Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης
  • Δευ 24 Φεβ 2025, 05:30
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης  (Αναγνώστηκε 1020591 φορές)

0 μέλη και 27 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Καταρχήν δεν εργάζομαι στην ΕΡΤ ούτε κι όλας την υποστηρίζω!
Υποστηρίζω το συμφέρον. Χομπίστας ερασιτέχνης είμαι ούτε κάν επαγγελματίας!
Πολλές φορές οι χομπίστες ενδιαφέρονται πιο πολύ από τους επαγγεματίες!
Εκεί που είχα πάει το 3ήμερο μέσω γνωστού μου βρήκα τον Κώστα Κέκη και πιάσαμε λίγο την κουβέντα!
Αυτό είναι όλο!
Απλά πιστεύω ότι μας συμφέρει το MPEG-4 για να μη χρειαστούν ξανά αλλαγές μετά από χρόνια και τις πληρώσουμε ποιο ακριβά γιατί θα έχουμε περισσότερες συσκευές για αλλαγή τότε!
Πιστεύω ότι κάνεις και λάθος! Κανείς δε σε υποχρέωσε από την ΕΡΤ να πάς να πάρεις δέκτη ούτε και τώρα αν θα πάνε σε MPEG-4, ούτε τα ιδιωτικά θα σε υποχρεώσουν απλούστατα γιατί είναι σε πιλοτικό στάδιο!
Υποχρεωμένος θα είσαι μετά το 2013 όταν θα γίνει το switch off! η εκτός κι αν είσαι από τους "άτυχους" που πιάνουν από Αίγινα!
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
Υπάρχουν περί τις 350.000 τηλεοράσεις με ενσωματωμένο ψηφιακό επίγειο δέκτη στην ελληνική επικράτεια. Απο αυτές μολις οι 12.000 υποστηρίζουν το mpeg4. Σοβαρά προτείνεις ΤΩΡΑ ΠΙΑ να ασχοληθουμε με το mpeg4? ας το εκανε η ΕΡΤ πριν απο 3 χρονια που το προτειναμε πανικόβλητοι. Τα ιδια τα καταστήματα θα πιεσουν τα καναλια (αλήθεια, που διαφημιζεται η ηλεκτρονική, η mediamarkt, ο κωτσόβολος και η expert?) αφου θα δεχθουν χιλιάδες καταγγελίες για επιστροφές τηλεοράσεων αν αυτές δεν ειναι συμβατές με αυτό που υποσχέθηκαν οι πωλητές τους (Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης) και ειμαι μάλιστα πανω απο πρόθυμος να πετάξω τον πρώτο λίθο.

Να μας ακουγε

>ο Ρουσόπουλος οταν συνετασσε το νομοσχέδιο

>Τα μαγαζιά οταν το φωναζα στο satleo, AVClub & AVsite

>Τα κανάλια που συμμετειχαν στον δημόσιο διάλογο του ρουσόπουλου

>Το υπουργείο αναπτυξης και να εβγαζε φιρμάνι να μην διαφημίζεται δυνατότητα λήψης ψηφιακής έπίγειας αν ο δεκτης δεν ειχε δυνατοτητα Mpeg-4.

