Σήμερα το μεσημέρι έκανα αναζήτηση στους δορυφόρους που προανέφερα και τελικά αποθηκεύθηκαν σχεδόν 1000 κανάλια. Ένα από τα νούμερα που θυμάμαι είναι ότι έπιασα 390 μη συνδρομητικά κανάλια στον δορυφόρο στις 19,2 μοίρες ανατολικά. Είχα αποφασίσει χτες να ανέβω και σήμερα στην ταράτσα, και αμφιταλαντεύθηκα για το αν θα ανέβω σήμερα, μια και πέτυχα κάπως αυτό που ήθελα. Τελικά ανέβηκα, αλλά ενώ 4-5 φορές έπιασα σήμα, όταν έσφιγγα το μοτέρ στον ιστό, χανόταν. Μετά πολλή προσπάθεια, κάτι έπιασα, αλλά διαπίστωσα ότι ο ιστός ήταν αλφαδιασμένος όσον αφορά το δεξιά-αριστερά, αλλά έγερνε στο μπρος-πίσω. Επίσης το μοτέρ αντί να πηγαίνει στο σημείο αναφοράς, στο μηδέν δηλαδή, πήγαινε 31 μοίρες αριστερά! Έτσι, κάνοντας αναζήτηση στις 31,5 μοίρες ανατολικά, έπιασα 33 κανάλια και 32 ραδιόφωνα τού δορυφόρου που είναι στις 16 ανατολικά. Στις 33 ανατολικά τού δέκτη έπιασα από τον δορυφόρο στις 16 μοίρες ανατολικά, 17 κανάλια και 12 ραδιόφωνα. Σε αναζήτηση στον δέκτη στις 36 ανατολικά έπιασα 42 κανάλια από τον δορυφόρο στις 19,2 ανατολικά, και τέλος 170 κανάλια τού δορυφόρου στις 13 μοίρες ανατολικά, και 150 ραδιόφωνα, κάνοντας αναζήτηση στις 28,2 μοίρες ανατολικά. Στις 30,5 μοίρες τού δέκτη, μου αποθήκευσε συχνότητες τού δορυφόρου στις 7 μοίρες ανατολικά, αλλά όχι κανάλια. Δηλαδή, συμπερασματικά, έχουμε γύρω στις 15,2 μοίρες απόκλιση μεταξύ δορυφόρων που κάνουμε αναζήτηση και τών δορυφόρων που πιάνουμε. Η επόμενη σκέψη είναι να προσπαθήσω να βελτιώσω τη λήψη στις 19,2 μοίρες ανατολικά ώστε να πιάσω μεταξύ άλλων και το νέο κανάλι Telesur English, είτε με,,, ταρατσομαχία, είτε αλλάζοντας στον δέκτη το γεωγραφικό μήκος και το γεωγραφικό πλάτος που έχω βάλει στο USALS, κάτι που έχω κάνει κατά κόρον, στο παρελθόν.