Επειδή, η τεχνολογία προχωράει (άσχετα αν μερικοί στην Ελλάδα την ξεχωρίζουν σε «καλή» και «κακή») ρίξτε μια ματιά στο περιοδικό
Tech-i (τεύχος Ιουνίου) που εκδίδει η
EBU.Θα διαβάσετε για
DVB-T2/HEVC, HbbTV, 5G, UHD 4K, 8K, 12K, 16K και πολλά άλλα.
Συγχώνευση: Δευ 19 Ιουν 2017, 00:40
N. Παππάς: Οικονομικά παράλογο οι δύο πάροχοι δικτύου(απόσπασμα συνέντευξης στην ΕΡΤ)
Έχουμε εδώ πέρα ερωτήσεις τηλεθεατών οι οποίοι λένε ΕΡΤ ή Digea ο πάροχος, προφανώς αναφέρονται στο γεγονός, να το υπενθυμίσουμε, να το εξηγήσουμε για όσους δεν το ξέρουν. Όταν η ΕΡΤ έκλεισε δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, ο οποίος έληγε, Ιούνιος ήταν, στα τέλη Ιουνίου αν δεν κάνω λάθος του 2013, για τον πάροχο τη διανομή του σήματος και έτσι μόνη εταιρεία βρέθηκε η Digea, η οποία έχει και την ευθύνη. Εδώ υπάρχουν παράπονα ότι σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως ακριτικές δεν βλέπουν, δεν έχουν σήμα και θέλω να σας ρωτήσω, μέσα σε αυτή τη νέα διαδικασία η οποία αρχίζει, αν έχετε κάποια μέριμνα για αυτό.Κυρία Πετούρη νομίζω ότι με την ερώτησή σας αναδείξατε το διπλό μαύρο, το οποίο έπεσε στην ελληνική τηλεόραση. Διότι έπεσε το μαύρο της ΕΡΤ, το οποίο είχε κατά τη γνώμη μου και τη σκοπιμότητα ακριβώς η ΕΡΤ να μείνει εκτός του διαγωνισμού για τον πάροχο δικτύου. Τι εννοούμε πάροχο δικτύου; Εννοούμε την εταιρεία η οποία θα κατέχει το δίκτυο των κεραιών μέσα από τις οποίες μεταδίδεται το τηλεοπτικό σήμα και το δεύτερο βεβαίως, επειδή τα μεγάλα δίκτυα όταν τα αναπτύσσεις με κριτήρια ιδιωτικού κέρδους δεν κάνεις καλή δουλειά, όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, είχε και το μαύρο στις δύσκολα προσβάσιμες περιοχές σε πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής επαρχίας.
Και αυτός είναι και ο ρόλος ενός δημόσιου φορέα είτε είναι οι μεταφορές είτε είναι η επικοινωνία Ακριβώς διότι ο ιδιώτης δεν είχε κάποιο συμφέρον να αναπτύξει το δίκτυο με τρόπο τόσο άρτιο ούτως ώστε να καλύπτονται όλοι οι Έλληνες. Και αυτή τη στιγμή είμαστε ακριβώς στη διαδικασία, όπου και τα κεραιοσυστήματα μπορούν να βελτιωθούν και να καλύψουμε ένα από το εναπομείναν ποσοστό 4% του πληθυσμού μας δεν μπορεί να δει τηλεόραση και νομίζω ότι είναι μία ντροπή αυτή, την οποία πρέπει να καλύψουμε. Και με τη βελτίωση των κεραιοσυστημάτων αλλά και με την δορυφορική τηλεόραση μπορούμε αυτό το κενό να το έχουμε καλύψει. Ξεκινήσαμε ήδη από τις ακριτικές περιοχές και τα νησιά. Τη Δευτέρα θα βρεθούμε στην Τήλο ακριβώς για αυτή τη δράση, η οποία στη Θράκη ήδη έχει αναπτυχθεί και νομίζω ότι πάρα πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τον τρόπο και το χρόνο με τον οποίο το σύνολο της επικράτειας θα καλύπτεται.
Μοναδικός πάροχος θα παραμείνει η Digea; Γιατί εδώ υπάρχει και ένα θέμα διαγωνισμού, ο οποίος έχει γίνει.
Κληρονομήσαμε και κάποιες συμβάσεις, αυτό είναι ένα δεδομένο από το οποίο δεν μπορεί δυστυχώς να ξεφύγει κανείς. Αλλά πρέπει να σας πω ότι κατά το νόμο η ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να αναπτύξει το δικό της δίκτυο, σε κάθε περίπτωση όμως και αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε, στερείται οικονομικής λογικής μία χώρα να έχει δύο δίκτυα ή τρία δίκτυα.
Άρα θα μείνουμε στο ένα;
Να το σκεφτεί ο κόσμος ως εξής: θα ήταν οικονομικά λογικό να έχουμε δύο ΕΥΔΑΠ; Δηλαδή δύο δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης; Όχι δεν θα ήταν οικονομικά λογικό. Θα ήταν τεράστιες επενδύσεις, οι οποίες θα αφορούσαν μία ταυτόσημη υπηρεσία στον ίδιο χώρο.
Άρα καταλαβαίνω ότι περιμένουμε να λήξουν οι συμβάσεις.Να καταλάβετε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, καταρχήν για να μπορούν όλοι οι Έλληνες να βλέπουν τηλεόραση.
Και δεν είναι μόνο η τηλεόραση πάρα πολλά mail μιλούν και για το ραδιόφωνο, δεν πιάνουν ραδιόφωνο.
Ναι είναι αντίστοιχο πρόβλημα. Αλλά νομίζω ότι το πέρασμα στο ψηφιακό ραδιόφωνο είναι μία διαδικασία, την οποία υποχρεούμεθα να κάνουμε και θα μας δώσει και την ευκαιρία και το τοπίο να ρυθμίσουμε αλλά και να καλύψουμε όλη την επικράτεια.
Ολόκληρη η συνέντευξη στο:
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε