Ο ΣΚΑΪ στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)
  • Σαβ 8 Φεβ 2025, 13:18
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ο ΣΚΑΪ στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  (Αναγνώστηκε 493543 φορές)

0 μέλη και 35 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος quality

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
Και ακομα δεν εχουν ερθει για εγκατασταση οι υπερυγχρονοι πομποι που περιμενουν απο Αμερικη ετσι?

Ο τωρινος πομπος παντως στελνει με την ιδια ενταση το σημα παντου σε ακτινα 360.

Αποσυνδεδεμένος yiwrgos

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
Αλλαγή από τη συχνότητα 25 στη συχνότητα 51 για τον ΣΚΑϊ από το κέντρο εκπομπής του Μεταξά Κοζάνης. Όπως προανέφερε ένας φιλος η πρότασή του έγινε πραγματικότητα και ο ΣΚΑΪ μετακόμισε από τη συχνότητα που ήταν το Γερμανικό ΜΤV από κέντρο εκπομπής του Δήμου Κοζάνης και εκπέμπει από συχνότητα απαλλαγμένη από παρεμβολές. Η ισχύς ειναι μεχρι στιγμής μέτρια και ελπίζουμε να φτιάξει.
 Να σημειώσω εδώ ότι ο Δήμος Σερβίων Κοζάνης που έχει δικό του κεντρο εκπομπής στη Νεράιδα εκπέμπει τον ΣΚΑϊ με δικά του μέσα από τις αρχές Μαϊου!

Anonymous

• Επισκέπτης
Μας χαροποιεί το γεγονός ότι οι απόψεις των φίλων του SatLeo forum βρίσκουν ανταπόκριση από τους αρμόδιους...

Αποσυνδεδεμένος expresser

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2005
Ρε παιδιά τι θα γίνει με το ΣΚΑΙ εδώ στο Βόλο??? ΣΤα 61 Ακόοοομα τίποτα! Νέκρα έπεσε. Μη μου πείτε το πέρασαν Χρηστιδικό κι αυτό όπως με τα 57 που δεν παίζει κι αυτό...??????

Αποσυνδεδεμένος thodoris

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2005
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Σταυρουπολη Θεσσαλονικης (Τερψιθεα): Αυτο τον καιρο ο σκαι αναμεταδει μια απο τις καλυτερες εικονες. Στην μεταφραση των ντοκυμαντερ δυσκολευεται λιγο, αλλα χαλαλι του.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Θοδωρή βλέπω είσαι και γείτονας! Στην πλατεία Τερψιθέας από την κάτω μεριά προς Γωγούση έχει πολύ καλή λήψη μιας και από εκεί και πέρα υπάρχει οπτική επαφή με το Χορτιάτη! Εκεί στη Μεγάλου Αλεξάνδρου έχω συγγενείς και θυμάμαι που έπιαναν το MTV τότε στο κανάλι 43, ενώ εγώ έπιανα μόνο τις παρεμβολές της TV100! Εγώ πάλι που μένω στο Σταυρουπόλ απένατι από τον τοίχο του Ψυχιατρείου έχω κατά πολύ χειρότερη λήψη, και σκέψου πόσο κοντά είμαστε!
Θέλω όμως να σε ρωτήσω κάτι...
έχεις υπ' όψιν σου το 2000 το καλοκαίρι ένα πειρατή που έβγαινε στην περιοχή μας στο κανάλι 36 και μετέδιδε με στερεοφωνικό ήχο κάποια μουσικά κανάλια τη μέρα και... θρησκευτικά τη νύχτα; Η πιο νωρίς που στην S band μετέδιδε το Eurosport και ταινίες βίντεο και η αρμονική του έμπαινε στη ΝΕΤ στο κανάλι 30; Σε ρωτάω γιατί λέγανε τότε ότι βγαίνει από την πλατεία Τερψιθέας!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος thodoris

