Λήψη Sky digital από ΑΘΗΝΑ
  • Παρ 22 Νοε 2024, 03:59
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Λήψη Sky digital από ΑΘΗΝΑ  (Αναγνώστηκε 16735 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος satleo

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2005
  • Τόπος: Λασήθι, Κρήτη
    • http://www.satleo.gr
Λήψη Sky digital από ΑΘΗΝΑ
« Αρχή θέματος: Τετ 13 Ιουλ 2005, 14:38 »
Ελαβα το παρακάτω μήνυμα:

Mένω στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πολύγωνο.
Εχω ένα Giberti κάτοπτρο 1.40-1.60 κινητό αλλά σχεδόν μόνιμα το έχω στο πακέτο Sky digital.
Θα με συμβούλευες να αγοράσω μεγαλύτερο και σταθερό και τι διάσταση ?
Με εκτίμηση,
Dimitris K. Asimakopoulos
Security & VIP Sales Car Manager
Diplomatic/Government Sales
test

Αποσυνδεδεμένος yiannis-filippos

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Καστοριά
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #1: Τετ 13 Ιουλ 2005, 20:37 »
Απο την στιγμή που το πιάτο σου είναι κινητό, αλλα το κρατάς σταθερά στις 28.2 Ανατολικά, τότε δεν υπάρχει καλύτερη λύση για σένα και δεν έχει νόημα η αγορά άλλου σταθερού πιάτου (αφού και αυτό κινείται αν θέλεις). Για τον δορυφόρο που παρακολουθείς η διάσταση είναι καλή και μόνο με.....τετράμετρο και ανω θα είχες περισσότερα κανάλια (τα ελεύθερα BBC και δεν είναι και σίγουρο το τετράμετρο!)
Δεν λες όμως αν έχεις άλλο δεκτη πλην του ιδιοκτησιακού για το Αγγλικό πακέτο. Αν δεν έχεις άλλο ψηφιακό δεκτη τότε αξίζει να παρεις ένα για τα ελεύθερα των αλλων δορυφόρων (και ειδικά 13 και 19,2 Ανατολικά)

Αποσυνδεδεμένος greg

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
Καταρχας χαιρετιζω το community του satleo.

Παρολο που παρακολουθω το σαιτ εδω και περιπου 4-5 χρονια δεν εχω κανει ποτε ποστ απο τοτε που ανοιξε το φορουμ.
Χρειαζομαι σας παρακαλω πολυ τα φωτα σας με μερικες ερωτησουλες που εχω οσον αφορα την ληψη του πακετου sky digital uk και sky italia. Απλα να αναφερω οτι εχω κανει ηδη αναζητηση στο φορουμ και εχω διαβασει ολα τα σχετικα ποστ που βρηκα, απλα εκτος εαν μου ξεφυγε καποιο ολα αναφερανε ληψεις εκτος αττικης. Δεν ξεκιναω απλα ενα ποστ χωρις να το εχω κοιταξει για αντιλαμβανομαι οτι ειναι κουραστικο να απαντατε συνεχεια στις ιδιες ερωτησεις :D
Πληροφοριακα αναφερω οτι ο εξοπλισμος μου αυτην την στιγμη ειναι ενα Gibertini 1.20 και ενας Humax IRCI-5400z . Ειχα και εναν Grundig GDS 310 παλαιοτερα οταν ειχα το φουλ πακετο του sky αλλα αυτος μας τα εδωσε στο χερι μετα απο 1 1/2 χρονο. Ειχα ηδη κοψει την συνδρομη μου και αν θυμαμαι καλα, ειχανε γυρισει και τα bbc στην μικρη δεσμη οποτε δεν στεναχωρηθηκα και πολυ.

