Τηλεοπτικό τοπίο ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • Τετ 19 Φεβ 2025, 09:57
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Τηλεοπτικό τοπίο ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  (Αναγνώστηκε 265685 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #630: Τρι 28 Απρ 2009, 23:09 »
Παράθεση από: "ntwrk24"
Λές να έρχεται ανατολικότερα της Δράμας και VHF?  :shock:
Πάντως το έβγαλα stereo μία φορά που ήταν αρκετό το σήμα (έγχρωμο) ώστε να μην κόβετε.

Εσύ Ηλία το έκανες λήψη με κεραία VHF ή χωρίς στη Αγγίστα Δράμας?
Με VHF κεραία το έβγαλα, ήταν στο 06 & στο 07 με χαμηλότερο σήμα!
Η λήψη και των δύο είναι μόνιμη στην Αγγίστα!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2006
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #631: Τρι 28 Απρ 2009, 23:16 »
Να πείς ότι έρχετε στην 07VHF από Πάρνηθα δεν θα το θεωρήσω και απίθανο για τη Δράμα.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #632: Τρι 28 Απρ 2009, 23:33 »
Να πείς ότι έρχετε στην 07VHF από Πάρνηθα δεν θα το θεωρήσω και απίθανο για τη Δράμα.
Ούτε εγώ, με τη διαφορά βέβαια ότι η Αγγίστα είναι σε σχετική  "γούβα" με ύψωμα στα νότιά της γι αυτό άλλωστε δεν περνά σχεδόν τίποτα και από Καγιά και έτσι εκεί απολαμβάνουν πεντακάθαρη εικόνα από Κορύλοβο Δράμας!
Η κεραία VHF είναι στραμμένη Παγγαίο φυσικά, πρέπει να πω ότι παλιότερα ήταν στραμμένη προς Κορύλοβο και λάμβανε καλύτερα το τοπικό ΔΙΚΤΥΟ στο 10 VHF και τα MEGA περίπου ίδια!
Ξέρω ότι VHF αναμεταδόσεις υπάρχουν στην Ελευθερούπολη Καβάλας, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο φτάνουν στην Αγγίστα!
Παρεπιπτόντως στο 06 VHF στη Συνδίκα με πολύ καλή VHF κεραία έπιασα ένα αδιαμόρφωτο με χαμηλό σήμα την προηγούμενη Τετάρτη! Η κεραία κοιτούσε σαφώς Άγιο Αθανάσιο και όλα από εκεί (και το 08 ) βγαίνανε καμπάνα!

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #633: Τετ 29 Απρ 2009, 01:41 »
Κάτι off topic:
sigmacom μήπως θα ήταν εύκολο να μας κάνεις μία λίστα με τις συχνότητες από το δήμο Καλλιθέας για να τα περάσω στους πίνακες?
Σε ποιο σημείο είναι τοποθετημένο το κεραιοσύστημα?

Αποσυνδεδεμένος sigmacom

• SatLeo V. I. P.
  • Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2008
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #634: Τετ 29 Απρ 2009, 09:54 »
Ναί, ναί, θα σας ετοιμάσω λίστα + κάτι παραπάνω...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #635: Τετ 29 Απρ 2009, 13:48 »
Κλειστό το Omega στην 43UHF.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #636: Τετ 29 Απρ 2009, 14:16 »
Κλειστό το Omega στην 43UHF.
Και θα επανέλθει ως MTV Greece με πομπό 10 KW!!!!
................
και μετά ξύπνησα!!!!!! :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #637: Τετ 29 Απρ 2009, 14:29 »
Ναι σου ξέφυγε το MTV στην 43UHF στην λίστα με τα δορυφορικά της Θεσσαλονίκης.  :lol:

O μεγαλύτερος πομπός της ΕΡΤ σε δορυφορικό μαζί με τα CNN & TV5 στην Αθήνα. Κρύσταλλο σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. 8)

