Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης
  • Τετ 12 Φεβ 2025, 17:55
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης  (Αναγνώστηκε 1016426 φορές)

0 μέλη και 20 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

  • Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα
  • Μηνύματα: 3923
Ενδιαφερουσα η παρατηρηση babis, ελπιζω να ξερουν τι κάνουν γιατι αν ειναι να αυξηθουν οι λευκες περιοχες δεν κάνουμε κάτι μπροστά αλλά πίσω. Οσον αφορά το διαφορετικο πλανο HEVC και Mpeg4 που εχουν Digea και ΕΡΤ, πρακτικα υποχρεωνονται οι καταναλωτές να πάρουν ΗΕVC προκειμενου να τα πιανουν όλα οπότε δεν εχει τοσο νοημα να μεινει στο Mpeg4 η ΕΡΤ.  Μου θυμιζει τη διαφορετική στρατηγικη τους με το dvb-t/mpeg2 και το  dvb-t/mpeg4 τη διετία 2008-2009 που οδήγησε πολλούς να αγοράσουν μια πανακριβη 32άρα ψηφιακή επώνυμη τηλεοραση των 850 ευρώ τότε για να παιζει τελικά με αποκωδικοποιητή (προσωπική πείρα από τους δικούς μου). Τουλάχιστον τωρα ας το κάνουν γνωστο το συστημα τους όσο γρηγορότερα γινεται.

Αποσυνδεδεμένος babis3g

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
  • Μηνύματα: 5677
Υπαρχει μια περιπτωση να εχουν αδιαμορφοτο και για αυτο ρωτησα τον dinos7 στο dx οι μακρυνες ληψεις μας (τηλεοραση) αν μπορει να μαθει ... αλλα δυσκολα να εχουν αδιαμορφοτο για πανω απο μηνα
Εχω γυρισει και την κεραια προς Αγ. Σαραντα, παλι τιποτα ενω το σημα δυναμωσε

Επισης υποψιαζομαι οτι ισως και dvb t2 hevc δεκτες να θελουν καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα, και να πηρα λαθος ... Δηλαδη αν και Αλβανοι να εχουν πιο υψηλες προδιαγραφες σε dvb t2...
δηλαδη Η.265 BP/MP/HP up to L4.1 (αυτος που εχω) και να θελει δεκτη πλεον με  L5.1 που εχουν μερικοι πιο τελευταιοι
Ισως μερικα dvb t2 να θελουν 60 frames, 10 bits (αυτοι που εχω ειναι 8 bits)πχ ο ariva t265 εχει Demultiplexer: MPEG2 ISO/IEC 13818-1 και νομιζω υπαρχουν αλλοι με καλυτερα χαρακτηριστικα ...
και ισως οι demulators να θελουν  en 302 755 v1.4.1 (δεν γραφει η ferguson στα χαρακτηριστικα αν υποστηριζει τετοιo version)

Mε αλλα λογια χωρις να ξερω καλα τεχνικα, υποψιαζομαι αν και hevc να μην παιζουν ολοι λογο πιο χαμηλων προδιαγραφων ... μπερδεμα μου φαινεται ... και καλο ειναι οσοι μπορουν να περιμενουν

Καλο θα ηταν να βγαλουν μια λιστα και εδω Ελλαδα που να λεει τι να υπαρχει σε εναν dvb t2 δεκτη ... κατι σαν αυτο
πχ Ουγκαντα


Σιγκαπουρη
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Γκανα
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Κροατια


Γιατι αν και πηρα hevc (αν δεν ειχαν βγει οι Αλβανοι σε dvb t2 θα περιμενα) υπαρχει περιπτωση να την πατησα ... αλλα ειδα σε forum σιγκαπουρης και αυτοι ανεφεραν προβληματα ληψης dvb t2 σε πιο μακρυνες περιοχες

Συγχώνευση: Δευ 20 Αυγ 2018, 23:19

να μην κανω edit εδω τα
 DVB-T2       standards
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος teletkv

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2007
  • Τόπος: Οπου κορυφή βουνού και εγώ!!
  • Μηνύματα: 1238
8-) Τυπικά όταν αυξάνεις το bit rate (DVB-T vs DVB-T2) 16QAM - 256QAM μειώνεις το CNR, τυπικά από 16QAM σε 64QAM κατά 3db και από 64QAM σε 256QAM(DVB-T2) κατά 3db  άρα χονδρικά κάθε μεταπήδηση θέλει την διπλάσια ισχύ για να πας στην ίδια απόσταση έχοντας λίγο καλύτερο MER. Συμπέρασμα η Digea θέλει τετραπλασιασμό ισχύος για τα 16QAM και η ΕΡΤ διπλασιασμό ισχύος. Τι μας ενδιαφέρει, ο τηλεθεατής ή το κόστος εκπομπής ανά κανάλι (λιγότερο κόστος όταν εκπέμπουμε περισσότερα κανάλια σε ένα mux!!!).
Edision argus highspeed,Vu+DUO 4K SE
Tandberg TT1200 IRD-Harmonic7100
WellavHD2-IRD
Mabo 1,8m 28,23,19,16,13
Fraccaro 1,2m9,7,3 Fraccaro 0,8m 39,43  Πεδιόμετρα Sefram 7847,Leband FSM204 Spectrum GSP-827,Rigol RSA3015E-TG,Hantek 1022G

Αποσυνδεδεμένος babis3g

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
  • Μηνύματα: 5677
Σας ευχαριστουμε, παντα χρησιμες πληροφοριες ... αρα βλεπετε πιο πολλες λευκες περιοχες οταν με το καλο dvb t2? (γενικα digea/ert) γιατι εγω εδω κατω απο βουνο με dvb t βλεπω στα ορια, και ηδη η περιοχη δεν ειναι στους χαρτες των λευκων περιοχων

πχ με μια καλη βροχη χαθηκε

Συνδεδεμένος VasilisSat

  • SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • ****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
  • Τόπος: Άγιοι Ανάργυροι - Αθήνα
  • Μηνύματα: 2131
Το 2019 η 2η ψηφιακή μετάβαση, τέλος του 2018 ο νέος ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων

Με καθυστέρηση μόλις ενός μήνα η κυβέρνηση έστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα αρμόδια όργανα της ITU τον Οδικό Χάρτη των βημάτων που θα ακολουθήσει η χώρα μας,  προκειμένου να χορηγηθεί το φάσμα των 700ΜΗz στις τηλεπικοινωνίες για την ανάπτυξη των υπηρεσιών 5G. Η οριστική χορήγηση του φάσματος προβλέπεται εντός ευρωπαϊκών ορόσημων, να γίνει τον Ιούλιο – Δεκέμβριο του 2020. Μέχρι τότε οι δυο πάροχοι δικτύου, η Digea και η ΕΡΤ έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους με κύριο έργο, την 2η Ψηφιακή Μετάβαση της ελεύθερης τηλεόρασης. Με δεδομένο ότι το τηλεοπτικό φάσμα στη ζώνη των UHF μειώνεται δραματικά καθώς και με τη δυσκολία ανεύρεσης διαύλων για τις επικοινωνίες του στρατού, το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει καταρτίσει τον οδικό Χάρτη (national roadmap) με 11 συγκεκριμένα βήματα, από τον Ιούλιο του 2018 ως και τον Δεκέμβριο του 2020. Ήδη πάντως σημειώνεται καθυστέρηση στο πρώτο βήμα, δηλαδή στην ανακοίνωση για «την υιοθέτηση του προτύπου DVB-T2 και παροχή πληροφοριών στο κοινό με σκοπό την διευκόλυνση της έγκαιρης διάθεσης  εξοπλισμού και δεκτών στην εσωτερική αγορά». Η εν λόγω ανακοίνωση θα ανοίξει το δρόμο της μαζικής πλέον εισαγωγής των νέων τηλεοπτικών συσκευών στην ελληνική αγορά.

Το δεύτερο και σημαντικότερο βήμα ώστε να αρχίσει και επίσημα η διαδικασία της 2ης Ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση είναι η «Τροποποίηση του Εθνικού Κανονισμού Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων (ΕΚΚΖΣ)  σχετικά με τη συχνοτική ζώνη των 700MHz και τις ρυθμίσεις που αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις  που επί του παρόντος χρησιμοποιούν τμήμα της ζώνης», τον Οκτώβριο του 2018. Θυμίζουμε ότι έχει ήδη ανατεθεί στο Πολυτεχνείο η σύνταξη του νέου ψηφιακού χάρτη, ενώ έχει δημιουργηθεί και ομάδα ελέγχου στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Τον Οκτώβριο του 2018 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απονομή της ζώνης των 700MHz και τον Νοέμβριο του 2018 αναμένεται η ανακοίνωση της «προτυποποίησης των δεκτών ψηφιακής τηλεόρασης. Η έκδοση του τελικού Χάρτη Συχνοτήτων της ψηφιακής τηλεόρασης προβλέπεται για τον Δεκέμβριο του 2018, οπότε και θα ξεκινήσει τον ίδιο μήνα η συζήτηση-διαβούλευση για «την τροποποίηση 1) του δικαιώματος χρήσης του Δημόσιου Παρόχου Δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης (ΕΡΤ) 2) του δικαιώματος χρήσης του Ιδιωτικού Παρόχου Δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης (DIGEA) σύμφωνα με τον νέο Χάρτη Συχνοτήτων. Τον Φεβρουάριο του 2019 προβλέπεται η έκδοση των «πλάνων μετάβασης για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των υπηρεσιών ψηφιακής τηλεόρασης κάτω από τα 694MHz. Το πλάνο μετάβασης θα λάβει υπόψη τις αποκλίνουσες ημερομηνίες μετάβασης των γειτονικών χωρών, με σκοπό την αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων στη λήψη τηλεοπτικού σήματος από το κοινό». Η ανάπτυξη των ψηφιακών δικτύων με τα νέα τεχνολογικά πρότυπα, η 2η δηλαδή Ψηφιακή Μετάβαση, θα πρέπει να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 να έχει ολοκληρωθεί. Τον Ιούλιο του 2020 η ζώνη των 700ΜΗz θα πρέπει να είναι ελεύθερη από τηλεοπτικές εκπομπές για να αρχίσει η διαδικασία απονομής στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2020. Τον ίδιο μήνα εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και η εκπομπή όλων των προγραμμάτων της ελεύθερης τηλεόρασης στο μειωμένο τηλεοπτικό φάσμα.

Πηγή:digitaltvinfo.gr
Δέκτες: Edision OS Mio 4K,VU+ Zero 4k,Skystar 2 eXpress 
LNB: Inverto Black Ultra 0,2dB
Κάτοπτρο: Triax 120X110
Motor:PowerTech DG380
Τόξο: 30W - 62E

Αποσυνδεδεμένος babis3g

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
  • Μηνύματα: 5677
Βρηκα αυτο, δοκιμη 4Κ σε dvb t2 hevc σε 6Μ Bandwidth (8M εχουμε εμεις) ... απλα για πληροφοριες (λεει τι κεραια, watt κλπ εγιναν οι δοκιμες)


Αποσυνδεδεμένος vasilisp

  • Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα
  • Μηνύματα: 3923
Από τον οδικο χάρτη φαινεται πως ειναι συνυφασμενη η μεταβαση στο "νέα τεχνολογικά πρότυπα" (dvb-t2 κάποιου είδους συμπίεσης) με τη μεταβαση στις νεες, μειωμενες όπως τονίζει το άρθρο, διαθεσιμες συχνοτητες. Κι οτι αυτη η μετάβαση πρέπει να ξεκινησει Οκτώβριο 2019 και να τελειωσει Ιανουαριο 2020.

Επειδη θεματικές άδειες δεν αναμενεται να δημοπρατηθουν αν δεν περάσει ένας χρονος (ουσιαστικά μεταφέρονται μετά τις εκλογές) το πιθανότερο ειναι αυτές να βγουν στις νεες πολυπλεξίες-συχνοτητες με τα νέα πρότυπα εκπομπής. Ως τότε θα παιζουν δυο πανελλαδικές συχνοτητες με τα HD+SD γενικά κανάλια όπως βγηκαν τώρα, εκτός αν έχουμε κάποια επιπλέον αιτηση στο επόμενο διάστημα.

