Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης
  • Παρ 21 Φεβ 2025, 21:53
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης  (Αναγνώστηκε 1019438 φορές)

TRONIX, marmar και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος satboy

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2006
Παράθεση από: "teletkv"
8) Μαλλον έχετε πολύ μπερδευτεί.οι συχνότητες που έδωσε η όμαδα του πολυτεχνείου ειναι οι αναλογικές που θα χρησιμοποιηθούν μέχρι την αλλαγή.ο χάρτης συχνοτήτων της ψηφιακής σαν συχνότητες ειναι αυτός που ήρθε από το συνέδριοτης ένωσης.το ποιές απόαυτές θα χρησιμοποιηθούν και από συγκεκριμένα σταθμό δεν έχουν βγεί από το ΕΣΡ όπως επίσης και κάποιες συχνότητες ακόμα από μικρότερα κέντρα.Αλλωστε από τα κύρια κέντρα Π.Χ. Πήλιο, Θάσος,Χορτιάτης,βίτσι,παντοκράτορας,ακαναρνικά κτλ.θα εκπέμψουν μόνο τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια.Αν σήμερα υπάρχουν και τοπικά,περιφεριακά κτλ. αυτά θα μεταφερθούν σε χαμηλότερα σημεία που ειναι στη μελέτη του πολυτεχνείου.Αρα το 47 της θάσου εχει σχέση με ψηφιακή συχνότητα που ΄΄εχουν γίνει οι ενέργειες για καταχειρωθεί από το ΕΣΡ στην ΕΡΤ και το 47 από Πλάκα αλεξανδρούπολης πρόκειται για αναλογικη συχνότητα για κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας που θα καλύπτει αποκλειστικά την αλεξανδρούπολη και που δεν έχει δωθεί επίσημα από το ΕΣΡ σε κανένα σταθμό.-

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες , πλην όμως ο χάρτης του ΕΜΠ βγήκε για να φέρει στην Ελλάδα μία ομαλή μετάβαση στην ψηφιακή χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα στην αναλογική τηλεόραση. Τα σημεία που προβλέπονται για εκπομπή ψηφιακής μέχρι το 2015 είναι σημεία χαμηλότερα από τα βασικά (Δεν υπάρχει ούτε Θάσος ,ούτε Χορτιάτης π.χ). Όλα αυτά βέβαια δεν αφορούν την ΕΡΤ η οποία ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΕΜΨΕΙ. Αυτό το έχουμε αναφέρει ξανά , αλλά το ξεχνάνε όλοι. Αλίμονο αν το κράτος χρειάζεται άδειες για να βγει ….
Το πρόβλημα είναι ότι ο μεταβατικός χάρτης του ΕΜΠ έρχεται σε κάποια σημεία σε αντίφαση με τον χάρτη της ITU.
Όσο για το TVR της Κομοτηνής να πω ότι ο ιδιοκτήτης δεν έφερε καμία αντίδραση στο 47. Αγώ προσωπικά άλλαξα συχνότητα στον κύριο πομπό του στην Κομοτηνή το ίδιο βράδυ στο κανάλι 58 και στην Αλεξανδρούπολη ένα αναμεταδότη του από μία συνεργασία του 902TV στο κανάλι 68. Το πρόβλημα υπάρχει με το κανάλι της Δράμας από ότι μπορώ να γνωρίζω.

Με εκτίμηση

Αποσυνδεδεμένος Mihalis_Creta

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Antennas park
    • http://www.tvcreta.gr
Παράθεση
Όσο για το TVR της Κομοτηνής να πω ότι ο ιδιοκτήτης δεν έφερε καμία αντίδραση στο 47. Αγώ προσωπικά άλλαξα συχνότητα στον κύριο πομπό του στην Κομοτηνή το ίδιο βράδυ στο κανάλι 58 και στην Αλεξανδρούπολη ένα αναμεταδότη του από μία συνεργασία του 902TV στο κανάλι 68.

