Ο ΣΚΑΪ στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)
  • Κυρ 9 Φεβ 2025, 00:22
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ο ΣΚΑΪ στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  (Αναγνώστηκε 493831 φορές)

0 μέλη και 32 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
Φανταζομαι πως με την επικειμενη διακοπη του ΣΚΑΙ απο Hellas Sat,θα υπαρξουν πολλα προβληματα στους επιγειους πομπους!απ'ο,τι ειδα παντως απο Πηλιο ειναι μεσω nova,ενω απο Λιχαδα μεσω Hellas.Στη Θεσ/νικη?στις αλλες περιοχες της χωρας?

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Ακαρνανικά - Βλαχέρνα μέσω νόβας.
Θυμάστε που φοβόμασταν ότι την πρωταπριλιά θα σταματήσει ο Σκάι από ελλάς?Να που ήρθε ο καιρός.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος t300

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2007
Υποθέτω΄έχουν προβλέψει να κάνουν την αλλαγή; Στο Ηράκλειο αναμεταδίδεται από Hellasat.

Αποσυνδεδεμένος dr_virus

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2005
εγω πλεον σταματω να δινω αναφορες για το συγκεκριμενο καναλι

απο την μια η κοροιδια οτι σημερα αυριο τον αλλο μηνα θα φτιαξουν την κατασταση με πεδιομετρηση στις σερρες (το ακουω πλεον εδω και ενα χρονο) και απο την αλλη η κινηση τους να κλεισουν την αναμεταδοση τους απο τον ελληνικο δορυφορο και να πανε αποκλειστικα στην ακατανομαστη (θελετε να δειτε...πληρωστε)

λυπαμαι αλλα δεν θα παρω

συγχαρητηρια για την συνεπεια σας
Δέκτες:Edision OSmio 4K, Edision nino pro
LNB:Edision TL-2 swin se
Κάτοπτρο:Gibertini 1,50
Τόξο:34W - 75E

Αποσυνδεδεμένος anastazio

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: Ιωάννινα
Πράγματι , η κίνηση τους να φύγουν απο τον Hellassat έχει στεναχωρήσει -για να μην πω εξοργίσει- πάρα πολύ κόσμο !

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Παράθεση από: "dr_virus"
εγω πλεον σταματω να δινω αναφορες για το συγκεκριμενο καναλι

απο την μια η κοροιδια οτι σημερα αυριο τον αλλο μηνα θα φτιαξουν την κατασταση με πεδιομετρηση στις σερρες (το ακουω πλεον εδω και ενα χρονο) και απο την αλλη η κινηση τους να κλεισουν την αναμεταδοση τους απο τον ελληνικο δορυφορο και να πανε αποκλειστικα στην ακατανομαστη (θελετε να δειτε...πληρωστε)

λυπαμαι αλλα δεν θα παρω

συγχαρητηρια για την συνεπεια σας
Και πολύ καλά θα κάνεις!!!!
 :evil:
Έχω εξοργιστεί όχι επειδή στήριξα τον ΣΚΑΪ όσο κανέναν άλλο, αλλά επειδή πίστεψα πραγματικά ότι είναι η φωτεινή εξαίρεση ανάμεσα στα χάλια των υπολοίπων!
Ήρθε ο καιρός λοιπόν να μας διαψεύσουν πανηγυρικά!
Και όχι μόνο γιατί φεύγουν από την FTA μετάδοση αλλά γιατί θεωρώ ότι δικαιούμασταν μια εξήγηση, τουλάχιστον μία προειδοποίηση!
Ωραίο το χριστουγεννιάτικο "δωράκι" τους!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

Αποσυνδεδεμένος TRONIX

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2007
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να σταματησουμε και τις συζητησεις με τον κυριο Λαμπρο.Αυτος βεβαια δεν φταιει σε τιποτα.

Αποσυνδεδεμένος dr_virus

• Satleo Maniac
συγνωμη ο εν λογω κυριος εδω και ποσο καιρο δεν ταζει πεδιομετρηση στην περιοχη μου ?

για πιο λογο να τον βοηθησω εγω με την αναφορα μου απο την στιγμη που μαλλον ουτε ο ιδιος ουτε το καναλι του ενδιαφερετε για την περιοχη μου ?

