το σημα πιανει κανονικα στην τηλεοραση (2 για την ακριβεια σε διαφορετικους οροφους), οταν το καλωδιο της δορυφορικης δεν ειναι σε κανεναν δορ. δεκτη. η δορυφορικη κατεβαινει ανεξαρτητα απο την επιγεια, μεσα απο τον τοιχο στον δεκτη ( και των δυο, νοβα + οτε). οταν συνδεσω την δορ. σε οποιοδηποτε δεκτη, η συχνοτητα 52 γραφει αδυναμο σημα και δεν εχω ληψη. εχω βαλει και ενα ρελε sar12f που στελνει σημα εναλλαξ στους δεκτες ωστε να μην βαζω-βγαζω συνεχεια καλωδια. το ιδιο ισχυει αν βαλω το δορ. καλωδιο στο ρελε, κρατοντας τους δυο δεκτες συνδεδεμενους στο ρελε. επειδη τα καλωδια ειναι ξεχωριστα (επιγεια και δορυφορικο), μου φαινεται απιθανο να υπαρχουν παρασιτα (το ενα να καλυπτει το φασμα συχνοτητων του αλλου). πιστευω οτι φταινε τα καλωδια με τους ακροδεκτες, ειναι ηλεκτρολογικο το προβλημα και οχι φασματος συχνοτητων. δεν ξερω αν στεκει αυτο που λεω, αν ειναι μπουρδα συγνωμη. το καλωδιο ειναι βιοκαλ, τα βυσματα φρακαρο. το ρελε σπαουν. η επιγεια κεραια ειναι μια απλη με εναν εσωτερικο ενισχυτη, πιστευω γραμμης (25ετιας) που βγαζει σε 2 γραμμες εσωτερικα. το κουτι ιστου δεν υπαρχει καθοτι ειναι μονο η uhf κεραια. η κεραια ειναι απλη, ισως μικρη για την μονοκατοικια. σκοπευα να παρω μια τελεβες με φιλτρο για 4γ αλλα περιμενω τις νεες για 5γ της τελεβες. θα παρω και εσ. ενισχυτη γραμμης τελεβες, με αποκοπη φασματος 5γ, μπας και λυθει η παρεμβολη. Ηθελα να ξερω απλα αν καποιος εχει μια ιδεα πριν δωσω το 100αρικο για κεραια-ενισχυτη.
Ευχαριστω!