Τωρα πια ειναι αργά, και θα το βρουμε μπροστά μας.
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Οι υπόλοιπες 338.000 με ένα CAM αναβαθμίζονται σε MPEG-4.
Εντάξει δε λέω ότι έχεις άδικο αλλά σκέψου το εξής ότι και να μη πάει η ΕΡΤ σε MPEG-4 θα πάνε οι ιδιώτες οπότε εντάξει θα μείνεις ευχαριστημένος που με τη τηλεόραση σου θα μπορείς να παρακολουθείς τα κανάλια της ΕΡΤ.
Τι ωραία θα σκέφτεσαι, τι ωραία που έμεινε η ΕΡΤ σε MPEG-2, αλήθεια είμαι πολύ τυχερός!!!
Να σου πω κάτι... στο Ellada ζούμε μη περιμένεις να δουλεύουν σαν το Freeview του Ηνωμένου Βασιλείου!
Προσωπικά μια CRT έχω ακόμα κι εδώ και καιρό περιμένω τις εξελίξεις. Δεν υπήρχε και λόγος να βιαστώ να πάρω TV με ενσωματωμένο δέκτη. Να το πάρω γιατί; Για να δω την ERTdigital; Αφού διάβαζα από το Satleo ότι οι εξελίξεις έτρεχαν!!! Έτσι λοιπόν πήγα στην ΟΝ Telecoms που δίνει δωρεάν δέκτη και περίμενα! Εν τω μεταξύ ο δέκτης της ΟΝ είναι και MPEG-4!!!
Ακόμα και το νομοσχέδιο περί ψηφιακής είναι για το πιλοτικό στάδιο!
Το είπα και το ξαναλέω:
ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΕΚΤΗ!! Αυτό θα γίνει αν όλα πάνε καλά μετά το 2013!
Για μένα επιλέγοντας MPEG-2 και όχι MPEG-4 είναι σαν ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος να να επιλέγει απλό ADSL κι όχι ADSL2+.
Τι είναι καλύτερο;

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Φερε εσυ ενα Cam να το βαλεις στην δικιά μου. αλλα αν δεν βρεις εσυ που θα το βάλεις, συμφωνοι να το βαλω οπου θελω εγω? :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Χαβαλέ κανουμε, ε? μην μου παρεξηγήσεις.

Εχει και δεκτες που δεν παιρνουν Cam, εχει και τηλεοράσεις και ακόμη να πουμε οτι το περιβόητο Cam ακόοοοομα το ψαχνουμε και δεν το εχουμε δει. (κανενας φόβος λοιπόν) μονο η νεοσιον ειπε πως το εχει αλλά πουντο?
και τους επίγειους δεκτες που αγοράσαμε, κάπου 30.000 χωρια αυτους που εδωσαν σε αμεα, που τους βάζεις?

Εμεις που αγορασαμε αγοράσαμε γιατι ελπίσαμε οτι μια ακομα ευκαιρία να ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ευρώπη δεν θα πάει στράφι. Ακόμα κι ετσι εγω αυτη την στιγμή βλέπω σε 42'' με μηδεν ακτινοβολία. Εσυ λογικά σε 25'' - 29'' και με ΄τα γνωστα προβλήματα.
Οπως και να εχει μονο το τηγάνισμα που θα φας επι 5 χρονια περιμένοντας , δεν αξίζει τον κόπο.

Αλλά και δεν μπορεις επειδή μπήκες στην λουμπα να αξιώνεις εμεις που πήραμε τον εξοπλισμό που νομομα κυκλοφόρησε ως συμβατος με το ευρωπαικό πρότυπο, να τον πετάξουμε.

και αυτα για ενα ακόμη λόγο - ακόμα και αν αγοράσες DVB-MPEG4 εξοπλισμο, και εσυ θα τον πετάξεις μολις ερθει το επίσημο DVB - T2 mpeg4, οπου ο περιβόητος δεκτάκος σου ουτως ή άλλως θα βγει κι αυτός σε αχρηστία. Και αν νομίζεις οτι επειδή μπαινεις εσυ κι εγω στην λουμπα να αγοραζεις κονσερβοκουτια και να μαθαινεις πως δουλευουν απο την αρχή καθε 2 χρονια, θα μπει και η γιαγιά σου, κάνεις λάθος και εκεί.

μήν σου πω οτι καθυστερουν μπας και προλάβουν την εμπορική διάθεση του DVB-t2 αλλά και παλι θα την πατησουν γιατι θα πρεπει όντως να περιμένουν ως την λήξη της αναλογικής, καθως τα καναλια σε αυτό το πρότυπο ειναι εντελώς ασυμβατα με τα τωρινά. Αρα τζίφος. και το 2012 ειναι τόσο κοντά...

Ας πάμε λοιπον μεχρι το 2015. Οπου θα εχει καει μεχρι τοτε η παλιο CRT σου και θα εχεις αγοράσει ήδη κι εσυ μια τηλεόραση με DVB-T mpeg2.... γιατι η σονυ και η πανασονικ και η sharp και η samsung που εχουν mpeg4 το εχουν στα πανακριβα μονο μοντέλα τους....

εκτος αν βάλεις βαθια το χερι στην τσεπη για μια τηλεόραση που θα ειναι στο ελεος της δεη.... πάλι με την φτηνη θα την βγάλεις και αυτό γιατι η "μικρή" τιβι με το κουτι θα σου ερθει φτηνότερη....

ειναι πολλά φίλε μου και τα εχουμε σκεφτει ηδη απο το 2005(!) οπότε το να μας κυνηγας για συζητήσεις τετοιες μονο καλό δεν κάνει στην ψυχολογία σου γιατι εμεις τα φωνάζουμε εδω και 5 χρονια...
.

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "Γιάννης Μακρής"
Οπως και να εχει μονο το τηγάνισμα που θα φας επι 5 χρονια περιμένοντας , δεν αξίζει τον κόπο.

Ξεχνάς μου φαίνεται πως μεγαλώσαμε αποκλειστικά με CRT τηλεοράσεις μου φαίνεται! Έχεις φάει και συ μικρός "τηγάνισμα"...  :)

Αλλά και δεν μπορεις επειδή μπήκες στην λουμπα να αξιώνεις εμεις που πήραμε τον εξοπλισμό που νομομα κυκλοφόρησε ως συμβατος με το ευρωπαικό πρότυπο, να τον πετάξουμε.

Καλά εδώ καλά καλά όταν αγόρασες την τηλεόρασή σου δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε άλλες αναπτυγμένες χώρες και εσύ βιάστηκες επειδή γλυκάθηκες με την ΕΡΤ Digital και το περιεχόμενό της ή σε έπιασε ή καταναλωτική μανία να πάρεις ΦΛΑΤ ΤΙΒΙ επειδή πήρε και ο γείτονας ή επειδή το τάδε μαγαζί έκανε εγκαίνια;

Συγνώμη κιόλας αλλά δε πιστεύω ότι είσαι κανένας τυχαίος! Ίσα ίσα είσαι πολύ ενημερωμένος από τη στιγμή που είσαι μέσα σε ένα τέτοιο φόρουμ!

Μη νομίζεις πάντως ότι θα σού είναι δύσκολο να βάλεις ένα δεκτάκι κάτω από τη τηλεόρασή σου.  :lol:

Αποσυνδεδεμένος satboy

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2006
Παιδιά το κράτος όφειλε να υποχρεώσει τους πάντες να παίξουν MPEG 2 μέχρι το 2015 (μεταβατική περίοδος) . Μόνο έτσι θα είχε κάποια τύχη η ψηφιακή τηλεόραση. Με το MPEG 4 είναι σαν να κάνουν αγγαρεία να βγάλουν κάτι στον αέρα και τίποτα άλλο. Δεν θα τους δει ο κόσμος γιατί δεν θα έχει δέκτες ....και απο πάνω θα νευριάσουν όλοι όσοι έχουν ήδη δέκτες MPEG 2 και δεν τους αλλάζεις μετά ...με τίποτα.

Κατά την γνώμη μου θέλει MPEG 2. Έτσι και αλλιώς στην μεταβατική περίοδο η άδεια είναι για εκπομπή του ήδη υπάρχοντος προγράμματος ψηφιακά και τίποτα παραπάνω. Νο new channels , no HDTV. Λοιπόν για πιο λόγο MPEG 4 ?

Με εκτίμηση

Αποσυνδεδεμένος satboy

• Τακτικό Μέλος
  • **
Με την ευκαιρία
Γιάννη αγόρασα για τους γονείς μου την νέα LG - 32LH3000  . Μια χαρά πανελ με MPEG 4 και 560 ευρώ .

Με εκτίμηση

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
ναι αλλά πόσοι ξερουν την διαφορά αναμεσα σε μια τηλεόραση με "επίγειο ψηφιακό δέκτη" και μία με "επίγειο ψηφιακό δέκτη"?!?!?!?

και αν αυριο η Υ.Α. γραφει για DVB-T2 Τι χαρα, ε?
.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "arva"

Ξεχνάς μου φαίνεται πως μεγαλώσαμε αποκλειστικά με CRT τηλεοράσεις μου φαίνεται! Έχεις φάει και συ μικρός "τηγάνισμα"...  :)

Καλά εδώ καλά καλά όταν αγόρασες την τηλεόρασή σου δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε άλλες αναπτυγμένες χώρες και εσύ βιάστηκες επειδή γλυκάθηκες με την ΕΡΤ Digital και το περιεχόμενό της ή σε έπιασε ή καταναλωτική μανία να πάρεις ΦΛΑΤ ΤΙΒΙ επειδή πήρε και ο γείτονας ή επειδή το τάδε μαγαζί έκανε εγκαίνια;

Συγνώμη κιόλας αλλά δε πιστεύω ότι είσαι κανένας τυχαίος! Ίσα ίσα είσαι πολύ ενημερωμένος από τη στιγμή που είσαι μέσα σε ένα τέτοιο φόρουμ!

Μη νομίζεις πάντως ότι θα σού είναι δύσκολο να βάλεις ένα δεκτάκι κάτω από τη τηλεόρασή σου.  :lol:

Δηλαδή εγω αποκλείεται να εχω καθημερινά περιεχόμενο HD στο σπίτι μου ειτε σαν BluRay ειτε σαν HDTV απο την ευρώπη (γιατι αν ηταν να περιμενω απο την μπανανία, και εγω CRT θα ειχα ακόμα) ?

Η εχεις την εντύπωση οτι επειδή εσυ περιμένεις να δεις τι σου σερβίρουν τα καναλάκια της μπανανιας η παγκόσμια τηλεόραση εχει κολλήσει εκει?

Καλωσόρισες στο Satleo.

Εδω οι απαιτήσεις μας ειναι ΟΛΑ και ΤΩΡΑ.

>Γιατι πληρωνουμε ερτ και στον οικογενειακό ταφο του προπάππου μας

>γιατι πληρωνουμε ΕΡΤ γενικά και ειδικά

>Γιατι πληρώνουμε τα ιδιωτικά δειχνοντας την προτίμησή μας σε καταναλωτικά προιοντα και υπηρεσίες που μεταφερουν το κοστος της διαφήμισης στο προιόν, αρα τα πληρώνουμε κι αυτά.

Εαν δεν σας αρεσει ο τρόπο σκέψης, μπορείτε πάντοτα να επιλέγετε την μετριότητα, εχοντας πάντα ηδη πληρώσει για πολύ περισσότερα. Δικαιωμά σας.

Μην μας κρινετε ομως που διεκδικουμε τα εννοουμενα.

μια που θέσαμε την αναπτυξη, απο τις πρώτες περιοχές που εκπέμπθηκε στον ΚΟΣΜΟ σε καθημερινή βάση σημα ψηφιακής επίγειας πίσω στο 2003 ηταν το ΤΕΙ ηρακλειου.

και δεν χρησιμοποιησε πειραματικό εξοπλισμο αλλα ηδη διαθέσιμο εμπορικά.

Εδω και 7 χρονια περιμένουμε εδω κατω να ξεκινήσει η ψηφιακή.

