ζωνη 2 μετρων (που δειχνει οτι επιασε διαδοση μεσημερι και εγω πηγα τσαμπα το πρωι vhf ψηφιακο) βγηκαν 2 συχνοτητες για λιγο που κοιταξα το μεσημερι (και δεν καθησα για πολυ στα vhf) ... βαζω την μια 145.7750 γιατι ο ενας ερασιτεχνης χαμηλωσε απο 10W σε 5W & δεν περναγε ουτε σε εμενα... νομιζω στο τελος 2 φορες ο ενας λεει το id (δεν ειμαι σιγουρος) και δεν επιασα ουτε την τοποθεσια τους, πρεπει να ειναι εκτος κερκυρας ... επισης ελεγε στον χαμηλο ισια που τον ακουει, αρα δεν ηταν μονο σε εμενα ετσι, αλλά αυτο το εκοψα
Συγχώνευση: Σαβ 28 Μαΐ 2022, 00:49
δικη μου ληψη του
Διεθνη Διαστημικου Σταθμου ISS 437.800 mhz πολλα χιλ. πανω απο την γη, οταν περνουσε πανω απο τα Βαλκανια (δειχνωτο tracking map του δορυφορου στο video) πριν λιγο κατα τις 23:00 δικη μας ωρα... κατι ψιλο εκανε το εξωτερικο vhf διπολο στα uhf
η πρωτη μου ληψη που τα ψιλο εχασα λιγο γιατι δεν πηγα στο 437.810 απο την αρχη (εχασα καποια λεπτά) και επισης οταν πηγα και στα vhf 145.800 (μηπως βγαινει και εκει) δεν κοιταξα την διπλα συχνοτητα αν βγαινει και εκει...
το ενα call sign που αναγνωρισα προς το τελος ειναι του Ουκρανου UR5FTT
Για τους χομπιστες
Πώς να ακούσετε το ISS
Καθώς ο ISS ανεβαίνει πάνω από τον ορίζοντα, λόγω μετατόπισης, ξεκινήστε να ακούτε στο 145.805, στη συνέχεια μετακινηθείτε αργά στο 145.80 καθώς ο ISS πλησιάζει στο ζενίθ και τελικά μετακινηθείτε στα 145.795 MHz καθώς ο ISS πέφτει προς τον άλλο ορίζοντα
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
επισης εδω αλλο ενα μικρο αποσπασμα απο συνομιλια ερασιτεχνων 145.775 λιγο πριν το ISS που αναφερουν call sigh τους ... το ενδιαφερον ειναι σε αναφορα οτι εχουν βαλει αναμεταδοτες αρτα που βλεπουν ολο τον αμβρακικο καθως και για dmr οποιος εχει τετοιο scanner για ψηφιακη ληψη ... νομιζω τα vhf ειναι πιο σοβαρα απο οτι στα βραχεα, εδω εχουν ενδιαφερον συζητησεεις