Εγώ στη Νέα Μάδυτο που είναι λίγο πριν την Ασπροβάλτα στην 35 UHF βγάζει χιόνια.
Το έψαξα χτές το απόγευμα.
Πάντως να σου πως ότι έχω μία κεραία πολύ παλιά και ίσως παίζει ρόλο και αυτό.
Όσο για το Mega και τον ΑΝΤ1 παίζουν καμπάνα ιδιαίτερα το πρώτο.Ο ALPHA δεν βγαίνει καθόλου ίσως γιατί δεν έχει τοποθετήσει πομπό στο μικρό πάρκο καιρεών που υπάρχει στο όρος Κερδύλιο ακριβώς πάνω απο την διαστάυρωση του Σταυρού και απο το όποιο κάνουν λήψη όλες αυτές η περιοχές (Ασπροβάλτα,Ν.Μάδυτος,Σταυρός,Τούζλα)
Μάλλον οι Τούζλα δεν βλέπει Χορτιάτη λόγω γεωγραφίας υπάρχουν βουνά.
Πρέπει να κάνει λήψη αρκετά καλά απο Παγγαίο.
Τώρα το STAR παίζει αρκετά καλά άλλα όχι καμπάνα ενώ και το ALTER έχει σχετικά καλή εικόνα.
Χτες δεν επαιζε καν στην συχνότητα 55 UHF.
Channelos με ενδιαφέρει πολύ η αναφορά σου, αν θέλεις φτιάξε έναν πίνακα με τις συχνότητες και τι πιάνεις και πως σε εκείνο το σημείο,
είναι από τα λίγα που δεν έχω ερευνήσει! Τώρα καταρχάς να σου πω ότι είχα κάνει λήψη στη
Μεγάλη Βόλβη και εκεί έπιαναν σε πολλές
τοπικές συχνότητες τα μεγάλα κανάλια, θυμάμαι τον ALPHA στο 39 και το STAR στο 26, ενώ από Χορτιάτη έβγαζαν καμπάνα τα MEGA, ANT1, OPION και λιγότερο καλά το STAR και τον ALPHA, ενώ έπιαναν και πολύ καθαρά τα ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ TV στο 48 και SUPER στο 42 από
Βάβδο και Πολύγυρο αντίστοιχα!
Τώρα για τον Σταυρό και την Τούζλα, επειδή έχει τύχει να κάνω εγκατάστασεις κεραιών
και στα δύο σημεία, ο μεν Σταυρός θέλει 2 κεραίες UHF μία για Ασπροβάλτα και μία για Θάσο, με
πολύ καλή λήψη στα μεγάλα ιδιωτικά, ενώ η
Τούζλα όσο κι αν φαίνεται περίεργο έχει
οπτική επαφή με το Χορτιάτη καθώς εκεί τα βουνά της Χαλκιδικής με το Κερδύλλιο κάνουν ένα μικρό άνοιγμα και φαίνεται λίγο
η κορυφή με τα ραντάρ! Επειδή όμως το πάρκο κεραιών έρχεται πολύ μπροστά, μόνο τα κανάλια που έχουν τοποθετημένο τον πομπό τους
σε μεγάλο υψόμετρο και αυτά που έχουν ευρεία εκπομπή έχουν τέλεια εικόνα σ' εκείνη την περιοχή! Με την ίδια κεραία γίνεται λήψη και από την
Ασπροβάλτα,
με τον ALPHA στο 40 να μπαίνει μέσα στο SUPERSPORT, το 4Ε στο 44 να καλύπτει τελείως το Βαλκάνια, το ALTER στο 41 να παίζει με χιόνια, το STAR στο 51 να έχει γραμμές, ενώ τζάμι εικόνα τα γνωστά ET1 (37,66), NET (30), ET3 (27), MEGA (24), ANT1 (32), TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (22, 50), ΟΡΙΟΝ πριν κλείσει (31)! Μέχρι και την ΩΜΕΓΑ έπιαναν στο 43, και το Μ στο 38, αλλά με πιο πολλά χιόνια! Ουσιαστικά λοιπόν μόνο το STAR είχε πρόβλημα! Πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί, αν και το περίμενα όταν
πριν μερικά χρόνια που βρέθηκα εκεί είχα εντελώς τυχαία πιάσει
σχεδόν όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης στο αυτοκίνητο!
Δεν περίμενα όμως με τίποτα τόσο καθαρή εικόνα στα μεγάλα κανάλια, νομίζεις πως είσαι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! Τέλος από
Παγγαίο πιάνει
super όλη η γύρω περιοχή, αν και ακόμα από εκεί βγαίνουν
μόνο τα κρατικά (ΕΤ1 στο 7, ΝΕΤ στο 59, ΕΤ3 στο 64)! Δεν ξέρω τι θα γίνει αργότερα με τις 10 ψηφιακές συχνότητες που θα εγκατασταθούν εκεί!