Τηλεοπτικό τοπίο ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • Κυρ 23 Φεβ 2025, 05:07
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Τηλεοπτικό τοπίο ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  (Αναγνώστηκε 266220 φορές)

0 μέλη και 17 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

  • Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
  • Μηνύματα: 17585
BANDSCAN στην Εγνατία οδό!
Ένα διαφορετικο bandscan είναι αυτό που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα εν κινήσει πάνω στην Εγνατία κατευθυνόμενος προς την Πρώτη Σερρών και αφορά τη λήψη από το Λαγκαδά μέχρι και τα Κερδύλλια, δηλαδή όλο το ανατολικό κομμάτι του νομού Θεσσαλονίκης στην πεδιάδα των λιμνών!
Αν και είναι πάρα πολύ δύσκολο να λάβεις σταθερά καθώς οι λήψη είναι άκρως μεταβλητής ποιότητας, μπορώ να πω ότι ο κάμπος κρύβει πολλές εκπλήξεις!
Να αναφέρω ότι στο μεγαλύτερο τμήμα του λαμβάνεται κυρίως ο Χορτιάτης όπως είναι λογικό, όμως εδώ εν αντιθέσει με το δυτικό κομμάτι του νομού δεν έχει δοθεί μνεία από αρκετά κανάλια ώστε να στρίψουν τα πάνελ τους στην περιοχή και αν το κάνουν είναι μέχρι ορισμένα σημεία ανατολικά με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες διαφορές στη λήψη των καναλιών ακόμα και των ισχυρών! Και εδώ φαίνεται πόσο φροντισμένα είναι τα κεραιοσυστήματα!
Επίσης η CASIO λόγω μη αριθμητικής ένδειξης δεν μου επέτρεψε να έχω εικόνα από όλες τις συχνότητες και παρόλο που έχω κολλήσει ένα χαρτί πάνω που τις γράφει, μπορεί να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις!
Έχουμε λοιπόν και λέμε
05 ΕΤ1 (Άγιος Αθανάσιος) περνάει ελάχιστα στον κάμπο, κυρίως στο ύψος του Λαγκαδά και μετά χάνεται τελείως
07 ΕΤ1 (Παγγαίο) λαμβάνεται ασθενώς μετά το Δερβένι αλλά από το Λαγκαδά και μετά χάνεται για να επιστρέψει με πολύ δυνατό σήμα λίγα χιλιόμετρα πριν την Ασπροβάλτα
08 BNT1 (Orelek) λαμβάνεται στο Δερβένι και μέχρι περίπου το ύψος του Λαγκαδά, μετά καθόλου
10 ΕΤ1 (Βάβδος) βγαίνει σποραδικά και με πολύ χαμηλό σήμα κυρίως ανάμεσα στη λίμνη Κορώνεια και στη λίμνη Βόλβη και για κάποια χιλιόμετρα μετά
22 θ (Χορτιάτης) στο Λαγκαδά καμπάνα (όπως σχεδόν όλα του Χορτιάτη) και μετά εξασθενεί απότομα για να χαθεί εντελώς από τον Προφήτη και μετά (ανάμεσα στις λίμνες)! Από εκεί και πέρα λαμβάνεται ασθενώς το XTV από άγνωστο σημείο εκπομπής και για λίγα χιλιόμετρα! Στην Ασπροβάλτα έλαβα το TRT2 από Canakkale καμπάνα!!!
23 ΝΕΤ (Θάσος) βγαίνει ασθενώς λίγο πριν το χωριό Βόλβη και μετά τα Βρασνά φυσικά καμπανιάζει
24 MEGA (Χορτιάτης) η καλύτερη λήψη, χάνεται μόνο από τα Βρασνά και μετά
25 ΣΚΑΪ στο ύψος της Ασπροβάλτας με μεγάλα σκαμπανεβάσματα στη λήψη, γενικά δεν είναι ισχυρός στην περιοχή! Επίσης λίγο πριν τα Κερδύλλια μπαίνει ισχυρά το TRT3 από Canakkale (διάδοση)
26 ΑΝΤ1 το έλαβα περίπου 10 χλμ πριν τα Βρασνά στο ύψος των χωριών της Βόλβης! Μάλλον τοπικός ή από Χαλκιδική! Στην Ασπροβάλτα ΕΤ3 από Θάσο αλλά με κακό σήμα!
27 ΕΤ3 (Χορτιάτης) και εδώ λήψη μέχρι τα Βρασνά! Σαφώς και είχε σκαμπανεβάσματα αλλά δεν χανόταν τελείως σε καμία περίπτωση!
28 4Ε (Χορτιάτης) ναι μεν έφτανε και αυτό μέχρι τα Βρασνά αλλά σε όλη τη διαδρομή υπέφερε από πολλές παρεμβολές, κυρίως από την ΕΤ3 της Βάβδου και ένα άλλο κανάλι που δεν εντόπισα! Μετά την Ασπροβάλτα ξαναλαμβάνεται στην ίδια συχνότητα από τοπικό πομπό!
29 Στο ύψος του Προφήτη ψιλοκλείδωσε το ALTER με το χαρακτηριστικό χιονάκι της ψηφιακής! Στην Ασπροβάλτα έβγαλα ασθενικά ΑΝΤ1
30 ΝΕΤ (Χορτιάτης) τα ίδια με MEGA και ΕΤ3
32 ΑΝΤ1 (Χορτιάτης) τα ίδια με MEGA και ΕΤ3
33 TV100 (Χορτιάτης) στο Λαγκαδά με αρκετό χιονάκι και χάνεται πάρα πολύ γρήγορα ακόμα και στο ύψος του Αγίου Βασιλείου ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΜΠΟΣ! Μετά κάτι πήγαινε να κλειδώσει! Από τα Βρασνά και σε όλη την Ασπροβάλτα ΚΑΜΠΑΝΑ το TVS των Σερρών!
34 Τηλεάστυ (Χορτιάτης) πολύ καλή λήψη μέχρι τον Προφήτη αλλά μόλις μπήκαμε στο ύψος της λίμνης Βόλβης σκεπάστηκε ισχυρά και για αρκετά χιλιόμετρα από το Super της Χαλκιδικής που λαμβανόταν μέχρι τα χωριά της Βόλβης! Μετά ξανά παρεμβολές και λίγο υπερίσχυε το Τηλεάστυ και μετά χανόταν τελείως
35 ΣΚΑΪ (Χορτιάτης) είχε πολύ καλή λήψη για πολλά χιλιόμετρα και στο ύψος της Βόλβης αλλά χάθηκε πιο γρήγορα από τα άλλα ισχυρά του Χορτιάτη
37 ΕΤ1 (Χορτιάτης) τα ίδια με τα ισχυρά του Χορτιάτη και μπράβο
38 m. (Χορτιάτης) και αυτό έφτανε ως πριν τα Βρασνά αλλά με πολύ πιο χαμηλό σήμα και από την ΕΤ1 και από τον ΣΚΑΪ
39 TV100 (Τσουκαλάς) την έλαβα ασθενώς λίγο μετά το Δερβένι, μετά χάθηκε και επανήλθε πολύ καθαρά στον Προφήτη, για να κάνει πολλά σκαμπανεβάσματα μερικά χιλιόμετρα μετά! Στο ύψος των χωριών της Βόλβης υπερίσχυσε ο ΑΝΤ1 από Νέα Μάδυτο και μετά τα Βρασνά λαμβανόταν η ΕΤ1 από Θάσο μέτρια!
