Μπορεί η εγκατάσταση του DVB-T2 να μην είναι καλή και να έχει χαμηλή ισχύς, ή μπορεί τα πάνελ εκπομπής να είναι γυρισμένα σε άλλο σημείο ώστε μην φέρνουν αρκετό σήμα στην περιοχή σου, μπορεί να πρέπει να τσεκάρεις λίγο την εγκατάστασή σου.. Πολλά μπορεί!..
Απο το ίδιο σημείο που βγάζεις DVB-T2, βγάζεις και DVB-T ώστε να κάνεις την σύγκριση?
Το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές ότι είναι σαν να λέμε playstation2 vs playstation3 ή 3G vs 4G, κτλ.. Δεν θέλει πολύ ανάλυση ότι το DVB-T2 είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς απο το παλιό σύστημα, και στο θέμα της λήψης ο reed solomon (κώδικας διόρθωσης σφαλμάτων) έχει αντικατασταθεί στο DVB-T2 απο τον LDPC & BCH όπως ισχύει στο DVB-S2 και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην λήψη με καλύτερο BER, μετά είναι η τεχνική MISO για εκπομπή απο 2 κεραίες, και πολλά άλλα που είναι υπέρ για το DVB-T2 σήμα, σε σχέση με το DVB-T.
Βέβαια όλα αυτά θέλουν και σωστή δουλειά για να γίνουν! Τα ανάλυσε και πιο πάνω ο teletkv. Εγώ είχα την εντύπωση ότι θα δώσουν κάποια αύξηση στους πομπούς αν πάμε σε DVB-T2, αλλά απ'ότι φαίνεται και απο το :
, όχι μόνο δεν θα κάνουν αύξηση στην EIRP/WATT, αλλά σε αρκετά Κ.Ε. θα καταργήσουν πλευρές εκπομπής , και θα αλλάξουν λίγο τις πλευρές εκπομπής (λίγο αριστερά-δεξιά) των περισσότερων πάνελ, με αποτέλεσμα όσοι κάνουν λήψη απο μακριά να έχουν προβλήματα λήψης αργότερα. Προβλέπω να τα κάνουν μπάχαλο!..
ευχαριστω για την απαντηση ... ενταξει τα αναλυσαμε πολλες φορες και συμφωνω ... ομως εγω τωρα μιλαω πλεον στην πραξη, τι βλεπω εγω με τα σηματα και των δυο τεχνολογιων
οχι το dvb t2 δεν ειναι απο το ιδιο σημειο ληψης ...
Στη φωτο εδω(ο φτηνος ανιχνευτης σηματος στο video ειναι με την κεραια προς Αγ. Σαραντα και χωρις ενισχυτη)
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε το δεξι κοκκινο ειναι ο παντορατορας, κατα 10-20 μοιρες περιπου πιο δεξια ειναι το Μile Αλβανιας (δεν ειναι σημαδεμενο) που εχουν το καναλι 39 σε dvb t και ερχεται μονιμα με 4 καναλια το klan tv (ενω η κεραια κοιταει μονιμα παντοκρατωρα) ... ακομα πιο δεξια απο το Mile, καποτε και συχνα, περναει / ερχεται σημα απο Ακαρνανικα (χωρις να πειραξω την κεραια, κοιταει παντοκρατορα) με τον διαυλο ΕΤ, αντενα, σκαι, αρτα, σταρτ tv ... ολα αυτα απο οπου ερχεται σημα, ολα φερνουν εικονα εστω αν υπαρχει ενα ελαχιστο σημα ή ποιοτητα
Τωρα με την κεραια στον Παντοκρατορα, ερχεται και χανεται σημα dvb t2 απο Αγ. Σαραντα
Γυρναω την κεραια προς Αγ. Σαραντα και στο κοκκινο αριστερα το σημα δυναμωνει στο max ... Δυο δεκτες παλι δεν βγαζουν καναλια σε dvb t2, ενω υπαρχει σημα, πεφτει τερμα η ποιοτητα
Συμφωνω μαζι σου μπορει να φταινε πολλα, απο την εγκατασταση μου, μεχρι τα κεραιο-συστηματα τους, περιοχη κλπ...
Εγω απλα σαν πρωτη εμπειρια με dvb t2 ... συγκρινω οτι εστω αν υπαρχει θεμα οπουδηποτε (ειπα οτι θα συμφωνησω εστω και σε εμενα) ... οπως εχουν τα πραγματα (με την εγκατασταση μου και την περιοχη) ... οτι απο οπου / πως / γιατι ... οταν περασε το ελαχιστο σημα/ποιοτητα σε dvb t ... εχω δει εικονα και ηχο ... το dvb t2 σαν πρωτη εμπειρια που ερχεται σημα ... φαινεται εχει ζορια σε εμενα με μη καλη περιοχη ... δεν πεφτει η ποιοτητα τερμα κατω σε dvb t, αρα ερχονται τα εκει καναλια ανετα με το ελαχιστο αρκει ο δεκτης να δειχνει κατι σε σημα ή ποιοτητα