Το να είναι αναμμένος αναμεταδότης σε βουνό τόσα χρόνια το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο γιατί λογικά το σήμα στον δέκτη χάθηκε το 2021 όταν άλλαξαν οι συχνότητες. Από τότε πάνε 2 χρόνια. Αν είχε ξεχάσει κάποιος δήμος τον αναμεταδότη, η ΔΕΗ δεν θα είχε ξεχάσει τον Δήμο.
Αν η αναμετάδοση του MAD γινόταν από τη Μύκονο η άλλο νησί των Κυκλάδων, ο πομπός ήταν ούτως η άλλως παράνομος γιατί το MAD είναι αδειοδοτημένο να εκπέμπει στην Αττική. Αν εξέπεμπε από την Αττική θα υπήρχαν αναφορές για την λήψη του και από την Αττική με τόσα εκατομμύρια κόσμο.
Η μόνη περίπτωση να είναι ξεχασμένος πομπός σε κάποιο βουνό των Κυκλάδων είναι να λειτουργεί εκεί ψηφιακό gap filler, σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι ως μη αναγνωρισμένο κέντρο να μη συγχρονίζει και με τις επίσημες συχνότητες των Κυκλάδων και να εκπέμπει στα κουτουρού. Αν πιάνεις κάποιο ψηφιακό σήμα σε άλλες συχνότητες τότε μιλάμε για gap filler. Πιάσε όλες τις συχνότητες με τη σειρά και δες αν έχεις ένδειξη σήματος. Μπορεί να μη κλειδώνει ψηφιακό σήμα για να κατεβάσει κανάλια αλλά αν υπάρχει ασθενές σήμα στην περιοχή από το ίδιο μέρος με το ασθενές αναλογικό της 31, η μπάρα με την ένδειξη σήματος θα αναβοσβηνει ενδεικτικά.
Αν είχες φορητή τηλεόραση με αναλογικό δεκτή με μια βόλτα με το αυτοκίνητο θα μπορούσες να δεις που δυναμώνει και που εξασθενεί το σήμα και να λυθεί το μυστήριο. Εγώ πιστεύω κατά 99% το σήμα ξεφεύγει από κάποιο ξενοδοχείο πάντως, θα γυρίσανε σε ψηφιακά τα κανάλια και τους έχει μείνει αυτός ο δέκτης συνδεδεμένος μέσα στο καλώδιο και απλά δεν έχει ασχοληθεί κανείς να τον κλείσει.
Στην 41 πριν κλείσει τι έπιανε;
Μετά απο αιώνες που λέει ο λόγος,θα πω τι έγινε με τον πομπό στο 31.
Τον Δεκέμβριο, σκέφτηκα να πάω Άνω Μερά, διοτι μια μέρα, στρίψαμε την κεραία προς τα κει τον Αύγουστο, και έπιασα το "δεν υπάρχει σήμα" καμπάνα, σχεδόν... Είχε χιόνι και λίγες παρεμβολές από Τούρκικο (ακουγόταν παρεμβολές στον ήχο από το TRT 1, δεν υπήρχαν παρεμβολές στην εικόνα) και σκέφτηκα να ανακατασκευάσω την φορητή μου τηλεόραση (μια Citizen που μοιάζει σαν Nintendo DS) να δοκιμάσω να πιάσω το σήμα.
Άνοιξα την τηλεόραση στο αυτοκίνητο και πήγαμε προς την Άνω Μερά ελπίζωτας οτι θα λάβω το σήμα στην τηλεόραση, και εμφανίστηκε στα καλά καθούμενα μόλις μπήκαμε στην Άνω Μερά. Δεν μπορούσα να καταλάβω πολλά διοτι η οθόνη της τηλεόρασης δεν ήταν τόσο καλής ανάλυσης αλλά φαινόταν σαν να το έπιανα καμπάνα. Οδηγήσαμε και σε άλλα μέρη της Μυκόνου, και το σήμα έφευγε και ξαναερχόταν κατά την διάρκεια της οδήγησης. Και επειδή είχαμε αγοράσει σπίτι στην Άνω Μερά, σκέφτηκα να κάνω σετάπ λήψης εκεί με μία παλιά εξωτερική με ενισχυτή ιστού, μία Samsung τηλεόραση και το παλιό μας DVD Recorder, το οποίο ήταν μια κινεζιά από τον Μαρινόπουλο που πήραμε το 2006. Έλαβα το "δεν υπάρχει σήμα" βορειοανατολικά ή ανατολικά, μου φαίνεται βορειοανατολικά, όπως φαίνεται στην πρώτη παρακάτω εικόνα. Οπότε είτε είναι ανωμερίτικο ή μάλλον έρχεται από κάπου αλλού.
Μαζί με αυτά, έλαβα και τα κρατικά της Τουρκίας (TRT3 στο 36, TRT Cocuk στο 40, TRT 1 στο 43, TRT HABER στο 46) με εικόνα που φαίνεται, αλλα το TRT1 άλλαζε κάθε τρείς και λίγο. Δεν τα τράβηξα βίντεο αλλά τα έχω τραβηγμένα με το κινητό τηλέφωνο όπως βλέπετε στις συνημμένες φώτο. Οι παραμορφώσεις είναι από το tuner της τηλεόρασης. Στο Contel τα έδιχνε τζάμι.
Σήμερα ακόμα εκπέμπει αλλά μακάρι να 'ξερα από που. Κάπου τριγύρω στην Μύκονο; Ικαρία; Χίο; Λέσβο; Θα μου φανεί απίστευτο.
Αν είναι κανείς μέλος του satleo και μένει σε αυτά τα νησιά ή άλλο νησί να ψάξει σε έναν δέκτη του να δει αν έρχεται από κεί...