εδω και 3 χρονια περιμένουμε την ερτ ψηφιακή που εδω και 3 χρόνακια πληρωνουμε. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΗ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.
.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Θέλω πραγματικά να πιστεύω ότι θα καθίσουν αρκετό καιρό στο MPEG4 και αυτό όχι γιατί το προτιμώ αλλά γιατί έχει πλέον παρατραβήξει το πράγμα!
Όπως έχουν ξαναπεί, είτε MPEG2 ή MPEG4 το θέμα είναι επιτέλους να ξεκινήσουν!!!! :x
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

• SatLeo Legend
Ένα εκπληκτικό βιντεάκι ενδεικτικό του τι έγινε κατά το αναλογικό switchoff στην Αμερική!

Νομίζω ότι δεν θα ζήσουμε να δούμε αυτή τη μέρα! :roll:
Και σίγουρα δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια ενημέρωση!

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
και φυσικά, οπως άλλωστε οι εμπειροι τεχνικοι ανέμεναν, κάποιες απομακρυσμένες περιοχές που λάμβαναν οριακά με ενισχυτές υπερβολικά μεγάλου κέρδους, εν μέσω χιονακιών, ειδώλων και παρεμβολών, αξαφνα εχασαν την εικόνα που με τα χίλια ζόρια μαζευαν. Και αυτό εγινε στο αμέρικα. Φανταστείτε τι θα γίνει εδω.

εδω στην Κρήτη, ακόμα και φετος, προσφάτως εγκαταστάθηκαν.... αναλογικοι(!) αναμεταδότες για τα προγράμματα, με κατανεμημένο κόστος στους κατοικους των περιοχών που ουδεποτε ειχαν σήμα. Φαντάσου το 2012 να τους κλεισουμε τους πομπους και να χασουν το σήμα. Χαμός θα γίνει.

Το ζήτημα ειναι οτι αν οι πηγές του σηματος προς αναμετάδοση ηταν ψηφιακές, τετοια προβλήματα θα ειχαν αποφευχθει, καθως θα αρκουσαν 3 gap filler και δεν θα χρειαζοταν 10 αναμεταδότες παρωχημένης τεχνολογίας.

Αλλά δεν υπάρχει πηγή.
.

Αποσυνδεδεμένος themaxx

• Banned
  • Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2005

o harris is off !! lol

παιδιά δείτε αυτό Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε και πηγαίνετε στο 2:00 !!!! πως γίνετε αυτο που λέει ??

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
ειναι απλό - οι σταθμοι εκπέμπουν σε διαφορετικά κανάλια απ ότι εδω στην Ευρώπη, και ο ηχος του καναλιου 6 πεφτει μέσα στα FM 87,7. Γι αυτό και η μπάντα ΦΜ των αμερικάνων δουλευει απο 88,1.
.

• SatLeo Legend
Έχει τύχει φαντάζομαι στους περισσότερούς μας ψάχνοντας στην κάτω μπάντα πριν τα VHF να σταματήσει η μπάρα επειδή λόκαρε το φέρον ενός ραδιοφωνικού σταθμού!
Στην 29άρα PHILIPS που έχω αυτό γίνεται ακόμα! Αλλά πολύ περισσότερο αν γυρίσω το σύστημα στο αγγλικό Ι! :?
Δείτε και αυτό!

Αναλογικό shutdown σταθμού που ήδη παρεμβαλλόταν ψηφιακά! :D

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Καλό μήνα.Εχουν περασει σχεδόν 7 μήνες από τοτε που μαθαμε αυτην τηη  ειδηση.Εχουμε καμια εξεληξη???????????????
GATE 7
Rock Thunder καθε Δευτερα στις 20:00 στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

• SatLeo Legend
Ξαναπροκηρύχθηκε διαγωνισμός μιας και δεν τελεσφόρησε ο πρώτος!
Καλο....2020!!!! :x

Αποσυνδεδεμένος achilleas1978

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
  • Τόπος: ?
Ο επαναληπτικός διαγωνισμος λήγει στις 23 Σεπτεμβριου 2009.