Με το έτσι θέλω τότε (πως το έλεγε "παίζουμε και εμείς μουσική γιατί τέτοιος ντόρος")..... τι να λέμε.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #638: Τετ 29 Απρ 2009, 14:33 »
Είδες τελικά τι μπορεί να απωθήσει η μνήμη στις 4 το πρωί που έγραψα τη λίστα????:P
Το μυαλό μου ούτε καν θέλει να θυμάται τον τρόπο με τον οποίο η ΕΡΤ κατέλαβε τη συχνότητα ελέω Netmed και φυσικά τον τρόπο με τον οποίο την έχασε!!!! :evil:

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #639: Τετ 29 Απρ 2009, 14:43 »

O μεγαλύτερος πομπός της ΕΡΤ σε δορυφορικό μαζί με τα CNN & TV5 στην Αθήνα. Κρύσταλλο σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. 8)

Ναι ο μεγαλύτερος πομπός της ΕΡΤ για δορυφορικά....
ας μην έτρωγε καταστροφή ο πομπός  με την κακοκαιρία του Μαρτίου του 98 και θα σου έλεγα αν ήταν ο μεγαλύτερος, που παίζανε για χρόνια με το πολύ 100 Watt (ίδια ισχύ από τότε που το ήταν στο 40) πριν τον αυξήσουν αλλά και πάλι η Ωμέγα τους τάπωσε πλήρως το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς!!!
Γιατί να θέλω να θυμάμαι τους τεχνικούς της ΕΡΤ να κοροϊδεύουν στα τηλεφωνήματά μου όταν τους έλεγα ότι με τέτοια χαμηλή ισχύ δεν βγαίνει ίχνος στις δυτικές και να μου λένε απαντήσεις του τύπου "μετακόμισε στην Καλαμαριά να το πιάνεις καλά...εγώ εκεί μένω και το πιάνω τζάμι" ή όταν ήταν στο 40 τους τάπωνε ο πομπός της Κάτω Κορυφής Αριδαίας και με βγάζανε τρελό?
 :evil:
Ναι, θα μας κάνανε χάρη να βάλουν λίγο ρεύμα παραπάνω να βάλουν τον πομπό στα επίπεδα των κρατικών να μπορούμε να δούμε όλοι καθαρά...
Να θυμηθώ και άλλα?
Απλά δεν θέλω.... :evil:

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #640: Τετ 29 Απρ 2009, 14:49 »
Εσύ θυμάσε τα πρίν, εγώ όταν είπα ο μεγαλύτερος αναφερόμουν λίγο καιρό πρίν ανοίξει ο άλλος επάνω στο MTV. Τις καλές εποχές αν και λίγες του MTV στην Θεσσαλονίκη. Και μιλάμε πάντα για το MTV Europe που είχε προμηθεύσει κάρτες στην ΕΡΤ (με συμβόλαια αυτά) να το ανοίγει Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Όχι το Germany που ήταν free-to-air.  :wink:  

Για ένα διάστημα που εκπέμπανε και τα δύο στην 43UHF το MTV από πάνω του ήταν.  :lol:
Να τρώει τέτοια τάπα από δορυφορικό δεν το περίμενε ούτε στο χειρότερο σενάριο.  8)

