Το σήμα RDS στα κρατικά ραδιόφωνα
  • Κυρ 24 Νοε 2024, 07:45
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Το σήμα RDS στα κρατικά ραδιόφωνα  (Αναγνώστηκε 19092 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Anonymous

• Επισκέπτης
Εχω παρατηρήσει ότι οι τεχνικοί που ρυθμίζουν το RDS στους πομπούς των κρατικών ραδιοφώνων, συντάσουν το κείμενο κατά τα προσωπικά τους γούστα!
Αλλού έχουν κενά, αλλού έχουν υπογραμμισμένα κενά "_" (underscore), όπως στο linux/unix που γεμίζουν τα κενά, αλλού έχουν scroll (πράγμα που πρέπει να αποφεύγεται), αλλού έχουν στατικό κείμενο, αλλού γράφουν ΕΡΤ, αλλού γράφουν ΕΡΑ, αλλού βάζουν και τα 2 (πχ ΕΡΤ_ΕΡΑ_2 ή ΕΡΤ ΕΡΑ 2), γενικώς δεν υπάρχει κοινή τακτική.
Αυτό το γεγονός δεν ξέρω αν επιρρεάζει και την αυτόματη επιλογή εναλλακτικού πομπού στα ραδιόφωνα.

Αποσυνδεδεμένος yiannis-filippos

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Καστοριά
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #1: Σαβ 25 Φεβ 2006, 10:22 »
Λαθη στα κειμενα του RDS μπορούν να συμβούν και απο κακό σήμα ή παρεμβολές. Στην περιοχή μου πάντως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, αφού τα κρατικά εκπέμπουν μονοφωνικά και το RDS ειναι φυσικά παντελώς άγνωστο (θαθελα νάξερα πόσο στοιχίζει ένας στερεοφωνικός ραδιοφωνικός πομπός να ...κάνουμε κάποιον έρανο να τους τον δωρίσουμε...εδώ και το τελευταίο ραδιόφωνο της γειτονιάς εκπέμπει στερεοφωνικά!)

Anonymous

• Επισκέπτης
Παράθεση από: "sat4fun"
...αλλού έχουν στατικό κείμενο....
Εγώ θα ενημερώσω τους ακροατές των σταθμών οτι οπου υπάρχει στατικό κείμενο στο RDS οτι σε οθόνες οργανικών κρυστάλλων (OEL) που χρησιμοποιούνε πολλοί κατασκευαστές ραδιοCD αυτοκινήτων η οθόνη παρουσιάζει το φαινόμενο burn in (αν μένουν πολλές ώρες στον συγκεκριμένο σταθμο) με αποτέλεσμα να φαίνεται το κείμενο συνέχεια στην οθόνη...
Η αντικατάσταση της οθόνης είναι πολύ δαπανηρή οπότε συνηστώ να αλλάζουν το mode της οθόνης επιλέγοντας κάποιο screensaver.
Στην Κόρινθο μου έχουν έρθει πολλά Pioneer με το λογότυπο ERASPOR καμμένο στην οθόνη...

Αποσυνδεδεμένος spirosb

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2005
  • Τόπος: Ηράκλειο
    • http://spirosb.blogspot.com
RDS
« Απάντηση #3: Τρι 28 Φεβ 2006, 00:41 »
To μόνο καλό και χρήσιμο στο RDS της ΕΡΤ (αφού δεν έχει καμία πληροφορία εκτός το όνομα του σταθμού) είναι ότι εαν είσαι εν κινήσει ο δέκτης πάντα βρίσκει τον επόμενο αναμεταδότη με το δυνατότερο σήμα. Αυτό δεν έχει σχέσει με το τι γράφει στην οθόνη, αλλά με το PID του σταθμού το οποίο ορίζεται μέσα από το RDS. Τώρα το κουφό είναι ότι αν δυο σταθμοί δυο διαφορετικών περιοχών έχουν το ίδιο PID, μόλις χάνεται ο ένας σταθμός ο δέκτης πηγαίνει αυτόματα στον άλλο
metropolis-radio.blogspot.com -> Για έντεχνα
rock-channel.blogspot.com -> Για rock