Φιλε satboy ετσι πληροφοριακα πες μας μαρκα , μοντελο ισχυ και κεραιοσυστημα που δουλευει το TVR Κομοτηνης   :)  :?:
Συγνωμη για το off topic  :oops:
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος humax20

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2007
Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό με τον τίτλο του θέματος; Ποιο θα είναι το κέντρο εκπομπής; Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
Οπως αναφερθηκε και στην ''αναλογικη επιγεια'' απο σημερα το ψηφιακο πακετο της ΕΡΤ με τα καναλια PLUS εκπεμπει στο Πηλιο και απο τη συχνοτητα 42(πρωην ΣΠΟΡ+ αναλογικο).

Τις 2 τελευταιες μερες συνεχως ανοιγοκλειναν τα ραδιοφωνα της ΕΡΑ και τα τηλεοπτικα καναλια,και γενικως υπηρχε μεγαλη κινητικοτητα!Τελικα δεν ανοιξαν στη συχνοτητα 60 οπως ολοι περιμεναν,αρα μαλλον το 3ο πακετο θα δουμε απο εκει!

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
Στο καθαρό -για τη περιοχή μου- 42 :
Ισχύς σήματος 42% (έφτασε μέχρι 49%)
Ποιότητα σήματος 33% (έφτασε μέχρι 40%)
κανάλια δεν βγάζω.

Ωστόσο και τα αναλογικά, λόγω καιρού, πιάνουν με χιονάκι.

Αντίστοιχα στο 53 με παρεμβολές από τοπικό πομπό της ΕΤ3 έχω:
Ισχύς σήματος: 30%
Ποιότητα σήματος: 0%

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Εγω εκανα αναζητηση και μου εβγαλε τα καναλια.μηπως με τη χρηση ενος καλυτερου ενισχυτη σηματος δεις βελτιωση?γιατι απ'οτι καταλαβαινω απο αυτη τη συχνοτητα θα μπορεσεις να δεις ΕΡΤ Ψηφιακη,γιατι απο την αλλη...εντωμεταξυ,το ΣΤΑΡ απο Λιχαδα(42) εξαφανιστηκε εντελως!!!το κακομοιρο.τι σου ειναι η ψηφιακη! :lol:

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "marios1234"
Εγω εκανα αναζητηση και μου εβγαλε τα καναλια.μηπως με τη χρηση ενος καλυτερου ενισχυτη σηματος δεις βελτιωση?γιατι απ'οτι καταλαβαινω απο αυτη τη συχνοτητα θα μπορεσεις να δεις ΕΡΤ Ψηφιακη,γιατι απο την αλλη...εντωμεταξυ,το ΣΤΑΡ απο Λιχαδα(42) εξαφανιστηκε εντελως!!!το κακομοιρο.τι σου ειναι η ψηφιακη! :lol:

Καλά Μάριε, εσύ είσαι και δίπλα! Εγώ είμαι στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Θα το ψάξω όπως και να χει πάντως. Μπορεί να φταίνε και οι δύο κεραίες uhf μία προς Πήλιο μία προς τοπικό Κ.Ε. παρότι η συχνότητα είναι κενή.

Είναι όμως και θέμα καιρού γιατί σήμερα ούτως ή άλλως ακόμα και τα μεγάλα και δυνατά αναλογικά τύπου mega, σκαϊ, νετ τα πιάνω με χιονάκι.

Πιστεύω ότι θα μου ρχονται και θα μου φεύγουν τα ψηφιακά από το Πήλιο -όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα αναλογικά.

Προσωπικά περιμένω κάποιο θαύμα από Θάσο -γιατί εννοείται πως δεν περιμένω να βάλουν ψηφιακά στα μέρη μας, παρότι στη Λήμνο "θα" έχουμε και με το νόμο πλέον επίσημα δύο κέντρα εκπομπής ψηφιακών καναλιών.

