HellasSat 5 @ 39°E - Εκτόξευση το 2027
  • Σαβ 18 Ιαν 2025, 09:55
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: HellasSat 5 @ 39°E - Εκτόξευση το 2027  (Αναγνώστηκε 3092 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος adonis1

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2010
  • Τόπος: Σύρος
  • Μηνύματα: 2082
           

Πως η Ελλάδα πρωτοπορεί στην επόμενη γενιά των δορυφορικών επικοινωνιών μέσω laser τεχνολογίας

Με τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές να αποτελούν πλέον κρίσιμο κομμάτι της καθημερινότητας μας, το ζητούμενο είναι η ποιοτική αναβάθμιση τους. Και μπορεί να ασχολούμαστε αρκετά με τις επίγειες συνδέσεις αλλά αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους προς τον ουρανό. Η χρήση των δορυφόρων για τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο έντονη αλλά η επόμενη γενιά των δορυφορικών επικοινωνιών που θα αξιοποιεί τη laser τεχνολογία. Και εκεί η Ελλάδα δείχνει να έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρωτοπορία.

«Η Ευρώπη θέλει να είναι πρωτοπόρος στην επόμενη γενιά των δορυφορικών επικοινωνιών» επισημαίνει στο CNN Greece ο δρ. Σπύρος Βασιλάκος, διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Γι' αυτό το λόγο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕΟΔ/ESA) προχώρησε στη δημιουργία του στρατηγικού προγράμματος ARTES: Optical Communication- ScyLight, το οποίο υποστηρίζει την έρευνα, ανάπτυξη και εξέλιξη των τεχνολογιών στην οπτική, φωτονική και κβαντική επικοινωνία. Οι συγκεκριμένοι τομείς αποτελούν τους τρεις βασικούς στρατηγικούς πυλώνες αναφορικά με την ευρυζωνικότητα του διαστήματος που υποστηρίζονται από τα κράτη μέλη του ΕΟΔ.

Οι στόχοι του προγράμματος ScyLight είναι ο σχεδιασμός και η χρήση καινοτόμου τεχνολογίας με την οποία οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι θα επικοινωνούν μεταξύ τους καθώς και με επίγειους σταθμούς μέσω οπτικής ακτινοβολίας (δέσμες laser) σε αντίθεση με τα ραδιοκύματα που είναι μέχρι και σήμερα σε χρήση. «Για την επίτευξη αυτών των υψηλών στόχων η ESA επέλεξε να συνεργαστεί μέσω του ΙΑΑΔΕΤ με το ΕΑΑ και πιο συγκεκριμένα να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων τον ''Αρίσταρχο'' (διαμέτρου 2.3μ) στο Αστεροσκοπίο Χελμού ως το πρώτο επίγειο τηλεσκόπιο με σκοπό να παρακολουθήσει τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους και να καταγράψει την πληροφορία που θα εκπέμψουν στα οπτικά μήκη κύματος» επισημαίνει ο δρ. Βασιλάκος.

Το ScyLight είναι η βάση για τον σχεδιασμό του δικτύου τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων («οπτικές ίνες στον ουρανό - Fiber in the Sky») το οποίο αναμένεται, μέσω της «οπτικής τεχνολογίας» να αυξήσει κατά πολύ τις υφιστάμενες ταχύτητες τηλεπικοινωνίας αλλά και την ασφάλεια μετάδοσης πληροφοριών. Σε αυτό το δίκτυο θα υπάρχουν επίγειοι σταθμοί (στη συγκεκριμένη περίπτωση οπτικά τηλεσκόπια) που, μέσω laser, θα συλλέγουν την πληροφορία από τους δορυφόρους και θα την μεταφέρουν στα υφιστάμενα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα στη Γη.

Ποιο είναι το μεγάλο ατού της συγκεκριμένης τεχνολογίας; Πολύ απλά ότι οι ταχύτητες διακίνησης δεδομένων μπορούν να αυξηθούν από 10 μέχρι και 100 φορές! Κάτι που σημαίνει ότι οι ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων μπορούν να φθάσουν στα 100 Gbps αρχικά και στο απώτερο μέλλον το 1 Gbps. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σημαντική η πρόσφατη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Hellas Sat. Αντικείμενο και σκοπός του μνημονίου είναι η συνεργασία του Ινστιτούτου Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του ΕΑΑ με τον Hellas Sat, ο οποίος αποτελεί τον εθνικό δορυφορικό πάροχο, στον τομέα των νέων τεχνολογιών και ειδικότερα των οπτικών και κβαντικών επικοινωνιών. Απώτερος στόχος είναι η πραγματοποίηση δοκιμαστικών ζεύξεων μέσω των τηλεσκοπίων «Αρίσταρχος» και Κρυονερίου, για την παροχή μετρήσεων που θα συμβάλλουν στο σχεδιασμό μελλοντικών συστημάτων για οπτικές/κβαντικές επικοινωνίες τα οποία και θα ενεργοποιηθούν σε μελλοντικό δορυφόρο τον οποίο σχεδιάζει η Hellas Sat.