Αποσυνδεδεμένος expresser

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2005
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #4: Τρι 28 Φεβ 2006, 15:18 »
Εδώ τα κρατικά ΝΕΤ105.8 (92.8 fm), και ΕΡΑ2(94.8 fm) έχουν RDS αλλά γράφουν στο ΝΕΤ το κείμενο ERARADIO ERA 1 και στο ΕΡΑ2 γράφουν ERARADIO ERA 2 ΕΛΕΟΣ! Να βάζανε και ενα 090 να τους πιάσει η EETT και τέλος μετά!  :D  :D

Anonymous

• Επισκέπτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #5: Τρι 28 Φεβ 2006, 16:15 »
Μα σας είπα, ο κάθε τεχνικός γράφει το RDS κατά βούληση! Ο,τι τους κατέβει!
PilGalanis πρέπει να μιλάς για τις εκπομπές από Πήλιο ε???

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #6: Τρι 28 Φεβ 2006, 21:11 »
Ναί για το Πήλιο μιλάω. Επίσης οι αναμεταδότες της Έυβοιας τα έχουν οκ 88.8 κ 104.2 κανονικά ΝΕΤ 105.8 κ ΕΡΑ2.Μόνο που στο ΕΡΑ2 το PTY έχει το SPORT για VARIED.

Αποσυνδεδεμένος Radiodj105

• Διαγραμμένο Μέλος
  • Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Μεγαλόπολη/Πετρούπολη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #7: Τρι 28 Φεβ 2006, 21:38 »
Είχα μιλήσει πριν από 2 χρόνια με έναν τεχνικό της ΕΡΤ που ήταν υπεύθυνος στην έρευνα αγοράς (αν κάνανε - μην ξεχνάτε είναι δημόσιο) για τους κωδικοποιητές RDS. Αγόρασαν μπόλικα κομμάτια για να εγκαταστήσουν στα περισσότερα κέντρα εκπομπής. Το μόνο πράγμα που πρόσεξε αυτός που έκανε τον προγραμματισμό, ήταν οι κωδικοποιητές ίδιου προγράμματος, να έχει το ίδιο PI, ώστε τα ραδιόφωνα αυτοκινήτου να καταλαβαίνουν (όταν κινούνται και αλλάζουν νομό) ότι πρόκειται για τον ίδιο σταθμό. Αν θυμάμαι καλά 1201 είναι για την ΕΡΑ1 και 1202 για την ΝΕΤ.
Θα μου πείτε... Αφού το ρημάδι το σήμα της ΕΡΤ ξεκινάει από την Αθήνα, γιατί να μην στείλουν το σήμα στους αναμεταδότες "έτοιμο" με stereo και RDS?
Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
1. Το κόστος για να ζητήσεις μια "ευθεία" του ΟΤΕ είναι μικρότερο όταν έχεις σκοπό να στείλεις ένα κανάλι AUDIO μέχρι 15KHz και κοστίζει πολλύυυυ περισσότερο όταν πρόκειται να στείλει ένα σήμα MPX (Stereo audio & RDS). Και μην ξεχνάτε ότι η σύνδεση θα πρέπει να είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο, όλο το χρόνο.
2. Ειδικά όσο αφορά το RDS, τα τσακάλια της ΕΡΤ έχουν προγραμματίσει το AF (=Alternative Frequency) του κάθε RDS ώστε να σε "στέλνει" σε πομπό του διπλανού νομού. Θα ήταν άτοπο αν κινείσαι από Ιωάννινα και σου έδινε (στο AF) την εναλλακτική συχνότητα της Κορίνθου, αφού για να φτάσεις Κόρινθο (από Γιάννενα) θα πρέπει να περάσεις από 3 "τοπικούς" πομπούς. Για να το δικαιολογήσω αυτό και τεχνικά, σας λέω ότι στους πομπούς της ΕΡΤ στο νομό Αρκαδίας, τα AF έχουν τη συχνότητα των αναμεταδοτών της Καλαμάτας,  και των Γερανίων. 'Οταν περνάω μετά την Αρκαδία και βρίσκομαι Αργολίδα, κάνει συνέχεια εναλλαγές με Γεράνια ο δέκτης μου. Μετά τα Γεράνια, και όταν αρχίζω να λαμβάνω με χιόνια, τότε "πηδάει" το ραδιόφωνό μου σε συχνότητα της Πάρνηθας.

Ελπίζω να μην σας ζάλισα.