Εχω αυτη την στιγμη στο standby καποιον Αγγλο ετοιμο να μου στειλει ενα Pace 2600 μαζι με μια Freeview καρτα, και θα ηθελα να με βοηθησετε με τα εξης:

- Υπαρχει περιπτωση και εαν ναι με τι πιατο να μπορω να κατεβασω bbc και itv στην περιοχη της αττικης (συγκεκριμενα μενω ανω γλυφαδα), γιατι διαβασα για ενα πολυ τυχερο φιλο του φορουμ σας που πηρε ενα καταπλικτικο πιατο PATRIOT 3,10 απο Αμερικη και εχει συνεχη ληψη και πρωι και βραδυ. Βλεποντας εγω το footprint του εν λογω δορυφορου στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε χωρις να ειμαι σχετικος βλεπω οτι πιθανοτατα και να μπορει οριακα να βγαζει σημα, αλλα και παλι οπως ειπα δεν ειμαι σχετικος, μονο υποθεσεις κανω. Η ουσια ειναι οτι πολλες απο τις εκπομπες που εβλεπα στην Αγγλια της παιζουνε δυστηχως τα καναλια που δεν μπορουμε να πιασουμε εδω (top gear sto bbc και match of the day). Πακετο ολοκληρο δεν σκεφτομαι να βαλω παλι προς το παρων και σκεφτομαι μονο για Freeview οποτε οσα περισσοτερα καναλια μπορω να πιασω τοσο το καλυτερο.
- Η διαφορα μεταξυ sky digital uk και sky italia ποια ειναι? Το sky italia αναμεταδιδει τα καναλια του sky απλα με ιταλικο ηχο και ιταλικους υποτιτλους? Μπορεις να βαλεις sky italia και να τα κλεισεις ολα αυτα και να το βλεπεις μονο στα original αγγλικα οπως θα εβλεπες το sky digital uk?
- Το κοστος αυτων που ειναι να παραγγειλω ειναι το εξης: 200 ο δεκτης, 40 τα μεταφορικα και 55 ευρω η καρτουλα freeview. Συνολικα 295 ευρουδακια. Εαν γνωριζει καποιος καποια φτηνοτερη αξιοπιστη λυση για να παρω εναν απο τους πιο εαυσθητους δεκτες για τον sky θα εκτιμουσα την συμβουλη του.

ευχαριστω προκαταβολικα
greg

Anonymous

• Επισκέπτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #3: Δευ 5 Δεκ 2005, 21:02 »
1) Μηπως κανεις καποιο λαθος φιλε. Μηπως το πιατο ειναι πουθενα αλλου εκτος της Αττικης. Μηπως ειναι στην Ροδο, οπου εκει εχουν εκπληκτκη ληψη με τετοιου μεγεθους πιατα. Το 3.1 για την Αθηνα παραειναι μικρο. Με 5μετρα κατι γινεται. Οποτε bbc/itv ξεχνα τα !!!

2) Καμια σχεση. Αλλο πακετο το ενα, αλλο πακετο το αλλο. Σαφεστατα το Βρετανικο ειναι πολυ πλουσιοτερο απο το Ιταλικο. Ομως καταλαβαινω οτι εισαι ποδοσφαιροφιλος. Εαν ειναι ετσι τοτε το Ιταλικο ειναι τα καλυτερα την΅Ευρωπης. Ομως να ξερεις οτι το Ιταλικο για να "κατεβει" ολοκληρο στην Αθηνα θελει κοντα στα 2.5 μετρα.

Για ο,τι αλλο θες, εδω ειμαστε.

Αποσυνδεδεμένος greg

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #4: Δευ 5 Δεκ 2005, 22:33 »
Δεν ανεφερα πουθενα στο ποστ μου οτι το πιατο αυτο ητανε στην Αττικη, εχεις δικιο, ξανακοιταξα το ποστ που το αναφερει και ειναι οντως στην ροδο το πιατο αυτο. Απλως εγω μεσα στην ασχετοσυνη μου υπεθεσα οτι επειδη ειμαστε πιο ψηλα απο ροδο ισως μπορουσαμε τετοιες ληψεις με παρομιο πιατο. Δηλαδη μιλαμε για τερατα 5 μετρων μονο για Αττικη εε?
Εχει ακουστει τιποτα για μεταφορα των bbc/itv σε αλλη δεσμη καποια στιγμη για να μπορεσουμε να τα βλεπουμε?  

