Χαλαρά παιδιά, χαλαρά.
Δεν έχω καμία πρόθεση να προκαλέσω κανένα από τους φίλους που συμμετέχουν στη συζήτηση. Είπα απλά ότι καλό θα είναι να κρατήσουμε ένα επίπεδο σε αυτό το topic (το οποίο δεν θέλω να το συντονίζω Γιάννη μου - την γνώμη μου γράφω όπως όλοι μας).
Latinsoapsfever, το
θα που ανέφερα, δεν είναι καθόλου αόριστο.
Μίλαγα τις προάλλες (σε μία από τις ημερίδες της έκθεσης) με τεχνικούς από την Πάτρα, οι οποίοι μου είπαν ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες από την ΕΡΤ στο Παναχαϊκό για DTT - άρα είναι λογικό να δούμε σύντομα δοκιμές με ψηφιακά σήματα σε αυτή και άλλες περιοχές.
Γιάννη, δεν θεωρώ ότι έχω ξεστραβώσει κανένα. Γνώμες γράφω και εγώ, όπως όλοι σε κάθε forum.
Για το ΣΚΑΙ κλπ, να πω πάλι ότι είναι άλλες οι προδιαγραφές και οι διαδικασίες που ακολουθεί η ΕΡΤ και άλλες οι αντίστοιχες ενός ιδιωτικού φορέα.
Με αυτή τη λογική
δεν είναι κακό το πλάνο που έχει ανακοινωθεί (ημιεπίσημα),
για έναρξη της επέκτασης του δικτύου μέσα σε
Μάρτιο - Απρίλιο και
ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του δικτύου των 2 (ή 3)
πακέτων της ERT Digital
μέσα στο 2007. Αν τα καταφέρουν, εγώ θα θεωρήσω ότι πέτυχαν το στόχο τους.
Να το ξαναγράψω για να είναι καθαρό : δεν απολογούμε εγώ για την ΕΡΤ - δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω. Αντίθετα συμμερίζομαι όλες τις απόψεις για το άδικο χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ, τη δυσκίνητη λειτουργία της εξ αιτίας του χαρακτήρα της (κρατική εταιρία) και τη δημοσιϋπαλληλική νοοτροπία του μηχανισμού της.
Παρ' όλα αυτά όμως, έστω και με "πυροτέχνημα", έφερε γεύση από την DTT στην Ελλάδα, ενώ πρέπει όλοι να παραδεχτούμε πως τα πλάνα λειτουργίας ψηφιακών πομπων που ανακοίνωσε τον περασμένο χρόνο, σε γενικές γραμμές τα υλοποίησε έγκαιρα.
Ας δούμε λοιπόν τι θα κάνουν με την επέκταση του δικτύου και
αν δούμε ότι καθυστερούν,
θα τους κράξουμε όλοι μαζί.
Και κάτι ακόμα : το χαράτσι που πληρώνουμε θέλουμε - δεν θέλουμε, το πληρώνουμε για την ΕΡΤ και όχι για τα ψηφιακά, τα οποία αποτελούν ένα μικρό μέρος του προϋπολογισμού της. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό το χαράτσι και μάλιστα τόσο υψηλό, αλλά δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να το αλλάξω. Φυσικά είναι δίκαιο να θέλουμε να πιάσουμε ERT Digital παντού στην Ελλάδα, αλλά εξακολουθεί να είναι λογικό ότι χρειάζεται χρόνος για να υλοποιηθεί όλη αυτή η ιστορία.
Να βάλω μία ακόμα
πονηρή παράμετρο : μήπως η ΕΡΤ θέλει στήνοντας τα 3 δικά της μπουκέτα, να στήσει όλη την υποδομή για να γίνει αυτή
de facto ο
πάροχος δικτύου, όταν θα οριστεί το θεσμικό πλαίσιο και θα τρέχουν όλοι (ιδιωτικά & τοπικά κάνάλια) να ετοιμαστούν για εκπομπή DTT? Λέω, μήπως?
Τάσο - anastazio - γιατί νιώθω ότι με αδικείς?
Μου προσάπτεις έμμεσα ότι δεν έχω συμμετάσχει σε κάποια άλλα topics.
Να σου απαντήσω ότι :
1. Ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι αγαθό σε επάρκεια για τους περισσότερους - το ίδιο ισχύει και για εμένα.
2. Όντως με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η DTT και για αυτό εκεί εστιάζονται οι περισσότερες δημοσιεύσεις μου. Θεωρείς επιλήψιμο κάτι τέτοιο?
3. Υπάρχουν topics όπου είχα άποψη και ήθελα να γράψω, αλλά θεώρησα ότι τελικά δεν θα βοηθούσε η παράθεση των δικών μου απόψεων. Δες για παράδειγμα το "
ΠΑΡΑΠΟΝΟ (Που δεν πιάνω τα ψηφιακά στην περιοχή μου)" Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε το οποίο έχει φτάσει τις 37 δημοσιεύσεις και πες μου τι νόημα θα είχε το δικό μου στυλ γραψίματος, σε σχέση με τα περισσότερα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί εκεί. Αν θέλεις κάνε τον κόπο να σπαταλήσεις λίγο χρόνο για ένα γρήγορο διάβασμα όλων των άρθρων.
Μάλλον θα είμουν "εκτός κλίματος" και ελπίζω ότι γίνεται κατανοητό τι εννοώ.
φιλικά