δοξα τον θεο τρελα με την δορυφορικη εχουμε τα αντιστοιχα προγραματα υπαρχουν ελευθερα και αλλου (βλεπε αραβες) εεε δεν θα καθησω να σκασω

αλλωστε δεν εχω και κανενα συμφερον,αλλοι το εχουν

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
Ο "συγκεκριμένος κύριος" κάνει τη δουλειά του αλλά είναι εργαζομενος και όχι ιδιοκτήτης. Αν δεν έχει γίνει πεδιομέτρηση ή οτιδήποτε δεν ευθύνεται σίγουρα αυτός εκτός και αν δεν ενημέρωσε για το πρόβλημα κάτι που δεν το νομίζω. Είναι άδικο να τον κατηγορούμε πιστεύω.
Και στη δική μου περίπτωση όταν μου είχε πει ότι θα τοποθετηθεί αναμεταδότης στην περιοχή μου ήταν Οκτώβριος και μπήκε Ιούλιο. Ε αυτός φταίει που καθυστέρησε να γίνει η παραγγελία του πομπού ή η άφιξή του ή δε ξέρω και εγώ τί άλλο; Εμένα μου αρκεί που χάρη στον κο Τσακίρη και στο φόρουμ του Σατλεο ιδιωτικό κανάλι ήρθε και έβαλε δικό του πομπό και εκπέμπει αξιοπρεπώς όταν όλοι οι υπόλοιποι είναι με μονοφωνικό ήχο και με αλλεπάλληλες βλάβες που κάνουν μέρες ή και εβδομάδες να φτιάξουν αφού τους έχει αναλάβει ο δήμος.
Συγνώμη αλλά νομίζω πως με υστερίες και με κατηγορίες απλών εργαζομένων σε τηλεοπτικούς σταθμούς δεν κάνουμε καλύτερα τα πράγματα αλλά χειρότερα. Για μένα είναι χαρά να έχουμε τέτοιους συνομιλητές εδώ και μακάρι να είχαμε από όλα τα κανάλια. Αλλά που όταν τους διώχνουμε;

Και στα της λήψης του ΣΚΑΪ τώρα, το πρόβλημα από το Πήλιο δεν έχει διορθωθεί οριστικά. Προχθές το βράδυ ο αποκωδικοποιητής κολούσε και πάλι οπότε μάλλον ήρθε η ώρα για reset ή αντικατάσταση.

• SatLeo Legend
Παιδιά καλό είναι να μη συγχέουμε τα πράγματα μεταξύ τους!
’λλο πράγμα είναι το επίγειο δίκτυο και άλλο το δορυφορικό!
Στο επίγειο δίκτυο η δουλειά του ΣΚΑΪ στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι τέτοια που δεν την φτάνει κανένας άλλος!
Τώρα όσον αφορά τις Σέρρες βέβαια η καθυστέρηση έχει καταντήσει πια τραγελαφική, είναι αλήθεια αυτό!
Όμως το ότι σταματάει ελεύθερα δορυφορικά είναι τουλάχιστον εγκληματικό, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα περιοχές που έχουν προβληματική ή καμία λήψη του ΣΚΑΪ και πλέον χάνεται και η μοναδική εναλλακτική λύση λήψης του καναλιού (τη συνδρομή τέτοιου εκβιαστικού τύπου δεν τη θεωρώ λύση)!
Μπορεί λοιπόν να έχουμε όλοι εξοργιστεί με τη διακοπή τοιυ ΣΚΑΪ από τον Hellassat και να θεωρούμε ότι τουλάχιστον δικαιούμασταν μία εξήγηση και μία προειδοποίηση που δεν έγινε ποτέ, δεν μπορώ όμως να πω σε καμία περίπτωση ότι ο κύριος Τσακίρης δεν βοήθησε με τη συμμετοχή του και με την προθυμία του!
Αυτό συν του ότι υπήρχε στο ήδη υπάρχον αναπτυσσόμενο επίγειο δίκτυο και η ελέυθερη δορυφορική μετάδοση με έκαναν να πιστέψω στον ΣΚΑΪ στο ότι ήταν το μοναδικό μεγάλο ελληνικό κανάλι που έβαλε μπροστά τον τηλεθεατή και όχι την τσέπη του!
Κρίμα..... :cry:  :twisted:

Αποσυνδεδεμένος rethimno01

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2006
  • Τόπος: στη disco "τσουτσούνι"
Παράθεση από: "dr_virus"
συγνωμη ο εν λογω κυριος εδω και ποσο καιρο δεν ταζει πεδιομετρηση στην περιοχη μου ?

