Συμφωνούσα στο μεγαλύτερο κομμάτι του μηνύματός σου ως που έφτασα στο τέλος.
Αλλά για εσάς αλλου βρέχει... για τα μπάζα κανάλια των λατινοσαπουνόπερων και των ρεαλιτυ, των 901 και του κιτρινισμου.
Τα ριάλιτι και οι "σαπουνόπερες" που λες, δεν τα δείχνουν μόνο τα ελληνικά κανάλια. Τα ριάλιτι ξεκίνησαν στην Ολλανδία και εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη πολύ πριν παίξει το πρώτο ΒΒ στην Ελλάδα, όσο για τις λατινοαμερικάνικες τηλενουβέλλες (και όχι σαπουνόπερες, διαφέρουν υπερβολικά πολύ και άσε με σε παρακαλώ να ξέρω κάτι παραπάνω σε αυτό το θέμα όπως και εσύ ξέρεις πολλά παρα πάνω όσον αφορά τη τεχνολογία), επίσης προβάλλονται σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο.
Πιστεύω πως καλό θα ήταν να μη βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι προγράμματα της ίδιας "οικογένειας" αλλά να τα κρίνουμε ένα-ένα, και αφότου δούμε λίγο από αυτά.
Η άλλη μου ένταση είναι σε αυτό:
Θα σας ελεγα να δείτε κανα γερμανό να καταλάβετε πως ειναι τωρα τα κανάλια, αλλα θα σας ελεγα να πάτε μακριά, και δεν χρειάζεται.
Εάν με το "γερμανό" αναφέρεσαι στη ποιότητα της εικόνας των γερμανικών καναλιών, συμφωνώ βάση των όσων έχω δει στον hotbird και όχι στο γερμανικό δορυφόρο που δεν έχω τη δυνατότητα να δω.
Αν όμως μιλάς για τη ποιότητα του προγράμματος των καναλιών, προβάλλουν παρόμοια έως ολόιδια προγράμματα με τα ελληνικά κανάλια.
Το DasVierte αν δεν κάνω λάθος, σίγουρα πάντως κάποιο γερμανικό κανάλι
κάθε βράδυ δείχνει τσόντες με 090,
Το RTL 2 μέχρι πριν κάτι μήνες έδειχνε μεξικάνικη τηλενουβέλλα πολύ νωρίς το πρωί.
Ριάλιτι δεν έχω εντοπίσει στα γερμανικά κανάλια από το καλοκαίρι του 2006 που πρωτοασχολήθηκα με τα δορυφορικά, μόνο που επιμένω ότι μόδα ήταν, και πέρασε, όπως πέρασε και από την ελληνική τηλεόραση. Ποιος βλέπει το Extra Large του MEGA? Κανείς.
Αν κάτι δεν έχω παρατηρήσει σε αυτά τα κανάλια, είναι πρωινάδικα (σε πια άλλη χώρα άλλωστε διασκεδάζουν με μπουζουκοτράγουδα και μάλιστα στις 10:00 το πρωί;; ) και κουτσομπολίστικες κατινίστικες εκπομπές - αλλά έχουν life style εκπομπές και αυτοί.
Αντίθετα όμως, παρατήρησα κάτι τρομερά κακό για εμένα. Οτιδήποτε ξενόγλωσσο, μεταγλωττίζεται. Μακάρι να μην ακολουθήσουν αυτή τη κατάντια τα ελληνικά κανάλια και μακάρι κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια να επιβληθούν οι μεταγλωττίσεις να αποδοκιμάζεται, όπως αποδοκιμάστηκε όταν την εφάρμοσε ο ΣΚΑΪ. Αρκετά βίασαν τα κανάλια τις τηλενουβέλλες, δεν είναι ανάγκη να το κάνουν και στα υπόλοιπα ξενόγλωσσα προγράμματα.
Αυτές είναι οι ενστάσεις μου. Κατά τα άλλα, έχεις δίκιο ότι είμαστε πολύ πίσω, όσον αφορά το τεχνολογικό κομμάτι.