Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.
  • Πεμ 14 Νοε 2024, 19:17
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  (Αναγνώστηκε 1293 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος neoktistos

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2012
  • Τόπος: ΕΔΕΣΣΑ
  • Κωνσταντίνος (Έδεσσα)
    • http://forum.satleo.gr/
Καλημέρα σας.
Επειδή είμαι στην αναζήτηση υλικών για την ανανέωση της εγκατάστασης, στο πατρικό μου,
θέλω να έχω λήψη από 2 UHF κεραίες που θα λαμβάνουν κανάλια από δύο περιφερειακά κέντρα
και συγκεκριμένα από το Κ.Ε. Χορτιάτη (Θεσσαλονίκης) και από Κ.Ε. Κέλλη (Φλώρινας).

Έχω μια παλιά κεραία (σχεδόν 30 χρόνων) σε καλή κατάσταση που κοιτά προς Θεσσαλονίκη,
αλλά έχει την ιδιομορφία να λαμβάνει και από πίσω και μάλιστα με άριστο σήμα τα κανάλια της δεύτερης
τηλεοπτικής περιφερειακής ζώνης που ανέφερα πιό πάνω.

Η κεραία είναι της εικόνας (χελιδόνα κλειστού διπόλου) και φυσικά λόγω παλαιότητας, δεν διαθέτει φίλτρο LTE.

Στην εγκατάσταση, έχω βρει ενισχυτές που μ' ενδιαφέρουν, αλλά με φίλτρο LTE-4G (για συχνότητες (21-60),
αλλά καί για το τελευταίο ψηφιακό μέρισμα.

Όμως για την δεύτερη περίπτωση (LTE-5G), δεν έχω βρει με την ενίσχυση που μ' ενδιαφέρει,
δηλαδή "min=36 και πάνω dB" (π.χ. IKUSI) και λήψη από δύο κεραίες με την ίδια ενίσχυση.
Οι πιό πολλές επιλογές που με καλύπτουν στους ενισχυτές λήψης, είναι με φίλτρο LTE-4G.
Ωστόσο, μια σκέψη μου είναι να επιλέξω ενισχυτή με φίλτρο LTE-4G και να τοποθετήσω φίλτρο LTE-5G.

Είναι σωστό, πρακτικά;
Δηλαδή, θα μου "κόψει" σε κάποιο ή μεγάλο βαθμό σήμα;
Θα ήθελα μια σίγουρη και τεχνική απάντηση.

Αποσυνδεδεμένος thodorisk

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2016
  • Τόπος: Λιβάδι Τιτάρου
Πρακτικά γίνεται αλλά θα είχες επιπρόσθετη απώλεια σήματος 1 db.
Μια λύση θα ήταν ο παρακάτω ενισχυτής ιστού χωρίς φίλτρο και μετά αν χρειάζεται να προσθέσεις φίλτρο 5G.

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• Έμπειρο Μέλος
  • Κωνσταντίνος (Έδεσσα)
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση, φίλε.
Τώρα, εφόσον προτιμήσω την λύση που μου προτείνεις (είναι κι αυτός μια από τις επιλογές μου),
το φίλτρο της εικόνας που παραθέτω, είναι αξιόπιστο (αν έχεις άποψη, π.χ. δοκιμάσει).
Αν ναι, πού θα τοποθετηθεί ή πού είναι πιό σωστό να πάρει την θέση του;
Ανάμεσα στην κεραία καί στον ενισχυτή ή μετά τον ενισχυτή, έξω από το σπίτι;
Στην δεύτερη περίπτωση, μπαίνει καί εσωτερικά;

Αποσυνδεδεμένος sigmacom

• SatLeo V. I. P.
  • Τακτικό Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2008
Guys, πότε μα ποτέ μη βάλετε ενισχυτή χωρίς να προηγείται φίλτρο.
Ακόμα κι αν δεν υπάρχει κεραία 4G/5G 700MHz ή 800MHz κοντά σας, σύντομα θα μπει.
Και χωρίς φίλτρο πριν τον ενισχυτή, θα σας τον μπουκώσει με το καλημέρα.