- Ποδοσφαιροφιλος ειμαι ναι και προτιμω να ακουω ολα τα Αγγλικα ματς με περιγραφη martin tyler στο sky sports χιλιες φορες αλλα δυστηχως δεν εχω βρει καμμια εταιρια στην Ελλαδα που να σου παρεχει συνδρομη στο sky χωρις να εχεις προβληματα. Ισα ισα που εχω πολυ πικρη πειρα απο συνεργασια με εταιρια στην Αθηνα η οποια μου εφαγε και λεφτα χρεωνοντας επιπλεον την καρτα μου ενω ειχα διακοψει την συνδρομη μου. (ονομα του καταστηματος δεν λεω, παντως ειναι απο τα γνωστα που αναλαμβανουνε sky digital συνδρομες, καρτες, box .κ.τ.λ)
Γιαυτο λεω και οτι προτιμω την Freeview προς το παρον μεχρι να συνενοηθω με φιλους στην Αγγλια να αναλαβουνε την συνδρομη μου. Οσον αφορα το ιταλικο μου λες οτι ειναι φτωχοτερο αλλα εμενα με ενδιαφερει εαν γινετε αυτο που ρωτησα και οχι τοσο πολυ η πληθωρα των προγραμματων του. Εκπεμπει παντα στα Ιταλικα η μπορω να το βλεπω σαν να βλεπω το Αγγλικο, γιατι στην τελικη και το Αγγλικο πακετο που με ενδιαφερει (το sports package), ειναι ψιλοτσιμπιμενο..Οσο για αυτο που μου γραφεις για 2.5 μ για το Ιταλικο πακετο δεν το ηξερα και μου κανει μεγαλη εντυπωση γιατι φανταστηκα οτι λογω το οτι η ιταλια ειναι διπλα 8α επιανε με μικροτερο πιατο. Δηλαδη κατεβαζει κανεις στην Ελλαδα το sky το Αγγλικο με 1.2μ και χρειαζεται 2.5μ για το Ιταλικο.  :shock:

Μια ερωτησουλα ακομα, τα free channels που θα βλεπω με το skybox υπαρχει τροπος να τα βλεπω με καποιο αλλο δεκτη η η Freeview καρτα θελει μονο digibox για να δουλεψει.

και παλι ευχαριστω για την απαντηση φιλε.

Anonymous

• Επισκέπτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #5: Τρι 6 Δεκ 2005, 00:17 »
Φιλε μου,

Φανταζομαι οτι εχεις ακουσει για τον δορυφορο Astra 2D. Ο εν λογω δορυφορος ειναι ενας απο τους 4  (Astra 2A, Astra 2B, Eurobird) απο τους οποιους μεταδιδει τα καναλια του το Βρετανικο πακετο. Δυστηχως ο Astra 2D που εκπεμπει τα BBC/ITV και καποια αλλα, λαμαβανεται εξαιρετικα δυσκολα στην Ελλαδα, με εξαιρεση καποιες περιοχες της χωρας μας που ειτε ειναι αρκετα δυτικα ή βορεια, ή που λαμβανουν αυτο που ονομαζουμε «παρακεντρους λοβους» οπως ειναι η Ροδος και η Κυπρος, που παροτι ειναι πιο ανατολικα της Αθηνας μπορουν και πιανουν τον Astra 2D πολυ πιο ευκολα απο οτι εμεις στην Αθηνα.

Εαν θελεις να ακους Martin Tyler και Andy Gray τοτε δεν εχεις αλλη επιλογη παρα να βαλεις το S*y Sports.

Τα καναλια του Ιταλικου πακετου ειναι ως επι το πλειστον Ιταλικα και δεν εχουν καμια σχεση με αυτα του S*y. Ουτε ειναι στα Αγγλικα, με εξαιρεση τα καναλια των εργων. Επισης εαν δεν κανω λαθος τα παιχνιδια της premiership εχουν αγγλικο σχολιασμο αλλα οχι Martin Tyler ! ! !  Με αλλα λογια ξεχνα απο το μυαλο σου το Βρετανικο πακετο οταν μιλας για το Ιταλικο

Το S*y Italia εκπεμπει απο την super δεσμη του δορυφορου hotbird η ληψη της οποιας απαιτει αρκετα μεγαλο πιατο. Δεν εχει σε καμια περιπτωση να κανει με το εαν η Ιταλια ειναι πιο κοντα απο την Αγγλια.

Δυστηχως φιλε μου με την freeview καρτα δεν μπορεις να περιμενεις και πολλα, για να μην πουμε, σχεδον τιποτα. Με αδυνατη την ληψη των BBC, ITV οι επιλογες σου ειναι πιστευω εξαιρετικα περιορισμενες.

