Εχει καποιος από Ελλάδα κανει ληψη σε SES-14 @ 47.5° West ΣΕ c-band?
Μέχρι που φτάνει το τόξο σου; 45 west βλέπεις καθόλου; Στον 47,5 west έχεις πάει ποτέ;
Ο 47.5° West βγαίνει ανετότατα.Κεντράρεις σε Ku-band και στην συνέχεια βάζεις το lnb της C και βλέπεις τι έρχεται
Έχω βγει κάτω απο τις 50 δυτικά στην μπάντα Ku,λαμβάνοντας συχνότητες data.Απο περιέργεια έβαλα χέρι στην βάση για να κατέβει το
πιάτο πιο χαμηλά και βγήκα πέρα απο τις 50 δυτικά κάπου στις 53 αν θυμάμαι καλά
Δεν έδωσα μεγάλη σημασία μια και η λήψη στην μπάντα Ku αφορά data.Αυτό που ήθελα να δω,ήταν αν μπορούσα να πάω πέρα απο τους 47,5
Ο 47,5 ήταν ανέκαθεν για εμένα οι Ηράκλειες στήλες και έφτανα εκεί, εδώ και πολλά χρόνια.Απο εκεί και κάτω ήταν το άγνωστο
Πείραξα την βάση και πέρασα κατά πολύ το όριο των 47,5 δυτικά.Αν δεν έχεις κεντραρισμένο το τόξο,τότε ξέχασε την λήψη απο 47,5 και κάτω.Εκτός να μπορείς να δουλεύεις
και την ανύψωση καθώς κατεβαίνει χαμηλά το πιάτο
Ενδεικτική φωτογραφία λήψης απο 47,5 west σε band ku με κατα πάσα πιθανότητα ξεχασμένο το symbol rate σε κόφτη 20000 και άνω,με το ταπεινό χαμομηλάκι των 1,4m περίπου
Μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα αν έχω το χρόνο θα ξαναβάλω χέρι στην βάση και θα δώσω περισσότερα στοιχεία λήψης.Αν ο άξονας Αθήνα-θεσσαλονίκη μπορεί να δει τον Asiasat 105,5 east ,τότε μπορεί να δει μέχρι και 60,5 west για Θεσσαλονίκη και περίπου 59 west για Αθήνα
Απο 47,5 west μέχρι τους 60,5 η απόσταση είναι τεράστια.Μιλάμε για 13 ολόκληρες μοίρες και καθώς το πιάτο πιάνει πάτο, τα λάθη στο κεντράρισμα όχι απλά δεν συγχωρούνται,αλλά είναι ανέκδοτο
Αν μένει κάποιος στην Θεσσαλονίκη και λαμβάνει τον 100,5 east ο εκδιαμέτρου αντίθετος δορυφόρος είναι ο 55,5 west.
Κάποτε μου είχε ανοίξει η όρεξη για το 4Κ UNIVERSE που έβγαινε σε μπάντα c στους 47,5 west,αλλά επειδή βρήκα σε άλλους δορυφόρους την χαρά μου,το παραγκώνισα και σωστά έπραξα γιατί μετά απο λίγο καιρό έπαψε να εκπέμπει και γλυτώνοντας την απαξιωση του band C εξοπλισμού