Παιδιά είναι απλό να κατανοηθεί ότι είναι τιμιότερο μετά το 2020 να έχουμε 3 συχνοτητες για τα ιδιωτικά πανελλαδικά παρά 2.
Στο υπάρχον καθεστώς εχουμε διαθέσιμες 40 συχνοτητες από την 21 ως την 60. Η μείωση που θα γίνει το 2020 για την αποδοση του ψηφιακού μερίσματος ΙΙ (ή όποτε μετά γιατι μπορει να υπάρξει παράταση) είναι ακριβώς 30% Δηλαδη θα έχουμε από 21 ως 48 =28 συχνότητες.
Αυτό το 30% σημαίνει ότι είμαστε πολύ κοντύτερα στη μείωση 25% των συχνοτήτων και από 4 να πάμε 3, παρά στο 50% και από 4 στις 2.
Η ανθελληνική μελέτη της Φλωρεντίας (είναι και η μόνη που αναφέρεται σε 2 συχνοτητες) ενώ λεει ότι θα πάμε εμείς στις 2 (50%) δεν αναφέρει πόση αντίστοιχα μείωση θα έχει η Ιταλία.
Πιστευω ότι σε μια τίμια διαπραγματευση με τις όμορες χώρες μπορουμε να κερδισουμε τις 3.
Αν δε θέλουν πολλά κανάλια στο κράτος είναι κάτι άλλο που απτεται μόνο της πολιτικής. Αιτίες να έχουμε λίγους σταθμούς μπορουν να βρουν όπως και περισσοτερους από τους τωρινούς. Το ψηφιακό σημα όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο και έχουν δειξει οι στατιστικές επιτρέπει περισσοτερους σταθμούς σε σχέση με την αναλογική εποχή.