Ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στα τηλεοπτικά της πόλης μας.
Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός ότι όλες οι κεραίες κοιτούσαν στη Σαντορίνη αφού υπήρχε μόνο ο Γιούχτας με αναμεταδότη της ΕΡΤ 1 τότε...
Στα μέσα τις δεκαετίας του 80 εμφανίστηκε η πρώτη ερασιτεχνική εκπομπή με στατικές εικόνες που κράτησε λίγο όμως. (Νομίζω ο Πρέκας του πρων ραδιο κάστρο ήταν).
Στα τέλη του 80 άρχισε η επίγεια αναμετάδοση δορυφορικών προγραμμάτων από την ΕΡΤ αλλά από τη Ροδιά. Τότε όλες οι κεραίες στράφηκαν προς τη δύση! Χρυσές δουλειές έκαναν οι τεχνικοί!
Επίσης το μουσικό κανάλι 105.1 στη συχνότητα 51 UHF αναμετέδιδε το MTV! 1-2 χρόνια νομίζω κράτησε.
Τέλη του 1990 βγήκε στον άερα η Κρήτη TV με το πρώτο δελτίο ειδήσεων να ειναι μαγνητοσκοπημένο!
Το Κανάλι 29 Ηρακλείου με αναμετάδοση του καναλιού 29 από σαντορίνη με επίγεια κεραία.. Μερικές φορές το σήμα δεν ήταν καθαρό και χανόταν...Μετέπειτα έγινε ΚΑΣΤΡΟ TV στη συχνότητα 33 UHF (ερασιτεχνικό καθαρά με εκπομπές που έβγαζαν γέλιο
) Πριν μερικά χρόνια έκλεισε ο σταθμός!
Το 1993 βγήκε στον άερα το CRETA CHANNEL με πολλές φιλόδοξίες και ξένες ταινίες στο προγραμμά του... Ειδικά κάθε παρασκευή είχε τσοντούλα
Αργότερα έγινε σκέτο CRETA και με αλλαγές στο πρόγραμμα.
Αργότερα εμφανίστηκε και μια κάρτα στην 27 UHF το ράδιο Κρήτη αλλά ματαιώθηκαν τα σχέδια του...
Αυτά θυμάμαι εν ολίγοις...ελπίζω να μην κούρασα !