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2005
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Θοδωρή βλέπω είσαι και γείτονας]!!!
Παρα πολυ ωραια :D

Εγώ πάλι που μένω στο Σταυρουπόλ απένατι από τον τοίχο του Ψυχιατρείου έχω κατά πολύ χειρότερη λήψη, και σκέψου πόσο κοντά είμαστε!!!
 Που εισαι βρε, να βγω στο παραθυρο της κλινικης  να σε χαιρεταω. Περα απο την πλακα αυτη η  περιοχη εχει πολυ δυσκολη ληψη, λογω του λοφου της Πολιχνης. Απο τα μεγαλα καναλια την χειροτερη ληψη πρεπει να εχει το alter στην περιοχη.
Θέλω όμως να σε ρωτήσω κάτι...
έχεις υπ' όψιν σου το 2000 το καλοκαίρι ένα πειρατή που έβγαινε στην περιοχή μας στο κανάλι 36 και μετέδιδε με στερεοφωνικό ήχο κάποια μουσικά κανάλια τη μέρα και... θρησκευτικά τη νύχτα; Η πιο νωρίς που στην S band μετέδιδε το Eurosport και ταινίες βίντεο και η αρμονική του έμπαινε στη ΝΕΤ στο κανάλι 30; Σε ρωτάω γιατί λέγανε τότε ότι βγαίνει από την πλατεία Τερψιθέας]!!!
Οχι, αυτο δεν το ξερω, αλλα τα ματακια μου εχουν δει μεχρι σκληρο   πορνο πανω στη συχνοτητα ΝΕΤ , παρα πολυ παλια, το σωτηριον ετος 1988, στην περιοχη του κεντρου :shock:

Αποσυνδεδεμένος channelos

• Satleo Maniac
Παράθεση από: mcelliot_g
Από το Σάββατο το πρωί, η ισχύς του ΣΚΑΪ από το Χορτιάτη ανέβηκε και πάλι κατά πολύ, πλέον χτυπάει στα ίσια τους υπόλοιπους! Είμαι βέβαια πολύ περίεργος να δω και τι κατεύθυνση έχουν δώσει στο σήμα, αν βρεθώ στην παραλία Οφρυνίου Καβάλας (Τούζλα) που κάνουν λήψη από το Χορτιάτη θα σας πω, γιατί λογικά μετά και την τελευταία αύξηση ισχύος θα πρέπει λογικά να βγαίνει κι εκεί καμπάνα, όπως τα MEGA, ANT1 και τα κρατικά (το ALTER, το STAR και ο ALPHA δεν βγαίνουν πολύ καθαρά λόγω μη κατευθυντικότητας αλλα και γεωγραφίας)! Επίσης ξαναάλλαξαν το δέκτη τους, δεν είναι πλέον PANASAT, ίσως και γι αυτό να έφτιαξε και ο ήχος! Πάντως μπράβο, στις μετρήσεις στις ΔΣ στα όρια Πολίχνης - Σταυρούπολης, όπου δεν έχω καμία οπτική επαφή με το Χορτιάτη, το σήμα έρχεται πρώτο μαζί με το STAR!!!!

Στη Νέα Μάδυτο που είναι λίγο πριν την Ασπροβάλτα ο ΣΚΑΪ στο 35 δεν βγαίνει καθόλου!

Αποσυνδεδεμένος Passenger57

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
Παιδιά άκουσα από έναν φίλο στο Μεσολόγγι πως βλέπει απο ΑΙΝΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ τον ΣΚΑΪ αναμετάδοση απο κάποιον ιδιώτη με χαρακτηριστικό logo "Ζ"...παιζει κάτι τέτοιο?