Συνδεδεμένος VasilisSat

  • SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • ****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
  • Τόπος: Άγιοι Ανάργυροι - Αθήνα
  • Μηνύματα: 2131
Το Σεπτέμβριο η χορήγηση των οριστικών αδειών στην TV

Ως τις αρχές του Σεπτεμβρίου θα έχει δημοσιεύσει το ΕΣΡ την  απόφασή του για τους πέντε οριστικά δικαιούχους άδειας εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης ενημερωτικού προγράμματος. Πρόκειται για τις εταιρείες που κατέχουν τους σταθμούς Alpha, ANT1, STAR, ΣΚΑΪ και Epsilon που όπως όλα δείχνουν πέρασαν με επιτυχία και από τον έλεγχο από την Αρχή που ελέγχει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πηγή:Τυπολογίες
Δέκτες: Edision OS Mio 4K,VU+ Zero 4k,Skystar 2 eXpress 
LNB: Inverto Black Ultra 0,2dB
Κάτοπτρο: Triax 120X110
Motor:PowerTech DG380
Τόξο: 30W - 62E

Αποσυνδεδεμένος D_Satellite

  • Satleo Maniac
  • ****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2008
  • Τόπος: Κόρινθος
  • Μηνύματα: 888
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Eγω παντως με την πρωτη εμπειρια σε dvb t2 απο Αβλανια (σε μη καλη περιοχη, πισω απο βουνο) τα dvb t πιανονται καπως οταν περναει σημα (digea) εστω και χαμηλο σημα ή με χαμηλη ποιοτητα, βγαινουν τα καναλια/εικονα (αλλο αν χανονται, αλλα οταν υπαρχει σημα ή ποιοτητα βλεπω) ... ενταξει εκτος της digea, στο mile το dvb t (klan tv) ειναι ευθεια χωρις εμποδια και το dvb t ερχεται απο εκει καλυτερα

Τα dvb t2 απο Αγ. Σαραντα, ερχεται σημα και ποιοτητα σε ενα δεκτη ... μολις γινει scan πεφτει η ποιοτητα (χανεται) και δεν βγαζει καναλια ... στον αλλο dvb t2 δεκτη δειχνει σημα και δεν ερχεται ποιοτητα απο την αρχη, παλι τιποτα απο καναλια ...

Εγω καταλαβα (μπορει να ειμαι λαθος και οι 2 δεκτες hevc dvb t2 να ειναι πατατα) ΑΝ δεν πεσουν kwατικα του χαμου σε dvb t2, βλεπω να αυξανονται οι Λευκες περιοχες με το dvb t2 ... βεβαια καλως να ερθει, οι τυχεροι σε περιοχες με καλη ληψη θα ειναι σιγουρα πιο καθαρη εικονα

Μπορεί η εγκατάσταση του DVB-T2 να μην είναι καλή και να έχει χαμηλή ισχύς, ή μπορεί τα πάνελ εκπομπής να είναι γυρισμένα σε άλλο σημείο ώστε μην φέρνουν αρκετό σήμα στην περιοχή σου, μπορεί να πρέπει να τσεκάρεις λίγο την εγκατάστασή σου.. Πολλά μπορεί!..

Απο το ίδιο σημείο που βγάζεις DVB-T2, βγάζεις και DVB-T ώστε να κάνεις την σύγκριση?

Το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές ότι είναι σαν να λέμε playstation2 vs playstation3 ή 3G vs 4G, κτλ.. Δεν θέλει πολύ ανάλυση ότι το DVB-T2 είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς απο το παλιό σύστημα, και στο θέμα της λήψης ο reed solomon (κώδικας διόρθωσης σφαλμάτων) έχει αντικατασταθεί στο DVB-T2 απο τον LDPC & BCH όπως ισχύει στο DVB-S2 και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην λήψη με καλύτερο BER, μετά είναι η τεχνική MISO για εκπομπή απο 2 κεραίες, και πολλά άλλα που είναι υπέρ για το DVB-T2 σήμα, σε σχέση με το DVB-T.

Βέβαια όλα αυτά θέλουν και σωστή δουλειά για να γίνουν! Τα ανάλυσε και πιο πάνω ο teletkv. Εγώ είχα την εντύπωση ότι θα δώσουν κάποια αύξηση στους πομπούς αν πάμε σε DVB-T2, αλλά απ'ότι φαίνεται και απο το : , όχι μόνο δεν θα κάνουν αύξηση στην EIRP/WATT, αλλά σε αρκετά Κ.Ε. θα καταργήσουν πλευρές εκπομπής , και θα αλλάξουν λίγο τις πλευρές εκπομπής (λίγο αριστερά-δεξιά) των περισσότερων πάνελ, με αποτέλεσμα όσοι κάνουν λήψη απο μακριά να έχουν προβλήματα λήψης αργότερα. Προβλέπω να τα κάνουν μπάχαλο!..