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #641: Τετ 29 Απρ 2009, 15:24 »
Ο πομπός της ΕΡΤ πάνω στον οποίο "πέταξαν" το MTV είχε τα μαύρα του τα χάλια!
Όταν το 40 είχε το Euronews το 1994 στην οποία συχνότητα είχε μεταφερθεί από το 1993 για να βάλουν το Filmnet στο 53 που ήταν πρώτα, ήταν θέμα να είχε 100 Watt, ισχύς απόλυτα υποτυπώδης για Χορτιάτη, με τη διαφορά ότι όσα σημεία είχαν οπτική επαφή βγάζαν τη συχνότητα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα!
Μπορούσες να καταλάβεις ότι ο πομπός ήταν αδύναμος αλλά έβγαινε καλά στο κέντρο και στις ανατολικές συνοικίες!
Χονδρικά ο πομπός είχε ισχύ λίγο πιο κάτω από αυτήν που έχει η Γνώμη στο 42 αυτή τη στιγμή, που σε κέντρο και ανατολικά απουσία παρεμβολής λαμβάνεται καθαρά ενώ εκτός πόλης (λόγω NOVA TV) και στις δυτικές (λόγω ισχύος) δεν βλέπεται!
Όταν έκαναν το 1995 νέες συμφωνίες με MTV & Euronews είχαν τη φαεινή ιδέα να κάνουν τράμπα το 21 από Φιλίππειο με το 40 από Χορτιάτη με το σκεπτικό να λαμβάνεται το MTV μακρύτερα, μόνο που "ξέχασαν" να αυξήσουν ισχύ στο Χορτιάτη και έτσι το MTV συνέχισε στα ίδια χάλια!
Μόνο το 1996 όταν ξεκίνησε το Supersport έκαναν αλλαγή στη συχνότητα, και ω του θαύματος το 40 απέκτησε μεγάλη ισχύ και άρχισε να λαμβάνεται και στις δυτικές σκεπάζοντας ολοσχερώς την ΕΤ3 από Αριδαία!
Κατά τ' άλλα μέχρι τότε οι υπέυθυνοι με τους οποίους μιλούσα το παίζανε "τρελίτσα" σε στυλ του τύπου "δεν έχει πρόβλημα ισχύος, στην Καλαμαριά πιάνει τζάμι" και άλλες τέτοιες μαμακίες!
Εκείνη την περίοδο έβαλαν για λίγο το MTV στη 47 με ίδια χαμηλή ισχύ και αφού στο 47 κατέληξε το supersport από Φιλίππειο είπαν να κάνουν το ανεκδιήγητο και να ρίξουν το MTV στη 43 κάτω από το τότε Cosmos χωρίς να κάνουν το παραμικρό να αυξήσουν την ισχύ!
Έτσι μέχρι το Γιάκοβλεφ και αφού στο ενδιάμεσο το Cosmos είχε κάνει ολόκληρη εκστρατεία καλώντας προεκλογικά πολιτικούς που όλοι χαρακτήριζαν την ΕΡΤ "τηλε-μπαμπούλα", MTV δεν βλεπόταν!
Το κλείσιμο των σταθμών το 1997 απλά τους κάθισε καλά μιας και η συχνότητα καθάρισε και μέχρι την κακοκαιρία του Μαρτίου του 1998 που έπληξε τον πομπό δεν έγινε η παραμικρή κίνηση αύξησης της ισχύος!
Μετά αύξησαν την ισχύ (θα πρέπει να ήταν το πολύ 500 Watt) και μάλιστα θυμάμαι ότι "έτριβα μάτια μου" βλέποντας το λογότυπο παρά την έντονη πλευρική της TV100 στην περιοχή μου!
Το Σεπτέμβριο του 1998 που δόθηκε νέα προσωρινή αδειοδότηση ήρθε η Ωμέγα και με 1KW τους σκέπασε ολοσχερώς!
Μέσα σε λίγες μέρες σταμάτησε και η μετάδοση, κάπου μόνο το 1999 ξαναπροσπάθησαν για λίγο να βγούν ξανά στο 43 και εκεί μόνο είχαν όντως ικανότατη ισχύ, αλλά πάλι σταμάτησαν για πάντα!
Αυτά θεώρησα πως έπρεπε να τα ξαναθυμηθούμε για να μην μιλάμε μόνο εκ του ασφαλούς επειδή έτυχε να μένουμε σε μία περιοχή ευνοημένη σε λήψη από το Χορτιάτη και να λέμε ότι έβγαινε κρύσταλλο παντού!
Και θέλω να πω ότι άσχετα από την πολιτική που ακολουθήθηκε από την ΕΡΤ σε σχέση με το MTV στη Θεσσαλονίκη, δεν έγραψα τα παραπάνω για να μου καταλογιστούν πάλι εμμονές με την ΕΡΤ, αλλά για να πω ότι
αν η ΕΡΤ θέλει μπορεί να κάνει πράγματα, γιατί έχει και τεχνογνωσία και τεχνολογία και αυτό το εκτιμώ και το αναγνωρίζω! Αν όμως δεν θέλει εκεί όσο και να φωνάζεις το δίκιό σου δεν θα το βρεις!

