Τέλος για το Ελληνικό Πρόγραμμα της DW το 2027 - Ειδήσεις και νέα για την επίγεια τηλεόραση και ραδιόφωνο - SATLEO FORUM
  • Παρ 18 Σεπ 2026, 22:51
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Τέλος για το Ελληνικό Πρόγραμμα της DW το 2027  (Αναγνώστηκε 1677 φορές)

Johnathens, jimijoop και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος paksat

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σάμος
  • Μηνύματα: 3752
Από 1.1.2027 καταργείται πλήρως το ιστορικό Ελληνικό Πρόγραμμα της Deutsche Welle στο πλαίσιο ευρύτερων μαζικών περικοπών, όπως ανακοίνωσε η Διοίκησή της.
Τα ελληνικά αφαιρούνται από το πρόγραμμα της DW από το 2027

Στο πλαίσιο γενικότερων περικοπών, που προκύπτουν μετά τη μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, η Διοίκηση της Deutsche Welle ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να κλείσει το Ελληνικό Πρόγραμμα του σταθμού από τον Ιανουάριο του 2027.

Tι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
«Η ελληνόφωνη υπηρεσία της DW θα διακοπεί. Αυτή η υπηρεσία παρείχε ανεξάρτητη πληροφόρηση στο κοινό στην Ελλάδα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας. Λειτούργησε ως σημαντικό κανάλι διαλόγου κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, μεταφέροντας τις γερμανικές απόψεις στο ελληνικό κοινό. Η Ελλάδα είναι από καιρό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι μια σταθερή δημοκρατία με ένα ποικίλο τοπίο Μέσων Ενημέρωσης, και γι' αυτό και η DW πρέπει να προχωρήσει στις περικοπές σε αυτόν τον τομέα».

Σημειώνεται ότι η ελληνόφωνη υπηρεσία είναι η μόνη που διακόπτεται συνολικά σε ό,τι αφορά όλες τις υπηρεσίες της. Η ελληνική γλώσσα είναι η μόνη από τις 32 συνολικά της DW που θα σταματήσει να υπάρχει από την 1η Ιανουαρίου του 2027. Περικοπές υπάρχουν και σε ορισμένα άλλα προγράμματα, αλλά καμία γλώσσα δεν αποσύρεται ολοκληρωτικά.

«Αποδυνάμωση της DW»

Όπως επισημαίνει η Γενική Διευθύντρια της DW, Μπάρμπαρα Μάσινγκ: «Οι εξοικονομήσεις που κατέστησαν αναγκαίες από τις κρατικές περικοπές και την έλλειψη αντιστάθμισης για τις συμφωνημένες συλλογικές αυξήσεις μισθών είναι εξαιρετικά επώδυνες. Αποδυναμώνουν την ανταγωνιστικότητά μας σε μια εποχή που μια ισχυρή γερμανική και ευρωπαϊκή παρουσία αποκτά ολοένα μεγαλύτερη γεωπολιτική σημασία. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να προωθούμε την πρωτοβουλία της DW για την ποιότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια – αν και με βραδύτερο ρυθμό. Η DW θεωρείται ευρέως ως μια αξιόπιστη και ανεξάρτητη πηγή πληροφοριών, τόσο σε αγορές υπό καθεστώς λογοκρισίας όσο και σε χώρες όπου η Γερμανία οικοδομεί στρατηγικές συνεργασίες. Η βιώσιμη χρηματοδότηση για το μέλλον είναι ζωτικής σημασίας, εάν θέλουμε να εκπληρώσουμε τη δημοσιογραφική μας εντολή σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό παγκόσμιο χώρο πληροφόρησης. Τώρα είναι η ώρα η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο να χαράξουν από κοινού την απαραίτητη πορεία».   

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Κάτοπτρα: Gibertini OP 150 S (1) – Wave Frontier T-90 (1)
LNB: Inverto 0,2 dB (9)
Πολυδιακόπτες: SPAUN SMS 17089 NF (2) – SPAUN SUR 211 F (8)
Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)
9E–13E–16E–19,2E-23,5E-26E-28,2E-39E-42E

Συνδεδεμένος nektarios 1451

  • Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
  • Μηνύματα: 31472
πριν 30 χρονια πρενει να εβγαινε το ελληνικο δελτιο ειδησεων της DW καπου 14:30 με 15 ωρα ελλαδος και το αναμετεδειδαν εδω το στουντιο λευκατας 90.5 και το καναλι 1 ιωαννινων που επιανε τοτε εδω αρτα στο 94.2
GATE 7
Rock Thunder καθε Δευτερα στις 22:00 στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu
DEPELEC DP-666

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος gewrgios

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2014
  • Τόπος: Πρεβεζα
  • Μηνύματα: 1928
Αφού δεν θα προβάλουμε ειδήσεις απόψεις και γνώμες για την Ελλάδα στους Ελληνόφωνες και Γερμανοφωνους Έλληνες της διασποράς κι εμείς εδώ το 2027 προτείνουμε την κατάργηση της DW ΤV από την ΕΡΤ ψηφιακή .ΑΜ πως! Για ορθολογισμό δαπανών.Βεβαιως βεβαίως!!!

Αποσυνδεδεμένος nogyo.exe

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2023
  • Τόπος: Αττική
  • Μηνύματα: 1215
Πρώτα το Nickelodeon, τώρα αυτό...
Καθόλου μισελληνισμός κατά τ' άλλα!

Ζητώ συγνώμη από το φόρουμ γι' αυτό. Να με συγχωρέσετε..
Ότι γίνεται δεν είναι καθόλου τυχαίο. Γιατί μόνο το ελληνικό πρόγραμμα υπό τη δικαιολογία ότι θέλουν "περικοπές"  ???

Συγχώνευση: Πεμ 19 Φεβ 2026, 10:56
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Αφού δεν θα προβάλουμε ειδήσεις απόψεις και γνώμες για την Ελλάδα στους Ελληνόφωνες και Γερμανοφωνους Έλληνες της διασποράς κι εμείς εδώ το 2027 προτείνουμε την κατάργηση της DW ΤV από την ΕΡΤ ψηφιακή .ΑΜ πως! Για ορθολογισμό δαπανών.Βεβαιως βεβαίως!!!

Έμα.
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
▶️ @nogyo
discord: @nogyo_
twitter/X: @nogyotweets

Συνδεδεμένος bill82

  • Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Αθήνα -> Κατερίνη
  • Μηνύματα: 5681
-Το DW επίγεια αντικαταστάθηκε από το ΕΡΤ news. Μετά από καιρό μπήκε στην πλατφόρμα του ΕΡΤflix
-Η ελληνική υπηρεσία της DW καιρό τώρα συνεργάζεται με  τον Σκάι.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος neoktistos

  • Satleo Maniac
  • ****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2012
  • Τόπος: ΕΔΕΣΣΑ
  • Μηνύματα: 633
  • Κωνσταντίνος (Έδεσσα)
    • http://forum.satleo.gr/
Εγώ, ποτέ δεν είχα δει ελληνικό δελτίο ειδήσεων,
από το κανάλι.
Κάθε πότε, είχε;
Octagon SF8008 4K Combo,
Sat-Dish 1,2 m,
Inverto Quad LNB
ANT Televes DAT 75
NanoKom mast amplifier (Ref. 561721)

Συνδεδεμένος nektarios 1451

  • Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
  • Μηνύματα: 31472
Στο ραδιόφωνο είχε δελτίο ειδήσεων στα ελληνικά
GATE 7
Rock Thunder καθε Δευτερα στις 22:00 στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu
DEPELEC DP-666

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος savvas70

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2011
  • Τόπος: Πάφος - Kύπρος
  • Μηνύματα: 2852
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
πριν 30 χρονια πρενει να εβγαινε το ελληνικο δελτιο ειδησεων της DW καπου 14:30 με 15 ωρα ελλαδος και το αναμετεδειδαν εδω το στουντιο λευκατας 90.5 και το καναλι 1 ιωαννινων που επιανε τοτε εδω αρτα στο 94.2
Στην Κύπρο σήμερα το ελληνικό δελτίο ειδήσεων και ρεπορτάζ της DW (τα οποία μεταδίδονται δορυφορικά και στο διαδίκτυο) τα αναμεταδίδει ο ραδιοσταθμός Κανάλι 6.

Αποσυνδεδεμένος paksat

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σάμος
  • Μηνύματα: 3752
Ανατροπή, δεν κλείνει, τελικά, η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle

Τον περασμένο Φεβρουάριο η διοίκηση της Deutsche Welle πήρε την απόφαση να κλείσει την ελληνική της υπηρεσία, έπειτα από 60 χρόνια λειτουργίας, στο πλαίσιο ευρύτερων περικοπών εντός του ενημερωτικού δικτύου μετά τη μείωση της χρηματοδότησής του από τον κρατικό προϋπολογισμό της Γερμανίας. Μια κίνηση που έφερε αντιδράσεις, όπως εκείνης της ΕΣΗΕΑ που έστειλε επιστολές στους πολιτικούς φορείς και τα συνδικαλιστικά σωματεία της χώρας και της Ε.Ε.