Όπως σημειώνει ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat στο CNN Greece, η συνεργασία αφορά το δορυφόρο HELLAS SAT 5, ο οποίος πρόκειται να εκτοξευτεί εντός του 2027. «Η συγκεκριμένη τεχνολογία τώρα αρχίζει να δοκιμάζεται σε δορυφόρους γεωστατικής τροχιάς και προσφέρει εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες διακίνησης δεδομένων αλλά και ασφαλή μεταφορά τους. Θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στο συγκεκριμένο τομέα και γι’ αυτό προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη συνεργασία me Εθνικό Αστεροσκοπείο» προσθέτει ο κ. Πρωτόπαππας, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία συνεργασία πολύ σημαντική και για τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη των δορυφορικών επικοινωνιών.

Σύμφωνα με τον δρ. Βασιλάκο, η τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών μέσω laser είναι ιδανική για δορυφόρους αφού χρειάζονται λιγότερο χώρο, είναι κατασκευές με μικρότερο βάρος και απαιτούν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας για να λειτουργήσουν. Επίσης, οι οπτικές τηλεπικοινωνίες δεν «πάσχουν» από θέματα παρεμβολών και υποκλοπών λόγω του ότι, σε σχέση με τις ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιούνται παντού γύρω μας, οι τηλεπικοινωνίες με laser έχουν πολύ μικρότερη δέσμη με αποτέλεσμα να μην αλληλοκαλύπτονται εύκολα.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες που θα παρέχονται στο μέλλον, αυτές περιλαμβάνουν καταρχάς τη διασύνδεση και ενοποίηση δορυφορικών συστημάτων στο πρότυπο της διασύνδεσης που επιτυγχάνεται σήμερα στα επίγεια δίκτυα σταθερών και κινητών επικοινωνιών. Επίσης, την υποστήριξη επίγειων δικτύων και παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε μεγάλες εκδηλώσεις που απαιτούν ισχυρές τηλεπικοινωνιακές υποδομές (π.χ. αθλητικές διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες) και σε περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται σημαντική αύξηση του φόρτου στα επίγεια δίκτυα. Πολύ σημαντική θα είναι, πάντως, και η παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και σε έκτακτες περιπτώσεις (π.χ. φυσικές καταστροφές), όπως και η κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών με υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών υψηλών ταχυτήτων/

πηγή : Δημήτρης Μαλλάς - CNN Greece
Σύρος κάτοπτρο Gibertini 1.55 Χ 1.66 ( 100.5°E - 45.0°W) Ku lnb Inverto Black Ultra 0.2db & Circular Uni Inverto BLACK Pro &  Extended (13.75 - 14.50 GHz) & BT 180 (10.00-12.75 GHz) / C-Band lnb Pauxis 13° K & Panorama 13°K & Titanium Extended /Ka  19.70 - 20.20 GHz-Technomate TM-5402 M3 & M4 κ.α.

Συνδεδεμένος ANDREASSAT

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2016
  • Τόπος: Καλλιθέα , Αθήνα , ΕΛΛΑΔΑ
  • Μηνύματα: 2003
  • TECHNISAT RDR FMDAB,FELIX FXV1046"10,INNOVATOR D12
Ο νέος δορυφόρος Hellas Sat 5 θα έχει τηλεπικοινωνίες laser της Thales Alenia Space

Πηγή :   
Πτήση
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
HIRSCHMANNCSR1500B,UNIDENSQ400E,NOKIA9800S/9600S/9200S,ECHOSTAR-AD3600IP,SKYSTAR2PCI/USB,MANHATTANPLAZAST300,QUALITV1080IR,VANTAGEX221TSCI/HD8000S,TECHNOMATE5400SUPER,AZBOXPREMIUMHD,GOLDENINTERSTARHYPRO,CLARKETECHHD265/4100+,OCTAGONSX88/+/SX8HD/SF8008COMBO/SF2028HDOPTIMA3D 85,100,120CM.KU85.2E-45.0W

Αποσυνδεδεμένος adonis1

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2010
  • Τόπος: Σύρος
  • Μηνύματα: 2082
               

Η Thales Alenia Space επιλέχθηκε για την κατασκευή του Hellas Sat 5

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2024

Η Hellas Sat και η Thales Alenia Space, [κοινοπραξία μεταξύ της Thales (67%) και της Leonardo (33%)] υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη του ωφέλιμου φορτίου οπτικής επικοινωνίας για την επερχόμενη νέα αποστολή του μελλοντικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Hellas Sat 5, ο οποίος και  θα λειτουργεί στη γεωστατική τροχιά στις 39 μοίρες ανατολικά.