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Καλα εκει στην ερτ είναι εντελος για τον ............................. :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:
GATE 7
Rock Thunder καθε Δευτερα στις 20:00 στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος anastazio

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Ιωάννινα
Μήπως είναι εσκεμένη αυτή η καθυστέρηση για να προλάβουν οι ιδιωτικοί Τ/Σ να "φτάσουν" την ΕΡΤ που είναι ήδη 2 βήματα μπροστά στο θέμα την ψηφιακής επίγειας εκπομπής ?
Λέμε τώρα ... :?

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2006
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Παράθεση από: "rethimno01"
Μάγκες, αυτό το κακό έχουν οι υπεύθυνοι σε δημόσιες εταιρείες έναντι των άλλων στις ιδιωτικές.

Ο υπεύθυνος σε ιδιωτική εταιρεία λέει θέλω ένα πιάτο (π.χ.) θα πάρω την τάδε μάρκα διότι έχει βγει καλή. Θέλω τεχνικό να μου το εγκαταστήσει, θα πάρω τον τάδε ο οποίος κάνει καλή τιμή και καλή δουλειά.

Αλλά στο δημόσιο είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς τον κάθε $#@!!#!! και να εξετάσεις την προσφορά του. Είσαι υποχρεωμένος να πας μέσω διαγωνισμού.

Αυτό είναι το θέμα.
Και για να γίνει επαναληπτικός ή δεν υπήρξαν προσφορές που να καλύπτουν αυτά που ζητούσε ο διαγωνισμός ή κάποια εταιρία (εταιρίες) προσέβαλαν τον προηγούμενο διαγωνισμό για δικούς τους λόγους.

Νεότερα σε 3 εβδομάδες.

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "anastazio"
Μήπως είναι εσκεμένη αυτή η καθυστέρηση για να προλάβουν οι ιδιωτικοί Τ/Σ να "φτάσουν" την ΕΡΤ που είναι ήδη 2 βήματα μπροστά στο θέμα την ψηφιακής επίγειας εκπομπής ?
Λέμε τώρα ... :?

Τάσο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το σενάριο που αρκετοί υποστήριζαν από αρχές καλοκαιριού πάει να επιβεβαιωθεί.  8) 8)

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
Κατά την περίοδο μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση, ορισμένες περιοχές θα χάσουν εντελώς το αναλογικό σήμα, ακόμη και μέσα στο 2009, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας πως περίπου 40.000 καταναλωτές θα χρειαστεί να προμηθευτούν άμεσα αποκωδικοποιητές για να μπορούν να δουν τηλεόραση. Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, σύμφωνα με απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), όλες οι χώρες θα πρέπει έως το 2015 να προχωρήσουν στην εκπομπή ψηφιακού σήματος. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί έως το τέλος του 2012 να σταματήσει την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων.

Κατά την περίοδο της μετάβασης, ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει και το αναλογικό σήμα -όπως κάνει και σήμερα-, ταυτόχρονα, με το ψηφιακό.

«Όμως - ξεκαθάρισε ο υπουργός- λόγω έλλειψης συχνοτήτων το σχέδιο μετάβασης προβλέπει ότι συγκεκριμένες περιοχές θα χάσουν εντελώς το αναλογικό σήμα, ακόμη και μέσα στο 2009».

« Στην Αθήνα θα κλείσει η αναλογική εκπομπή, από την Αίγινα, όλων των σταθμών. Το ίδιο, ακριβώς, θα συμβεί και στη Θεσσαλονίκη, από το κέντρο εκπομπής στο λόφο του Φιλίππειου», πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι το καταναλωτικό κοινό θα ενημερωθεί σχετικά με έντυπα τα οποία θα διατίθενται στα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών ΚΕΠ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

«Επιπρόσθετα, για τους τηλεθεατές των περιοχών με το ειδικότερο πρόβλημα έχουμε αποφασίσει να αποστείλουμε προσωπική επικοινωνία, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπου θα εξηγούμε λεπτομερώς τα βήματα», κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος από την DIGEA στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της μετάβασης στην εποχή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.
Σημειώνεται ότι η DIGEA, η εταιρεία που συστάθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της.

Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής πόλεις: Αίγιο, Ακράτα, Άσπρα Σπίτια, Βραχάτι, Γαλαξίδι, Δερβένι, Διακοφτό, Ερατεινή, Ιτέα, Καμάρι, Κιάτο, Κόρινθος, Λουτράκι, Ναύπακτος, Ξυλόκαστρο και Ψάθα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της DIGEA, η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της ενόχλησης του κοινού μια και η ψηφιακή εκπομπή δεν επηρεάζει την αντίστοιχη αναλογική και κατά συνέπεια δεν θα προκύψει άμεση ανάγκη προμήθειας αποκωδικοποιητών από το ευρύ κοινό.

Από: Ναυτεμπορική

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
απο τις 22/09/09 τα καναλια της ερτ εκπεμπουν
σε 16:9
σινε και πρισμα real 16/9
ενω το σπορ σε 4/3 με τραβηγμενες πλευρες οπως το σκαι
σινε και πρισμα ο δεκτης μου τα φερνει σε κανονικα μεβεθη
μπαρες πανω, κατω
ωστε να τα δω στην τηλεοραση μου

Αποσυνδεδεμένος pan.nl

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Τόπος: Amsterdam, NL
Τί ακτιβώς σημαίνει το "signal strength" που βλέπουμε στις πληροφορίες του δέκτη και ποιά η διαφορά του με το "signal quality"?

Αποσυνδεδεμένος silver

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2009
  • Τόπος: Αθήνα
Signal Strenght: Ισχύς σήματος
Signal Quality: Ποιότητα σήματος

Αποσυνδεδεμένος pan.nl

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Τόπος: Amsterdam, NL
Ναι βρε κατάλαβα τη μετάφραση :D, αν όμως ένα σήμα έχει μεγάλη ισχύ και λαμβάνεται καλά αυτόματα δε θα έχει και καλή ποιότητα σήματος? Γιατί γίνεται αυτός ο διαχωρισμός δεν έχω καταλάβει.

Αποσυνδεδεμένος silver

• Έμπειρο Μέλος
Τι να σου πω.. Στην tv που έχω στον υπολογιστή πάντως τα στοιχεία που παίρνω είναι:
Ισχύς σήματος: ~65-70 %
Ποιότητα σήματος: 100%

Τώρα πως ακριβώς συσχετίζονται, θα σε γελάσω δεν είμαι ειδικός...

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
strenght= ενταση πεδίου (ποσο δυνατά το πιάνει η κεραία μας)

quality= πόσα σφάλματα εχει το αποδιαμορφωμένο σήμα (οσο λιγότερα τόσο ψηλότερα η μπάρα).

καθε κατασκευαστής βάζει τα δικά του όρια για το που ειναι καλό και που οχι το σήμα, οπότε οι μπάρες ειναι υποκειμενικές για τον δέκτη και όχι αντικειμενικές (δεν ισχυει το ίδιο για όλους τους δεκτες)
.

Αποσυνδεδεμένος silver

• Έμπειρο Μέλος
Δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την εξέλιξη της ψηφιακής τηλεόρασης.

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (04:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (03:57)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (01:29)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:42)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:27)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:09)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:05)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 23/02/2025 (21:38)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: Ilias_ Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 23/02/2025 (21:10)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (21:03)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: panos456 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (20:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (20:53)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 23/02/2025 (20:50)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: sigipp1972 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (20:40)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: panos456 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (20:38)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: sigipp1972 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (20:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (20:29)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (20:15)
* Απ: Παλιά, ένδοξα κανάλια της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: Steve86 Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 23/02/2025 (20:06)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (20:04)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: sigipp1972 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (20:03)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 23/02/2025 (18:06)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: panos456 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (17:52)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: Ilias_ Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 23/02/2025 (17:48)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (17:32)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (17:26)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (16:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (16:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (16:40)