Είναι νωρις ακόμα για να απαντηθεί το πως θα εκπέμπουν, αφού και ανεξάρτητα από τους 4 ποιοί θα είναι, θα υπάρχουν προσφυγες και αιτηματα για παραμονή στις πολυπλεξίες και των κομμένων HD και των υπαρχόντων SD.
Εξαρταται και από τα Mbps που θα θελήσει το κάθε αδειοδοτημένο HD κανάλι να χρησιμοποιήσει και να χρεωθεί το κόστος αντίστοιχα.
Μη μας διαφεύγει ότι η Digea εχει τωρα 4 πολυπλεξίες, αρα ακόμα κι αν μία σε πολλά κέντρα τώρα εκπέμπει το προγραμμα της ΕΡΤ, θα μπορουσε να διαθεσει άμεσα τρεις πολυπλεξίες για τα ιδιωτικά πανελλαδικά.
Οι 2 πολυπλεξίες είναι μια πιθανή θεωρία αλλά για το 2020-Ιούνιο και εφόσον δεν διαπραγματευουμε με τους γείτονες. Μπορούμε πιστευω να κρατησουμε τρεις πολυπλεξίες με κατάλληλο χειρισμό και διαπραγμάτευση.
Επίσης πιθανα τότε να αναβαθμιστούμε τεχνολογκά σε DVB-T2 και να μπορουμε 12+ HD σε δύο πολυπλεξίες, όπως βεβαια μπορουν και οι Ιταλοί γείτονες.