Η συνεργασία μεταξύ της Hellas Sat και της Thales Alenia Space στοχεύει στην παροχή τηλεπικοινωνιών υπηρεσιών αιχμής με πολύ υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων από γεωστατική τροχιά. Το καινοτόμο αυτό ωφέλιμο φορτίο στοχεύει στη σύνδεση με τον Οπτικό Επίγειο Σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ελλάδα, τους Οπτικούς Επίγειους Σταθμούς στη Γαλλία, τους Οπτικούς Επίγειους Σταθμούς της ESA και τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο LEO HydRON της Thales Alenia Space.

Μετά το πρόγραμμα Vertigo H2020, η Thales Alenia Space προωθεί επί του παρόντος την ανάπτυξη πολύ υψηλών δυνατοτήτων ρυθμού δεδομένων (έως 1 terabit/δευτερόλεπτο) που αντιμετωπίζουν μεγάλες αποστάσεις από επίγεια σε γεωστατική τροχιά και διασταυρούμενες ατμοσφαιρικές αναταράξεις, με την υποστήριξη των France Relance (CO-OP), CNES (DYSCO) και ESA (HydRON).

Η τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Hellas Sat στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων του Γραφείου του Πρωθυπουργού, της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, της ESA, του CNES, της Thales Alenia Space Γαλλίας, Ιταλίας και Ελβετίας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς και διαφόρων ελληνικών υπουργείων και τοπικών αρχών.


Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Σύρος κάτοπτρο Gibertini 1.55 Χ 1.66 ( 100.5°E - 45.0°W) Ku lnb Inverto Black Ultra 0.2db & Circular Uni Inverto BLACK Pro &  Extended (13.75 - 14.50 GHz) & BT 180 (10.00-12.75 GHz) / C-Band lnb Pauxis 13° K & Panorama 13°K & Titanium Extended /Ka  19.70 - 20.20 GHz-Technomate TM-5402 M3 & M4 κ.α.

Αποσυνδεδεμένος nektarios 1451

  • Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
  • Μηνύματα: 30945
Ωρε Αντώνη που είχες χαθεί?
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος adonis1

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2010
  • Τόπος: Σύρος
  • Μηνύματα: 2082
Νεκτάριε, έχω ανυπέρβλητη υποχρέωση να βρίσκομαι σε μακροχρόνιες διακοπές (εντός και εκτός) .
Σύρος κάτοπτρο Gibertini 1.55 Χ 1.66 ( 100.5°E - 45.0°W) Ku lnb Inverto Black Ultra 0.2db & Circular Uni Inverto BLACK Pro &  Extended (13.75 - 14.50 GHz) & BT 180 (10.00-12.75 GHz) / C-Band lnb Pauxis 13° K & Panorama 13°K & Titanium Extended /Ka  19.70 - 20.20 GHz-Technomate TM-5402 M3 & M4 κ.α.

Αποσυνδεδεμένος savvas70

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2011
  • Τόπος: Πάφος - Kύπρος
  • Μηνύματα: 2262
''Ο πρώτος επιχειρησιακός δορυφόρος στον Κόσμο με οπτικές τηλεπικοινωνίες laser μεγάλων ταχυτήτων θα είναι ο Hellas Sat 5''. (Άρθρο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων) :
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος adonis1

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2010
  • Τόπος: Σύρος
  • Μηνύματα: 2082
Στις 9 Φεβρουαρίου (σε 3 ημέρες) θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ, Γιώργου Γεραπετρίτη και Αντονι Μπλίνκεν,

Εκτός από αυτά που θα συζητηθούν (F 35, πόλεμος στη Γάζα, Ερυθρά θάλασσα, Λιβύη κτλ) θα υπογραφεί και μία συμφωνία και μάλιστα πολυμερή, που αφορά το διάστημα.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες μέχρι στιγμής για το τι θα περιλαμβάνεται σε αυτή τη συμφωνία και αν αυτή έχει σχέση και με το νέο δορυφόρο HellasSat 5 και της τεχνολογίας Laser που θα είναι εξοπλισμένος και που διασφαλίζουν το άμεσο αλλά και  απόρρητο των τηλεπικοινωνιών και ενδιαφέρονται για αυτό (όσον αφορά αρχικά) κυρίως κρατικοί φορείς.
Σύρος κάτοπτρο Gibertini 1.55 Χ 1.66 ( 100.5°E - 45.0°W) Ku lnb Inverto Black Ultra 0.2db & Circular Uni Inverto BLACK Pro &  Extended (13.75 - 14.50 GHz) & BT 180 (10.00-12.75 GHz) / C-Band lnb Pauxis 13° K & Panorama 13°K & Titanium Extended /Ka  19.70 - 20.20 GHz-Technomate TM-5402 M3 & M4 κ.α.