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #642: Τετ 29 Απρ 2009, 15:54 »
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Αυτά θεώρησα πως έπρεπε να τα ξαναθυμηθούμε για να μην μιλάμε μόνο εκ του ασφαλούς επειδή έτυχε να μένουμε σε μία περιοχή ευνοημένη σε λήψη από το Χορτιάτη και να λέμε ότι έβγαινε κρύσταλλο παντού!
Και θέλω να πω ότι άσχετα από την πολιτική που ακολουθήθηκε από την ΕΡΤ σε σχέση με το MTV στη Θεσσαλονίκη, δεν έγραψα τα παραπάνω για να μου καταλογιστούν πάλι εμμονές με την ΕΡΤ, αλλά για να πω ότι
αν η ΕΡΤ θέλει μπορεί να κάνει πράγματα, γιατί έχει και τεχνογνωσία και τεχνολογία και αυτό το εκτιμώ και το αναγνωρίζω! Αν όμως δεν θέλει εκεί όσο και να φωνάζεις το δίκιό σου δεν θα το βρεις!

Αυτά τα οποία έγραψα για την εκπομπή κρύσταλλο είναι γιατί είδα λήψη του στην 43UHF Κατερίνη και Βέροια και προς Έδεσσα. Και επειδή γνώριζα το πως εκπέμπουν τα δορυφορικά του δήμου και της ΕΡΤ και πως βγαίνανε σε αυτούς τους νομούς πέρα του νομού Θεσσαλονίκης γι αυτό το ανέφερα το "κρύσταλλο". Ίσως θα έπρεπε να γράψω "κατά πολύ καλύτερο" από τα υπόλοιπα. Πάντα συγκρινόμενο με τους άλλους πομπούς των δορυφορικών και με το ποια έκταση καλύπτανε στο νομό κι ευρύτερα στην Κεντρική Μακεδονία.  

Οπότε το "εκ του ασφαλούς" δεν το καταλαβαίνω εφόσον η λήψη του έγινε πέρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης σε γύρω νομούς και μπορούσα να κάνω άμεση σύγκριση.

Τα προβλήματα των δυτικών συνοικιών είναι γνωστά αλλά το overall με βάση τις περιοχές/νομούς που κάλυπτε ήταν θετικότερο των άλλων "δορυφορικών" πομπών.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #643: Τετ 29 Απρ 2009, 21:06 »
Τάκη το "εκ του ασφαλούς" είναι πασιφανές ότι αναφέρεται στη διαφορά της λήψης στα σημεία με οπτική επαφή με το Χορτιάτη σε σχέση με την άθλια λήψη του στις δυτικές και το έγραψα έτσι για να τονίσω τη διαφορά θέλοντας να πω ότι για να κρίνεις αν η λήψη είναι "κρύσταλλο" ή όχι πρέπει να δεις τη λήψη και σε δύσκολα σημεία όχι μόνο εκεί που έτσι κι αλλιώς ό,τι εκπέμψει από το Χορτιάτη θα πιάνει καμπάνα!
Η ΕΡΤ είχε δώσει με τεράστια καθυστέρηση ετών μία αύξηση ισχύος στο MTV και αυτό από σπόντα και επειδή έτυχε να χαλάσει ο πομπός λόγω κακοκαιρίας, δεν του έδωσε όμως και την ισχύ που έχουν τα κρατικά, ήταν πολύ χαμηλότερη!
Μπορεί να ήταν όντως η μεγαλύτερη που βγήκε από την ΕΡΤ για δορυφορικό κανάλι από Χορτιάτη, δεν ήταν όμως και κάνας πομπός μαμούθ και σίγουρα είχε διαφορά από τα κρατικά.
Υπάρχει εξάλλου πολύ συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο κανένα κανάλι (πλην του Γνώμη) δεν πέφτει κάτω από 1KW στο Χορτιάτη, αν ήταν να βγαίνουν όλοι κρύσταλλο με μόλις 500W δεν θα υπήρχε και ανάγκη να καίνε τόσο ρεύμα για να έχουν 5 και 10 KW!
Τελοσπάντων, πολύ φασαρία και για το τίποτα! Προπέρσινα ξινά σταφύλια για μία ιστορία που κράτησε 5,5 μήνες (Μάρτιο με Σεπτέμβριο 1998)!