Αποσυνδεδεμένος Radiodj105

• Διαγραμμένο Μέλος
  • Τακτικό Μέλος
  • **
  • Τόπος: Μεγαλόπολη/Πετρούπολη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #8: Τρι 28 Φεβ 2006, 21:45 »
Παράθεση από: "yiannis-filippos"
Λαθη στα κειμενα του RDS μπορούν να συμβούν και απο κακό σήμα ή παρεμβολές. Στην περιοχή μου πάντως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, αφού τα κρατικά εκπέμπουν μονοφωνικά και το RDS ειναι φυσικά παντελώς άγνωστο (θαθελα νάξερα πόσο στοιχίζει ένας στερεοφωνικός ραδιοφωνικός πομπός να ...κάνουμε κάποιον έρανο να τους τον δωρίσουμε...εδώ και το τελευταίο ραδιόφωνο της γειτονιάς εκπέμπει στερεοφωνικά!)
'Ενας κωδικοποιητής STEREO κάνει περίπου 700-800 ευρώ για ένα συμπαθητικό αποτέλεσμα. Επιπλέον φίλε, πρέπει να σου πω ότι μόνο φτηνιάρικοι δέκτες (ή πολύ παλιοί) "προβάλουν" λανθασμένα μηνύματα RDS. Το 1993 που είχα αγοράσει ένα δέκτη αυτοκινήτου AIWA με RDS, έκανε και αυτό λάθη όταν δεν λάμβανε καλά! Θα μου πεις... "ποιος είχε RDS τότε;" Στην Αθήνα είχε μόνο ο ΚΛΙΚ FM και ο Kiss 909!
Στην πορεία των ραδιοφωνικών δεκτών, πλέον έχει προχωρήσει τόσο η τεχνολογία, ώστε προκειμένου να σου δείξει λάθος μήνυμα (με "ορθογραφικά") κρατάει παγωμένο το τελευταίο μήνυμα ή απλά δεν σου δείχνει τίποτα.
Οι κωδικοποιητές RDS που έχουν οι πομποί, στέλνουν εκτός από την πληροφορία του RDS και κάποια bytes διόρθωσης!

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #9: Τρι 28 Φεβ 2006, 22:35 »
Κατάλαβα ήδη είναι θέμα AF. Τα ίδια έκανε και ο HEART FM 105.1 εδώ στον Βόλο όταν πήγαινες για Αθήνα μετά τη Λαμία μέχρι μετά το Λεβέντη όταν χάνονταν το σήμα του σου άλλαζε μέσω AF και έβαζε τον ΠΑΛΜΟ 95 FM της Λαμίας. Τώρα ο HEART FM αφαίρεσε το AF και το TP και έχει κανονικό RDS text μόνο! Πάλι καλά για να απολαμβάνουμε τα ατελείωτα ερωτικά τραγούδια!

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΤΥΧΗΣ

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2006
  • Τόπος: Νυρεμβέργη-Γερμανία
ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΕΡΑ
« Απάντηση #10: Τρι 30 Ιαν 2007, 18:27 »
Αγαπητοι φίλοι επειδή ετοιμάζω ραδιοφωνικό χάρτη για τον νομό Βοιωτίας παρακαλώ βοηθήστε με να προσδιορίσουμε τα κεντρα εκπομπής της ΕΡΑ για τα οποια δεν ειμαι σιγουρος.
Εχουμε λοιπόν,τα σιγουρα:
 91.6 NET AΠΟ ΠΑΡΝΗΘΑ
 92.8 ΝΕΤ ΑΠΟ ΠΗΛΙΟ
 93.6 ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΝΗΘΑ
 94.8 ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΗΛΙΟ
 95.6 ΤΡΙΤΟ ΑΠΟ ΠΑΡΝΗΘΑ
 96.8 ΤΡΙΤΟ ΑΠΟ ΠΗΛΙΟ
 99.9 ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΓΕΡΑΝΕΙΑ
100.9 ΕΡΑΣΠΟΡ  ΑΠΟ ΠΑΡΝΗΘΑ
101.2 ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΠΗΛΙΟ
101.8 ΕΡΑΣΠΟΡ ΑΠΟ ΥΜΗΤΤΟ
102.9 ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΑΡΝΗΘΑ
103.7 ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΥΜΗΤΤΟ
105.0 ΕΡΑΣΠΟΡ ΑΠΟ ΓΕΡΑΝΕΙΑ
105.8 ΝΕΤ ΑΠΟ ΥΜΗΤΤΟ
107.0 ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΥΜΗΤΤΟ
107.1 ΕΡΑΣΠΟΡ ΑΠΟ ΠΗΛΙΟ
Προσπαθω να προσδιορίσω τα εξής
 88.8 ΔΕΥΤΕΡΟ&104.2 ΝΕΤ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ
 ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΛΙΧΑΔΑ???¨
Επίσης εχω
101.5 ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ?????????
107.4 NET AΠΟ ??????????????
αν θυμαμαι καλα σαν νομος εκπομπης αναφερεται η Φθιωτιδα.Προκειται για το Χλωμό άραγε  που περναει σε μας οτι κι αν εκπεμπει τελεια??????
Τελος εχω στους 103.9 και την ΕΡΑΣΠΟΡ.
Θυμίζω οτι οι παραπάνω λήψεις-ολες παρακαλω-γίνονται χωρίς μεγαλη δυσκολία στην επαρχία Θήβας.
Περιμένω τις αποψεις σας,ευχαριστω πολυ.
Κάτοπτρο:Tecatel 1.1m
Lnb:Inverto Black Ultra
Mοτέρ:Stab Usals HH120
Δέκτης:Yumatu 3602 Full HD Combo
Πεδιόμετρο:Trimax SM 2500