για πιο λογο να τον βοηθησω εγω με την αναφορα μου απο την στιγμη που μαλλον ουτε ο ιδιος ουτε το καναλι του ενδιαφερετε για την περιοχη μου ?
Ίσως να μην εξαρτάται από τον ίδιο. Για παράδειγμα, αν δεν του εγκρίνουν έξοδα ταξιδιού πως θα πάει;
Τι ακριβώς συμβαίνει δεν το ξέρω αλλά οι πιαθνοί λόγοι συμπεριλαμβάνουν και άλλες περιπτώσεις πέρα από προσωπική αδιαφορία.

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
Xωρίς ΣΚΑΙ tv (και 902 tv)  έμεινε η πόλη των Ιωαννίνων σήμερα το μεσημέρι για 2-3 ώρες, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης στο Κ.Ε Λυγγιάδων(αλλά και μέσα στην πόλη).
Ηρωικός ο τεχνικός του ΣΚΑΙ που ανέβηκε με τέτοια χιονόπτωση στο βουνό να καθαρίσει τα κάτοπτρα λήψης και να επαναφέρει το (τα) κανάλι (α)... 8)

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Μπραβο στον ΣΚΑΙ γιατι ειναι το μονο πανελλαδικο καναλι(μαζι με το ΤΗΛΕΑΣΤΥ)που συνεχιζει να παιζει απο Λιχαδα λογω της κακοκαιριας...εξαιρειται το MEGA γιατι δεν τροφοδοτειται απο NOVA στη Λιχαδα!μαλλον ο HELLAS SAT τους εβγαλε ασπροπροσωπους(ασχετα που ο ΣΚΑΙ τον αποχαιρετα σε λιγες μερες :twisted: )

Συνδεδεμένος autsi

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: PELLA
Εδώ και 15 με 20 σε μερες υπάρχει ένα είδωλο στην εικόνα του ΣΚΑΪ στο 36 του Χορτιάτη από τον αντ1
(είχα σκαληξη τα σκαρτ από το βίντεο και το dvd και νόμιζα ότι ήταν αυτά )

Τελικά σε μια συζήτηση στο χωριό ρώτησα φίλους γείτονες εάν έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα  και μου απάντησαν ναι.

Γιατί τον πιάναμε καμπάνα

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΛΗΨΗΣ
Στην Πέλλα,
Την πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους.

Αποσυνδεδεμένος t300

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2007
O ΣΚΑΙ σρο Ηράκλειο γύρισε σε nova ή σταμάτησε το κυλιόμενο μύνημα στη μετάδοση του helasat;

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
Εκτός Λειτουργίας (Μαυρη Οθόνη) ο ΣΚΑΙ στο 37 απο "Γωνιά" για την Πόλη της Ηγουμενίτσας !

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "anastazio"
Εκτός Λειτουργίας (Μαυρη Οθόνη) ο ΣΚΑΙ στο 37 απο "Γωνιά" για την Πόλη της Ηγουμενίτσας !
Το ιδιο και απο Λιχαδα Ευβοιας...

Αποσυνδεδεμένος takisote

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2008
  • Τόπος: ΙΕΡΙΣΣΟΣ -ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ -ΜAΚΕΔΟΝΊΑ GREEK
    • http://www.ultragreek.com
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εκτός Λειτουργίας (Μαυρη Οθόνη) ο ΣΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΖΩΝΟΥΣ ΚΑΝΑΛΙ 47
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ

• SatLeo Legend
Παράθεση από: "takisote"
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εκτός Λειτουργίας (Μαυρη Οθόνη) ο ΣΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΖΩΝΟΥΣ ΚΑΝΑΛΙ 47
Θα πρέπει ο δήμος να αιτηθεί τη μονοκάναλη και να γυρίσει το πιάτο από τον Hellassat στον Hotbird!

• SatLeo Legend
Συνεχίζονται τα πολύ έντονα προβλήματα του ΣΚΑΪ με το αδιαμόρφωτο στην επαρχία Φυλλίδος στο νομό Σερρών!
Επίσης έχουμε νέα συχνότητα του ΣΚΑΪ από Λιθότοπο στο κανάλι 65!
Η ισχύς του είναι η τυπική του Λιθότοπου (20 Watt νομίζω)!
Πλέον για όλα αυτά τα χωριά στις προποδες του Παγγαίου (Πρώτη, Ροδολίβος, Μικρό Σούλι) η λήψη του καναλιού από Λιθότοπο με πολύ μεγάλη δυσκολία και μόνο με κεραία - "τέρας" είναι μονόδρομος, εκτός από κάποια πολύ τυχερά σπίτια που βρίσκονται κοντά στον κεντρικό δρόμο και μπορούν να κάνουν λήψη από Κορύλοβο στο 40!
Επίσης στο δρόμο Πρώτης - Αγγίστας έλαβα με πολύ καλή εικόνα τον ΣΚΑΪ στο 61! Μέσα στην Αγγίστα (που λαμβάνει τέλεια από Κορύλοβο - θα παραθέσω υπερπλήρη αναφορά σύντομα) λαμβανόταν επίσης καλά σχετικά!
Είναι δυνατόν να είναι από Παρανέστι?

