Συμβαινει αποψε:
Θα μου πειτε τι μιλας εσυ που εισαι εκτος Ελλαδος;
Και ομως, το livestream του σταθμου παιζει τουλαχιστον με λιγες εξαιρεσεις και με γερμανικη IP οπου τυχαινει να βρισκομαι οπως και ο μισος πλυθισμος ελληνικης καταγωγης σκορπισμενος σε ολο το πλανητη.
Οπως καταλαβαινετε δεν εχω την πολυτελεια να βλεπω ουτε επιγεια αλλα ουτε και δορυφορικα οπου η ποιοτητα ειναι σαφως ανωτερη αν και το livestream επισης παιζει σε καλο επιπεδο.
Ετσι στο συγκεκριμενο καναλι ανακαλυψα μια μερα μια απο τις ελαχιστες σειρες που παρακολουθω, την "Παρουσιαστε" η οποια προβαλεται καθε Δευτερα και Τριτη στις 21:00 ωρα Ελλαδος.
Εδω και χρονια εχοντας συνηθησει να γραφω μεσω EPG timer οτι μ' ενδιαφερει εχω παψει να βλεπω πια ζωντανα οποτε παει κατευθειαν στο σκληρο και το βλεπω οποτε επιτρεπει ο ελευθερος χρονος.
Αν και αργησαν οι ελληνικοι σταθμοι ομολογω οτι παρεχουν πλουσιο υλικο στις ταινιοθηκες τους.
Ετσι και ο ΑΝΤ1 οπου τουλαχιστον την παρουσα σειρα μπορει κανεις να την δει λιγο μετα την προβολη της.
Προσεξατε ομως για τι ποιοτητα μιλαμε;
640x360 και h.264 με bitrate λιγο πιο πανω απο 1Mbps και φανταστειτε αυτο να παιζει σε συνηθησμενο μεγεθος TV.
Την ιδια ωρα οπου επιγεια και δορυφορικα παιζει το h264 στα 1080i (upscaled η μη) με ενα bitrate πολλαπλασιο απ' αυτο.
Ακομα και στο livestream ειναι αισθητα καλυτερη η εικονα.
Οποτε εννοειται οτι προσπαθω να αποφυγω την ταινιοθηκη και να γραφω απευθειας απο την καλυτερη πηγη που διαθετω.
Ετσι και αποψε οπου συμβαινει το εξης:
Εχοντας θεσει timer 19:50-21:10 (ειμαστε μια ωρα πισω εδω) συνηθως φτανει και με το παραπανω να καλυψει ολο το επισοδειο.
Οχι ομως αποψε λογω καποιων εκτακτων γεγονοτων. Ετσι η εκπομπη και αρχησε αργοτερα και τελειωσε με ακομα περισσοτερη καθυστερηση.
Αποτελεσμα: Μου λειπουν τα τελευταια 10'.
Η μονη νομιμη λυση: Προβολη μεσω της ταινιοθηκης (με ελληνικη IP βεβαια καθως εμεις εδω εχουμε και geoblock) στην ακρως οριακη ποιοτητα και απορω αν σκεφτονται να αναβαθμισουν αυτο το τομεα ποτε;
Απο βδομαδα λοιπον αλλαγη του timer σε 19:50-21:30 και ευχομαι να φτανει επιτελους.
Για τους πιο μεγαλους:
Δε σας θυμιζει τις εποχες οπου δεν εφτανε πια η VHS κασετα;