...αλλού έχουν στατικό κείμενο....
Εγώ θα ενημερώσω τους ακροατές των σταθμών οτι οπου υπάρχει στατικό κείμενο στο RDS οτι σε οθόνες οργανικών κρυστάλλων (OEL) που χρησιμοποιούνε πολλοί κατασκευαστές ραδιοCD αυτοκινήτων η οθόνη παρουσιάζει το φαινόμενο burn in (αν μένουν πολλές ώρες στον συγκεκριμένο σταθμο) με αποτέλεσμα να φαίνεται το κείμενο συνέχεια στην οθόνη...
Η αντικατάσταση της οθόνης είναι πολύ δαπανηρή οπότε συνηστώ να αλλάζουν το mode της οθόνης επιλέγοντας κάποιο screensaver.
Στην Κόρινθο μου έχουν έρθει πολλά Pioneer με το λογότυπο ERASPOR καμμένο στην οθόνη...
Και αν δεν εξέπεμπαν RDS τότε θα ερχόντουσαν πολλά Pioneer με τη συχνότητα καμμένη στην οθόνη... Μήπως είναι μάπα τα Pioneer;
Στην υπόλοιπη Ευρώπη οι σταθμοί εκπέμπουν στατικό RDS μόνο το όνομα του σταθμού. Οι οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες και μηνύματα μεταδίδονται μόνο μέσω της επιλογής RDS TEXT.
Το θεωρώ αδιαννόητο να ψάχνεις με το ραδιόφωνό σου σταθμούς και αντί να βλέπεις το όνομα του σταθμού ή τουλάχιστον μία συχνότητα, να βλεπεις τηλέφωνο, ώρα, ημερομηνία, αστεράκια, παπάκια ή στη καλύτερη των περιπτώσεων το τίτλο του τραγουδιού!
Νομίζω ότι το RDS βγήκε για να βοηθήσει όχι να κουράσει με άχρηστες πληροφορίες!