Τι θα γίνει πια με αυτή την κατάσταση στο νομό Σερρών?
Ουσιαστικά μόνο το ανατολικό τμήμα της πόλης (από το νοσοκομείο και πέρα) λαμβάνει καθαρά και όσον αφορά τα υπόλοιπα σημεία του νομού που καλύπτει ο ’γιος Ιωάννης, χωρίς παρεμβολή από το αδιαμόρφωτο λαμβάνει η περιοχή από την Αμφίπολη ως τη Μεσολλακιά, όμως τα χωριά εκείνα για να λάβουν αξιοπρεπώς χρειάζονται πολύ καλή κεραία με ψηλό ιστό και οπωσδήποτε ενισχυτή καθώς όπως έχω τονίσει πολλές φορές
δεν επαρκούν τα 150W του Καγιά για να φτάσει ισχυρό σήμα ως τις πρόποδες του Παγγαίου! Σε αντίθεση πάντα με τα πανίσχυρα τοπικά (Δίκτυο, TVS, Επιλογές, Δίαυλο, Νέα) που λαμβάνονται τέλεια ακόμα και με εσωτερική (ειδικά το Δίκτυο)!
Έλεος πια!
Τη μονοκάναλη την προμηθεύτηκαν έγκαιρα, τόσο άθλος είναι να γίνει και μία πεδιομέτρηση σε αυτές τις περιοχές και η αλλαγή στο πεντακάθαρο 50 με παράλληλη και αναγκαία αύξηση της ισχύος?

Αποσυνδεδεμένος dr_virus

• Satleo Maniac
χαρα στο κουραγιο σου που ακομη επιμενεις !!!!

συγχαρητηρια για την υπομονη σου

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Απο Λιχαδα πλεον εχουμε εικονα του ΣΚΑΙ!μαλλον γυρισαν στις 13 μοιρες(εκτος κι αν παιρνουν σημα απο Πηλιο)...

Αποσυνδεδεμένος gf

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2008
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ

Αποσυνδεδεμένος Leila

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2009
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.eeae.gr
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Συνεχίζονται τα πολύ έντονα προβλήματα του ΣΚΑΪ με το αδιαμόρφωτο στην επαρχία Φυλλίδος στο νομό Σερρών!
Επίσης έχουμε νέα συχνότητα του ΣΚΑΪ από Λιθότοπο στο κανάλι 65!
Η ισχύς του είναι η τυπική του Λιθότοπου (20 Watt νομίζω)!
Πλέον για όλα αυτά τα χωριά στις προποδες του Παγγαίου (Πρώτη, Ροδολίβος, Μικρό Σούλι) η λήψη του καναλιού από Λιθότοπο με πολύ μεγάλη δυσκολία και μόνο με κεραία - "τέρας" είναι μονόδρομος, εκτός από κάποια πολύ τυχερά σπίτια που βρίσκονται κοντά στον κεντρικό δρόμο και μπορούν να κάνουν λήψη από Κορύλοβο στο 40!
Επίσης στο δρόμο Πρώτης - Αγγίστας έλαβα με πολύ καλή εικόνα τον ΣΚΑΪ στο 61! Μέσα στην Αγγίστα (που λαμβάνει τέλεια από Κορύλοβο - θα παραθέσω υπερπλήρη αναφορά σύντομα) λαμβανόταν επίσης καλά σχετικά!
Είναι δυνατόν να είναι από Παρανέστι?