Αποσυνδεδεμένος johnpapad24

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2020
  • Μηνύματα: 2627
Hellassat οι δορυφοροι ειναι μονο στο ονομα πια...

Η εταιρια εχει πουληθει σε αραβες..
130x100cm σιδερενιο no name αργολιδα...

Αποσυνδεδεμένος adonis1

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2010
  • Τόπος: Σύρος
  • Μηνύματα: 2082
Ο κ. Πρωτοπαπάς για τον Hellasat 5 είχε δηλώσει ότι,  θα χρειαστούν περί τους 25 με 30 μήνες για την κατασκευή του δορυφόρου και ότι  η εκτόξευση του θα γίνει με ευρωπαϊκό πυραυλικό φορέα, τον νέο Ariane 6, μέχρι τις αρχές του 2026.

Οι τελευταίες  πληροφορίες κάνουν λόγο  ότι η εκτόξευση θα γίνει με Ariane 64 από το Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, μετά τα μέσα του 2027
Σύρος κάτοπτρο Gibertini 1.55 Χ 1.66 ( 100.5°E - 45.0°W) Ku lnb Inverto Black Ultra 0.2db & Circular Uni Inverto BLACK Pro &  Extended (13.75 - 14.50 GHz) & BT 180 (10.00-12.75 GHz) / C-Band lnb Pauxis 13° K & Panorama 13°K & Titanium Extended /Ka  19.70 - 20.20 GHz-Technomate TM-5402 M3 & M4 κ.α.

Αποσυνδεδεμένος adonis1

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2010
  • Τόπος: Σύρος
  • Μηνύματα: 2082
Η εκτόξευση φαίνεται να καθυστερεί λίγους μήνες ακόμη και να μεταφέρεται προς τα τέλη του 2027
Σύρος κάτοπτρο Gibertini 1.55 Χ 1.66 ( 100.5°E - 45.0°W) Ku lnb Inverto Black Ultra 0.2db & Circular Uni Inverto BLACK Pro &  Extended (13.75 - 14.50 GHz) & BT 180 (10.00-12.75 GHz) / C-Band lnb Pauxis 13° K & Panorama 13°K & Titanium Extended /Ka  19.70 - 20.20 GHz-Technomate TM-5402 M3 & M4 κ.α.

Αποσυνδεδεμένος pepis68

  • Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2012
  • Μηνύματα: 216
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε


 


* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 18/01/2025 (09:42)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 18/01/2025 (07:40)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: a66fm Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 18/01/2025 (02:09)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 18/01/2025 (02:03)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 18/01/2025 (01:16)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: a66fm Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 17/01/2025 (23:59)
* Απ: ASTRA 1P και ASTRA 1Q στις 19.2° East  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Λήψη Astra (19.2° Εast) 17/01/2025 (23:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 17/01/2025 (22:10)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΣΠΟΡΑΔΕΣ & ΒΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 07]  Μέλος: gkalcom1 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 17/01/2025 (22:05)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 17/01/2025 (20:43)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: IPTV Γενικά 17/01/2025 (16:49)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: ch10 Φόρουμ: IPTV Γενικά 17/01/2025 (16:37)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 17/01/2025 (15:28)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΣΠΟΡΑΔΕΣ & ΒΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 07]  Μέλος: TRONIX Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 17/01/2025 (15:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 17/01/2025 (14:31)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: vasilisp Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 17/01/2025 (14:14)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: vasilisp Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 17/01/2025 (13:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΠΙΕΡΙΑΣ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 17/01/2025 (11:19)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΠΙΕΡΙΑΣ  Μέλος: Pierios Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 17/01/2025 (11:05)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 17/01/2025 (10:18)
* Απ: Express 80 @ 80° East  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 17/01/2025 (10:02)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 17/01/2025 (09:59)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: jimgate07 Φόρουμ: IPTV Γενικά 17/01/2025 (09:55)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 17/01/2025 (09:53)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 17/01/2025 (09:46)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 17/01/2025 (08:50)
* Απ: Το ραδιοφωνικό τοπίο στην Κύπρο ανά περιοχή  Μέλος: robi1994 Φόρουμ: Το ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 17/01/2025 (04:12)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 17/01/2025 (02:05)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 17/01/2025 (01:16)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 17/01/2025 (01:13)