Επτά μήνες αργότερα, η διοίκηση του γερμανικού ειδησεογραφικού δικτύου (αναγκάζεται και) παίρνει πίσω την αρχική της απόφαση και, τελικά, θα συνεχίσει τη λειτουργία της ελληνικής υπηρεσίας της. Ακόμα δεν έχει βγει επίσημα η απόφαση από το (ας πούμε) Γερμανικό ΕΣΡ, το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εκεί, δεν θα ανακοινωθεί πριν την Δευτέρα λογικά, αλλά μαθαίνουμε πως είναι δεδομένη. Σημειώστε πως το ελληνόφωνο τμήμα αποτελούσε το μοναδικό από τα συνολικά 32 γλωσσικά προγράμματα του σταθμού που ήθελαν να καταργήσουν ολοκληρωτικά.

 Θυμίζουμε ότι, εδώ στην Ελλάδα, η Deutsche Welle έχει στενή συνεργασία με τη ραδιοτηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ήταν πολύ δυναμική η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ οφείλουμε να ομολογήσουμε που μάζεψε περισσότερες από 5 χιλιάδες υπογραφές, ενάντια στην απόφαση του λουκέτου. Τα έλεγε αναλυτικά και στη σημερινή της ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί, για μια ακόμη φορά, την Deutsche Welle (DW) να ανακαλέσει την απόφαση που έλαβε τον προηγούμενο Φεβρουάριο, να καταργήσει στα τέλη του έτους την ελληνόφωνη υπηρεσία της. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε σε αυτήν την απόφαση και έχει οργανώσει καμπάνια ενημέρωσης, προκειμένου να άρει αυτήν την άδικη απόφαση καθώς το ελληνόφωνο τμήμα αποτελεί το μοναδικό από τα συνολικά 32 γλωσσικά προγράμματα του σταθμού που καταργείται ολοκληρωτικά. Πρόκειται για μια απόφαση που αφορά όχι μόνο την ενημέρωση αλλά και τη δημοσιογραφική παρουσία της Deutsche Welle στην Ελλάδα, η οποία επί δεκαετίες παρέχει έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση.
Η ελληνόφωνη υπηρεσία αποτελεί και έναν ιστορικό δίαυλο επικοινωνίας και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών. Έναν δίαυλο που συνέβαλε ουσιαστικά στην ενημέρωση του ελληνικού κοινού και στην καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, μέσω μιας γλώσσας που έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, στις αξίες και στην ιστορική πορεία της Ευρώπης.
Το Δ.Σ. της Ένωσης έχει αποστείλει στη διοίκηση και σε στελέχη της Deutsche Welle, καθώς και στον Πρέσβη της Γερμανίας Andreas Kindl στην Ελλάδα, τις επιστολές, τα ψηφίσματα και τις δηλώσεις στήριξης φορέων και προσωπικοτήτων, από τους οποίους ζητήσαμε να στηρίξουν την προσπάθειά μας και να συμβάλουν στη διατήρηση του ελληνόφωνου προγράμματος».

 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Κάτοπτρα: Gibertini OP 150 S (1) – Wave Frontier T-90 (1)
LNB: Inverto 0,2 dB (9)
Πολυδιακόπτες: SPAUN SMS 17089 NF (2) – SPAUN SUR 211 F (8)
Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)
9E–13E–16E–19,2E-23,5E-26E-28,2E-39E-42E

Αποσυνδεδεμένος HIGH RADIO

  • Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2026
  • Τόπος: Ελλάδα
  • Μηνύματα: 102
Τέτοια αντίδραση να είχανε και για την αντίστοιχη του BBC το 2005. Το επόμενο είναι να επανέλθει η Deutsche Welle στα mux της ΕΡΤ.


 


* Απ: Τέλος για το Ελληνικό Πρόγραμμα της DW το 2027  Μέλος: HIGH RADIO Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα για την επίγεια τηλεόραση και ραδιόφωνο 18/09/2026 (22:02)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 18/09/2026 (19:53)
* Απ: Τέλος για το Ελληνικό Πρόγραμμα της DW το 2027  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα για την επίγεια τηλεόραση και ραδιόφωνο 18/09/2026 (19:33)
* Απ: Vodafone TV  Μέλος: paksat Φόρουμ: Vodafone TV 18/09/2026 (15:56)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: andrewp97 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 18/09/2026 (12:45)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 18/09/2026 (08:25)
* Απ: EON TV   Μέλος: paksat Φόρουμ: Nova 17/09/2026 (16:23)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 17/09/2026 (11:30)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 17/09/2026 (11:08)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 16/09/2026 (16:23)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 16/09/2026 (10:27)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 15/09/2026 (19:37)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 15/09/2026 (09:45)