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #11: Τετ 31 Ιαν 2007, 10:37 »
Μην ξεχνάς και τα εξής:
100.7 ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ για Βόλο μέσα
98.3 ΕΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ για ολη τη θεσσαλία πλήν Βόλο απο Δορβούτσι
88 ΝΕΤ Χορτιάτη Θεσ/νίκης*
90 ΕΡΑ2 απο Χορτιάτη*
93.9 ΕΡΑ ΣΠΟΡ απο Χορτιάτη
92 ΕΡΑ3 Θεσ/νίκης
102 Β' Πρόγραμμα ΕΡΑ3
και εναν στους 107.9 νομίζω ΝΕΤ κάπου στο δρόμο για Λαμία - Αθήνα

ΟΚ??? με RDS είναι τα *

Αποσυνδεδεμένος kgial

• SatLeo Legend
  • Τόπος: KOMOTHNH
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #12: Τετ 31 Ιαν 2007, 19:52 »
Στην Καβαλα το Δευτερο Προγραμμα 103.7 της Κρατικης Ραδιοφωνιας εκπεμπει σταθερο RDS με το λογοτυπο EPA 2 απο την συχνοτητα 95.1 (δεν γνωριζω ακριβως το κεντρο εκπομπης,αλλα για να εχω πληρης και αδιακοπη ληψη στον αξονα μεταξυ Καβαλας-Ξανθης που μετακινουμαι καθημερινως,πιστευω πως το σημα ερχεται απο Θασο).  :roll:

ο Xanthi Radio Dee Jay 90.6 εχει RDS με κειμενο (κυριως διαφημισεις)
ο PARADISE 90.3 (κι αυτος της Ξανθης) εκπεμπει πληρες RDS.

Θα καταγραψω ποιοι ραδιοσταθμοι ακομα εκπεμπουν RDS και θα το δημοσιευσω!  :wink:
Έχω εν υπηρεσια τον δέκτη: EDISION  Proton S2. σταθερό στις 13°E

Συνταξιοδοτημένοι: Edision Argus VIP - HUMAX IRCI 5400z - VISIONNET VN8000 - YUMATU MX PLUS - ECHOLINK EL3200

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΤΥΧΗΣ

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #13: Πεμ 1 Φεβ 2007, 01:15 »
Παράθεση από: "PilGalanis"
Μην ξεχνάς και τα εξής:
100.7 ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ για Βόλο μέσα
98.3 ΕΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ για ολη τη θεσσαλία πλήν Βόλο απο Δορβούτσι
88 ΝΕΤ Χορτιάτη Θεσ/νίκης*
90 ΕΡΑ2 απο Χορτιάτη*
93.9 ΕΡΑ ΣΠΟΡ απο Χορτιάτη
92 ΕΡΑ3 Θεσ/νίκης
102 Β' Πρόγραμμα ΕΡΑ3
και εναν στους 107.9 νομίζω ΝΕΤ κάπου στο δρόμο για Λαμία - Αθήνα

ΟΚ??? με RDS είναι τα *

Nα σαι καλα για τις πληροφοριες.Εγω απλα ηθελα προσδιορισμο για τις συχνοτητες που περνανε στη Βοιωτια,μια και ο χαρτης θα αναφερεται μονο στα ραδιοφωνα που ακουγονται στο νομο Βοιωτιας.Αν ξερετε κατι σας ειμαι ευγνομων.
Το 107.9 που αναφερεις ειναι πιθανον το 107.4 μαλλον απο Χλωμο με ληψη απο το υψος της Θηβας μεχρι τη Λαμια.