Συνδεδεμένος giannis 6

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2016
  • Τόπος: Πάτρα
  • Μηνύματα: 3440
Να ρωτήσω βρε παιδιά τώρα που λένε το 2019-2020 θα παραδώσουν το φάσμα των 700MHZ στην κινητή τηλεφωνία τότε θα πάμε και σε πρότυπο T2 η θα συνεχίσουμε με το ίδιο?

Συνδεδεμένος nektarios 1451

  • Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
  • Μηνύματα: 31055
θα παει σε Τ2 γιατι θα ειναι ποιο πολλα καναλια σε μια συχνοτητα μιας και θα ειναι λιγοτερες οι συχνοτητες που θα παιζουν τα καναλια
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

  • Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα
  • Μηνύματα: 3923
Πρακτικά αν εφαρμοστεί το σύστημα DVB-T2/Mpeg4 τότε η Digea χρειάζεται 2 πολυπλεξίες για 10 πανελλαδικά κανάλια που εχει αποφασισθεί από το ΕΣΡ μάξιμουμ να βγουν. Αν εφαρμοστεί το σύστημα DVB-T2/HEVC τότε μία πολυπλεξία θα ήταν αρκετή αν παίξουν μόνο FHD κανάλια. Επειδη όμως υπάρχει η δέσμευση για εκπομπή και σε SD των καναλιών ως το τέλος του 2021, χρειάζεται και η δευτερη συχνοτητα. Και να μην ξεχνάμε ότι μπορει στο μέλλον να υπάρξει αναβάθμιση κάποιου καναλιού σε UHD, δεν απαγορευετα αυτο. Ως το 2030 δεν πρόκειται να παραχωρηθεί άλλος χώρος στην κινητή τηλεφωνία.

Συνδεδεμένος VasilisSat

  • SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • ****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
  • Τόπος: Άγιοι Ανάργυροι - Αθήνα
  • Μηνύματα: 2131
6 SD και 6 HD για αρκετό καιρό ακόμα σε 2 πολυπλεξίες σε dvb-t με maximum 24.88mbps ανα πολυπλέκτη και με 2 άδειες ακόμα που μπορεί αργότερα να δοθούν σε άλλους παίκτες και με θεματικά μαζί πως θα χωρέσουν;Έχουν σκοπό να βγάλουν τα hd με 2-3 mbps bitrate αν είναι έτσι μην τα βγάλουν καθόλου.
Δέκτες: Edision OS Mio 4K,VU+ Zero 4k,Skystar 2 eXpress 
LNB: Inverto Black Ultra 0,2dB
Κάτοπτρο: Triax 120X110
Motor:PowerTech DG380
Τόξο: 30W - 62E

Αποσυνδεδεμένος babis3g

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
  • Μηνύματα: 5677
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Μπορεί η εγκατάσταση του DVB-T2 να μην είναι καλή και να έχει χαμηλή ισχύς, ή μπορεί τα πάνελ εκπομπής να είναι γυρισμένα σε άλλο σημείο ώστε μην φέρνουν αρκετό σήμα στην περιοχή σου, μπορεί να πρέπει να τσεκάρεις λίγο την εγκατάστασή σου.. Πολλά μπορεί!..

Απο το ίδιο σημείο που βγάζεις DVB-T2, βγάζεις και DVB-T ώστε να κάνεις την σύγκριση?

Το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές ότι είναι σαν να λέμε playstation2 vs playstation3 ή 3G vs 4G, κτλ.. Δεν θέλει πολύ ανάλυση ότι το DVB-T2 είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς απο το παλιό σύστημα, και στο θέμα της λήψης ο reed solomon (κώδικας διόρθωσης σφαλμάτων) έχει αντικατασταθεί στο DVB-T2 απο τον LDPC & BCH όπως ισχύει στο DVB-S2 και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην λήψη με καλύτερο BER, μετά είναι η τεχνική MISO για εκπομπή απο 2 κεραίες, και πολλά άλλα που είναι υπέρ για το DVB-T2 σήμα, σε σχέση με το DVB-T.

