Καλημέρα σας.
Επειδή είμαι στην αναζήτηση υλικών για την ανανέωση της εγκατάστασης, στο πατρικό μου,
θέλω να έχω λήψη από 2 UHF κεραίες που θα λαμβάνουν κανάλια από δύο περιφερειακά κέντρα
και συγκεκριμένα από το Κ.Ε. Χορτιάτη (Θεσσαλονίκης) και από Κ.Ε. Κέλλη (Φλώρινας).
Έχω μια παλιά κεραία (σχεδόν 30 χρόνων) σε καλή κατάσταση που κοιτά προς Θεσσαλονίκη,
αλλά έχει την ιδιομορφία να λαμβάνει και από πίσω και μάλιστα με άριστο σήμα τα κανάλια της δεύτερης
τηλεοπτικής περιφερειακής ζώνης που ανέφερα πιό πάνω.
Η κεραία είναι της εικόνας (χελιδόνα κλειστού διπόλου) και φυσικά λόγω παλαιότητας, δεν διαθέτει φίλτρο LTE.
Στην εγκατάσταση, έχω βρει ενισχυτές που μ' ενδιαφέρουν, αλλά με φίλτρο LTE-4G (για συχνότητες (21-60),
αλλά καί για το τελευταίο ψηφιακό μέρισμα.
Όμως για την δεύτερη περίπτωση (LTE-5G), δεν έχω βρει με την ενίσχυση που μ' ενδιαφέρει,
δηλαδή "min=36 και πάνω dB" (π.χ. IKUSI) και λήψη από δύο κεραίες με την ίδια ενίσχυση.
Οι πιό πολλές επιλογές που με καλύπτουν στους ενισχυτές λήψης, είναι με φίλτρο LTE-4G.
Ωστόσο, μια σκέψη μου είναι να επιλέξω ενισχυτή με φίλτρο LTE-4G και να τοποθετήσω φίλτρο LTE-5G.
Είναι σωστό, πρακτικά;
Δηλαδή, θα μου "κόψει" σε κάποιο ή μεγάλο βαθμό σήμα;
Θα ήθελα μια σίγουρη και τεχνική απάντηση.