To πρόσφατα κοινοποιημένα στοιχεία για το κανάλι «Ε» του Φίλιππου Βρυώνη ανεξάρτητα αν αρέσει σε κάποιους το είδος των εκπομπών του, αποτελούν καλό παράδειγμα για όσους υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει κρατικός έλεγχος στον αριθμό των καναλιών βάζοντας κριτήριο αόριστα τη βιωσιμότητα.
-Το Ε αγόρασε προσωρινή άδεια το 2013 (Αύγουστος) με 1,5 εκ. προκαταβολή και 2,2 εκ. δόσεις σε βάθος δεκαετίας. (Άρα δε χρωστάει σε κανέναν «κολλητό» ή «φίλο πολιτικό» την παρουσία του)
-Στον ισολογισμό για το 2014 -ελάχιστων μηνών κανάλι- με λελογισμένες δαπάνες έκανε τζίρο κάπου 6 εκ. € και έβγαλε καθαρά κέρδη 2 εκ. €. (Ενώ υπήρχαν άλλα 7 πανελλαδικά, άρα γίνεται να είσαι βιώσιμο)
-Δεν χρωστάει, ούτε δανείστηκε 1 ευρώ από τράπεζα. (άρα δεν έχει ανάγκη)
-Απασχολεί με εξαρτημένη εργασία 206 υπαλλήλους προσωπικό (βγάζοντας πρόγραμμα 24ωρο και δίνοντας δουλειά και σε εξωτερικές παραγωγές)
-Το πρόγραμμα του χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζεται (ίσως το μόνο με φανερή βελτίωση) και σε εκπομπές και σε προσωπικό-δημοσιογράφους.
-Πρόσφατα ανακοινώθηκε η επέκταση και αυτού του καναλιού στην Κύπρο.
-Την τελευταία εβδομάδα προηγείται του Σκάι στην κατάταξη ποσοστού θεματικότητας της AGB.
Και ρωτάω κάτι απλό. Το Ε γιατί να μην πάρει άδεια? Επειδή δεν έχει 400 άτομα προσωπικό? Την βιωσιμότητά του την έχει αποδείξει. Τα κανάλια παίρνουν χρώμα και χαρακτήρα χωρίς να είναι με το νόμο θεματικά, κι έτσι έχουν το κοινό τους.
Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας εργαζομένων, ανά τηλεοπτικό σταθμό (πηγή: σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»):- MEGA 540
- ALPHA 537
- ΑΝΤ1 509
- STAR 387
- ΣΚΑΪ 340
- Ε TV 206
- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 61
- ART 59
- ΣΥΝΟΛΟ 2.639