40 Novasports (Χορτιάτης) έφτανε καλά ως τα χωριά της Βόλβης και μετά χάθηκε απότομα! Στην Ασπροβάλτα καμπάνα ο ALPHA!
41 ALTER (Χορτιάτης) λαμβανόταν ως τον Προφήτη καμπάνα, μετά άρχισε να πέφτει απότομα
42 NOVA (Orelek) καμπάνα στο Δερβένι ως και το Λαγκαδά, μετά ενώ περίμενα Super από Βάβδο δεν το λόκαρε, πριν τα Βρασνά έβγαινε ALPHA από Νέα Μάδυτο με πολύ χαμηλό σήμα
43 Ωμέγα (Χορτιάτης) λαμβανόταν ως τον Προφήτη αλλά σποραδικά έμπαινε ένα άλλο κανάλι μέσα, μετά χάθηκε απότομα! Μετά τα Βρασνά καμπάνα ο ΑΝΤ1 από Θάσο
44 MTV+ (Χορτιάτης) με εξέπληξε η καμπάνα λήψη του στο Λαγκαδά και ότι λαμβανόταν για πολλά χιλιόμετρα μετά, εκτός από το ύψος της Απολλωνίας όπου δεχόταν έντονη παρεμβολή από τον τοπικό πομπό του ALPHA (για περίπου 3-4 χλμ) και μετά ξανακαθάρισε ως τον Προφήτη όπου άρχισε να πέφτει αλλά σταθερά και αργά μέχρι τα χωριά της Βόλβης όπου χάθηκε! Στα Βρασνά και στην Ασπροβάλτα καμπάνα το 4Ε (δεύτερη συχνότητα)
45 ALPHA (Χορτιάτης) καλή λήψη ως τον Προφήτη και μετά άρχισε να πέφτει (σαν το ΜΤV) αλλά ξανανέβηκε η λήψη στα χωριά της Βόλβης για να χαθεί απότομα 3-4 χλμ πριν τα Βρασνά! Στο ύψος εκείνο ασθενικά MEGA από Μάδυτο και στην Ασπροβάλτα ΕΤ1 (νέος πομπός?)
46 ΔΙΟΝ (Βάβδος) από τον Άγιο Βασίλειο και μετά, στο ύψος του Προφήτη καμπάνα και μετά σκαμπανεβάσματα ως τα χωριά της Βόλβης όπου χάθηκε! Στην Ασπροβάλτα καμπάνα το ΔΙΚΤΥΟ των Σερρών!
47 ΕΤ3 (Καλλίνδοια) καλούτσικα στο ύψος του Ζαγκλιβερίου, μετά χανόταν
48 XTV (Βάβδος) τα ίδια με το ΔΙΟΝ, αλλά λαμβανόταν και ως τα Βρασνά, αλλά και μέσα στην Ασπροβάλτα εκεί που δεν είχε ΔΙΟΝ! Προφανώς έχει και άλλο πομπό στην ίδια συχνότητα, ειδικά στα Κερδύλλια καμπάνιαζε σε 48 και 57!
49 ΝΕΤ (Καλλίνδοια) τα ίδια με το 47! Στο ύψος του Προφήτη καλούτσικα έλαβα τη ΒΟΥΛΗ!!! Να είναι από Απολλωνία?
50 Στην Ασπροβάλτα m. από Θάσο αλλά στα Κερδύλλια έντονη παρεμβολή με ΣΚΑΪ από Στρατωνικό
51 STAR (Χορτιάτης) με εξέπληξε καθώς αντίθετα με πρόπερσι λαμβανόταν ως τα Βρασνά, πιο χαμηλά από τα δυνατά του Χορτιάτη αλλά καλύτερα από το m. Περίπου σαν τον ΣΚΑΪ! Αν πάω Τούζλα και έχει αυξηθεί η ισχύς του θα επιβεβαιωθεί ότι μπήκαν πάνελ προς ανατολικά!!! Στην Ασπροβάλτα καμπάνα MEGA από Θάσο!
52 902 (Χορτιάτης) παλιά λαμβανόταν σαν τον ΑΝΤ1 περίπου λόγω πάνελ προς ανατολικά! Τώρα αν και η ισχύς του δεν είναι ούτε η μισή από παλιά, λαμβάνεται χαμηλά αλλά σταθερά σε όλο τον κάμπο! Είδατε τι είναι να υπάρχουν πάνελ που να σε καλύπτουν! ΜΠΡΑΒΟ στον 902!
