εγώ παιδιά θα ήθελα να το πώ αλλιώς όλο το θέμα αυτό γιατί το 96 είχα κατασκευάσει (με του Δημάρχου την άδεια) αναλογικό πομπό στα Μέγαρα Δ. Αττικής που αργότερα πήγε στον Πειραιά και έγινε ΤV MAGIC ...(με Amiga 500 έπαιζε κάρτες στο scala) ...
Tότε έλεγα και εγώ όπως και εσείς τώρα για Interactive υπηρεσίες για νόμους του κράτους για την κυβέρνηση για digital μεταδόσης (το 96!!) μάλιστα έλεγα για μεταφορά δεδομένων (TCP/IP)σ ένα κανάλι στα UHF να μην ξεχνάμε η Intracom έχει πολλά πακέτα για Interactive πραγματικές υπηρεσίες I2TV , ETHERBOX κ.α. που επιτρέπουν TV MAIL , TV SMS αλλαγή κάμερας σε Live αγώνα , Πληροφορίες (οχι EPG) και ένα είδος κλειστού internet (με κλειδωμένη IP στον server) με εικόνες κλπ κλπ ...ξέρετε πως όλα αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός για το λόγο ότι για να υλοποιηθούν πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία που βλέπουμε τηλεόραση (πχ ο πατέρας μου το μόνο που θέλει είναι να βλέπει alpha τον χατζηνικολάου και απλά πατάει ένα κουμπάκι στο Remote control)
η ΕΡΤ digital είναι μια απάτη για να δικαιολογήσουν κονδύλια , δεν υπάρχουν έλληνες ειδικευμένοι για ψηφιακή τεχνολογία ούτε διδάσκονται απο ΤΕΙ & ΑΕΙ είναι κολλημένοι σε παλιά συστήματα (ΒΕΤΑ) ενώ μπορεί να δουλεύουν με VIDEO servers ... μόνο ο ΣΚΑΙ άρχισε να δουλεύει έτσι ...
Τώρα λέει ότι πρέπει να ψηφίσουν νόμο για να μην γίνει ότι έγινε με την αναλογική εκπομπή ή ότι έγινε με τα FM (Πειρατές) κλπ κλπ ...εγώ νιώθω ότι όλο αυτό είναι χουντικό , το νιώθω απο 16 χρονών που ερχόταν το περιπολικό και με κατέβαζε απο τον ιστό ενώ εγώ προσπαθούσα να ρίξω τα watt για να μην βγούν αρμονικές στην πόλη μου , χούντα.Το πρόβλημα δεν είναι αν δωθεί άδεια σε ιδιώτες να εκπέψουν ιδιώτες σε 1 συχνότητα με προσθήκη 4-5 καναλιών και 1 κανάλι data σε κάθε συχνότητα , το θέμα είναι πως υπάρχουν τεχνικοί , πολιτικοί χωρίς γνώση του αντικειμένου περί ψηφιακής εποχής και ενώ έχουν ταξιδέψει σε Σουηδίες και Ελβετίες που σε κάθε δρόμο υπάρχει touch screen Monitor συνδεμένο με Internet για να βρείς μια οδό ...θέλουν πολύ απλά να γυρίσουν στην τότε εποχή (βλέπε ΥΕΝΕΔ) χάνοντας χρόνο για το μέλλον της τηλεόρασης
Το πρόβλημα είναι μεγάλο και είναι πρόβλημα πολιτικό και κοινωνικό.
Τέλος , κάθε ένας μπορεί να έχει μια (ψηφιακή τηλεόραση) πλέον βλέπε VEOH . YOUTUBE κλπ κλπ ... 1.5 Μbit Μοντάραμε και 1.5 Mbit έχουμε ... τα άλλα είναι παραμύθια
φιλικά
Fire Reality Mode