Υπαρχουν στα 50 mhz επισης και στα 70 mhz δεν ξερω ποιες συχνοτητες θα δωσουν ... αλλά νομιζω για ελευθερη χρηση cb στα vhf θα ειναι στους 43 mhz οπως η ιταλια και οχι 144-166 mhz που ειναι οι ερασιτεχνες ... αν ξεριε καποιος τις συχνοτητες των ελευθερων cb vhf μας ενημερωνει
Καλοδεχουμενη κινηση, Αν βγουν ελευθερα vhf θα παρω ενα ζευγαρι ...
Εχω και τα ελευθερα pmr 446 mhz ενα ζευγαρι που τα ειχω με φιλο οταν παμε για κυνηγι
Για τις ελευθερες μπαντες χωρις αδεια προτιμαω τα cb 27 mhz γιατι ειναι πιο συγκινητική μπαντα ... τα 27αρια μπορει να συμπεριφερθουν σαν απλα vhf να πανε μονο κοντα σχετικα οπτικα, σε βγαζουν πολυ πιο συχνα μακρυα και αν βγει διαδοση μπορουν να γινουν ακομα και σαν βραχεα δηλαδη να σε βγαλουν στην άλλη ακρη του κοσμου, οπως με εβγαλαν Αγγλια με vhf διπολο χωρις καν τη σωστη κεραια (video πιο πισω σελιδες) ενω στις αλλες μπαντες ειναι πολυ πιο δυσκολα ...
Τα pmr 446 (ελευθερη μπαντα uhf) μολις πηγαινα πισω απο λοφο ή σε λακωμα πανω απο 400-500 μετρα (απο τον άλλον) οταν ειμασταν κυνηγι χανονταν το σημα πολυ ευκολα, ενω τα 27αρια cb χεριου τα δοκιμασα και στο 1 χιλ πισω απο λοφους και λακωματα χωρις προβλημα αλλά αυτα που εχω εγω ηταν αρκετα βαρια ..
Τα pmr ειναι πολυ μικρα και παναλαφρα με μεγαλη διαρκεια μπαταριας και τα ειχα επανω στο γιακα σαν τους αστυνομους στην Αγγλια χωρις να εχουν προβλημα να πεσουν
εδω αλλο ενα video σημερα που ειχα χρονο και ειχε ξανα μικρο διαδοση με την επανληψη της φωνης μου ... και ακουγεται να λεει καλημερα απο την ραδιο πυλη κεφαλλονιας