Βέβαια όλα αυτά θέλουν και σωστή δουλειά για να γίνουν! Τα ανάλυσε και πιο πάνω ο teletkv. Εγώ είχα την εντύπωση ότι θα δώσουν κάποια αύξηση στους πομπούς αν πάμε σε DVB-T2, αλλά απ'ότι φαίνεται και απο το : , όχι μόνο δεν θα κάνουν αύξηση στην EIRP/WATT, αλλά σε αρκετά Κ.Ε. θα καταργήσουν πλευρές εκπομπής , και θα αλλάξουν λίγο τις πλευρές εκπομπής (λίγο αριστερά-δεξιά) των περισσότερων πάνελ, με αποτέλεσμα όσοι κάνουν λήψη απο μακριά να έχουν προβλήματα λήψης αργότερα. Προβλέπω να τα κάνουν μπάχαλο!..
ευχαριστω για την απαντηση ... ενταξει τα αναλυσαμε πολλες φορες και συμφωνω ... ομως εγω τωρα μιλαω πλεον στην πραξη, τι βλεπω εγω με τα σηματα και των δυο τεχνολογιων

οχι το dvb t2 δεν ειναι απο το ιδιο σημειο ληψης ...

Στη φωτο εδω(ο φτηνος ανιχνευτης σηματος στο video ειναι με την κεραια προς Αγ. Σαραντα και χωρις ενισχυτη)
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

το δεξι κοκκινο ειναι ο παντορατορας, κατα 10-20 μοιρες περιπου πιο δεξια ειναι το Μile Αλβανιας (δεν ειναι σημαδεμενο) που εχουν το καναλι 39 σε dvb t και ερχεται μονιμα με 4 καναλια το klan tv (ενω η κεραια κοιταει μονιμα παντοκρατωρα) ... ακομα πιο δεξια απο το Mile, καποτε και συχνα, περναει / ερχεται σημα απο Ακαρνανικα (χωρις να πειραξω την κεραια, κοιταει παντοκρατορα) με τον διαυλο ΕΤ, αντενα, σκαι, αρτα, σταρτ tv ... ολα αυτα απο οπου ερχεται σημα, ολα φερνουν εικονα εστω αν υπαρχει ενα ελαχιστο σημα ή ποιοτητα

Τωρα με την κεραια στον Παντοκρατορα, ερχεται και χανεται σημα dvb t2 απο Αγ. Σαραντα
Γυρναω την κεραια προς Αγ. Σαραντα και στο κοκκινο αριστερα το σημα δυναμωνει στο max ... Δυο δεκτες παλι δεν βγαζουν καναλια σε dvb t2, ενω υπαρχει σημα, πεφτει τερμα η ποιοτητα

Συμφωνω μαζι σου μπορει να φταινε πολλα, απο την εγκατασταση μου, μεχρι τα κεραιο-συστηματα τους, περιοχη κλπ...

Εγω απλα σαν πρωτη εμπειρια με dvb t2 ... συγκρινω οτι εστω αν υπαρχει θεμα οπουδηποτε (ειπα οτι θα συμφωνησω εστω και σε εμενα) ... οπως εχουν τα πραγματα (με την εγκατασταση μου και την περιοχη) ... οτι απο οπου / πως / γιατι ... οταν περασε το ελαχιστο σημα/ποιοτητα σε dvb t ... εχω δει εικονα και ηχο ... το dvb t2 σαν πρωτη εμπειρια που ερχεται σημα ... φαινεται εχει ζορια σε εμενα με μη καλη περιοχη ... δεν πεφτει η ποιοτητα τερμα κατω σε dvb t, αρα ερχονται τα εκει καναλια ανετα με το ελαχιστο αρκει ο δεκτης να δειχνει κατι σε σημα ή ποιοτητα

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

  • Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα
  • Μηνύματα: 3923
@VassilisSat, Μέχρι να δοθεί το μέρισμα στην κινητή, η Digea μπορει να χρησιμοποιησει και τις 4 συχνοτητες της μάξιμουμ. Δηλαδη αν βγουν άλλοι ενδιαφερομενοι για γενική άδεια θα ξεφυγει από την εκπομπή σε δύο συχνοτητες. Σε αυτη την περίπτωση που γίνει αίτηση στο ΕΣΡ για τις δύο γενικές θα εχει τρεις συχνοτητες ανοιχτές (3+3+2) με παράλληλη μετάδοση σε HD και SD. Η προκηρυξη για θεματικές θα αργησει όπως το βλέπω, πάει για μετά από ένα χρόνο, μετά τις εκλογές.
Πιστευω πάντως ότι η Digea θα πάρει τρεις συχνοτητες τελικά στην νέα εποχή για τα πανελλαδικά κανάλια της. Το θέμα δεν ειναι μόνο αν τις δικαιούται αλλά και το αν τις χρειάζεται (π.χ αν η ΕΡΤ βγει μονη της παντου δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη). Όπως ξέρουμε θα γινει αναπροσαρμογή του συμφωνητικού που έχει κάνει, με τα νέα δεδομένα.