• SatLeo Legend
Παράθεση
Που εισαι βρε, να βγω στο παραθυρο της κλινικης  να σε χαιρεταω. Περα απο την πλακα αυτη η  περιοχη εχει πολυ δυσκολη ληψη, λογω του λοφου της Πολιχνης. Απο τα μεγαλα καναλια την χειροτερη ληψη πρεπει να εχει το alter στην περιοχη.
Είμαι από την πάνω πλευρά της Λαγκαδά μέσα στο δρόμο που βγαίνει Πολίχνη ακριβώς κολλητά με τον τοίχο του ψυχιατρείου! Το σπίτι μου είναι διόροφο και ο ιστός της κεραίας μου είναι περίπου 8μ! Παρ΄όλα αυτά η λήψη από το Χορτιάτη παραμένει προβληματική κυρίως γιατί έχω πλευρικές παρεμβολές από τα κανάλια από Φιλίππειο, και επειδή αναγκαστικά έχω ενισχυτή, ειδικά στον ALPHA στο 45 και στο Μ στο 38 είναι άλλο πράγμα! Το ALTER έχει όντως πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί ενώ έχει δυνατό σήμα, το ταλανίζουν τα πάρα πολλά είδωλα που βγάζει! Και φαντάσου ότι το σημείο μου για την ευρύτερη περιοχή θεωρείται και καλό! Αν πας πιο ψηλά προς την Πολίχνη μέσα εκεί να δεις ή μάλλον να μή δεις εικόνα!

• SatLeo Legend
Παράθεση από: "Channelos"
Εγώ στη Νέα Μάδυτο που είναι λίγο πριν την Ασπροβάλτα στην 35 UHF βγάζει χιόνια.
Το έψαξα χτές το απόγευμα.
Πάντως να σου πως ότι έχω μία κεραία πολύ παλιά και ίσως παίζει ρόλο και αυτό.
Όσο για το Mega και τον ΑΝΤ1 παίζουν καμπάνα ιδιαίτερα το πρώτο.Ο ALPHA δεν βγαίνει καθόλου ίσως γιατί δεν έχει τοποθετήσει πομπό στο μικρό πάρκο καιρεών που υπάρχει στο όρος Κερδύλιο ακριβώς πάνω απο την διαστάυρωση του Σταυρού και απο το όποιο κάνουν λήψη όλες αυτές η περιοχές (Ασπροβάλτα,Ν.Μάδυτος,Σταυρός,Τούζλα)
Μάλλον οι Τούζλα δεν βλέπει Χορτιάτη λόγω γεωγραφίας υπάρχουν βουνά.
Πρέπει να κάνει λήψη αρκετά καλά απο Παγγαίο.
Τώρα το STAR παίζει αρκετά καλά άλλα όχι καμπάνα ενώ και το ALTER έχει σχετικά καλή εικόνα.
Χτες δεν επαιζε καν στην συχνότητα  55 UHF.
Channelos με ενδιαφέρει πολύ η αναφορά σου, αν θέλεις φτιάξε έναν πίνακα με τις συχνότητες και τι πιάνεις και πως σε εκείνο το σημείο, είναι από τα λίγα που δεν έχω ερευνήσει! Τώρα καταρχάς να σου πω ότι είχα κάνει λήψη στη Μεγάλη Βόλβη και εκεί έπιαναν σε πολλές τοπικές συχνότητες τα μεγάλα κανάλια, θυμάμαι τον ALPHA στο 39 και το STAR στο 26, ενώ από Χορτιάτη έβγαζαν καμπάνα τα MEGA, ANT1, OPION και λιγότερο καλά το STAR και τον ALPHA, ενώ έπιαναν και πολύ καθαρά τα ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ TV στο 48 και SUPER στο 42 από Βάβδο και Πολύγυρο αντίστοιχα!
Τώρα για τον Σταυρό και την Τούζλα, επειδή έχει τύχει να κάνω εγκατάστασεις κεραιών και στα δύο σημεία, ο μεν Σταυρός θέλει 2 κεραίες UHF μία για Ασπροβάλτα και μία για Θάσο, με πολύ καλή λήψη στα μεγάλα ιδιωτικά, ενώ η Τούζλα όσο κι αν φαίνεται περίεργο έχει οπτική επαφή με το Χορτιάτη καθώς εκεί τα βουνά της Χαλκιδικής με το Κερδύλλιο κάνουν ένα μικρό άνοιγμα και φαίνεται λίγο η κορυφή με τα ραντάρ! Επειδή όμως το πάρκο κεραιών έρχεται πολύ μπροστά, μόνο τα κανάλια που έχουν τοποθετημένο τον πομπό τους σε μεγάλο υψόμετρο και αυτά που έχουν ευρεία εκπομπή έχουν τέλεια εικόνα σ' εκείνη την περιοχή! Με την ίδια κεραία γίνεται λήψη και από την Ασπροβάλτα, με τον ALPHA στο 40 να μπαίνει μέσα στο SUPERSPORT, το 4Ε στο 44 να καλύπτει τελείως το Βαλκάνια, το ALTER στο 41 να παίζει με χιόνια, το STAR στο 51 να έχει γραμμές, ενώ τζάμι εικόνα τα γνωστά ET1 (37,66), NET (30), ET3 (27), MEGA (24), ANT1 (32), TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (22, 50), ΟΡΙΟΝ πριν κλείσει (31)! Μέχρι και την ΩΜΕΓΑ έπιαναν στο 43, και το Μ στο 38, αλλά με πιο πολλά χιόνια! Ουσιαστικά λοιπόν μόνο το STAR είχε πρόβλημα! Πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί, αν και το περίμενα όταν πριν μερικά χρόνια που βρέθηκα εκεί είχα εντελώς τυχαία πιάσει σχεδόν όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης στο αυτοκίνητο! Δεν περίμενα όμως με τίποτα τόσο καθαρή εικόνα στα μεγάλα κανάλια, νομίζεις πως είσαι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! Τέλος από Παγγαίο πιάνει super όλη η γύρω περιοχή, αν και ακόμα από εκεί βγαίνουν μόνο τα κρατικά (ΕΤ1 στο 7, ΝΕΤ στο 59, ΕΤ3 στο 64)! Δεν ξέρω τι θα γίνει αργότερα με τις 10 ψηφιακές συχνότητες που θα εγκατασταθούν εκεί!

