Το RDS εχει δυνατοτητα να περασσει παρα πολλες πληροφοριες που κοντευω να τις ξεχασω πλεον 10 χρονια μετα την ενασχοληση μου φτιαχνωντας RDS encoders.
Για να δουμε αν θα τα θυμηθω...
Radiotext (ειναι το "κρυφο τεξτ" που λετε το οποιο καποιος αν εστω και λιγο ασχολειτεαι θα επρεπε να το ειχε βρει... (ΑΝΤ1 8εσσαλονικης 20 χρονια γραφεi tiesseccii ... λιγοι δεκτες αυτοκινητου εχουν παρολα αυτα...)
EON (προσωρινη μεταβαση σε αλλο σταθμο που εκπεμπει τραφφικ η' επειγοντες ανακοινωσεις)
Inhouse Data (με ειδικο δεκτη - που δεν εχω δει στην αγορα - αλλα εχω κανει myself ) μπορουμε να κανουμε InHouse telecontrol (τηλεχειρισμοι RELE πχ studio > στο κεντρο εκπομπης)
EWS (επειγοντα μυνηματα καταστροφων - ειδικοι δεκτες , not in Greece)
PTYN (ειδικευμενο PTY)
PAGER (τρεχαγυρευε)
TMC (για traffic info μεσω FM , για GPS ....εδω φυσικα για να τα κονομησουν χρησιμοποιησαν κινητη !)
dynamic PI (δεν θυμαμαι το ακριβες ονομα).
ΕCC (Χωρα) , LE (γλωσσα) , CT ωρα (group 4A) και πολλα αλλα....
Εγω παντως οταν εκπεμπα ειχα OOOΛΑ αυτα (με ασχετα μυνηματα στο EWS kai TMC μιας και δεν ξερω το φορματ εκει) ,
και στο ΕΟΝ εστελνα πληρη στοιχεια για ολα τα ραδιοφωνα (AF,PI,PTY,NAME) της θεσσαλονικης και δοκιμαστικα εκανα και ΕΟΝ hangover - δουλευε μια χαρα! .... (βεβαια μονος μου ακουγα τον "πειρατικο" μου
....
Aλλα αν παρολα αυτα δεν σας ενδιαφερει να ασχοληθειτε ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΑ PI ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ CONFLICT ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ !! lol: