ο Κρέτσος σήμερα στα παραπολιτικά:
Η πραγματικότητα σύμφωνα με τα στοιχεία είναι ότι χωρούν μέχρι 6-7 κανάλια υψηλής ευκρίνειας»
Ο γενικός γραμματέας υπερασπίστηκε τον διαγωνισμό λέγοντας ότι ελέγχθηκαν αυστηρά όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων καναλαρχών από τρεις επιτροπές.
Για την απόφαση του ΣτΕ ο κ. Κρέτσος δήλωσε ότι ποτέ δεν έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα για την διαδικασία που ακολουθήθηκε.
«Αυτό που κρίθηκε αντισυνταγματικό ήταν ότι τον διαγωνισμό τον έκανε το Υπουργείο και όχι το ΕΣΡ»
«Δεν θέλω να πιστέψω ότι μας υπονομεύει το ΕΣΡ» είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την καθυστέρηση για την διενέργεια νέου διαγωνισμού.
«Αυτή τη στιγμή το τζάμπα ζει και βασιλεύει» δήλωσε ασκώντας έμμεσα κριτική στο ΕΣΡ.
«Αν το ΕΣΡ είναι ανίκανο ή ανέτοιμο να ορίσει το "ενοίκιο" μπορεί να επιβάλλει μια μεταβατική ρύθμιση».
Πηγή: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε
Συγχώνευση: Τετ 24 Μαΐ 2017, 16:33
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΤ
Αναφορικά με τη χθεσινή ενημέρωση των τηλεοπτικών συντακτών από τον Αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Ροδόλφο Μορώνη, η Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να διευκρινίσει τα κάτωθι:
Η ΕΡΤ συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΕΣΡ δια του Προέδρου της Διονύση Τσακνή και του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας Νίκου Μιχαλίτση. Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί επίσης εκπρόσωποι της ΕΕΤΤ, της DIGEA και ο Καθηγητής του ΕΜΠ Χρήστος Καψάλης.
Οι θέσεις της ΕΡΤ, που αναπτύχθηκαν διεξοδικά και τεκμηριώθηκαν επιστημονικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης, κατατέθηκαν εγγράφως και αποδεικνύουν πως:
Σε έναν πολυπλέκτη, με τις σημερινές τεχνολογίες και με ταυτόχρονη μετάδοση σήματος HD και SD, χωρούν το πολύ δύο (και όχι τρία) προγράμματα. Αυτό προκύπτει εξ άλλου και από τη σύμβαση που έχει υπογράψει η DIGEA με την ΕΕΤΤ.
Ακόμη κι αν ληφθούν υπόψη όλες οι εξελίξεις (νέες τεχνολογίες, διάθεση δεύτερου ψηφιακού μερίσματος, διεθνής συντονισμός), το συνολικό πλήθος των υπό παραχώρηση αδειών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών σε όλους τους διαθέσιμους πολυπλέκτες δεν μπορεί να ξεπεράσει τις έξι.