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΤΥΧΗΣ

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #14: Πεμ 1 Φεβ 2007, 01:34 »
Παράθεση από: "kgial"
Στην Καβαλα το Δευτερο Προγραμμα 103.7 της Κρατικης Ραδιοφωνιας εκπεμπει σταθερο RDS με το λογοτυπο EPA 2 απο την συχνοτητα 95.1 (δεν γνωριζω ακριβως το κεντρο εκπομπης,αλλα για να εχω πληρης και αδιακοπη ληψη στον αξονα μεταξυ Καβαλας-Ξανθης που μετακινουμαι καθημερινως,πιστευω πως το σημα ερχεται απο Θασο).  :roll:

ο Xanthi Radio Dee Jay 90.6 εχει RDS με κειμενο (κυριως διαφημισεις)
ο PARADISE 90.3 (κι αυτος της Ξανθης) εκπεμπει πληρες RDS.

Θα καταγραψω ποιοι ραδιοσταθμοι ακομα εκπεμπουν RDS και θα το δημοσιευσω!  :wink:

Σαν γνησιος Ξανθιωτης σε ενημερωνω οτι οι πολλοι σταθμοι της ιδιαιτερης πατριδας μου εκπεμπουν με rds.
Eμεις στη Ξανθη την Ερα-ΝΕΤ την ακουμε(ακουγαμε για να ειμαι πιο σαφης μια και εχω να ανεβω απο το καλοκαιρι),απο Θασο στους 89.2 ενω το ΔΕΥΤΕΡΟ απο Θασο αν δεν με απαταει η μνημη στους 91.2.Τελος την ΕRASPORT απο 104.7&107.4.
Οταν ανεβω επανω θα σας εχω και ραδιοφωνικο και τηλεοπτικο χαρτη.
Τα σεβη μου...........

Αποσυνδεδεμένος channelos

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
ΕΡΑ Παγγαίο
« Απάντηση #15: Πεμ 1 Φεβ 2007, 13:59 »
Ναι όντως η ΝΕΤ FM εκπέμπει από το Παγγαίο στους 89,2 με πανίσχυρο σήμα, όπως και το ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ στους 91,2 με πανίσχυρο σήμα και αυτό (λαμβάνονται πεντακάθαρα στην Νέα Μάδυτο)!
Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ στους 107,3 είναι επίσης από το Παγγαίο με επίσης πανίσχυρο σήμα, στους 104,7 εκπέμπει από Θάσο!

Αποσυνδεδεμένος kgial

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #16: Κυρ 4 Φεβ 2007, 16:26 »
Η ΕΡΑ Καβάλας βγαινει απο στους 96.3 (αναμεταδιδει αρκετο προγραμμα απο ΝΕΤ 105.8 και ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8 ) απο την Καβάλα με πομπο 2Κw
Aπο Θάσο βγαινει στους 106.7 με πομπο 10Kw. Και στα μεσαια στους 1602 ΚHz παλι απο την Καβάλα με πομπο 1Κw.

Tωρα η ΕΡΑ Κομοτηνής βγαινει στους 98.1 απο την Πλακα Αλεξανδρουπολης (ισχυρο σημα,φτανει καθαρα και στην Καβαλα) με 10 Kw πομπο. Ακομα και στους 98.4 απο την Νυμφαία Κομοτηνης με 400 W.
(η ληψη του στην Ξανθη προφανως δεν υφισταται,λογω του οτι η συγκεκριμενη συχνοτητα εχει καπαρωθει απο τον XANTHI RADIO ONE o οποιος αναμεταδιδει τον Supersport 94.6 Αθηνων).
Στα μεσαια παλι,βγαινει απο Κομοτηνή με πομπο 100 Kw απο τους 1404 ΚHz.

