Εδώ και τρία χρόνια έχουμε αναπτύξει τεχνολογία DRM30 στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής, απ'όπου και εκπέμπεται κατά καιρούς αντίστοιχο ψηφιακό σήμα χαμηλής ισχύος, στα Μεσαία. Οι εκπομπές είναι αδειοδοτημένες, με πεπερασμένη χρονική διάρκεια ανά εξάμηνο.
Δέκτη DRM30/DRM+, ως λιανική αγορά ενός τεμαχίου, πολύ δύσκολα θα βρείς να αγοράσεις. Ομως, υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές λύσεις, πολύ πιο οικονομικές. Οποιοδήποτε RTL-SDR στικάκι, με προσθήκη αποδιαμορφωτικού λογισμικού, όπως πχ είναι το το DReaM. ή μέσω του SodiraSDR. Οταν το λογισμικό έχει γίνει compiled με βιβλιοθήκες AAC+ (πρέπει να τήν κάνεις μόνος σου αυτή την ενέργεια, επειδή ο συγκεκριμένος κώδικας δεν επιτρέπεται να ενσωματωθεί έτοιμος στο προγραμμα), ο ήχος που αποδιδεται είναι εξαιρετικός.. Και φυσικά οσο πιο υψηλό είναι το bit rate της πηγής, τόσο καλύτερα.
Από τα Βραχέα, οι Ρουμάνοι DRM σταθμοί είναι για εμάς εδώ στην Ελλάδα, η πιο εύκολη λήψη. Με καλή κεραία και χαμηλή στάθμη θορύβου, θα ακους άμεσα και τον ήχο - αλλιώς θα βλέπεις μεν το όνομα του σταθμού (κάτι σαν το RDS) καθώς και τα στοιχεία του πολυπλέκτη, αλλά ο ήχος δεν θα αναπαράγεται..