Μια χαρά είναι το πιάτο μου και το τόξο μου φίλε pireli, και αν είχες Lnb μπάντας C θα ήξερες ότι η μπάντα C δεν χρειάζεται ιδιαίτερη στόχευση αλλά μεγάλο πιάτο!! Χαρακτηριστικά θα σου πω ότι η παράκεντρη λήψη που κάνω στην μπάντα C (3,5 μοίρες παράκεντρα) η απώλειες που έχω είναι μόνο 1 db σε σύγκριση όταν βάζω την μπάντα C στο κέντρο. Με λίγα λόγια τα ιχνοδιαγράμματα δεν είναι ακριβής προς οφελός μας πολλές φορές για κάποιες δύσκολες λήψεις που κάνουμε!!
Σε πρώτη φάση πήγαινε σε παρακαλώ στον 45 west,κάνε ένα σκανάρισμα την συχνότητα 11605 H 989 2/3 και πες μας στα πόσα db την λαμβάνεις
Απο την τιμή που θα μου δώσεις θα καταλάβω αν έχεις εσύ το σφάλμα στο κεντράρισμα ή αν εγώ μπερδεύτηκα στην ονοματοδοσία του printscreen που έκανα και αντι να πληκτρολογήσω λήψη απο άλλον δορυφόρο,πληκτρολόγησα κατα λάθος τον 47,5 west
Επειδή την λήψη αυτών των δυτικών δορυφόρων την έκανα τον περασμένο Μάρτιο και επειδή δεν έδωσα μεγάλη βαρύτητα στην διαδικασία αφήνω και το ενδεχόμενο να έχω κάνει κάποιο λάθος εγώ.Θα το σιγουρέψω απο πλευράς μου όταν θα ξαναεπιχειρίσω την διαδικασία
Περιμένω αναφορά των db στην 11605 H 989 2/3 στον 45 west
Αναφορά λήψης απο τον 45 west μπορώ να σου δώσω ανα πάσα στιγμή για αυτό και περιμένω την αναφορά σου για να κάνω άμεσα την σύγκριση
Συγχώνευση: Σαβ 7 Σεπ 2019, 01:06
Το τόξο 180 μοιρών ισχύει μόνο θεωρητικά στον ισημερινό, όσο ανεβαίνεις προς τους πόλους μειώνεται αναλόγως, ταυτόχρονα με την ανύψωση.
105.5Ε υπήρχε κάποτε στα περιοδικά ως πιθανή λήψη στην Κύπρο!
1. Σε οποιοδήποτε σημείο και να βρίσκεσαι πάνω στην σφαίρα πάντοτε θα έχεις τόξο 90 μοίρες ανατολικά-90 μοίρες δυτικα
Το μήκος του τόξου θα διαφοροποιηθεί και όχι οι μοίρες του.Στην Σκανδιναβία το μήκος του τόξου θα είναι μικρότερο σε σχέση με τον Ισημερινό.
2. Η Θεσσαλονική λαμβάνει τον 100,5 east; Αν τον λαμβάνει τότε η Ρόδος μπορεί να κάνει λήψη του 105,5 east
Αν ο 100,5 east λαμβάνεται και δυτικότερα της Θεσσαλονίκης,τότε η λήψη του 105,5 east μπορεί να γίνει και σε δυτικότερες περιοχέςτης Ρόδου. Π.χ. στα νησιά Σάμο-Χίο-Μυτιλήνη
Να σας δώσω και την τεκμεριώση των λεγομένων μου;Ορίστε!
Γαβρήλο εγώ πάντως έχω αναφέρει επανειλλημμένως για λήψη 100.5 Ε στην Θεσσαλονίκη (όχι του Γιώργου αλλά του άλλου φίλου με τα τρίμετρα).
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΤι έγραψα; Αφού έχουμε λήψη του 100,5 east στην Θεσσαλονίκη,τότε η Ρόδος θα κάνει μπορεί να κάνει λήψη του 105,5 east
Τι διαβάζουμε στο digitaltvinfo;
Στις πιο ακραίες περιπτώσεις λήψης, στα πολύ δυτικά της χώρας, θα μπορούσε να ληφθεί ο δορυφόρος PAS 9 στις 58 μοίρες δυτικά (στους Οθωνούς για παράδειγμα, με το πιάτο να κοιτάζει στα δυτικά, παράλληλα προς τη θάλασσα….δεν έχουμε πάντως κάποια πραγματική αναφορά λήψης),
ενώ στην Ανατολική Ρόδο ή το Καστελόριζο είναι εφικτή η λήψη του δορυφόρου Asiasat 3S στις 105,5 μοίρες ανατολικά.Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΜπορείτε και να το πάρετε αντίστροφα.Ακόμη και υπο αμφισβήτηση να είναι το γεγονός της λήψης του 100,5 east στην Θεσσαλονίκη,απο την στιγμή που ξέρετε πως στην Ρόδο βγαίνει ο 105,5 east,τότε αυτόματα γνωρίζετε πως στην Θεσσαλονίκη βγαίνει ο 100,5east
Συγχώνευση: Σαβ 7 Σεπ 2019, 01:06
Απο την στιγμή που ξέρουμε πως στην Θεσσαλονίκη βγαίνει ο 100,5 east τότε είναι σίγουρο πως τουλάχιστον απο την Θεσσαλονίκη και δυτικότερα μπορεί να γίνει λήψη του 55,5 west αν δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο μπροστά απο το πιάτο μας.
Οπότε ο xristoss1965 αν έχει ανοιχτό δυτικό ορίζοντα και κάνει σωστο κεντράρισμα πιστεύω πως μπορεί να βγάλει ανετότατα την C-band Americas/Europe Beam και την Ku-band North Atlantic Beam του 55,5west
Ομιλώ πάντοτε για τις σταθερές-δυνατές συχνότητες και όχι για τα feed τα οποία εξορισμού έχουν ιδιαιτερότητες στην λήψη