H ΝΕΤ 105.8 βγαινει απο Καβαλα στους 89.2 με ισχυρο πομπο. Εχω κανει μετρηση του εν λογω σταθμου σε δυσκολα σημεια,οπου αλλοι σταθμοι χανονται. Σημεια οπως ο περιφερειακος της Καβαλας (Ανατολικα) και ο δρομος μεταξυ Καβαλας-Ελευθερουπολης και Καβαλας-Δραμας. Ο σταθμος παιζει καμπανα και χωρις παρεμβολες.

Το ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ βγαινει απο Καβαλα στους 91.2 χωρις να γνωριζω την ισχυ του πομπου. Ενω αγνωστου σημειου εκπομπης παραμενει η μεταδοση του ιδιου σταθμου απο τους 95.1!  :roll:

Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ βγαινει καμπανα απο τους 104.7.

Στους 100.8 βγαινει το Α' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ 3 απο την Θεσσαλονικη,κι αυτο με ισχυρο πομπο απο την Θασο. (Ο ρ/σ Coral της Ξανθης που εκπεμπε απο τους 101,μεταφερθηκε στους 101.1).

8)

Συνταξιοδοτημένοι: Edision Argus VIP - HUMAX IRCI 5400z - VISIONNET VN8000 - YUMATU MX PLUS - ECHOLINK EL3200

Αποσυνδεδεμένος Kostas_her

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #17: Κυρ 4 Φεβ 2007, 19:25 »
Στο Ηράκλειο και γενικοτερα στην Κρήτη η ΕΡΑ δεν έχει καθόλου RDS. Και νομίζω ούτε στις Κυκλάδες...
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
my page!!!!

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Παράθεση από: "Skatzoxoiros"
Παράθεση από: "sat4fun"
...αλλού έχουν στατικό κείμενο....
Εγώ θα ενημερώσω τους ακροατές των σταθμών οτι οπου υπάρχει στατικό κείμενο στο RDS οτι σε οθόνες οργανικών κρυστάλλων (OEL) που χρησιμοποιούνε πολλοί κατασκευαστές ραδιοCD αυτοκινήτων η οθόνη παρουσιάζει το φαινόμενο burn in (αν μένουν πολλές ώρες στον συγκεκριμένο σταθμο) με αποτέλεσμα να φαίνεται το κείμενο συνέχεια στην οθόνη...
Η αντικατάσταση της οθόνης είναι πολύ δαπανηρή οπότε συνηστώ να αλλάζουν το mode της οθόνης επιλέγοντας κάποιο screensaver.
Στην Κόρινθο μου έχουν έρθει πολλά Pioneer με το λογότυπο ERASPOR καμμένο στην οθόνη...

Και αν δεν εξέπεμπαν RDS τότε θα ερχόντουσαν πολλά Pioneer με τη συχνότητα καμμένη στην οθόνη... Μήπως είναι μάπα τα Pioneer;
Στην υπόλοιπη Ευρώπη οι σταθμοί εκπέμπουν στατικό RDS μόνο το όνομα του σταθμού. Οι οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες και μηνύματα μεταδίδονται μόνο μέσω της επιλογής RDS TEXT.
Το θεωρώ αδιαννόητο να ψάχνεις με το ραδιόφωνό σου σταθμούς και αντί να βλέπεις το όνομα του σταθμού ή τουλάχιστον μία συχνότητα, να βλεπεις τηλέφωνο, ώρα, ημερομηνία, αστεράκια, παπάκια ή στη καλύτερη των περιπτώσεων το τίτλο του τραγουδιού!
Νομίζω ότι το RDS βγήκε για να βοηθήσει όχι να κουράσει με άχρηστες πληροφορίες!

Αποσυνδεδεμένος kgial

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #19: Κυρ 25 Φεβ 2007, 11:21 »
Ρωτησα και εμαθα:

Η ληψη της ΕΡΑ 2 (Δευτερο Προγραμμα 103.7) απο τους 95.1 εκπεμπει απο την Πλακα Αλεξανδρουπολης!!! Η ληψη του στην περιοχη μου (Ν. Καρβαλη Καβαλας) ειναι πεντακαθαρη και χωρις παρεμβολες!  8)

Αποσυνδεδεμένος panvas

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #20: Τετ 9 Μαΐ 2007, 16:01 »
Παράθεση
Eμεις στη Ξανθη την Ερα-ΝΕΤ την ακουμε(ακουγαμε για να ειμαι πιο σαφης μια και εχω να ανεβω απο το καλοκαιρι),απο Θασο στους 89.2 ενω το ΔΕΥΤΕΡΟ απο Θασο αν δεν με απαταει η μνημη στους 91.2.