• Satleo Maniac
Πολύ ευχαρίστως να φτιάξω ένα πίνακα με τις συχνότητες της Νέας Μαδύτου! ;)
Να αναφέρω απλά ότι το νότιο κομμάτι του χωριού λαμβάνει άριστα τα περισσότερα κανάλια από τον Χορτιάτη, το βόρειο κομμάτι είναι αυτό που έχει το πρόβλημα γι' αυτό και ο λόγος ύπαρξης των τοπικών αναμεταδοτών!

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
(Άκυρο το μήνυμα, σόρρυ)

• SatLeo Legend
Παράθεση από: "Channelos"
Αλλα και για έναν άλλον λόγο το ότι απο όσα κανάλια ανέφερες εγώ με την κεραία που έχω πιάνω μόνο το
Μega καμπάνα και σε συχνότητα όχι τις Θεσ/νίκης,τον ΑΝΤ1 με σχετικά καλή εικόνα,Τα κρατικά τζάμι (ΕΤ1,ΝΕΤ,ΕΤ3) το STAR σχετικά καλά όπως και το ALTER.
Το 4Ε στην 28 με σχετικά καλή εικόνα.
Καθώς και το TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ 22 με χάλια εικόνα αλλα βγαίνει με ήχο.
Φίλε μου ακριβώς γι' αυτό το λόγο θέλω να κάνεις τον πίνακα, ξέρω ότι πιάνει μόνο το μισό χωριό, αλλά πιο πολύ με ενδιαφέρουν οι συχνότητες εκτός Χορτιάτη, όπως του MEGA που ανέφερες! Θα σου είμαι υπόχρεος!