Τελος η freeview καρτα χρησιμοποιειται για την ληψη των Channel 4, Channel 5 μιας που τα BBC, ITV εκπεμπουν χωρις κοδικοποιηση. Αλλα ποιο το νοημα οταν δεν μπορεις να τα λαβεις ?? !!!

Ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι.

Αποσυνδεδεμένος greg

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #6: Τρι 6 Δεκ 2005, 02:08 »
Φιλε ax197 ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες, οντως με με βοηθησες αρκετα και περιορισες τις επιλογες μου τοσο ωστε να μπορω να παρω μια αποφαση. Το τελευταιο σου ποστ ηταν κατατοπιστικοτατο.
Οντως το να σκασω 300 ευρουδακια για να βλεπω μονο channel 4 και 5 και κατι αλλα newschannels ακουγετε πολυ βαρυ αλλα μαλλον θα το κανω με την προοπτικη να παρω πακετο αργοτερα η μπας και γινει κανενα θαυμα και γυρισουνε τα bbc, itv σε αλλη δεσμη γιατι το ειχα ακουσει και αυτο καποια εποχη..
Απο οτι ειδα η τιμη του φουλ πακετου στο sky italia ειναι 50ευρω εαν δεν κανω λαθος που ειναι περιπου τα ιδια με με το πακετο που θελω να χτυπησω στο Αγγλικο sky (sports mix + 2 mix ) που βγαινει γυρω στα 50 ευρω εαν υπολογισα καλα για 34 λιρες, οποτε δεν τειθετε θεμα. Martin Tyler και Andy Gray δαγκοτο.  Ξερει κανεις εαν το sky εχει παρει παιχνιδια nba φετος γιατι ετσι οπως κοιταξα τα listings του, ειδα μονο μια εκπομπη, το nba action..
Τωρα που το σκεφτομαι και συγκρινω καναλια μεταξυ sky και nova εχει φτιαξει αρκετα το πακετο του nova. Τοσα πρωταθληματα εχει στο ποδοσφαιρο, βλεπεις και το κακομοιρο το ελληνικο πρωταθλημα, εχει και nba, εχει και ολα τα καναλια ντοκιμαντερ που εχει το sky εκτος απο το biography channel, εχει αγορασει και ενα καροτσι καλες σειρες τωρα. Το προβληματα του ειναι οτι δεν δινει υποπακετα, η διαφορα της εικονας των 2 πακετων ειναι χαωδης (αν μπορει καποιος να μου το εξηγησει θα του ημουν ευγνωμων) και οτι ειναι ακριβο γιατι σε υποχρωνει να τα παρεις ολα σε ενα. Βεβαια απο την αλλη δεν εχει και σαν βαση τον πληθυσμο που εχει το sky στην μεγαλη βρετανια οποτε λογικο ειναι να χρειαζετε περισσοτερα να καλυψει τα εξοδα του.

Μαλλον με βλεπω για freeview (για να βλεπω fifth gear στο channel 5) προς το παρων και nova, και θα γραψω ενα γραμμα στον Αι-Βασιλη να γυρισουνε το bbc και itv σε αλλη δεσμη..sky full package απο του χρονου εχει ο θεος..
 :lol:
ευχαριστω και παλι φιλε

Anonymous

• Επισκέπτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #7: Τρι 6 Δεκ 2005, 10:46 »
...εγω να δεις ποσες φορες εχω παρακαλεσει τον Αί Βασίλη να μας φερει πισω τουλαχιστον τα bbc (τα itv δεν τα πιαναμε ποτε στην Ελλαδα ειναι η αληθεια). Ενα μικρο θαυμα εγινε πριν απο 2 εβδομαδες οπου το ITV Central εκανε εκπομπη απο τον Astra 2A αλλα δεν κρατησε για πολυ. Παντως για να ειμαστε ρεαλιστες μην περιμενεις οτι μπορει συντομα να καταστει δυνατον να τα βλεπουμε.

Το sky εχει nba, καποιους αγωνες, νομιζω ομως οτι δεν ειναι live.

Το βρετανικο πακετο ξεχωριζει απλα διοτι σε καθε κατηγορια καναλιων (για εργα, αθλητικα, ντοκιμαντερ κλπ.) προσφερει πολλεσ επιολογες (καναλια εννοω).

Εχει δηλαδη πανω απο 10 καναλια για ντοκιμαντερ, γυρω στα 15-20 μουσικα, 12 για ταινιες κλπ.

Οσο για το σημα που λες, μην ξεχνας οτι το βρετανικο πακετο εκπεμπει απο 4 δορυφορους, ενω σχεδον ολα τα αλλα πακετα προσπαθουν να βολεψουν τα καναλια που εκπεμπουν σε ενα-δυο αναμεταδοτες ενος δορυφορου. Ειναι καθαρα θεμα κοστους. Οσο περισσοτερο χωρο εχεις σε εναν δορυφορο για την μεταδοση ενος Χ αριθμου καναλιων τοσο καλυτερη ποιοτητηα στην εκπομπη υπαρχει. Αλλα, καταλαβαινεις οτι αλλο ειναι να προσπαθεις να βολεψεις 10 καναλια σε εναν αναμεταδοτη και αλλο σε τρεις !

Αποσυνδεδεμένος greg

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #8: Τρι 6 Δεκ 2005, 13:48 »
Παράθεση από: "ax197"
Το sky εχει nba, καποιους αγωνες, νομιζω ομως οτι δεν ειναι live.

Οσο για το σημα που λες, μην ξεχνας οτι το βρετανικο πακετο εκπεμπει απο 4 δορυφορους, ενω σχεδον ολα τα αλλα πακετα προσπαθουν να βολεψουν τα καναλια που εκπεμπουν σε ενα-δυο αναμεταδοτες ενος δορυφορου. Ειναι καθαρα θεμα κοστους. Οσο περισσοτερο χωρο εχεις σε εναν δορυφορο για την μεταδοση ενος Χ αριθμου καναλιων τοσο καλυτερη ποιοτητηα στην εκπομπη υπαρχει. Αλλα, καταλαβαινεις οτι αλλο ειναι να προσπαθεις να βολεψεις 10 καναλια σε εναν αναμεταδοτη και αλλο σε τρεις !

Οσο για το nba, οκ προς το παρων ειμαι οκ, τα εχει και το nova και απο οτι ειδα το Channel 5 εχει nba φετος οποτε ειμαι καλυμενος.
Οσον αφορα την ποιοτητα του σηματος, το φανταστηκα οτι ητανε κατι τετοιο που λες, οτι συμπιεζουνε στο nova περισσοτερα καναλια σε ενα feed.

Αποσυνδεδεμένος jobous

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
Επειδή πιστεύω ότι δεν αξίζει να δώσω περίπου 60€ για Nova σκέφτηκα να κοιτάξω για Sky Digital.Αφού κοίταξα σε όλα τα θέματα για Sky Digital , έχω να κάνω 1-2 ερωτήσεις.
Πρώτα απ'όλα μένω Ραφήνα.Δεύτερον λόγω του ότι είναι λίγο ακριβά τα μαγαζιά που μπορούν να σου προμηθεύσουν εξοπλισμό για Sky Digital (ξεκινάνε από 300€  μόνο για Sky Digibox και δεν έχω κάνει ακόμα καμιά σοβαρή έρευνα αγοράς) λέω μήπως μπορώ να κοιτάξω αν μπορώ να βρώ μια άκρη στην Αγγλία (από ένα φίλο που σπουδάζει) και να το φέρω από εκεί.
Το ερώτημά μου είναι ,λόγω του ότι ξέρω ότι astra 2d δεν πιάνω ούτε με σφαίρες και από τους πίνακες του TVSAT (Lyngsat) είδα ότι
με 1,2-1,5 πιάτο είμαστε ΟΚ με τους υπόλοιπους δορυφόρους (eurobird,2A και 2Β) αν αξίζει να πάρω την full συνδρομή ή μήπως πρέπει να πάρω άλλη συνδρομή λόγω των καναλιών που χάνω από τον 2D (ΙTV,BBC,DISNEY,SKY BOX κτλ)?
Υ.Σ : Αν μπορείτε από προσωπικές εμπειρίες όσοι μένετε Αττική αν είστε καλυμένοι-ευχαριστημένοι  με πιάτο 1,2 - 1,5 m ή τελικά χρειάζεται μεγαλύτερο (1,80m)?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όλες τις απαντήσεις.
Triax 1.10 + Commander 5000

Anonymous

• Επισκέπτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #10: Δευ 2 Ιαν 2006, 15:22 »
1) Υπαρχουν καποιες συχνοτητες του Eurobird που καλο ειναι να εχεις πιατο 1,5-1,8 καθως εκπεμπουν απο την δυσκολη δεσμη του.

2) Εξαρταται απο τι ενδιαφεροντα εχεις. Π.χ. εαν δεν σε ενδιαφερουν τα αθλητικα (και κυριως θα ελεγα το Αγγλικο πρωταθλημα, τοτε ποιος ο λογος να βαλεις το πακετο με τα αθλητικα) ? Οπως και να εχει το περιεχομενο των BBC, ITV δεν θα το βρεις πουθενα σε αλλα καναλια, οποτε εμεις εδω στην Ελλαδα που δεν πιανουμε τον 2D ειμαστε οπως και να εχει οι χαμενοι της υποθεσης.

3) Ελαχιστα απο τα καναλια του Sky Box εκπεμπουν απο τον 2D.

The choice is yours !

Αποσυνδεδεμένος Vanmoshous

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2005
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #11: Δευ 2 Ιαν 2006, 15:43 »
Πιστευω φιλε μου με 1.80 τα πραγματα θα ειναι σαφως καλυτερα για το SKY digital σαφως καλυτερη ληψη με ολες τις καιρικες συνθηκες.
Famaval 3.15μ, Triax 1.10, Pace 2600C1, SKY Minibox 1000, Echostar 2110

Αποσυνδεδεμένος dkazaz

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2008
Καλησπέρα σε όλους :D

έχω συνδρομή στο SKY UK από Αγγλία καθώς και δέκτη Panasonic (αν και είναι παλιός, περίπου 7 χρόνων).

Τώρα ζώ στην Αθήνα (κέντρο) και θέλω να πιάνω ξανά το Sky (το πακέτο entertainment - δε με ενδιαφέρουν αθλητικά, μόνο τα σήριαλ και οι κωμωδίες, cartoons κτλ).

Εχω διαβάσει στο φόρουμ ότι μου χρειάζεται πιάτο γύρω στα 1,6-1,8μ αλλά δεν ήταν πολύ ξεκάθαρο

Μπορεί κανείς πιο έμπειρος να το επαληθεύσει?

Επίσης, μπορεί κανείς να μου πει αν η ποιότητα λήψης στην Αθήνα είναι ικανοποιητική και αν πιάνουμε όλα ή τα περισσότερα κανάλια?

Χρειάζομαι μήπως άλλο εξοπλισμό? Η μήπως θα 'πρεπε να τα παρατήσω?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια και συμβουλές σας!

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #13: Σαβ 11 Οκτ 2008, 20:37 »
Καλως ήρθες στο φόρουμ φίλε μου.
Πιστεύω ότι με το 1,8μ πιάτο θα είσαι καλά με τους αστρα αλλά η fixed είναι λίγο δύσκολότερη έρχεταιστην Αρτα με χαμηλά σήματα με 1,5μ οπότε με 1,8μ-2μ θα είσαι καλά.
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος dkazaz

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #14: Σαβ 18 Οκτ 2008, 22:25 »
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου και συγνώμη που άργησα  να απαντήσω αλλά έλειπα.

Λοιπόν στην ’ρτα πιάνει - έχει καταφέρει κανείς να το πιάσει μέσα στην Αθήνα?  Ρωτάω για να είμαι σίγουρος πρίν σκάσω τα 250 ευρώ που μου ζητάνε  :wink:

Αποσυνδεδεμένος davinci

• Satleo Super V.I.P.
  • Τακτικό Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2008
  • Τόπος: Αθήνα - Αλιμος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #15: Σαβ 18 Οκτ 2008, 23:46 »
Για πές μου λίγο φίλε μου μερικά κανάλια σε ενδιαφέρουν να σου πω αν τα κατεβάζω απο Αθήνα με 1.2μ.Παρε και ένα δορυφορικό περιοδικό οπου στις τελευταίες σελιδες έχει τις απαιτουμενες διαστασεις για τα κανάλια-transponders
dreambox800-Κάτοπτρο 1μΧ1.10 με μοτέρ και Gibertini OP120

Αποσυνδεδεμένος dkazaz

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #16: Κυρ 19 Οκτ 2008, 01:17 »
Με ενδιαφέρει το Sky1/2, Paramount, Channel 4/E4, Toonami, Nickelodeon, Και κανένα BBC αν και δεν ξέρω αν αύτα υπάρχουν εκτός Αγγλίας.

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος davinci

• Satleo Super V.I.P.
  • Τακτικό Μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #17: Κυρ 19 Οκτ 2008, 08:59 »
Tα Sky1/2 αλλά και το 3 , Paramount(βρήκα κάτι paracomedy1 kai 2 ), Channel 4 και E4, Toonami, και Nickelodeon, αλλά και συνολικά περίπου 550 κανάλια τα κατεβαζω στον Αλιμο με gibertini 1.20 m κι με πολυ καλό σήμα .Απο bbc λιγα πράγματα ,μόνο τα bbc news.alba και parliament .
Δεν χρειάζεσαι γι αυτά που ζητάς μεγαλύτερο κάτοπτρο απο ένα καλο 1.2μ.

Νίκος.

Αποσυνδεδεμένος dkazaz

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #18: Κυρ 19 Οκτ 2008, 09:37 »
Ευχαριστώ πολύ, με έσωσες! Είχα σκόπό να βάλω 1,8μ και χρειαζόταν τεράστια δουλεία για να μπει, το 1.2 μπορεί να μπει και στο μπαλκόνι μου!

Αποσυνδεδεμένος davinci

• Satleo Super V.I.P.
  • Τακτικό Μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #19: Κυρ 19 Οκτ 2008, 11:31 »
Nα είσαι καλά φίλε μου ,και ότι θές να ρωτήσεις ακόμα εδώ είμαστε .
Μη δώσεις τζάμπα λεφτά .
Πάντως σε 1.20 προτείνω να κοιτάξεις το gibertini αλουμινίου (απο 140 ευρώ περίπου)
αξίζει τα λεφτά του .

Αποσυνδεδεμένος mxantho

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #20: Παρ 13 Φεβ 2009, 08:17 »
Καλημέρα, λέω να ξανανοίξω  το ζήτημα με τον Astra. Τις τελευταίες ημέρες έχω διαβάσει πάρα πολλά threads και έχω σχεδόν "μπουκώσει" το μυαλό μου με πληροφορία που δυστυχώς δεν μπορώ να φιλτράρω..

Και προχωράω στο κυρίως ζήτημα..

Έχω ένα παλιό πιάτο 1.0-1.2μ (πρέπει να βγάλω τη μεζούρα...) συντονισμένο στο hotbird. Όμως ο hotbird πλέον δε μου είναι αρκετός...  :lol:  :lol:

Συνεπώς είμαι ανάμεσα σε δύο επιλογές:

1) wave frontier (γεμάτο Lnbs  8)  )
2) αγορά λογικά νέου κατόπτου με motor.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πιάνω Sky Digital. Κυρίως με ενδιαφέρουν τα αθλητικά κανάλια και οι ταινίες...

Γενικά θέλω να έχω τη δυνατότητα να βλέπω μπάλα όπου παίζεται.... Συνεπώς σίγουρα και Ισπανια... (Hispasat?)

Έχω διαβάσει ότι κάποιες συχνότητες στον 28.2Ε κατεβαίνουν πολύ δύσκολα αλλά αν αυτές δεν αφορούν τα mainstream κανάλια (δύσκολο να κρίνεις ποια είναι αυτά), τότε δε με πειράζει...

Θέλω πριν πάρω τηλέφωνο για αγορά να γνωρίζω τι θα ζητήσω γιατί δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον τεχνικό ότι θα μου προτείνει αυτό που καλύπτει τις ανάγκες μου στην καλύτερη τιμή.

Ζητώ τα φώτα σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :D

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #21: Παρ 13 Φεβ 2009, 14:44 »
εριξα μια ματιά και είδα ότι τα καναλια που θες μπορεις να τα δεις άνετα στην Αθήνα με 1,2μ.Είναι στις συχνότητες που είναι ευκολης λήψης σχετικά εδώ.αν το πιάτο που έχεις έχει την μικρότερη διάσταση στο 1,2μ δοκίμασε να δεις.
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Αποσυνδεδεμένος Serafeim Karakostas

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2006
  • Τόπος: Άρτα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #22: Σαβ 14 Φεβ 2009, 02:45 »
Παράθεση από: "nektarios 1451"
αν το πιάτο που έχεις έχει την μικρότερη διάσταση στο 1,2μ δοκίμασε να δεις
Σωστά. Κοίταξε αυτό πρώτα γιατί, αν δεν είναι 1,2 μ., είναι σχετικά δύσκολα τα πράγματα.
Φιλικά, Άκης

Αποσυνδεδεμένος mxantho

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #23: Κυρ 15 Φεβ 2009, 21:22 »
Με Wave frontier θα πιάσω τίποτα? Ή να πάω κατευθείαν σε κινητό...

Το πιάτο μου είναι ολοστρόγγυλο (:shock:) και 1μ...

Θα μπορέσω να πιάσω τίποτα με το υπάρχον πιάτο δοκιμαστικά να σιγουρευτώ ότι η απέναντι πολυκατοικία δε θα μου κόβει τη θέα;

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #24: Κυρ 15 Φεβ 2009, 22:17 »
Θα σε παραπέμψω στην δοκιμή που κάνανε στο τελευταιο τεύχος των δορυφορικών νέων στο οποίο δοκιμάζανε έναwave frontier 90cm kai ta πήγε καλα ο αστρα2 και ο eurobird εκτός των συχνοτήτων της fixed.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Αποσυνδεδεμένος Serafeim Karakostas

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2006
  • Τόπος: Άρτα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #25: Κυρ 15 Φεβ 2009, 22:30 »
Με κέντρο badr, να το σημειώσουμε αυτό.
Φιλικά, Άκης

Αποσυνδεδεμένος mxantho

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #26: Κυρ 15 Φεβ 2009, 22:36 »
Αυτό τι σημαίνει όσον αφορά το δυνατό range?

Παράθεση από: "nektarios 1451"
Θα σε παραπέμψω στην δοκιμή που κάνανε στο τελευταιο τεύχος των δορυφορικών νέων στο οποίο δοκιμάζανε έναwave frontier 90cm kai ta πήγε καλα ο αστρα2 και ο eurobird εκτός των συχνοτήτων της fixed.

H fixed συχνότητα τι ακριβώς καλύπτει? Κανάλια του Sky UK πχ? Γιατί αν είναι αυτή τη συχνότητα να την πιάνω μόνο με 5μ πιάτο τότε μια χαρά το Wave Frontier.

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #27: Κυρ 15 Φεβ 2009, 23:16 »
λιγα καναλια χανεις
Ποιό πολύ τσοντοκάναλα και κάτι ινδικά και θεματικά
Αντε να αξιζει το DMAX
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Αποσυνδεδεμένος mxantho

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #28: Κυρ 15 Φεβ 2009, 23:30 »
οπότε να καταλήξουμε στο Wave frontier?? :D

Aν και η τιμή του wave frontier μαζί με τα lnbs κτλ κτλ θα πάει περίπου όσο ένα Gibertini 150 με motor.........

Δύσκολη απόφαση...

P.S. Πως γίνεται να πιάνει με 90άρι wave και να θέλει 1,20 για να πιάσει με απλό πιάτο;

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #29: Δευ 16 Φεβ 2009, 01:21 »
Αφού έχεις και το απλό για δοκίμασε.
Με το wave απλα έχεις την δυνατότητα να δεις και άλλους δορυφόρους.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (03:40)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (02:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: a66fm Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (02:07)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (02:03)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (01:39)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (01:33)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (00:09)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 21/11/2024 (23:49)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (23:44)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 21/11/2024 (23:15)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 21/11/2024 (22:24)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (21:15)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (20:56)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: panos_panopoulos Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 21/11/2024 (20:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (20:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (20:14)
* Απ: Αγοράζει το «Ε» ο Μελισσανίδης  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (17:30)
* Απ: Αγοράζει το «Ε» ο Μελισσανίδης  Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (17:23)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (17:12)
* Απ: Ovzon 3 @ 59.7° E  Μέλος: akaitakis Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 21/11/2024 (14:00)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (11:54)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 21/11/2024 (10:06)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (08:57)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Ερευνητής Αλήθειας Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (04:15)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Hacker?pcs Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (01:08)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: thanost Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 21/11/2024 (00:13)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (22:50)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (22:39)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: maarinos Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (22:37)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: first Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 20/11/2024 (21:38)