53 Novacinema (Χορτιάτης) λαμβάνεται σαν το novasports αλλά στα χωριά της Βόλβης παρεμβάλλεται έντονα από άλλο κανάλι που δεν μπόρεσα να εντοπίσω!
54 Πανόραμα (Χορτιάτης) χάνεται απότομα από τον Προφήτη και μετά! Πριν τα Βρασνά ασθενικά ALTER από Μάδυτο και στην Ασπροβάλτα ALPHA από Θάσο αλλά με σκαμπανεβάσματα!
55 Βεργίνα (Χορτιάτης) μέχρι τον Άγιο Βασίλειο σχετικά καλά αλλά μετά....
ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ο 902 για πολλά χιλιόμετρα μέχρι τα χωριά της Βόλβης! Μπήκε νέος πομπός σε Βάβδο? Από πού να είναι, μιλάμε για τέλεια λήψη!
57 Europe One (Χορτιάτης)! Με εξέπληξε καθώς λαμβανόταν μετά τον Προφήτη καλά, σαν τον ALPHA περίπου! Στην Ασπροβάλτα καμπάνα XTV από Στρατωνικό!!!
58 ΒΟΥΛΗ (Χορτιάτης) λαμβανόταν σαν τα ισχυρά του Χορτιάτη, δηλαδή παντού αλλά πιο ασθενικά!
59 ΝΕΤ (Παγγαίο) λήψη στο Δερβένι ασθενικά, σποραδικά έβγαινε και στο ενδιάμεσο χαμηλά αλλά από τη Μεγάλη Βόλβη και μετά καμπάνα!
60 Time (Χορτιάτης) και εδώ έχουμε έκπληξη στυλ 902! Δεν είχε καλό σήμα αλλά λαμβανόταν σε όλη τη διαδρομή! Αν υπάρχουν πάνελ όλα γίνονται και είναι λογικό γιατί πριν 3 χρόνια λαμβανόταν καμπάνα στην Τούζλα!
61 Star λαμβανόταν στο ύψος του Ζαγλιβερίου και είναι ή από Καλλίνδοια ή από Απολλωνία
62 Euro (Χορτιάτης) τα ίδια με Europe One
64 Εγνατία (Χορτιάτης) μετά τον Προφήτη πέφτει απότομα! Μετά μπαίνει σποραδικά η ΕΤ3 από Παγγαίο και φυσικά καμπάνα από Μεγάλη Βόλβη και μετά!
65 STAR από Θάσο μόνο στην Ασπροβάλτα και όχι πολύ καλά
66 ΕΤ1 (Καλλίνδοια)! Είχε πολύ καλή λήψη από Άγιο Βασίλειο ως Προφήτη και μετά έπεφτε απότομα για να επανέλθει ασθενικά στη Βόλβη!
69 STAR καμπάνα μόνο στην Ασπροβάλτα!!!

Αυτά!!!
Περιμένω σχόλια!!! Είναι κρίμα να έχω γράψει τόσο κατεβατό και να περάσει ασχολίαστο! :P
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε


 


* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 23/02/2025 (01:19)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: panos456 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 23/02/2025 (01:13)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στο ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ (Σάμο, Δωδεκάνησα) [ΠΖ 11]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 23/02/2025 (00:24)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/02/2025 (23:56)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 22/02/2025 (23:43)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/02/2025 (23:38)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 22/02/2025 (23:33)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 22/02/2025 (23:30)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/02/2025 (22:44)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/02/2025 (22:29)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 22/02/2025 (22:21)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/02/2025 (21:42)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/02/2025 (21:05)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/02/2025 (20:57)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/02/2025 (20:28)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 22/02/2025 (18:53)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/02/2025 (17:55)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/02/2025 (17:54)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/02/2025 (17:48)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/02/2025 (17:14)
* Απ: Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 22/02/2025 (17:10)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 22/02/2025 (17:09)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/02/2025 (13:51)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 22/02/2025 (11:04)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 22/02/2025 (09:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: speed-jim Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/02/2025 (08:43)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/02/2025 (02:09)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/02/2025 (00:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (20:33)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (20:21)