Καλημέρα απο Λάρισα.
Προσπαθώ να συντονίσω την τηλεόραση μου για να πιάσει τον ΣΚΑΙ αλλά δεν τα καταφέρνω. Έχει χιόνια...... Δεν μπορώ να ξέρω προς τα που <κοιτάει> η κεραία γιατί έχει κεραμίδια η οικοδομή και δεν φαίνετε. Στην Λάρισα 2 είναι τα σημεία εκπομπής για τα κανάλια εάν δεν κάνω λάθος Πήλιο και Δοβρούτσι..... μήπως ξέρετε τι παίζετε???
Λοιπόν, δεν είμαι από Λάρισα, αλλά μιας και είμαι φανατικός DXer αλλά και μια που η αδελφή μου σπούδασε Λάρισα 4 χρόνια και το τι κεραία έχω περάσει και σ' εκείνη και σε συμφοιτητές της δε λέγεται, στην πόλη αυτή όντως όπως είπες πιάνεις και από Πήλιο και από Δοβρούτσι και μάλιστα άριστα και από τα δύο με δύο καλές UHF κεραίες και ανάλογα την περιοχή! Αν είσαι κέντρο ή κοντά εκεί δεν θα έχεις πρόβλημα! Ο ΣΚΑΪ βγαίνει στο 46 από Δοβρούτσι και στο 54 από Πήλιο! Για να σε βοηθήσω πρακτικά, αν είχες πρόσβαση στην κεραία και μπορούσες να την γυρίσεις θα έβλεπες πρώτα αν έχεις δύο κεραίες και δεύτερον που πιάνεις πιο καθαρά κάποιο από τα άλλα μεγάλα ιδιωτικά! Καλά παραδείγματα είναι ο ALPHA και το MEGA! Αν τα πιάνεις καθαρότερα στα κανάλια 22 & 59 αντίστοιχα, τότε πιάνεις από Δοβρούτσι τον ΣΚΑΪ στο 46, αν τα πιάνεις στα 25 & 31 τότε ο ΣΚΑΪ βγαίνει στο 54! Αν δεν πιάνεις τίποτα καθαρά τότε είναι μάλλον πρόβλημα καλωδίωσης της κεντρικής κεραίας που κατά πάσα πιθανότητα έχει η οικοδομή που μένεις! Σε πολλές περιπτώσεις δεν προσέχουν οι εγκαταστάτες τα καλώδια να είναι ποιοτικά και οι κεραίες καλής απολαβής στις υψηλές συχνότητες με αποτέλεσμα τα γνωστά μας χιόνια! Πολλοί για παράδειγμα έχουν μεγάλο πρόβλημα με το ALTER που βγαίνει στο 64 από Πήλιο και στο 66 από Δοβρούτσι! Προσπάθησε ξανά να δεις πως είναι η κεραία! Για να σε βοηθήσω περισσότερο το Δοβρούτσι είναι δυτικά της Λάρισας, το Πήλιο νότια/ΝΑ οπότε τα περισσότερα ζεύγη κεραιών έχουν περίπου κάθετη διάταξη μεταξύ τους! Αν και στη Λάρισα είδα και κάποιες κεραίες γυρισμένες αλλού,δεν ξέρω ποιο είναι το νόημα αφού δεν βγάζουν τίποτα άλλο παραπάνω!