Στον Αντέννα στο 48 παρατηρώ αλλοίωση της καθαρότητας της εικόνας με χιόνια στο υπόβαθρο. Υποψιάζομαι είναι η ψηφιακή εκπομπή από Υμηττό! Αν δεν υπήρχε ο ΑΝΤ1 εκεί θα μπορούσε κάποιος να δει το ψηφιακό σήμα με εναν αποκωδικοποιητή;
Ακριβώς το ίδιο έχουμε και εμείς στη Λήμνο στη συχνότητα 53... ΕΤ3 από τοπικό αναμεταδότη, Ψηφιακά από Πήλιο.
Μία φορά είχα καταφέρει να κατεβάσω στον δέκτη μου τα ονόματα των 4 ψηφιακών και να δω πως είχαν ισχύ σήματος 30% και ποιότητα σήματος 0%, όταν η αναλογική ΕΤ3 είχε σχεδόν εξαφανιστεί. Αυτό ήταν το καλύτερο που κατάφερα ως τώρα. Η ΕΤ3 την ίδια στιγμή που κατέβασα τα κανάλια στο δέκτη είχε περίεργα χιονάκια, είχε χάσει το χρώμα της κτλ κτλ. Τέτοιου είδους παρεμβολή δεν έχω ξαναδει σε άλλο κανάλι και λογικά προέρχεται από ψηφιακή εκπομπή. Συμβαίνει πάρα πολύ συχνά να παθαίνει τέτοιου είδους παρεμβολές η ΕΤ3 αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει συχνά να έρχεται ψηφιακό σήμα στο δέκτη.
Έστειλα και μέιλ στην ΕΡΤ για να δουν αν μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα (μιας και μιλάμε για την ΕΤ3 όχι για ιδιωτικό κανάλι), μου είπαν θα το διαβιβάσουν αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Συχνότητες κενές εδώ έχουμε πάρα πολλές, την ΕΤ3 τη πιάνουμε και από αλλού, τα ψηφιακά όμως δεν τα πιάνουμε και δεν προβλέπω να τα πιάσουμε και σύντομα, εδώ αλλού και αλλού δεν έχουν βάλει αναμεταδότες, στη Λήμνο θα ρθουν να βάλουν;
Κι όμως είναι κρίμα να μπορούμε να τα πιάσουμε μέσω Πηλίου και η ΕΤ3 να μας δημιουργεί πρόβλημα.
Σας πήγα στην άλλη άκρη της Ελλάδας βέβαια αλλά επειδή είναι παρόμοιο το πρόβλημα είπα να πω και εγώ τον πόνο μου.