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend

Μου ρχονται και μου φεύγουν, είναι καθαρά θέμα καιρού και μάλλον μπορώ να χαρακτηρίσω αυτή τη λήψη ως DX αλλά στη πιο εύκολη μορφή της.

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Παντως σε ισχυ το καναλι 42 ειναι ιδιο με το 53.

Αποσυνδεδεμένος expresser

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2005
Εγώ απο Βόλο μεριά κέντρο μάλιστα βάζω περιστρεφόμενη εσωτερική και...ΣΚΙΖΕΙ απο σήμα !

Συχν 42
Ισχύς σήματος: 97-100%

Συχν 53
Ισχύς σήματος 50-54%

Τελευταία η 53 έπεσε απο σήμα. Αφήστε που όταν κοιτάω Σωρό με εξωτερική κεραία διακρίνω και το ΑΣΤΡΑ στο 53 απο την Έυβοια

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Οντως εχει πεσει η 53.αλλωστε παντα ειχε αυξομειωσεις!οσο γιατη 42,ισως φταιει η εγκατασταση μου που δεν δειχνει σαφη διαφορα στην ισχυ του σηματος!

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
ναι έχει πέσει η 53. Λέτε να πάνε κι εκει τπτ συνδρομητικά;; η το 2ο πακέτο της ΕΡΤ;
Για να δούμε τι θα γίνει με την 60 γιατί δεν πάει ΚΑΘΟΛΟΥ καλά !
Στο χωριό μου Στουρναρείκα όπου "περνανε" απο Πήλιο μεριά η 60 δεν δείχνει καλά σε σχέση με την 41. Ενω το 62 της ΕΤ1 καμία σχέση με το 60. Ο παλιός είναι αλλιώς !

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "marios1234"
Παντως σε ισχυ το καναλι 42 ειναι ιδιο με το 53.
Δεν αμφιβάλλω καθόλου! Έλα όμως που στο 53 βάλομαι από παντού! Από τη μία το astra που λέει ο Πηλέας, από την άλλη η τοπική ΕΤ3.

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
Φαντάζομαι αυτή την εποχή θα πιάνω και το ΕΡΤ ψηφιακό απο το 42 καλύτερα εκεί παρά απ το 53. Για να δώ τι θα γίνει με το STAR που έχουν σε ένα χωριό πιο κάτω κ το οποίο το βλέπω κι εγω σε συγκεγκριμένη κατεύθυνση κεραίας.

Εν αναμονή εξελίξεων
Το καλύτερο είναι να μην σου "μπαίνει" κανάλι που δεν θες πας και ξηλώνεις το πομπό του! :-)

Α! τι θα γίνει λέτε με τα αναλογικά αλά ψηφιακά Πρίσμα (39), Σινέ(30), Σπόρ(29) που μας αναμεταδίδουν εδώ στο Βόλο. Σκέφτομαι μήπως μπεί για το Σωρό μεριά στο 29 μίας και το βάλανε στο 42 που είχαν το Σπορ+ αναλογικά.

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "PilGalanis"
ναι έχει πέσει η 53. Λέτε να πάνε κι εκει τπτ συνδρομητικά;; η το 2ο πακέτο της ΕΡΤ;
Για να δούμε τι θα γίνει με την 60 γιατί δεν πάει ΚΑΘΟΛΟΥ καλά !
Στο χωριό μου Στουρναρείκα όπου "περνανε" απο Πήλιο μεριά η 60 δεν δείχνει καλά σε σχέση με την 41. Ενω το 62 της ΕΤ1 καμία σχέση με το 60. Ο παλιός είναι αλλιώς !
Καλα η ΝΕΤ στο 60 ειναι χαλια!!!καποιο πολο παιζει ομως κι αυτη.αν γινει κι αυτη ψηφιακη,τοτε οι 41,44,62 τι θαγινουν?ποσες συχνοτηες θα εχει η ΕΡΤ?