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #644: Τετ 29 Απρ 2009, 22:05 »
Πάντως όσοι έκαναν λήψη από Χορτιάτη δεν έπιαναν αυτόματα όλα τα δορυφορικά σε ικανοποιητικό επίπεδο. Eνισχυτές και οι λεγόμενες τότε "ειδικές"  :lol: κεραίες για τα δορυφορικά έκαναν τρελλές πωλήσεις για να καταφέρεις να τα βγάλεις ..."καλά"!
Δεν αναφέρομαι για το κέντρο της πόλης εκεί δεν έχουν ανάγκη.  :wink:  

Και τη σύγκριση την έκανα με τους υπόλοιπους πομπούς των δορυφορικών όχι με τα ιδιωτικά ή τα δημόσια κανάλια επίσης για να μην δημιουργηθεί καμία παρεξήγηση.

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #645: Τρι 12 Μαΐ 2009, 13:27 »
Με μειωμένη ισχύ το Τηλεάστυ 34UHF.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #646: Τετ 13 Μαΐ 2009, 00:20 »
Μια που τ' αναφέρατε....
ας συγκρίνουμε την εικόνα που στέλνουν στις δυτικές τέσσερα διαφορετικά κανάλια (τελείως τυχαία :P ) που εκπέμπουν από το Χορτιάτη σε τέσσερεις διαδοχικές συχνότητες! (32-33-34-35)
Οι συγκρίσεις και τα συμπεράσματα δικά σας!

Οι γραμμές στο Τηλεάστυ είναι από την ΕΤ3 που είναι ή από Άγιο Αθανάσιο ή Ξυφαρά Βέροιας! Αν και όντως έχει πέσει η ισχύς του δεν έχει και ιδιαίτερη διαφορά σε σχέση με πριν!

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #647: Τετ 13 Μαΐ 2009, 11:32 »
Ανέβασε καμία photo από την 59UHF STAR.

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #648: Τετ 13 Μαΐ 2009, 12:23 »
Αν έχεις τέτοια λήψη του ΣΚΑΙ από την 35UHF τζάμπα βγαίνει η 36UHF?  :lol:   :lol:   :lol:   :lol:

Συνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #649: Τετ 13 Μαΐ 2009, 12:25 »
Η εικονα του ΑΝΤ1(32) ειναι λιγο θολη ή μου φαινεται?οχι οτι ο ΑΝΤ1 εχει απ'τις καλυτερες εικονες,αλλα στο screenshot μου φαινεται πολυ θολη...

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #650: Τετ 13 Μαΐ 2009, 12:26 »
Δεν σου φαίνεται σε σχέση με τα άλλα πανελλαδικά είναι λίγο θολή.  :lol:

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #651: Τετ 13 Μαΐ 2009, 14:21 »
Αν έχεις τέτοια λήψη του ΣΚΑΙ από την 35UHF τζάμπα βγαίνει η 36UHF?  :lol:   :lol:   :lol:   :lol:
 :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Καλό το ανέκδοτο Τάκη! Πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι έχω ήδη πει πάρα πολλές φορές πως έχω καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έχω αυτή τη λήψη από Χορτιάτη και είναι η κάλλιστη που μπορεί να έχει κάποιος στην περιοχή μου από εκεί!
Αν πας 300 μ από το σπίτι μου προς την Πολίχνη, δεν βγάζεις έτσι τον ΣΚΑΪ στο 35 ούτε για πλάκα, είναι πνιγμένος στο είδωλο!
Δεν το συζητώ για τα άλλα, βγαίνει από ένα ίχνος ως τίποτα!
Δόξα τω Θεώ λοιπόν που βγήκε στο 36 και έτσι βγήκε καμπάνα εικόνα στα πολύ πιο δύσκολα σημεία!
Αυτός είναι και ο λόγος που φωνάζω για τη λήψη στις δυτικές! Δεν μπορεί όμως δυστυχώς να με νιώσει κανείς όταν δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοια τεράστια προβλήματα λήψης!
Για το STAR στο 59 δεν μπορώ να βάλω screenshot!
Δυστυχώς όταν έβαζα την κεραία, ο πατέρας μου είχε τη φαεινή ιδέα να βάλει στον ίδιο ιστό και την ολόιδια κεραία του γαμπρού μου για οικονομία χώρου!
Πάνω στα νεύρα μου και στον καβγά που ακολούθησε δεν πρόσεξα τις αποστάσεις των κεραιών μεταξύ τους με τραγικό απότέλεσμα?