Παράθεση από: "Latinsoapsfever"
(Άκυρο το μήνυμα, σόρρυ)
Δεν πειράζει φίλε μου, το είδα το μήνυμά σου, είναι λογικό ότι όσον αφορά τη Λήμνο το Παγγαίο και η Θάσος είναι στην ίδια ευθεία! Έτσι δεν είναι περίεργο που βγάζεις την ΕΤ3 στο 26 καθώς εκπέμπει από Θάσο και τη ΝΕΤ στο 59 καθώς εκπέμπει από Παγγαίο! Η αναφορά που είχες κάνει στα κανάλια της περιοχής σου, ειδικά στις λήψεις από Πήλιο μου έχουν μείνει αξέχαστες!

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκα προηγουμένως και το διόρθωσα αλλά με πρόλαβες :lol:

Αποσυνδεδεμένος kgial

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: KOMOTHNH
Να αναφερω πως απο χθες που βρισκομαι Θεσσαλονικη τον ΣΚΑΙ τον βλεπω καθαρα (με εσωτερικη κεραια-πατεντα) και οπως ανεφεραν αρκετοι φιλοι ο ηχος ειναι που υστερει. Πολλα τα μπασα...θελει λιγο ισοσταθμιση ο ηχος και λιγο παραπανω πριμα. Κατα τ'αλλα οk! Τωρα που ξεκαθαριζει σιγα σιγα το τοπιο (με τα ξαφνικα ντου της ΕΕΤΤ) θα βλεπει η Θεσσαλονικη καθαρο ΣΚΑΙ οχι μονο στον ΣΚΑΙ αλλα και στα αλλα καναλια!  8)

Το ΣΚΑΙ βγαινει στο 35 UHF και η αναφορα ληψης αφορα κεντρο (Αντιγονιδων).  8)
Έχω εν υπηρεσια τον δέκτη: EDISION  Proton S2. σταθερό στις 13°E

Συνταξιοδοτημένοι: Edision Argus VIP - HUMAX IRCI 5400z - VISIONNET VN8000 - YUMATU MX PLUS - ECHOLINK EL3200

Αποσυνδεδεμένος themaxx

• Banned
  • Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2005
Παράθεση από: "Passenger57"
Παιδιά άκουσα από έναν φίλο στο Μεσολόγγι πως βλέπει απο ΑΙΝΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ τον ΣΚΑΪ αναμετάδοση απο κάποιον ιδιώτη με χαρακτηριστικό logo "Ζ"...παιζει κάτι τέτοιο?

Μαλλον ειναι απο Ζακυνθινο καναλι που εχει βαλει αναμεταδοτη στον ΑΙΝΟ. Λογικα θα πρεπει να εχει αλλο προγραμμα μετα της 9 το βραδυ..

Αποσυνδεδεμένος billsat

• Νέο Μέλος
  • *
Παράθεση από: "themaxx"
Παράθεση από: "Passenger57"

Μαλλον ειναι απο Ζακυνθινο καναλι που εχει βαλει αναμεταδοτη στον ΑΙΝΟ. Λογικα θα πρεπει να εχει αλλο προγραμμα μετα της 9 το βραδυ..
                                                                                                                                         STIN MESSHNIA EIXAI ARXISI APO TO CH 69 META APO KAMIA VDOMADA PIGE GH 50 ,META APO 5 MERES ,OPOS LEME STO XORIOMOU LAKISE SAN TO KOUNAVI .KAI KATELIKSE  STO 58, KAI PANO POU TO PIANAME  KAMPANA ,TORA KAI 12 MERES PEZI XALIA ,ME XIONI,KAI PAREMVOLES,MAS STRAVOSE ,TO PALIOPRAMA.MALON MOU FENETAI FOUSKA ITAN KAI KSEFOUSKOSE ,

Αποσυνδεδεμένος quality

• Νέο Μέλος
  • *
Ο ΣΚΑΙ TV στη Θεσσαλονικη - Κεντρικη Μακεδονια απο Χορτιατη εξακολουθει να ειναι καμπανα το σημα 35 UHF   εκτος χτες βραδυ  που υπηρξε στιγμιαια πτωση τασης στο βουνο ως αποτελεσμα του οποιου οταν επανηλθε ο ΣΚΑΙ να εχει μικροτερη ισχυ. Αυτο το προβλημα διορθωθηκε σημερα οποτε και επανηλθε σε πληρη ισχυ.