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Βασικά όσες συχνότητες και να χουν τώρα, όταν μπουν και οι ιδιωτικοί στη μέση και όταν δωθεί το πράσινο φως για να ξεκινήσουν και αυτοί πειραματικά μέχρι το switch over, όσες συχνότητες πρέπει να δωθούν υποχρεωτικά για τη ψηφιακή θα δωθούν. Ε δε γίνεται κάποιες από αυτές θα είναι της ΕΡΤ.

’λλωστε και η 42, δεν είναι καινούριο φρούτο, της ΕΡΤ ήταν και αυτή.

Πολύ χάρηκα πάντως που έστω και έτσι ξεσκόνισα τον δέκτη μου. Το τηλεκοντρόλ του είναι μαύρο και από τη σκόνη τόσο καιρό στην αχρηστεία, είχε ασπρίσει.

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Λογικά θα είναι ο Αίνος Κεφαλλονιάς ο οποίος είναι βασικό κέντρο εκπομπής για το Ιόνιο και την Δυτική Ελλάδα.Να δούμε πότε θα ξεκινήσουν γιατί στα Ακαρνανικά βάλανε τον αναμεταδότη αλλά δίνει νεκρό σήμα και άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει η ΕΡΤ την εκπομπή.Βλέπεις κινούνται με γρήγορους ρυθμούς.........χελόνας :lol:  :lol:  :lol:
GATE 7
Rock Thunder καθε Δευτερα στις 20:00 στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "PilGalanis"
Α! τι θα γίνει λέτε με τα αναλογικά αλά ψηφιακά Πρίσμα (39), Σινέ(30), Σπόρ(29) που μας αναμεταδίδουν εδώ στο Βόλο. Σκέφτομαι μήπως μπεί για το Σωρό μεριά στο 29 μίας και το βάλανε στο 42 που είχαν το Σπορ+ αναλογικά.
Αυτα συνεχιζουν κανονικα ε?να κανω μια ερωτηση?αφου και ο Βολος καλυπτεται απο το Πηλιο,οπως λες,γιατι θα μπουν ψηφιακες συχνοτηες και στον Σωρο?οχι οτι δεν θελω να μπουν,απλα ρωταω...γενικα δηλαδη,αν καποιος στρεψει την κεραια του προς στο Πηλιο(απο Βολο) δεν θα πιασει αξιοπρεπως τα αναλογικα καναλια?sorry για την off-topic ερωτηση.

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Αυτή την ώρα έχω ισχύ σήματος 71% και ποιότητα 55% και τα κανάλια πιάνουν μια χαρά.
Και τα αναλογικά αυτή την ώρα, πιάνουν καλύτερα από το μεσημέρι.

Να σας πω τη πικρή μου αλήθεια, ήλπιζα το ψηφιακό σήμα να έχει μια σταθερότητα, να μην είναι σαν τα αναλογικά (από Πήλιο) που τα πιάνω μια με χιόνι μια λες και βλέπω BBC στη δορυφορική.

Το να μου έρχονται και να μου φεύγουν, δεν με βοηθάει καθόλου και δεν θα με βοηθήσει καθόλου ειδικά μετά το switch over. Ας ελπίσω τουλάχιστον ότι τα κανάλια θα στήσουν δικούς τους αναμεταδότες εδώ και ότι δεν θα το αφήσουν πάλι στους δήμους με τους αναμεταδότες της κακιάς ώρας. Ούτως ή άλλως είδα και στο pdf του Ρουσσόπουλου πριν λίγες μέρες πως η Λήμνος διατηρεί τα δύο κέντρα εκπομπής της, το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή ΜΟΝΟ στο ένα οι πομποί συντηρούνται από τα ίδια τα κανάλια. Στο άλλο -αυτό που εξυπηρετεί εμένα, η αναμετάδοση γίνεται με ευθύνη του δήμου και το σήμα είναι χειρότερο από το χειρότερο του Πηλίου και ας απέχει 2 χλμ από το σπίτι μου το τοπικό Κέντρο Εκπομπής.

