Δες στο bios μη έχει επιλογή για singe η dual channel
Δεν υπάρχει τέτοια επιλογή
ή κανε boot με την μια καρτα που δουλευει > ανοιξε τα Bios > enabled XMP (αν υπαρχει στο asus) > shut off / κλεισε το laptop> βαλε την άλλη καρτα και δες αν ειναι οκ ... αν οχι και υπαρχει ρυθμιση για dram voltage ανεβασε την πχ 1.000 V ή 1.65V ... επισης αν και ειναι ακριβως ιδιες καρτες, δοκιμασε να τις κανεις εναλλαγη πχ βγαλε την καρτα απο το slot 1 και βαλε την στο slot 2 και αναποδα
Δεν υπάρχει επιλογή ΧΜΡ ούτε για dram voltage
συνηθως αυτα τα προβληματα συμβαινουν οταν υπαρχει καποια βλαβη στα dimm παντως...
Βλάβη στα DIMM δεν υπάρχει, μου κάνει το ίδιο και σε άλλες μνήμες που είναι αποδεδειγμένα καλές
Aυτο το BIOS της ASUS μου είναι γνωστό από τα άλλα λαπτοπ και ουδέποτε είχα πρόβλημα. Είναι σχετικά απλό BIOS δεν έχει πολλές ρυθμίσεις να κάνεις. Σε όλα τα λαπτοπ με αυτό το BIOS όποτε έβαζα διπλάσιες μνήμες RAM αυτομάτως τις αναγνώριζε χωρίς καμία επιπρόσθετη ρύθμιση. Μόνο σε τούτο εδώ το λάπτοπ ASUS M70s με μητρικη καρτα ASUS M70SR μου το κάνει. Είναι καλό λαπτοπ, δέχεται δυο δίσκους, έχει 17αρα οθόνη με τέλεια ανάλυση 1920 x 1200 με ήχο DOLBY HOME THEATR, με TV TUNER και άλλα πολλά. Του έχω βάλει SSD δίσκο, μόνο την RAM δεν κατάφερα να διπλασιάσω. Το BIOS ειναι της American Megatrends