Προβλημα υπαρχει στον ηχο που εχει πολλα μπασα αλλα σχεδον καθολου πριμα.

Στην Αθηνα βγαινει με αριστη ποιοτητα ηχου - μετρια μπασα με εμφαση στα πριμα ενδεδειγμενο για καθαρα ειδησιογραφικο καναλι για ηχο που δεν κουραζει τον τηλεθεατη οποτε ειναι θεμα χρονου η διορθωση και στη Θεσσαλονικη.

Αποσυνδεδεμένος kgial

• SatLeo Legend
Αναφερω επιγεια ληψη του ΣΚΑΙ απο το Υψαριο Θασου στο καναλι 25 UHF!!! Εκει εκπεμπε ο SEVEN για ενα εξαμηνο πριν κλεισει και γινει ΣΚΑΙ. Oπως ακριβως το ειχα προβλεψει!!!  8)
Εγω αναφερω ληψη καθαρη με ειδωλο της ΕΤ3 απο το διπλανο καναλι 26 οπου εκπεμπει! Παρακαλειται οποιος τεχνικος του ΣΚΑΙ παρακολουθει το forum να το λαβει υπ'οψιν του και να διορθωσει το σφαλμα. Ο ηχος κατεβαινει οπως και στο δορυφορικο,παντως.

Οσο για τα υπολοιπα σαχλοκαναλα (χαρτομαντειες-τηλεμαρκετινγκ-chat-ringtones) εχουν καθαρισει την μπαντα των UHF οπως ειχε αναφερει και ο kostikas22. Πλεον τα καναλια 20-21-53-57-68-69 UHF ειναι ελευθερα. Μονο στην συχνοτητα 217 ΜΗz (καναλι 12 VHF νομιζω) τους εχει ξεφυγει μια "τσαχπινογαργαλιαρα". Λογικα απο το Παγγαιο ερχεται το κοριτσι...καλο θα ηταν να εξαφανιστει και η λεγαμενη. Κριμα ειναι μεσημεριατικα να βλεπουν τα πιτσιρικια καναλι με hot line.  :x

Συνταξιοδοτημένοι: Edision Argus VIP - HUMAX IRCI 5400z - VISIONNET VN8000 - YUMATU MX PLUS - ECHOLINK EL3200

• Satleo Maniac
Άραγε να φτάνει το σήμα του ΣΚΑΪ από Θάσο στη Νέα Μάδυτο? :roll:

Αποσυνδεδεμένος kgial

• SatLeo Legend
Τεσταρε το και πες μου. Εγω εχω ληψη του απο χθες βραδυ (που επεστρεψα απο Θεσσαλονικη) και εχω ενα ειδωλο μεσα στην εικονα. (φαινεται η ΕΤ3 μεσα  :x  ). Στην συχνοτητα αυτη,εκπεμπε καποτε ο SEVEN και απο τοτε που εκλεισε την κατελαβε ο Μr. X και την φλομωσε σε Ringtones (Το γνωστο Κ)  8)

• Satleo Maniac
Εντάξει, θα το κοιτάξω με την πρώτη ευκαιρία που θα πάω στη Νέα Μάδυτο και θα ενημερώσω σχετικά!