Τι θα γίνει πια με αυτή την κατάσταση στο νομό Σερρών?
Ουσιαστικά μόνο το ανατολικό τμήμα της πόλης (από το νοσοκομείο και πέρα) λαμβάνει καθαρά και όσον αφορά τα υπόλοιπα σημεία του νομού που καλύπτει ο ’γιος Ιωάννης, χωρίς παρεμβολή από το αδιαμόρφωτο λαμβάνει η περιοχή από την Αμφίπολη ως τη Μεσολλακιά, όμως τα χωριά εκείνα για να λάβουν αξιοπρεπώς χρειάζονται πολύ καλή κεραία με ψηλό ιστό και οπωσδήποτε ενισχυτή καθώς όπως έχω τονίσει πολλές φορές
δεν επαρκούν τα 150W του Καγιά για να φτάσει ισχυρό σήμα ως τις πρόποδες του Παγγαίου! Σε αντίθεση πάντα με τα πανίσχυρα τοπικά (Δίκτυο, TVS, Επιλογές, Δίαυλο, Νέα) που λαμβάνονται τέλεια ακόμα και με εσωτερική (ειδικά το Δίκτυο)!
Έλεος πια!
Τη μονοκάναλη την προμηθεύτηκαν έγκαιρα, τόσο άθλος είναι να γίνει και μία πεδιομέτρηση σε αυτές τις περιοχές και η αλλαγή στο πεντακάθαρο 50 με παράλληλη και αναγκαία αύξηση της ισχύος?
Από τον Καγιά, τα 150 W επαρκούν, αρκεί το κεραιοσύστημα να εκπέμπει σωστά. Οι περισσότεροι σταθμοί έχουν προβλήματα με τις κεραίες τους, γιατί δεν έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην εγκατάστασή τους. Αλλού τα panels που χρησιμοποιούν είναι ακατάλληλα, αλλού η διάταξη δεν είναι σωστή και αλλού τα καλώδια δεν έχουν υπολογιστεί σωστά. Οι εντόπιοι τεχνικοί συνήθως έχουν ένα μπούσουλα και φτιάχνουν για όλους τους σταθμούς την ίδια κεραία και όποια κάτσει.
Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος - Περιβαλλοντολόγος

• SatLeo Legend
Παράθεση από: "Leila"
Από τον Καγιά, τα 150 W επαρκούν, αρκεί το κεραιοσύστημα να εκπέμπει σωστά. Οι περισσότεροι σταθμοί έχουν προβλήματα με τις κεραίες τους, γιατί δεν έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην εγκατάστασή τους. Αλλού τα panels που χρησιμοποιούν είναι ακατάλληλα, αλλού η διάταξη δεν είναι σωστή και αλλού τα καλώδια δεν έχουν υπολογιστεί σωστά. Οι εντόπιοι τεχνικοί συνήθως έχουν ένα μπούσουλα και φτιάχνουν για όλους τους σταθμούς την ίδια κεραία και όποια κάτσει.
Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου όσον αφορά τα πεπραγμένα των σταθμών με το στήσιμο των πομπών τους, αλλά διαφωνώ κάθετα για πράγματα που φαίνονται και στην πράξη!
α) Το γεγονός ότι τα 150W δεν επαρκούν έχει να κάνει με τόσο με το υψόμετρο εκπομπής του Καγιά που είναι πολύ χαμηλό για το νομό Σερρών, όσο και με το γεγονός ότι οι απομακρυσμένες περιοχές προς τις πρόποδες του Παγγαίου δέχονται ασθενή σήματα από πολλές κατευθύνσεις!
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το Δίκτυο εξαφανίζει τελείως τα είδωλα που ανακλώνται προς το νομό Σερρών στο Μενοίκιο που λαμβάνει ΕΤ3 από Θάσο και γυρνάει ένα πολύ ασθενές σήμα μέσα στον κάμπο, ενώ ο ALPHA δεινοπαθεί κυριολεκτικά από τον ΑΝΤ1! Αν είναι δυνατόν!
β)Το πόσο ισχυρά εξάλλου είναι τα σήματα των τοπικών σε σχέση με τα πανελλήνια βγάζει μάτι! Βλέπεις οτι το Star και ο ALPHA δεν έχουν την ιδια ζωντάνια στην εικόνα, ενώ για να έρθουν οριακά χωρίς χιονάκι απαιτούν κεραιάρες (το τρελό είναι στη Μεσολλακιά που ενώ έχουν τον Καγιά απέναντι χωρίς κανένα απολύτως εμπόδιο κανείς δεν μπορεί να πιάσει καθαρά με μικρή χελιδόνα ενώ τα TVS, Δίκτυο και Δίαυλος βγαίνουν καμπάνα ακόμα και με εσωτερική)!
Θέλω να πω ότι τα τοπικά μερίμνησαν πολύ καλά να καλύψουν τα χωριά αυτά αντίθετα με τα μεγάλα ιδιωτικά που ενδιαφέρθηκαν με προκλητικό τρόπο μόνο για την πόλη των Σερρών αφήνοντας τα περίχωρα σε δεύτερη μοίρα!
Είναι λοιπόν παράλογο να πιστέψει κανείς ότι ένα κανάλι σαν το Δίκτυο στο 26 έχει περιοριστεί μόνο στα 150 W όσο κι αν οι υπόλοιποι έχουν γυρίσει τα πάνελ τους αλλού για αλλού!
Και κάτι που ενδεχομένως γνωρίζεις!
Πέρυσι το TVS (και το Δίκτυο) έκανε ένα ρεπορτάζ για το στήσιμο της Νέας Πλατείας της Πρώτης! Οι τεχνικοί που ήρθαν να βάλουν το λινκ για τη σύνδεση έπαθαν πλάκα με την τάπα που έτρωγε το κανάλι τους στην περιοχή από την ΕΤ3 του Νευροκοπίου!!!!!! Αυτά με κεραία στον Καγιά πάντα!
Μάλιστα έκαναν σύγκριση με το πόσο κρύσταλλο έβγαινε το Δίκτυο!
Περιττό να πω ότι δύο μέρες μετά η παρεμβολή της ΕΤ3 είχε εξαφανιστεί (την εξαφάνισαν καλύποντάς την τελείως για να είμαι ακριβής)!