Ενώ έχω πολύ καλή λήψη από το 21-52, το σήμα από το 53 και πάνω τσακίζει δραματικά, πνίγεται στο είδωλο και έτσι έχασα όλη την πάνω μπάντα καθώς η κεραία του γαμπρού μου επηρεάζει τη δική μου!
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η δική του δεν έχει τόσο πρόβλημα μιας και είναι από κάτω και δεν λαμβάνει τζάμπα είδωλο, πέραν αυτού που έχει η περιοχή και έτσι και αλλιώς η τρίαινα δεν εξαφανίζει!
Η όλη εκείνη εγκατάσταση ήταν δράμα!
Έστειλα το γαμπρό μου να πάρει την telkom (δεν προλάβαινα λόγω δουλειάς), τελικά ο μαμάκας στο μαγαζί επειδή του είχαν τελειώσει του έδωσε δύο  televes τρίαινες που τις είχε προσφορά και έρχονταν φτηνότερα μαζί, τις πήρε Σάββατο, δεν υπήρχε χρόνος να αλλαχτούν και όλα τα συναφή!
Παρόλα αυτά πάλι έπιασα καλύτερα από τους υπόλοιπους στην περιοχή κυρίως λόγω πανύψηλου ιστού, παρότι ήξερα ότι με τις τρίαινες δεν θα είχα τη λήψη που ήθελα, αλλά φέτος θα πάρω την telkom να τη βάλω να τελειώνουμε!

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #652: Τετ 13 Μαΐ 2009, 14:26 »
Για την 59UHF ρωτάω γιατί έβγαλα τρίτο πομπό (μέτριες οριζόντιες γραμμές) κάτω από το STAR πέρα της ΝΕΤ του Παγγαίου και δεν γνωρίζω από πού έρχονται και πιο κανάλι είναι!

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #653: Τετ 13 Μαΐ 2009, 14:36 »
Παράθεση από: "marios1234"
Η εικονα του ΑΝΤ1(32) ειναι λιγο θολη ή μου φαινεται?οχι οτι ο ΑΝΤ1 εχει απ'τις καλυτερες εικονες,αλλα στο screenshot μου φαινεται πολυ θολη...
Έτσι εκπέμπει Μάριε, με αυτλη τη θολούρα και το χρώμα τύπου NTSC!
Και πάλι πολύ καλά τον πιάνω, από σήμα δεν έχει πρόβλημα, πάντα έστελνε μπόλικο στις δυτικές! Πιο μέσα στην Πολίχνη έχει τα ίδια χάλια με τον ΣΚΑΪ στο 35, είναι πνιγμένος στο είδωλο, μέχρι που δεν παρακολουθείται!
Το 65 πιάνει παντού, αλλά εκείνο εκπέμπει χιόνια, και φυσικά το 46 σκίζει από σήμα αλλά απαιτεί αφιερωμένη κεραία προς ΒΔ, που αν γυρίσει εκεί, γεμίζουν πολλά κανάλια έντονες παρεμβολές από την Αριδαία!

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #654: Τετ 13 Μαΐ 2009, 14:44 »
Εγώ λαμβάνω το STAR στο 59 με πολύ βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με πριν (όχι τέλεια) και πολλές φορές κάνει ελαφριά κυμάτωση από τον ΣΚΑΪ της Αριδαίας!
Λόγω του προβλήματος που ανάλυσα πιο πάνω έχει δυστυχώς είδωλο!
Δεν έχει άλλη παρεμβολή πρέπει δε να πω ότι σε μένα λόγω Φιλίππειου δεν ερχεται ίχνος σήματος από ο,τιδήποτε είναι ανατολικά της Θεσσαλονίκης, μόνο από δυτικά και βόρεια!
Όταν χάνεται το 59 πιάνω από κάτω ΣΚΑΪ με αρκετό χιόνι, χρώμα που έρχεται και φεύγει και στέρεο ήχο! Γενικά βλέπεται!

Συνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #655: Τετ 13 Μαΐ 2009, 14:59 »
mcelliot_g ριξε μια ματια στο θεμα ''τηλεοπτικα Πηλιο''!μηπως πρεπει οι τελευταιες καταχωρησεις μου να μεταφερθουν στο θεμα ''πληροφοριες για τα νεα κεντρα εκπομπης''?και μηπως να περαστουν στο wiki?

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #656: Τετ 13 Μαΐ 2009, 20:55 »
Μεγάλη πτώση της ισχύος της ΕΤ3 από το Χορτιάτη!

Βασικά τη λαμβάνω όπως ακριβώς λαμβανόταν παλιά το MTV στο 43 όταν υπήρχε διακοπή της TV100 από Φιλίππειο! Αυτή την ισχύ ακριβώς είχε τότε!
Άρα φαντάζομαι εκεί που υπάρχει οπτική επαφή με το Χορτιάτη δεν θα πρέπει να έγινε αντιληπτή η πτώση! :shock:

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #657: Δευ 18 Μαΐ 2009, 22:53 »
Χωρίς σήμα και ο ΣΚΑΙ από Χορτιάτη 35UHF!

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #658: Δευ 18 Μαΐ 2009, 22:59 »
Επέστρεψε με μικρότερη ισχύ και σπασίματα στην εικόνα.

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #659: Δευ 18 Μαΐ 2009, 23:16 »
Διορθώθηκε ο ΣΚΑΙ.

* Απ: Turksat 6A στις 42°E  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Λήψη Turksat (42° Εast) 19/02/2025 (00:07)
* Απ: Επίγεια Ψηφιακή Πλατφόρμα ΡΙΚ  Μέλος: xantono Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 18/02/2025 (22:47)
* Απ: Επίγεια Ψηφιακή Πλατφόρμα ΡΙΚ  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 18/02/2025 (22:37)
* Απ: PONTOS TV  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 18/02/2025 (22:06)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο νομό ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 18/02/2025 (21:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 18/02/2025 (21:05)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΡΚΑΔΙΑ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 18/02/2025 (21:03)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην Κωνσταντινούπολη!  Μέλος: paksat Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 18/02/2025 (20:28)
* Απ: PONTOS TV  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 18/02/2025 (20:21)
* Απ: PONTOS TV  Μέλος: panostvtv Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 18/02/2025 (20:18)
* Απ: PONTOS TV  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 18/02/2025 (19:50)
* Απ: Turksat 6A στις 42°E  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Λήψη Turksat (42° Εast) 18/02/2025 (18:59)
* Απ: Turksat 6A στις 42°E  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Λήψη Turksat (42° Εast) 18/02/2025 (16:00)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 18/02/2025 (15:53)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 18/02/2025 (11:09)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 18/02/2025 (11:00)
* Απ: Turksat 6A στις 42°E  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Λήψη Turksat (42° Εast) 18/02/2025 (01:30)
* Απ: Turksat 6A στις 42°E  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Λήψη Turksat (42° Εast) 18/02/2025 (01:07)
* Απ: Turksat 6A στις 42°E  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Λήψη Turksat (42° Εast) 17/02/2025 (22:42)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: channelos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 17/02/2025 (20:36)
* Απ: Turksat 6A στις 42°E  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Λήψη Turksat (42° Εast) 17/02/2025 (20:10)
* Απ: Turksat 6A στις 42°E  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Λήψη Turksat (42° Εast) 17/02/2025 (19:50)
* Απ: Astra 1KR/L/M/Ν/P στις 19.2°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Λήψη Astra (19.2° Εast) 17/02/2025 (19:20)
* Απ: Astra 1KR/L/M/Ν/P στις 19.2°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: winlink Φόρουμ: Λήψη Astra (19.2° Εast) 17/02/2025 (19:04)
* Απ: Astra 1KR/L/M/Ν/P στις 19.2°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Λήψη Astra (19.2° Εast) 17/02/2025 (18:32)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: NOVA 17/02/2025 (14:19)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 17/02/2025 (11:09)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 17/02/2025 (11:04)
* Paksat MM1 @ 38.2°E  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 17/02/2025 (09:25)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: georgeZ Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 17/02/2025 (05:44)