Ποτέ δεν είναι αργά.
Και όμως είναι πια αργά. Ο καιρός που η ελευθερία ερχότανε από τους ουρανούς με τα δορυφορικά πέρασε ανεπιστρεπτί. Ελάχιστα είναι πια τα ελεύθερα FTA κανάλια, τα περισσότερα δορυφορικά κανάλια είναι πια κλειδωμένα, όλα πια βρίσκονται στο κυνήγι του κέρδους. Όχι άδικα θα μπορούσε να υποστηριχτεί το σλόγκαν "Η δορυφορική πέθανε, ζήτω το Ιντερνετ".
Ο μόνος λόγος που θα έστηνα ένα μεγάλο κάτοπτρο όπως το Gibertini 1.55 Χ 1.66 είναι το γεγονός ότι θεωρώ άκρατο φασισμό, το να μου υποδεικνύει κάποιος τι βιβλίο θα διαβάσω, τι θέατρο θα δω, τι δορυφορικό κανάλι θα παρακολουθήσω. Υπό αυτήν την έννοια ναι θα αντιδρούσα και μετά την φίμωση των ρωσικών καναλιών και στο κυνήγι των μαγισσών κατά του κάθε τι του ρωσικού θα τσόνταρα τις 10.000 κορόνες (περίπου 400 ευρω) και θα το έστηνα το Gibertini 1.55 Χ 1.66. Πολύ δε περισσότερο για τον λόγο ότι στην περιοχή μου ίσως θα έβγαζα τον ABS 2A στις 74,7 ° E.
Όμως έχω πρόβλημα χώρου, δεν μπορώ να στήσω καν την 100αρα Gibertini Al που την έχω παροπλισμένη στο υπόγειο, πολύ δε περισσότερο ένα τόσο μεγάλο κάτοπτρο όπως το Gibertini 1.55 Χ 1.66.