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "Latinsoapsfever"
Να σας πω τη πικρή μου αλήθεια, ήλπιζα το ψηφιακό σήμα να έχει μια σταθερότητα, να μην είναι σαν τα αναλογικά (από Πήλιο) που τα πιάνω μια με χιόνι μια λες και βλέπω BBC στη δορυφορική.
Και ομως δεν εχει τοση σταθεροτητα οσο τα αναλογικα.εγω με μια ελαχιστη περιστροφη της κεραιας βλεπω τα ποσοστα να πεφτουν.κατι που στα αναλογικα δεν συμβαινει.
επιτελους ειδες ΕΡΤ Ψηφιακη,και μακαρι απο αυτη τη συχνοτητα να εκπεμψουν τα 3 κρατικα!!!Τωρα που η ΕΡΤ απεκτησε 2η συχνοτητα σε Θεσ/νικη,Πηλιο λογικα θα βαλει και στην Αθηνα(εκτος κι αν εχει ηδη βαλει και δεν το ξερω).ειναι πολυ πιθανο λοιπον να δουμε απο τη νεα χρονια ψηφιακα τα 3 κρατικα,εστω σ'αυτες τις περιοχες.αλλωστε η απαντηση σε e-mail μου απο την ΕΡΤ ηταν οτι στις αρχες του 2008 θα εκπεμψουν ψηφιακα τα 3 κρατικα...

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
Σίγουρα θα μπούν ΚΑΙ στον Σωρό γιατί ο Βόλος δεν καλύπτεται πλήρως απο το Πήλιο. Να φανταστείς η Αγριά Βόλου ΔΕΝ βλέπει Πήλιο ακόμα και παραπέρα πχ Καλά Νερά διότι υπάρχει βουνό μπροστά απ τις κεραίες του Πηλίου.
Να φανταστείς εγώ που έχω εμπόδιο προς Πήλιο και βλέπω Σωρό πιάνω μερικώς το ΣΚΑΙ(54) Αντ-1 (35) TRT (24) Θεσσαλία (37) STAR (58) NET (41) και τα υπόλοιπα όχι. ενω τα βλέπω απο τον Σωρό. Ο Βόλος εξυπηρετείται ΠΛΗΡΩΣ απο τον Σωρό σε πολλά κανάλια ακόμη και Κανάλι 10 (65) γιατί η συχνότητα του Πηλίου στο 67 δεν εξυπηρετεί την πόλη του Βόλου αλλά...έξω απο τον Βόλο. ακόμη και τον Ν. Λαρίσης (αν δεν έχει άλλο κανάλι απο πάνω του μες στην πόλη της Λάρισας)

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Λεω να κανω και γω μια αναφορα ληψης των ψηφιακων,μιας και τωρα μπορει να γινει και συγκριση αναμεσα στις 2 συχνοτητες.Ο δεκτης ειναι yumatu combo...

Συχνοτητα 42

34% σημα - 48%-49%  ποιοτητα σηματος

Συχνοτητα 53

35% σημα - 53%-54%  ποιοτητα σηματος

Αρα,τουλαχιστον σε μενα,η συχνοτητα 53 ειναι ελαφρως ισχυροτερη.παντως στη διαρκεια της ημερας τα ποσοστα μπορει να αλλαξουν!

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
Το καν. 10 απο Σωρό ΖΕΙ κ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ κανονικότατα χωρίς την παραμικρή διακοπή ! Ακόμη και όταν βρέχει πολύ (που έβρεξε χτές Σάββατο) Το Star κ ΕΤ1, ΝΕΤ σταμάτησαν για λίγο (έλεγαν χωρίς σήμα η κωδικοποιημένο) απο Σωρό.

