Θανάση, αυτό που είδες με το link της Πάρνηθας γίνεται όταν χιονίζει. Μετακόμισα το στούντιο και εκεί που πήγα δεν έχει καλή οπτική επαφή με τον ιστό μου και η λήψη έχει μόλις 4 dB απόσταση από τα όρια του Threshold του δέκτου.
Έχω παραγγείλει στην Γερμανία έναν ενισχυτή, για να δυναμώσω την εκπομπή κατά 6 dB, ώστε να φύγω μακριά από το σκαλοπάτι.
Διαπίστωσα πως το χιόνι μου κάνει μια μέγιστη εξασθένηση 6 dB, όταν κάθεται επάνω στο Radom του κατόπτρου. Το μέγιστο πάχος του χιονιού που μπορεί να κρυσταλλώσει είναι 1 εκατοστό, όταν είναι περισσότερα εκατοστά, γλιστράει από το Radom, πέφτει κάτω και επανέρχεται η ζεύξη.
Την ώρα όμως που ρίχνει χιόνι, χωρίς να καθίσει επάνω στην κεραία, η εξασθένηση είναι περίπου από 2 μέχρι 4 dB, οπότε και θερμαινόμενο Radom να βάλω, πάλι προβλήματα θα έχω, γι' αυτό και παρήγγειλα τον ενισχυτή.
Πιστεύω ότι σε 20 ημέρες περίπου θα έλθει, αλλά θα χρειαστώ και λίγο χρόνο για να τον στεγανοποιήσω και να τον εγκαταστήσω στον ιστό, γιατί δεν τον παίρνω έτοιμο σε στεγανό κουτί. Αυτά τα μικροκυματικά μηχανάκια είναι πανάκριβα όταν τα παίρνεις έτοιμα.