Η ΝΕΤ στο 89,2 και το 2ο πρόγραμμα στο 91,2 βγαίνουν από το παγγαίο (πιό ψηλά δεν γίνεται...). Μου έχουν πει (δεν το'χω δεί εγώ) πως τα μηχανήματα είναι 5άρια αλλά παίζουν λιγότερο από 500w.

Αποσυνδεδεμένος Mihalis_Creta

• Έμπειρο Μέλος
  • Τόπος: Antennas park
    • http://www.tvcreta.gr
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #21: Πεμ 10 Μαΐ 2007, 00:37 »
Παράθεση από: "panvas"
Παράθεση
Eμεις στη Ξανθη την Ερα-ΝΕΤ την ακουμε(ακουγαμε για να ειμαι πιο σαφης μια και εχω να ανεβω απο το καλοκαιρι),απο Θασο στους 89.2 ενω το ΔΕΥΤΕΡΟ απο Θασο αν δεν με απαταει η μνημη στους 91.2.

Η ΝΕΤ στο 89,2 και το 2ο πρόγραμμα στο 91,2 βγαίνουν από το παγγαίο (πιό ψηλά δεν γίνεται...). Μου έχουν πει (δεν το'χω δεί εγώ) πως τα μηχανήματα είναι 5άρια αλλά παίζουν λιγότερο από 500w.

Καλα μη νομιζεις φιλε panvas και δω στην κρητη το ιδιο γινεται με τους πομπους των ΕΡΑ...
Καθε 6μηνο περιπου αλλαζουν τους κατανεμητες και μερικα διπολα απο το κεραιοσυστημα τους αφου εχουν καρβουνιασει απο την ισχυ  :!:  :?
Και πως βεβαια να μην ’’αρπαξουν ’’ οταν προπαθεις να βγαλεις 10 KW πανω σε 4 διπολα 3 στοιχειων που φορανε 7/16 κονεκτορες ’’ τους ιδιους φορανε και οι κατανεμητες ’’ με καλωδια 1/2 της ιντσας  :!:  :!:
Τωρα βεβαια θα μου πεις... σκασιλα τους σαμπως αυτοι τα πληρωνουν  :?:
Ας ειναι καλα εμεις οι πολιτες τα κοροιδα  :twisted:  :evil:  :evil:

Αποσυνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #22: Πεμ 10 Μαΐ 2007, 19:27 »
H erasport έχει πολύ δυνατό σήμα από λίγο πριν το Αίγιο μέχρι Κόρινθο στο 94,5 .Ξέρει κανείς από που εκπέμει εκεί.
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος themaxx

• Banned
  • Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #23: Κυρ 20 Απρ 2008, 11:11 »
Καλημέρα σήμερα που πήγαινα απο Τριπολί προς Πύργο έπιασα μετα την Μεγαλόπολη στους 106,8 την ερασπορτ . Στο RDS έγραφε ERASPORT AINOS 106,8 . πολύ καλή ιδέα δεν νομίζετε . :wink:

Anonymous

• Επισκέπτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #24: Κυρ 20 Απρ 2008, 16:22 »
Και στο πήλιο το έχουν εφαρμόσει αυτό τον τρόπο εμφάνισης!

Αποσυνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #25: Τρι 10 Ιουν 2008, 00:11 »
RDS και για το ραδιόφωνο της ΝΕΤ από Αίνο στους 96,9

Το RDS leei

ERT NET, AINOS,  96,9 MHz
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Anonymous

• Επισκέπτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #26: Τρι 10 Ιουν 2008, 01:03 »
Στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ του Πηλίου ακόμα να βάλουν RDS...
Πάντως έχω παρατηρήσει ότι ο κάθε τεχνικός βάζει το περιεχόμενο RDS κατά το δοκούν...
Αλλού λένε ΕΡΤ - ΕΡΑ1, αλλού ΕΡΑ ΝΕΤ. Το ERASPORT είναι το μόνο ενιαίο, όπου υπάρχει RDS φυσικά...

Αποσυνδεδεμένος teletkv

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2007
  • Τόπος: Οπου κορυφή βουνού και εγώ!!
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #27: Σαβ 14 Ιουν 2008, 12:43 »
8) Το πως φαίνεται είναι αποκλειστικά για να καταλαβαίνουν οι τεχνικοί της ΕΡΤ ποιός πομπός ακούγεται κάθε φορά,ενώ αν γράφει και το τόπο εκπομπής οφέιλεται στο κείμενο που μπορούν να δώσουν σε μια σειρά οι RDS γεννήτριες.
Edision argus highspeed,Vu+DUO 4K SE
Tandberg TT1200 IRD-Harmonic7100
WellavHD2-IRD
Mabo 1,8m 28,23,19,16,13
Fraccaro 1,2m9,7,3 Fraccaro 0,8m 39,43  Πεδιόμετρα Sefram 7847,Leband FSM204 Spectrum GSP-827,Rigol RSA3015E-TG,Hantek 1022G

Αποσυνδεδεμένος radiobuzzer

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2006
  • Τόπος: παντού
    • http://www.radiofono.gr
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #28: Τρι 5 Αυγ 2008, 05:16 »
Παράθεση από: "teletkv"
8) Το πως φαίνεται είναι αποκλειστικά για να καταλαβαίνουν οι τεχνικοί της ΕΡΤ ποιός πομπός ακούγεται κάθε φορά.

Το θεωρώ πολύ πιθανό, αν και είναι λίγο τεμπελιά εκ μέρους τους!

Αποσυνδεδεμένος spirosb

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2005
  • Τόπος: Ηράκλειο
    • http://spirosb.blogspot.com
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #29: Πεμ 21 Αυγ 2008, 16:52 »
Πριν 1-2 βδομάδες ταξίδεψα από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη (και αντίστροφα) και με το δέκτη του αυτοκινήτου μου παρατήρησα το εξής. Ενεργοποίησα το AF (το auto frequency) στις μνήμες που είχα σταθμούς της ΕΡΑ (ΝΕΤ και ΔΕΥΤΕΡΟ). Το AF δούλευε πολύ καλά αφού άλλαζε πολύ συχνά συχνότητα, τις περισσότερες φορές χωρίς να το καταλάβω. Στο γυρισμό παρατηρούσα την οθόνη του RDS και κάθε φορά που άλλαζε η συχνότητα, άλλαζε και το κείμενο. π.χ για τη ΝΕΤ συνάντησα τους εξήε διαφορετικούς συνδυασμούς:

ΝΕΤ105.8
ΕRΑ ΝΕΤ
ΕRΤ ΝΕΤ
ΕRΤ_ΕRΑ1
ΕRΤ-ΕRΑ1
ΕRΤ*ΕRΑ1
κλπ

μετά σκέφτηκα ότι αποκλείται να είναι τυχαία όλα αυτά, και ότι το πιθανότερο είναι να το έχουν βάλει έτσι οι τεχνικοί για να γνωρίζουν από που ακούνε κάθε φορά.

Το AF δούλευε πολύ καλά στην ΝΕΤ και στο δεύτερο ενώ στο Τρίτο και στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ παρόλο που υπήρχαν οι αναμεταδότες δεν υπήρχε RDS για να αλλάζει τη συχνότητα.

Πρόβλημα υπήρχε στη Χαλκιδική όπου ο 102 FM (ERT3) ενάλασσε τον πομπό της Χαλκιδικής στους 102 με τον πομπό της Θάσου στους 100,8 και υπήρχε αρκετή καθυστέρηση στον ήχο (δορυφορική αναμετάδοση).
metropolis-radio.blogspot.com -> Για έντεχνα
rock-channel.blogspot.com -> Για rock

* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 24/11/2024 (07:35)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 23/11/2024 (19:47)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: NOVA 23/11/2024 (19:07)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: bill82 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (16:46)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (16:39)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: bill82 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (16:29)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (16:20)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (15:48)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/11/2024 (14:46)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/11/2024 (09:49)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 23/11/2024 (09:39)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 23/11/2024 (09:30)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/11/2024 (07:27)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:48)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:47)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:33)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:14)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (20:46)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (20:11)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:48)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:40)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: winlink Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:28)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: ShortFoxyMan Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (18:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (16:06)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στην ΚΡΗΤΗ [ΠΖ 10]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (15:19)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ [ΠΖ 04]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (15:17)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (14:07)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (13:57)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (13:08)