Σχετικά με τα ψηφιακά αλλιώς τα βάλανε τα πράγματα (πάνελ κτλ) και γι αυτο απο περιοχή σε περιοχή διαφέρουν

Αποσυνδεδεμένος satboy

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2006
Παράθεση από: "Mihalis_Creta"
Παράθεση
Όσο για το TVR της Κομοτηνής να πω ότι ο ιδιοκτήτης δεν έφερε καμία αντίδραση στο 47. Αγώ προσωπικά άλλαξα συχνότητα στον κύριο πομπό του στην Κομοτηνή το ίδιο βράδυ στο κανάλι 58 και στην Αλεξανδρούπολη ένα αναμεταδότη του από μία συνεργασία του 902TV στο κανάλι 68.

Φιλε satboy ετσι πληροφοριακα πες μας μαρκα , μοντελο ισχυ και κεραιοσυστημα που δουλευει το TVR Κομοτηνης   :)  :?:
Συγνωμη για το off topic  :oops:

Ο πομπός sto 58 είναι Elettronika 500watt . Η κεραία είναι Davar.

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
Παιδιά παρατήρησα μια άυξηση στο σήμα της ΝΕΤ (αναλογικής) στη συχν 28 απο Σωρό ακόμη και στο ΕΤ-1 στα 22 (όχι πολύ). Τροφοδοτούνται απο Nova και τα 2 κρατικά. Τα 29 με το αναλογική αναμετάδοση του ψηφιακού σπορ+ είναι μια χαρά δυνατό το σήμα του. Λέτε να βάλουν την 28 τα ψηφιακά της ΕΡΤ και να βάλουν τη ΝΕΤ στο 29 η το αντίστροφο; αν και ιστορικά ο κάθε βολιώτης έχει τη ΝΕΤ απο το 28 και όχι όλοι την 41 αναλογικώς. Θα μπορούσε να ενημερώσει στον Τοπικό τύπο κάποιος ή να βγάλει έστω και μια κάρτα αν κάνει μεταφορά συχνότητας Η ακόμη και να το πούν στις ειδήσεις της ΝΕΤ (πολύ απίθανο όμως)

Τι λέτε;

Αποσυνδεδεμένος Thanassis

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2006
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.ikusi.gr
8) Οταν ο ΟΤΕ ανεβάσει το multiplex στον HELLASSAT.-

Αυτό είναι το βασικό ζήτημα και η κύρια αιτία καθυστέρησης στην λειτουργία των ήδη εγκατεστημένων πομπών για την ψηφιακή επίγεια σε αρκετά Κέντρα Εκπομπής.
Είναι γνωστό ότι οι πομποί της Αθήνας, του Πηλίου και του Χορτιάτη, τροφοδοτούνται με σήμα από οπτική ίνα.
Επειδή θα ήταν εντελώς ασύμφορο να γίνει το ίδιο σε όλα τα Κέντρα Εκπομπής και πολύ περισσότερα για όλα τα ψηφιακά μπουκέτα που θα ακολουθήσουν, το πλάνο για την διασύνδεση όλων των πομπών στα κεντρα εκπομπής, αφορά την παροχή σήματος μέσω του Hellasat και απ' ότι φαίνεται στο παρελθόν έγιναν αρκετές δοκιμές.

Φαίνεται ότι υπάρχει κάποια σημαντική εμπλοκή στο ζήτημα - τουλάχιστον αυτό κατάλαβα από την απάντηση που μου έδωσε ο κ. Πορτοκάλης σε ερώτημα που του έκανα, στη διάρκεια του συνεδρίου της τελευταίας Info-Com (2/10/07) όπου ήταν από τους βασικούς ομιλητές στην επισημονική ενότητα με θέμα "Ψηφιακή τηλεόραση: Από το Όραμα στην Πράξη - τεχνολογικές προκλήσεις".
Το συμπέρασμα που αποκόμισα από την απάντηση, ήταν ότι ο Hellasat ζητά για αυτή την υπηρεσία μεγαλύτερο τίμημα από όσο έχει πρόθεση να πληρώσει η ΕΡΤ και ότι αυτός είναι ο λόγος εμπλοκής και της καθυστέρησης εκπομπής από τα ήδη εγκατεστημένα συστήματα.