• Έμπειρο Μέλος
  • Κωνσταντίνος (Έδεσσα)
Σημαντική πληροφορία, αλλά πώς θα το καταλάβει κάποιος
που έστω παρατηρεί τις εξελίξεις, το πρόβλημα που αναφέρεις;
Τί θα παρατηρηθεί;
Σε πιό σημείο του τηλεοπτικού φάσματος, (21-48) θα εμφανίσει κακή λήψη;
Π.χ., στο χωριό μου, εκεί που κοιτάει η κεραία, προς την Έδεσσα και λαμβάνει από... αντανάκλαση,
καθώς στα νότια, υπάρχει βουνό, στο βουνό, υπάρχει κεραία κινητής, αλλά μέχρι τώρα,
δεν έχω παρατηρήσει κάτι στην λήψη, μιας και όλη η εγκατάσταση, είναι ανέγγιχτη από την πρώτη μέρα,
όσον αφορά το ψηφιακό μέρισμα και τα υλικά, πλην κάποια αλλαγή καλωδίου και ενισχυτή.

Αποσυνδεδεμένος sigmacom

• SatLeo V. I. P.
  • Τακτικό Μέλος
Εάν βουλώσει ο ενισχυτής σου, δε θα πιάνεις τίποτα.
Άντε ίσως κάποιο πολύ ισχυρό DVB-T carrier να γλυτώσει / περάσει κάτι.

• Satleo Maniac
Εγώ πιστεύω πως πρόβλημα θα έχουν μόνο όσοι έχουν κοντά τους κεραία κινητής τηλεφωνίας κυρίως κάτοικοι που ζουν σε πόλεις.
Για εμάς που ζούμε στα χωριά και οι κεραίες έχουν κάποια απόσταση τα φίλτρα 4G 5G είναι περιττά.Αυτά τα λέω εκ πείρας γιατί έχω δοκιμάσει κεραίες και ενισχυτές χωρίς φίλτρα και δεν αντιμετώπισα ποτέ κάποιο θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sigmacom

• SatLeo V. I. P.
  • Τακτικό Μέλος
Ισχύει, τις περισσότερες πιθανότητες για πρόβλημα τις έχουν όσοι ζουν σε κωμοπόλεις και άνω.
Έχει προβλεφθεί και σχετική διαδικασία / φορέας, όπου μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες και να λύνουν τέτοια προβλήματα παρεμβολών

• Satleo Maniac
Καλημέρα!
Εδώ και κάποιους μήνες αντιμετωπίζω ένα θέμα με την τηλεόραση.Κάποιες φορές το σήμα κάνει μια στο τόσο ένα σπασιματάκι.Η ποιότητα πέφτει από το 100% στο 0% και επανέρχεται.Αυτό το κάνει σε όλες τις συχνότητες άρα παρεμβολή από άλλο κέντρο δεν υφίσταται.Τι μπορεί να φταίει;Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία;
Είχα αγοράσει πριν από χρόνια αυτό το κιτ ενισχυτή:
Πληροφορήθηκα πώς την κεραία της cosmote στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία την κάνανε 5G.Να είναι από εκεί το πρόβλημα;Να χρειάζεται καινούργιος ενισχυτής με προδιαγραφές 5G;
Έχω καταλήξει στις δύο παρακάτω πιθανές εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που επιδεινωθεί το πρόβλημα.Τι θα προτείνατε;Τοποθέτηση φίλτρου 5G ή αλλαγή ενισχυτή και να παραμείνει το υπάρχων τροφοδοτικό;

TECHNISAT 5G-F694M, LTE700 FILTER, CH48

TECATEL MAX405LTE 2U 40db

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2016
  • Τόπος: Πάτρα
Το τροφοδοτικό φίλε μου δεν έχει καμία σχέση,αν έχεις παρεμβολή από 5g ενισχυτή θα αλλάξεις στον ιστό

Συγχώνευση: Χθες στις 08:54
Σε ποια περιοχή είσαι?για να έχεις βάλει 40db ενισχυτή πρέπει να είσαι σε δύσκολο μέρος

• Satleo Maniac
Λιβάδι Ελασσόνας είμαι.Για πολλά σπίτια είναι δύσκολη η λήψη.Εγώ ευτυχώς έχω ανοιχτωσιά και πιάνω καλά.Το θέμα είναι ότι όταν παρακολουθούσα τον αγώνα Ολυμπιακός - Ρέιντζερς στον Αντ1 κάπου κάπου έκανε σπάσιμο και ήταν εκνευριστικό.

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
Το σπασιματάκι αν είναι στιγμιαίο, δηλαδή βύθιση της ποιότητας για δευτερόλεπτα στο 0 και μετά ξανά στο 100%, αν η ισχύς παραμένει σταθερή, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται και σε κακό συγχρονισμό στο SFN της DIGEA και να μη φταίει ο εξοπλισμός σου.

• Satleo Maniac
Το κάνει και στην Ερτ απλά εκεί είναι ανεπαίσθητο γιατί είναι πιο δυνατό το σήμα.Το καλό είναι ότι δεν το κάνει πάντα.Μπορεί να οφείλεται και σε παρεμβολή από Wifi δίκτυο.Θα τραβήξω ένα βίντεο για να δείτε πως συμπεριφέρεται το σήμα.

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
Μπορείς, αν έχεις εύκολη πρόσβαση στον ενισχυτή, να δοκιμάσεις να στρέψεις το gain ελάχιστα κάτω από το σημείο της πλήρους ενίσχυσης (ίσα-ίσα, ένα "τσακ") και να δεις πως συμπεριφέρεται. Τον έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ αυτόν τον ενισχυτή και αν δεν χρειαζόταν να τον αντικαταστήσω με smart amplifier για να ενώσω 3 κεραίες για διαφορετικά allotments σε ένα καλώδιο θα τον είχα ακόμα, ήταν εξαιρετικός.

• Satleo Maniac
Έγινε θα δοκιμάσω αυτό που προτείνεις μόλις σταματήσει η βροχή γιατί τον έχω ρυθμισμένο τέρμα.Ο ενισχυτής είναι παραγωγής Alcad άλλο που γράφει επάνω Engel.Η Alcad είναι η καλύτερη Ισπανική εταιρία σε κεραίες και ενισχυτές.Δεν είναι τυχαίο που τα προϊόντα της είναι τα πιο ακριβά.

* Απ: COSMΟΤΕ TV Επίσημα στις 9 Ανατολικά!  Μέλος: paksat Φόρουμ: COSMOTE TV 14/11/2024 (15:40)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 14/11/2024 (11:22)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 14/11/2024 (09:42)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 14/11/2024 (09:07)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/11/2024 (23:53)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/11/2024 (23:21)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  Μέλος: AlexTsol Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/11/2024 (20:41)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 13/11/2024 (18:54)
* Απ: Cosmote TV - συζητήσεις για τις IPTV υπηρεσίες της Cosmote  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Cosmote TV 13/11/2024 (18:52)
* Απ: Λήψη Thaicom 6/8 στις 78.5°E  Μέλος: akaitakis Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 13/11/2024 (18:52)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (17:46)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (14:55)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (14:07)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (12:45)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 13/11/2024 (10:54)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  Μέλος: kgial Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/11/2024 (10:21)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 13/11/2024 (10:07)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (09:26)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (08:53)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (08:27)
* Απ: Cosmote TV - συζητήσεις για τις IPTV υπηρεσίες της Cosmote  Μέλος: Hacker?pcs Φόρουμ: Cosmote TV 13/11/2024 (03:06)
* Απ: ALPHA Κύπρου  Μέλος: robi1994 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 13/11/2024 (02:26)
* Απ: ALPHA Κύπρου  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 13/11/2024 (02:05)
* Απ: ALPHA Κύπρου  Μέλος: robi1994 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 13/11/2024 (01:19)
* Απ: Μετακινήσεις δορυφόρων  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 12/11/2024 (23:42)
* Απ: Eutelsat 36B/36C @ 36°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 12/11/2024 (23:10)
* Απ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ & FEEDS LAUNCHES   Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 12/11/2024 (22:45)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: jimgate07 Φόρουμ: IPTV Γενικά 12/11/2024 (22:38)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 12/11/2024 (21:09)
* Απ: Cosmote TV - συζητήσεις για τις IPTV υπηρεσίες της Cosmote  Μέλος: angelalex Φόρουμ: Cosmote TV 12/11/2024 (20:57)