Αποσυνδεδεμένος Leila

• Τακτικό Μέλος
  • **
@mcelliot_g Ο Ραδιοφωνικός Ορίζοντας του Καγιά, υπερβαίνει τα 75 χιλιόμετρα, η πιο απομεμακρυσμένη περιοχή είναι η Ροδόπολη που βρίσκεται σε απόσταση 53 χιλ. ’ρα και στα Κερδύλλια και στην Πρώτη το σήμα ενός πομπού των 150 W, με μιά καλοστημένη κεραία ξεπερνάει σε ένταση πεδίου τα 55 dBμV/m. Με δεδομένο ότι σε όλη την επαρχία χρησιμοποιούνται ενισχυτές στις κεραίες των σπιτιών, απολαβής τουλάχιστον 10dB, το σήμα που φθάνει στην είσοδο του δέκτη ξεπερνάει τα 65 dBμV/m. Τώρα αν υπάρχουν παρεμβολές είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Οι τοπικοί σταθμοί προσέχουν καλύτερα τις εγκαταστάσεις τους, γιατί έχουν να κάνουν με λίγους πομπούς και αναμεταδότες, αλλά και επειδή έχουν άμεση επαφή με το αντικείμενο. Στους Πανελλήνιους, ο Τεχνικός Υπεύθυνος του σταθμού την αράζει στο γραφείο του στην Αθήνα, παίρνοντας την μισθαρόνα του και τις μίζες του από τις προμήθειες. Οι πιτσιρικάδες - και πολλάκις ασχετούληδες - τεχνικοί που αλωνίζουν στα βουνά, επίσης κάνουν αντίστοιχη εργασία με τον προϊστάμενό τους, σε μικρότερη κλίμακα και έτσι οι Πανελλήνιοι δεν καλύπτουν όπως θα έπρεπε την περιφέρεια. Θυμάμαι που κάποτε σε κάποιον σταθμό είχαν αγοράσει τάχα μου πομπούς ισχύος 1 KW, που μόνο στο ταμπελάκι τους ήσαν 1 ΚW, ενώ οι πομποί δεν έβγαζαν ούτε 500 W. Στους τοπικούς σταθμούς, τις προμήθειες τις κάνει συνήθως ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Το παράδειγμά σου πάλι στην Μεσολλακιά, είναι χαρακτηριστικό της κακής ακτινοβολίας του διαγράμματος της κεραίας. Αν πήγαινες πριν 3-4 χρόνια στην Κρήτη, τα καλώδια των κεραιών όλων σχεδόν των σταθμών, είχαν τοποθετηθεί ανάποδα, και οι κεραίες σημάδευαν τα αεροπλάνα και δώστου αγοράζανε πιο μεγάλους πομπούς και δώστου πλούτιζε η ΔΕΗ. Σε ολόκληρη την Κρήτη, μόνο ένας τεχνικός, όλος και όλος, ξέρει την δουλειά του και συνεχώς βελτιώνεται. Ο Μ.Μ. Οι υπόλοιποι, πάρε τον ένα χτύπα τον άλλο.
Όσον αφορά το πόσο κρύσταλλο έβγαινε το Δίκτυο, αν ανεβείς στον Καγιά και δεις το κεραιοσύστημα που έχει, θα καταλάβεις. Το 1999 η Φωτεινή είχε καλέσει μηχανικό που της έφτιαξε την μελέτη για την κεραία της και είχε έρθει ολόκληρο συνεργείο από την Αθήνα που συναρμολόγησε την κεφαλή και την τοποθέτησε. Τότε ο πομπός της ήταν μόνο 40W και όμως πήγαινε τζάμι παντού. Μετά που αγόρασε τα 300W, έκαιγε τους δέκτες με την μισή ισχύ. Και στις Σέρρες, πάλι μόνο ένας τεχνικός υπάρχει της προκοπής. Ο Μ. Λ., από την Ηράκλεια. Αλλά δεν συνεργάζεται και τόσο με τους σταθμούς, γιατί θεωρείται ακριβός.

