Οι τηλεπικοινωνιακές αλλάζουν τον χάρτη στην τηλεοπτική αγοράΟι κινήσεις αυτές σηματοδοτούν την ενεργότερη «ανάμειξη» των τηλεπικοινωνιών με τα παραδοσιακά media. Προς την κατεύθυνση αυτή, δεν είναι τυχαία η τροπολογία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά να ανοίξει τον δρόμο στις συνδρομητικές πλατφόρμες (OTE TV και Nova) να λάβουν άδειες τηλεοπτικών καναλιών, κάτι που απαγορευόταν (ν. 2644/1998) μέχρι σήμερα.
Αυτό εξυπηρετεί τις τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις που διακρίνουν στην ψηφιακή επίγεια μετάδοση τηλεοπτικού σήματος, άλλο ένα κανάλι μετάδοσης του ακριβού πλέον περιεχομένου τους (Champions League, Superleague κ.λπ.). Μάλιστα, το κανάλι αυτό είναι και πιο φθηνό από τα δορυφορικά που αξιοποιήθηκαν μέχρι σήμερα για την παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, αφήνοντας το πεδίο της επίγειας μετάδοσης προνόμιο στην αποκαλούμενη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση.
Το άνοιγμα όμως της επίγειας μετάδοσης σε ΟΤΕ και Forthnet εξυπηρετεί και την κυβέρνηση. Η τελευταία, έχοντας αναλώσει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο τα δύο τελευταία χρόνια στη βάση ότι τα τηλεοπτικά κανάλια «δεν πλήρωναν και ότι πρέπει να πληρώσουν», τώρα κινδυνεύει με φιάσκο στην περίπτωση που η ζήτηση εμφανιστεί μικρότερη της προσφοράς.
Οι επτά άδειες εθνικής εμβέλειας που προέκρινε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ξεπερνούν τη σημερινή αγορά αφού, παρά τον έντονο διαγκωνισμό που σημειώθηκε στον πρώτο διαγωνισμό των τεσσάρων αδειών που κρίθηκε παράνομος, τα υφιστάμενα κανάλια (Alpha, Antenna, Epsilon, Mega, ΣΚΑΪ, Star) δεν επαρκούν για τις επτά άδειες που ήδη προκήρυξε το ΕΣΡ. Για την κυβέρνηση και τον υπουργό Νίκο Παππά, οποιαδήποτε αδειοδότηση με λιγότερες από επτά άδειες θα αποτελέσει πολιτική ήττα.
Πηγή:Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε