγο ή στο Πεκίνο και στο
πακετάρει και σου το στείλει.

"η βάση και τα μοτέρ δεν είναι απαραίτητα για όλα τα είδη των παρατηρήσεων"

Σταθερό πιατο-ραδιοτηλεσκόπιο; Απο πότε η γη έπαψε να γυρίζει; Εκτός αν θες να φτιάξεις το αρεσίμπο ή το καινούργιο πεντακοσάρι των κινέζων σε μινιατούρα.Αυτά τα φτιάξανε σταθερά γιατί τους ήταν δύσκολο να κινούν 300 μέτρα και 500 μέτρα ραδιοτηλεσκόπια.
Υ.Γ.:Αλχημικές ραδιοαστρονομίες αισχύστου είδους.Πολλά 73!

Αποσυνδεδεμένος Coto

• Αρχάριο μέλος
Το πιάτο έχω σκοπό να το γυρίζω μηχανικά. Το ευρύ πεδίο (beamwidth) του τηλεσκοπίου μου επιτρέπει να κάνω μερικές παρατηρήσεις για μερικά λεπτά πριν η περιστροφή της γης μου χάσει το στόχο από το πεδίο.

Ένα άλλο "είδος" παρατήρησης είναι το "drift-scan". Σε αυτό το "είδος", το τηλεσκόπιο παραμένει ακίνητο και αφήνει το στόχο να περάσει από μπροστά, οπότε βλέπεις ένα peak στο γράφημα του δέκτη.

Και στα δύο είδει, δε χρειάζεται μοτέρ. 'Οσον αφορά για την κατεύθυνση στην οποία θα κοιτάει το πιάτο: αυτό εξαρτάται πάντα από την τοποθεσία του στόχου.

Η συχνότητα λήψης θα είναι τα 1420 MHz. Ο δέκτης θα είναι ένα απλό SDR.

Για το μήκος κύματος που με ενδιαφέρει (21cm), η στιλπνότητα της ανακλαστικής επιφάνειας δεν είναι μεγάλο ζήτημα (η στιλπνότητα των περισσότερων κατόπτρων είναι επαρκής (για αυτό δεν το ανέφερα)).

Για το feed θα χρησιμοποιήσω ένα bi-quad (σαν αυτό της εικόνας) ή ένα Can Feed (πιθανόν να είναι πιο αποδοτικό αφού δεν εκτίθεται σε παρεμβολές).

Θα έχω συντάξει μερικά scripts που θα εξάγουν τα δεδομένα με τρόπο που θα τα κάνει επεξεργάσημα (ενα Frequency vs Intensity vs Time 3D graph) αποτυπωμένο σε FITS-format.

> "Δεν υπάρχουν τρύπες στα δορυφορικά πιάτα της Ku αγαπητέ μου."

Δεν είπα ότι αναζητώ πιάτο φτιαγμένο για Ku-band λήψεις (ούτε με νοιάζει αν το κάτοπτρο έχει τρύπες).

Έχω βρει πολλά πιάτα (και 3 μέτρα) στην Αμερική, τα οποία είναι πάμφθηνα. Το θέμα είναι ότι για να τα στείλω Ελλάδα θα μου στοιχίσει τουλάχιστον 1000€ προσδοκώ.

Μιας και ανέφερες το Arecibo και το FAST: εκεί μετακινείται μόνο το feed, το οποίο είναι παρόμοιο με το να κινούν ολόκληρο το κάτοπτρο (απλά το σχήμα του πεδίου αποκτά ελλειπτική μορφή). Εγώ δεν σκοπεύω να κάνω κάτι τέτοιο.

Αποσυνδεδεμένος Goris

• Διαγραμμένο Μέλος
  • Νέο Μέλος
  • *
Μπράβο,τώρα είσαι ωραίος γιατί με έβαλες στο νόημα.

Πιάτο έχω,καλώδιο έχω,SDR έχω,για feeder θα προτιμήσω μια cantenna (ιδιοκατασκευή) παραμετροποιημένη στα 1420.

Πες μου τον στόχο και σου στέλνω όσα peak θέλεις σε e-mail

xaxaxaxaxaxa

Το SDR "φοραέι" το RT820T2 ; Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς; Το peak θα είναι απεικόνιση μόνο στο γράφημα ή θα είναι και ηχητικό;

Ποιος είναι ο στόχος και καθε πόσο περνάει απο μπροστά μας,όπως και πως θα μεταφράζεται το peak στο γράφημα;Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά
του Peak τι θα συμπεραίνεις για τον στόχο;

Στα σχεδιά μου υπάρχει και η ιδεά κάποια στιγμή να μετατρέψω το πιάτο μου σε ραδιοτηλεσκόπιο τουλάχιστον για να πάρω μια αρχική γεύση με το αντικείμενο,ώστε αργότερα, αν μου αρέσει, να πάω πιο βαθιά αλλά το μεγάλο πρόβλημα μου είναι η κίνηση του πιάτου.

Τα πιάτα που χρησιμοποιούνται για δορυφορική λήψη είναι βαριά και δεν είναι είναι λειτουργικά για κίνησεις ραδιοτηλεσκοπίου

Μέχρι πόσα χρήματα δίνεις για ένα 3μετρο αν το έβρισκες μεταχειρισμένο; (Καινούργιο δεν το συζητώ είναι πανάκριβο)

Δώσε προσφορά κανα 50αρικο-100αρικο στα μέλη του φόρουμ ώστε να ψάξουν να σου βρουν μέσω γνωριμιών μεταχειρισμένα πιάτα σε προσιτή τιμή.

Αν δεν "λαδώσεις" δεν προκειται να σε βοηθήσει κανείς,διότι μόνος σου να πετύχεις μεγάλο πιάτο σε τιμή ευκαιρίας αν δεν γνωρίζεις ανθρώπους του σιναφιού είναι λίγο δύσκολο.

Τα κελεπούρια τα πετυχαίνεις απο γνωστούς-φίλους-μεσάζοντες και σπάνια σε αγγελίες.Πρέπει να είναι πολύ χαζός ο άλλος για να βάλει αγγελία
το δυομισάρι ή το τριάρι του σε εξευτελιστική τιμή

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/12/2024 (22:42)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 12/12/2024 (22:09)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: TRONIX Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 12/12/2024 (21:34)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 12/12/2024 (21:22)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 12/12/2024 (21:06)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: nickpasxos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 12/12/2024 (20:52)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 12/12/2024 (20:22)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 12/12/2024 (20:18)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: TRONIX Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 12/12/2024 (20:04)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Nova 12/12/2024 (15:56)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Nova 12/12/2024 (15:55)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: apostolos05 Φόρουμ: Nova 12/12/2024 (15:50)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Nova 12/12/2024 (15:38)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 12/12/2024 (15:36)
* Απ: Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 12/12/2024 (15:33)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/12/2024 (14:54)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: Απόστολος Παπαγεωργίου Φόρουμ: Nova 12/12/2024 (14:51)
* Απ: Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης  Μέλος: Απόστολος Παπαγεωργίου Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 12/12/2024 (14:34)
* Απ: Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 12/12/2024 (12:32)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 12/12/2024 (11:00)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: AlexTsol Φόρουμ: Nova 12/12/2024 (10:56)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/12/2024 (09:43)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 12/12/2024 (08:04)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/12/2024 (04:14)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 12/12/2024 (02:50)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στις ΣΕΡΡΕΣ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/12/2024 (00:06)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στις ΣΕΡΡΕΣ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (23:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (23:06)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στις ΣΕΡΡΕΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (22:49)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (22:48)