Θα πρέπει να μην μας διαφεύγει ότι την τελευταία χρονιά παίζονται πάρα πολλά παρασκηνιακά παιχνίδια για το μοίρασμα της πίτας στους παρόχους περιεχομένου - μια που η πίτα αυτή είναι ... πολύ χορταστική ...
Να μην ξεχνάμε επίσης ότι ακόμα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για τον πάροχο δικτύου και αυτό είναι ένα σημαντικότατο θέμα, με τεράστια πολιτική αλλά και οικονομική σημασία.
Θα είναι η ΕΡΤ που έχει σοβαρή υποδομή σε όλα τα κέντρα εκπομπής ή μήπως ... κάτι άλλο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα?

Θα έλεγα ότι είναι μάλλον απλοϊκές οι σκέψεις μερικών φίλων που διατυπώνουν δίκαια παράπονα για την μη κάλυψη των περιοχών τους, αλλά αν προσπαθήσουμε να δούμε το θέμα βαθύτερα, θα καταλάβουμε καλύτερα γιατί υπάρχουν αυτές οι "περίεργες" καθυστερήσεις.
Επίσης, έχει μικρή σημασία τι ακριβώς γίνεται σε κάθε περιοχή. Η δική μου εικόνα είναι ότι μόλις υπάρξει βούληση για απόφαση και δοθεί η μία ή η άλλη λύση, θα έχουμε άμεση λειτουργία ενός μεγάλου αριθμού Κέντρων Εκπομπής και σύντομη λειτουργία των υπόλοιπων, ενώ το 2ο & 3ο μπουκέτο της ΕΡΤ αλλά και οι ψηφιακοί πομποί των ιδιωτικών μπουκέτων δεν πρόκειται να καθυστερήσουν όσο φανταζόμαστε ...

Τα κείμενα της κοινής συνέντευξης τύπου των αρμόδιων υπουργών και του καθηγητή Χρήστου Καψάλη, αλλά κυρίως οι απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, σκιαγραφούν το τοπίο των πιθανών εξελίξεων, για όποιον έχει τη δυνατότητα να διαβάσει πίσω από το τυπικό μέρος των απαντήσεων ...
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος NSCOVRIA

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2006
  • Τόπος: Πατρα
Μαλιστα!!!Στην αρχη εφταιγε η ανυπαρξια νομοθετικου πλαισιου στην χωρα.Στην συνεχεια δεν ειχαν αναμεταδοτες να εγκαταστησουν γιατι ακυρωθηκαν οι διαγωνισμοι.Μετα δεν μπορουσαν να στειλουν multiplex ψηφιακο σημα στον δορυφορο.Τωρα δεν μπορουν δυο δημοσιες υπηρεσιες(οτε-ερτ) να συμφωνησουν πως θα σπαταλησουν τα λεφτα του Ελληνα πολιτη!!!Ολες οι επιχειρησεις αντιμετωπιζουν προβληματα αλλα δεν καθονται με σταυρωμενα τα χερια!!!Εγω παλι πιστευω οτι η ΕΡΤ ενδιαφερθηκε μονο για Αθηνα -Θεσσαλονικη και με βαρια την καρδια(αν και οταν) ασχολειται με την επαρχια.Οσο για τον παροχεα δικτυου,αλλη μια τεραστια ευκαιρια χαμενη για την ΕΡΤ.Θα μπορουσε να εχει γεμισει την Ελλαδα με ψηφιακους αναμεταδοτες και να αποδειξει πως μονο αυτη μπορει, λογω εγκαταστασεων και τεχνογνωσιας, να οδηγησει την τηλεοραση στην ψηφιακη εποχη.Τωρα ποιος μπορει να εμπιστευτει αυτην την αργοκινητη μαουνα ???Κριμα γιατι οι υποσχεσεις της ΕΡΤ παλι αποδειχθηκαν αβασιμες.Τελος,μην γελιεστε.Οταν ξεκινησουν οι ιδιωτικοι εθνικης εμβελειας κανεις δεν θα θυμαται πια την ψηφιακη ΕΡΤ.
DM800HD,edision argus mini 2
Skystar usb 2 hd.
1.00x1.10 κινητο με τοξο 85Ε-30W
1.15X1.25 σε 9E,4.8E,1W,4W,7W(κεντρο),12.5W
1.25X1.35 σε 28Ε(κεντρο),26Ε,23.5Ε

