Στου Μαξίμου οι καναλάρχες
Συνάντηση μεταξύ ανθρώπων της κυβέρνησης και των καναλιών έλαβε χώρα, με κεντρικό θέμα τις τηλεοπτικές άδειες, στο Μέγαρο Μαξίμου. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.
Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της προκήρυξης των (επτά τον αριθμό) αδειών εθνικής εμβέλειας από το ΕΣΡ, είχαν σήμερα κυβερνητικά στελέχη.
Ο υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς υποδέχθηκαν τους Γιάννη Βαρδινογιάννη (Star), Δημήτρη Κοντομηνά (Alpha), Γιάννη Αλαφούζο (ΣΚΑΪ), Θοδωρή Κυριακού (ΑΝΤ1).
Δεν εκπροσωπήθηκαν Ιβάν Σαββίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης που ακόμη δεν έχουν κάποιο κανάλι (για το Epsilon TV βρίσκεται εν διαδικασία η αγορά του).
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι δύο άντρες επέμειναν στη "γραμμή" της κυβέρνησης για τη μελλοντική διαδικασία του νέου πλειστηριασμού και ζήτησαν να σκεφτούν οι καναλάρχες το θέμα της απόσυρσης των δικαστικών προσφυγών τους κατά της διαδικασίας, μιας και υλοποιήθηκε το αίτημά τους για μείωση του φόρου της διαφήμισης στην τηλεόραση από το 20% στο 5%.
Πηγή:sport24.gr