Αποσυνδεδεμένος kgial

• SatLeo Legend
Ειχε πολλες συχνοτητες στην κατοχη του ο μαγκας...τωρα εχει πολλα σιδερα στην κατοχη του!!!   :lol:   :lol:   :lol:   :lol:

• SatLeo Legend
Channelos αν στη Ν. Μάδυτο πιάνεις από Θάσο θα σκίσω το πτυχίο που δεν έχω!!!!!
Για να μην μπερδεύουμε όμως τα πράγματα, η αναμετάδοση στο κανάλι 25 με ringtones κλπ που είχες δεν νομίζω να είναι από Θάσο! Το πιθανότερο ειναι να την έπιανες από Χορτιάτη! Απλά έτυχε ο Mr. X να βρει διαθέσιμες τις δύο αυτές τοποθεσίες στην ίδια συχνότητα και να μεταδόσει την πραμάτεια του!
Τώρα για την περιοχή της Ασπροβάλτας, το τοπίο αλλάζει δραματικά από τη μία πλευρά των Μακεδονικών Τεμπών στην άλλη! Η πλευρά που βλέπει προς Παγγαίο (Σταυρός, Ολυμπιάδα, Ασπροβάλτα, Βρασνά, Κερδύλλια) πιάνει τα μεγάλα ιδιωτικά από Θάσο, η πλευρά που βλέπει προς τη Βόλβη πιάνει από Χορτιάτη και τοπικούς αναμεταδότες (αυτούς που περιμένω να μου αναφέρεις)! Το βουνό ανάμεσα κόβει τελείως τη λήψη από Θάσο στην περιοχή σου, οπότε τα δύο αυτά σημεία αν και κοντινά δεν έχουν το ίδιο τηλεοπτικό τοπίο! Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος! Τσέκαρε αν πιάνεις πλέον ΣΚΑΪ στο 25 για να δούμε!

• Satleo Maniac
Με την πρώτη ευκαιρία που θα πάω θα φτιάξω και θα δημοσιεύσω την λίστα με τις τοπικές συχνότητες!
Όσο για τον ΣΚΑΪ από Θάσο όντως τώρα που το ξανασκέφτομαι μου φαίνεται πολύ δύσκολο να έρχεται μέχρι την Νέα Μάδυτο!

Αποσυνδεδεμένος kgial

• SatLeo Legend
Οχι,δεν ειναι απο Υψαριο Θασου. Το καναλι 21 ειναι κενο και το καναλι 10 των VHF επισης (απο την Θασο δεν υπηρξαν ποτε εκπομπες σε VHF για τηλεοπτικο σταθμο). Οσο για το καναλι με τον διακριτικο τιτλο εκπεμπε στο καναλι 20 απο αγνωστη τοποθεσια,μα με τελεια εικονα.  8)

Πριν που παρατηρησα το επιγειο ΣΚΑΙ αντιμετωπισε προβληματα. (ειδα στο δορυφορικο πως ειχε αθλια εικονα...). Δεν γνωριζω αν το προβλημα εχει επιδιορθωθει. [παω να δω]  :roll:

Δυστυχως το προβλημα παραμενει...Καλο θα ηταν για να αποφευγονται και τα ειδωλα απο τον πανισχυρο πομπο της ΕΤ3 καναλι να μεταφερθει σε αλλη συχνοτητα. (π.χ. στο καναλι 45)  :roll:

Αποσυνδεδεμένος quality

• Νέο Μέλος
  • *
Το προβλημα που αναφερεις για τον ΣΚΑΙ TV στην εικονα ειναι απο τα κεντρικα στην Αθηνα γιατι και εδω απο Υμηττο βγαζει προβλημα με πολλες σκιες.

Επισης στα VHF 216MHZ που αναφερεται παραπανω υπαρχει τετοιο καναλι με 090 που βγαινει απο τα βορεια συνορα κοντα στις ΣΕΡΡΕΣ.

Τα link που ειχε εγκαταστησει Πανελλαδικα για μεταφορα του τηλεοπτικου του σηματος το NEW channel (πριν την χρησιμοποιηση του HOTBIRD) μπηκαν στο στοχαστρο εστω και τωρα της ΕΕΤΤ. Καποιος (νιαου νιαου στα κεραμιδια) τα χρησιμοποιουσε παρανομα προς ιδιον οφελος και μετεφερε τα 090 και τα no name καναλια προς διαφορες περιοχες.  :!:

• SatLeo Legend
Έτσι λοιπόν ο ΣΚΑΪ από εκεί που δεν μπορούσαμε να τον δούμε καθόλου, τώρα πλέον έγινε το πιο ισχυρό σήμα του Χορτιάτη, τουλάχιστον στην κατεύθυνση προς ΔΣ!
Πριν ξηλωθούν όμως τα VIPS & TV Θεσσαλονίκη έχω μία πολύ σημαντική παρατήρηση να κάνω!!!!
Όταν την προηγούμενη εβδομάδα έκανε τρομερό μπουρίνι στη Θεσσαλονίκη, και πολλά δορυφορικά πιάτα στο Χορτιάτη είτε απορρυθμίστηκαν, είτε έχασαν στόχευση, είδα με έκπληξη τις εναπομείνουσες μεταδόσεις του Mr X να τροφοδοτούνται από δορυφορική συχνότητα!!! Στις συχνότητες 22 & 50 έβγαινε εικόνα από μενού κάποιου δορυφορικού δέκτη ίδιας μάρκας, στη δε 22 όμως στα ελήνικά και στην 50 αγγλικά με την ένδειξη no signal! Δηλαδή οι 22 & 50 είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και δεν είναι η μία αναμετάδοση της άλλης!
Στην 63 όμως έβγαινε και η δορυφορική συχνότητα τροφοδοσίας που είναι η:
12305 Η SR:20000 FEC:auto!
Το μόνο άγνωστο ήταν ο δορυφόρος
, αν και στο μενού αναγραφόταν Hotbird, σίγουρα ήταν από αλλού!
Με το 1,2μ λοιπόν που διαθέτω και πλήρες τόξο με σήμα από 80Ε ως 45W πραγματοποίησα full scan σε όλους τους δορυφόρους που πιάνω με αυτή τη διάμετρο! Αποτέλεσμα; ΤΖΙΦΟΣ!
Αν λοιπόν καταφέρει κανείς να πιάσει τα κανάλια τότε θα έχουμε κάνει μία σημαντική ανακάλυψη, στο ίντερνετ δεν βρήκα τίποτα!!!

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Έτσι λοιπόν ο ΣΚΑΪ από εκεί που δεν μπορούσαμε να τον δούμε καθόλου, τώρα πλέον έγινε το πιο ισχυρό σήμα του Χορτιάτη
Απλά υπομονή χρειαζόταν λοιπόν ;)

* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 08/02/2025 (13:05)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: deepbluesky Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 08/02/2025 (12:30)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 08/02/2025 (11:06)
* Απ: NSS 12 στις 57°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 08/02/2025 (09:26)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 08/02/2025 (09:12)
* Απ: NSS 12 στις 57°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 07/02/2025 (22:15)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: PanosRadio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 07/02/2025 (21:19)
* Απ: NSS 12 στις 57°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 07/02/2025 (19:46)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: athmich Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 07/02/2025 (19:37)
* Απ: NSS 12 στις 57°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 07/02/2025 (19:28)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: pepis68 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 07/02/2025 (18:33)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 07/02/2025 (18:21)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 07/02/2025 (17:49)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 07/02/2025 (17:23)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 07/02/2025 (15:40)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 07/02/2025 (13:46)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 07/02/2025 (13:25)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 07/02/2025 (10:35)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 07/02/2025 (10:29)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 07/02/2025 (07:23)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 07/02/2025 (01:49)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: deepbluesky Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 07/02/2025 (00:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (22:32)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: angelalex Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 06/02/2025 (18:45)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: listarxos Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 06/02/2025 (18:18)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 06/02/2025 (17:52)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 06/02/2025 (17:28)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 06/02/2025 (16:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (14:06)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 06/02/2025 (14:06)