Αποσυνδεδεμένος dr_virus

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2005
Παράθεση από: "tk"
Θα πρέπει να μην μας διαφεύγει ότι την τελευταία χρονιά παίζονται πάρα πολλά παρασκηνιακά παιχνίδια για το μοίρασμα της πίτας στους παρόχους περιεχομένου - μια που η πίτα αυτή είναι ... πολύ χορταστική ...

για ποια πιτα μιλαμε ?
αν δεν ειχε τα εσοδα απο τους μηνιαιους λογαριασμους με ψωμοτυρι θα την εβγαζε !!!!
ή μηπως περιμενει η ΕΡΤ να τα κονομησει απο την επιγεια ψηφιακη ?
ο μονος λογος που ολοι ρωτανε για αυτην ειναι επειδη λογω του νομικου κολληματος εχουν μεινει πισω τα ιδιωτικα καναλια
ας μην υπηρχε αυτο το προβλημα και ταυτοχρονα ας αναπτυσαν το δικτυο τους και τα ιδιωτικα καναλια και θα βλεπαμε ποσοι θα ενδιαφερονταν για τα ψηφιακα της ΕΡΤ
Δέκτες:Edision OSmio 4K, Edision nino pro
LNB:Edision TL-2 swin se
Κάτοπτρο:Gibertini 1,50
Τόξο:34W - 75E

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Παράθεση
Οταν ξεκινησουν οι ιδιωτικοι εθνικης εμβελειας
Θα ζουν τα δισέγγονά μας τότε ή τα τρισέγγονα μας θα είναι τα τυχερά;

Αποσυνδεδεμένος sotos65

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
  • Τόπος: Χανιά
Παράθεση από: "Latinsoapsfever"
Παράθεση
Οταν ξεκινησουν οι ιδιωτικοι εθνικης εμβελειας
Θα ζουν τα δισέγγονά μας τότε ή τα τρισέγγονα μας θα είναι τα τυχερά;

Ε μη βιάζεσαι! Σύμφωνα με τα νέα χρονοδιαγράμματα του Ρουσόπουλου (με δική του ερμηνεία των συμφωνιών της Γενεύης σε συνδυασμό με την υποχρέωση από την ΕΕ), το switchover πάει μέχρι το 2015! Καλή υπομονή (μας)!!  :evil:  :twisted:
Δέκτες: Edision Argus, Technomate TM-5300D+ USB, Skystar HD2, Skystar2 (4.4.3 driver)
Κάτοπτρο: Tecatel 1.10X1.20
LNB: Shаrp BS1REL100W
Μοτέρ: Moteck SG2100

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (20:33)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (20:21)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (19:25)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (19:24)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (19:23)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (19:19)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (19:16)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (19:07)
* Απ: ACTION 24  Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/02/2025 (19:00)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (18:56)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: athmich Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (18:56)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (18:41)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (17:26)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: athmich Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (16:28)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (15:49)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (15:48)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (15:40)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (15:38)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (15:30)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (15:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (14:37)
* Απ: ERTFLIX  Μέλος: paksat Φόρουμ: IPTV Γενικά 21/02/2025 (12:15)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 21/02/2025 (11:22)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: Παναγιώτης Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 21/02/2025 (10:09)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 21/02/2025 (09:48)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 21/02/2025 (09:47)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: Παναγιώτης Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 21/02/2025 (09:33)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 21/02/2025 (07:49)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/02/2025 (01:25)
* Απ: Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 21/02/2025 (00:43)