anastazio:Εγινε αφαίρεση στοιχείων προσωπικού χαρακτήρα(ονοματεπώνυμα) για λόγους δεοντολογίας.
leila,μην εκτοξεύεις αστήρικτες κατηγορίες οτι όλοι (τεχνικοί υπεύθυνοι,τοπικοί τεχνικοί) "Τα παίρνουν" εκτός και αν έχεις αποδείξεις για τα λεγόμενα σου !

Αποσυνδεδεμένος g.thanasias

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2008
Να απαντήσω σε κάποια θέματα που έθιξε η (κυρία ή δεσποινίς άραγε?) Leila και με προσβάλουν και σαν τεχνικό και σαν άνθρωπο.
Στους Πανελλήνιους, ο Τεχνικός Υπεύθυνος του σταθμού την αράζει στο γραφείο του στην Αθήνα, παίρνοντας την μισθαρόνα του και τις μίζες του από τις προμήθειες.

Έχεις αποδείξεις γι΄ αυτό? Μπορείς να μας αναφέρεις έναν που να είναι αραχτός και να ζει από τις μίζες? Ο δικός μου (που μάλλον τον γνωρίζεις πολύ καλά!!!!) και μίζες δεν έχει πάρει ποτέ και ξέρει όλα τα βουνά και μπορεί να δώσει λύση σε μια βλάβη κλπ. Αν μιλάς για άλλους πες επώνυμα για να μην τους πάρει όλους η μπάλα.
Οι πιτσιρικάδες - και πολλάκις ασχετούληδες - τεχνικοί που αλωνίζουν στα βουνά, επίσης κάνουν αντίστοιχη εργασία με τον προϊστάμενό τους, σε μικρότερη κλίμακα και έτσι οι Πανελλήνιοι δεν καλύπτουν όπως θα έπρεπε την περιφέρεια.

Το αντίστοιχη εργασία σε μικρότερη κλίμακα να το πάρω σαν μίζα σε μικρότερο μέγεθος? Έγινα πλούσιος και δεν το κατάλαβα? Πιτσιρικάδες???? Το 90% των τεχνικών των ιδιωτικών καναλιών είναι στην ίδια θέση τα τελευταία 15 χρόνια, πόσο να πήγαν για δουλειά και να είναι ακόμη πιτσιρικάδες, στα 5 τους?
Ασχετούληδες??? Πες μου ΕΝΑΝ που έχεις δει πάνω στη δουλειά και τον θεωρείς άσχετο.
Αν πήγαινες πριν 3-4 χρόνια στην Κρήτη, τα καλώδια των κεραιών όλων σχεδόν των σταθμών, είχαν τοποθετηθεί ανάποδα, και οι κεραίες σημάδευαν τα αεροπλάνα και δώστου αγοράζανε πιο μεγάλους πομπούς και δώστου πλούτιζε η ΔΕΗ.
Όλοι σχεδον? Εμείς δεν έχουμε αλλάξει ποτέ καλώδια, ελπίζω να μην μας έχεις στους "όλους σχεδόν". Μα τι παραμύθια είναι αυτά??? Και γιατί στην Κρήτη μόνο και όχι παντού? Μόνο εκεί μπερδεύτηκαν? Από το κλίμα ίσως? Να είχαν περάσει πριν από τα Ζωνιανά?
Ο Μ.Λ., από την Ηράκλεια. Αλλά δεν συνεργάζεται και τόσο με τους σταθμούς, γιατί θεωρείται ακριβός.
Ο Μάκης είναι και καλό παιδί και καλός τεχνικός και φίλος μου και φυσικά συνεργαζόμαστε και δεν είναι ακριβός. Κάτι άλλο για να κατηγορήσεις τα κανάλια?
Στη διάθεσή σου για να κάνουμε κουβέντα, αν θες επώνυμα, έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερο βάρος αυτά που θα γράψεις, διαφορετικά δεν έχω πρόβλημα, μιλάω και στη... Leila! ’λλωστε τεχνικά τα πας καλά μέχρι τώρα, θα έλεγα πως έχεις αρκετές γνώσεις.
Α! Το όνομά μου το βλέπεις, δεν είναι nickname!  :wink:

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
Ας μου πεί κάποιος υπεύθυνος του Δικτύου εκπομπής του ΣΚΑΙ αν απο
το Κ.Ε Δήμου Αχέροντα Θεσπρωτίας  (39º21.462’ Βορ/20°.33.603’ Αν)
εκπέμπει ο ΣΚΑΙ Στο CΗ-26 UHF ?
Eίδα μόνο (Μαύρη Οθόνη) προχθές...

Αποσυνδεδεμένος Leila

• Τακτικό Μέλος
  • **
@anastazioΈχεις δίκιο, και φυσικά δεν είναι όλα τα δάκτυλα όμοια, παντού υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Δυστυχώς όμως αγαπητέ μου φίλε, σε πολλές περιπτώσεις, εκεί που έχουμε (μας έχουνε) φθάσει σήμερα, υπερισχύουν οι δεύτεροι.
@g.thanasiasΔεν καταλαβαίνω που θίχθηκες προσωπικά. Ούτε πιτσιρικάς, ούτε ασχετούλης είσαι (μάλλον σιτεμενούλης:D), ούτε προσωπικά για τον προϊστάμενό σου (και φίλο μου) έγραψα. Ίσως εκφράστηκα λάθος και αντί για το "Τεχνικοί υπεύθυνοι" δεν έγραψα "οι περισσότεροι Τεχνικοί Υπεύθυνοι". Εδώ δεν πιστεύω να μην συμφωνείς. Τουλάχιστον έχεις δει πολλά και γνωρίζεις αρκετά στα τόσα χρόνια που βρίσκεσαι σε αυτό το πόστο. Όσον αφορά την Κρήτη, πιστεύω να γνωρίζεις ότι παλαιότερα σχεδόν όλες τις εγκαταστάσεις κεραιών τις έκανε, ανεξέλεγκτα, ο ίδιος αναρριχητής. Αυτόν ίσως, περνώντας από τα Ζωγιανά, να τον ενέπνεε ο καθαρός αέρας. :D
Υ.Γ. Για την παρατήρηση:"’λλωστε τεχνικά τα πας καλά μέχρι τώρα, θα έλεγα πως έχεις αρκετές γνώσεις." Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, ανακουφίστηκα, αφού περίπου πέρασα στις εξετάσεις. Γιαυτό θα εισηγηθώ "στον φίλο μου, που γνωρίζω καλά", ώστε να σου ανταποδώσω την φιλοφρόνηση.  :D

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
Leila,Θα παρακαλούσα να σταματήσεις τον προσωπικό διάλογο με άλλα  μέλη,τα προσωπικά υπονοούμενα και (το κυριότερο) να επανέλθουμε στο Θέμα του Νήματος ,"Ο Σκαι στην Ελλάδα(αναφορές-Προβλήματα" !

* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 08/02/2025 (23:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: panos456 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 08/02/2025 (21:46)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 08/02/2025 (20:14)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 08/02/2025 (18:48)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 08/02/2025 (18:12)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 08/02/2025 (17:57)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 08/02/2025 (17:57)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 08/02/2025 (17:32)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 08/02/2025 (17:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 08/02/2025 (17:14)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: deepbluesky Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 08/02/2025 (16:58)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: ch10 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 08/02/2025 (16:50)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 08/02/2025 (13:52)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: winlink Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 08/02/2025 (13:38)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 08/02/2025 (13:05)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: deepbluesky Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 08/02/2025 (12:30)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 08/02/2025 (11:06)
* Απ: NSS 12 στις 57°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 08/02/2025 (09:26)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 08/02/2025 (09:12)
* Απ: NSS 12 στις 57°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 07/02/2025 (22:15)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: PanosRadio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 07/02/2025 (21:19)
* Απ: NSS 12 στις 57°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 07/02/2025 (19:46)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: athmich Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 07/02/2025 (19:37)
* Απ: NSS 12 στις 57°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 07/02/2025 (19:28)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: pepis68 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 07/02/2025 (18:33)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 07/02/2025 (18:21)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 07/02/2025 (17:49)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 07/02/2025 (17:23)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 07/02/2025 (15:40)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 07/02/2025 (13:46)