Συνδεδεμένος VasilisSat

  • SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • ****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
  • Τόπος: Άγιοι Ανάργυροι - Αθήνα
  • Μηνύματα: 2131
η γνώμη μου είναι για να βλέπουμε άψογα και χωρίς ατέλειες και για όσο καιρό υπάρχουν τα sd οι πολυπλεξίες να είναι 3.Μετά με το dvb-t2 που δεν θα υπάρχουν sd ας είναι 2.Μην ξεχνάμε δεν είναι μόνο η εικόνα έχουμε και άλλα που πρέπει να δουν τα κανάλια π.χ πολυκάναλος ήχος, υβριδική.Αφήστε δε που όπως εξηγούσε ο teletkv σε παλαιότερο post το QAM64 με τις συγκεκριμένες τιμές για το απόλυτο 24,88mbps ανα πολυπλέκτη όταν οι συχνότητες ανεβούν στον δορυφόρο το ξεχνάμε.
Δέκτες: Edision OS Mio 4K,VU+ Zero 4k,Skystar 2 eXpress 
LNB: Inverto Black Ultra 0,2dB
Κάτοπτρο: Triax 120X110
Motor:PowerTech DG380
Τόξο: 30W - 62E

Αποσυνδεδεμένος paksat

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σάμος
  • Μηνύματα: 3078
ΣΚΑΪ 24 με Ν. Στραβελάκη

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα βγει στον αέρα το ενημερωτικό 24ωρο κανάλι του ΣΚΑΪ. Το εγχείρημα της δημιουργίας του ΣΚΑΙ 24 θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου ο Νίκος Στραβελάκης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού που έχει από τους Γιάννη Αλαφούζο, τη διευθύνουσα σύμβουλο Εύη Κουτσαυτάκη και τον διευθυντή Ενημέρωσης Νίκο Φιλιππίδη. Αναζητείται συχνότητα για το επίγειο σήμα και υπάρχουν επαφές με τον Βίκτορα Ρέστη, ως αποτέλεσμα και των συζητήσεων για την αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Κάτοπτρα: Gibertini OP 150 S (1) – Wave Frontier T-90 (1)
LNB: Inverto 0,2 dB (9)
Πολυδιακόπτες: SPAUN SMS 17089 NF (2) – SPAUN SUR 211 F (8)
Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)
9E–13E–16E–19,2E-23,5E-26E-28,2E-39E-42E

Αποσυνδεδεμένος D_Satellite

  • Satleo Maniac
  • ****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2008
  • Τόπος: Κόρινθος
  • Μηνύματα: 888
"Πάγωσε η αλλαγή του χάρτη για Στερεά Ελλάδα"

Στα αζήτητα έπεσε η αλλαγή του ισχύοντος χάρτη συχνοτήτων από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αλλαγή που προέβλεπε την εκπομπή των καναλιών της Στερεάς Ελλάδα (Περιφερειακή Ζώνη 8) από περισσότερα κέντρα εκπομπής, ώστε να λυθεί οριστικά το ζήτημα της ψηφιακής κάλυψης των περιοχών της Στερεάς Ελλάδας που μέχρι σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα. Όπως αποκαλύπτει η στήλη, η αλλαγή του χάρτη δεν προχώρησε μετά τις έντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών περιφερειακών καναλιών Αττικής!

Τα περιφερειακά κανάλια της Αττικής που έχουν συνασπιστεί υπό την ένωση Ε.ΤΗ.Σ.Ε.Α, με επιστολή τους προς τον Νίκο Παππά μπλόκαραν την αλλαγή του χάρτη, σημειώνοντας πως ήδη περιφερειακά κανάλια της Στερεάς Ελλάδας χρησιμοποιούν παράνομα το κέντρο εκπομπής στην Πάρνηθα. Κάτι για το οποίο η ένωση των περιφερειακών της Αττικής έχει ήδη προσφύγει με καταγγελία της στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.

Η Ε.ΤΗ.Σ.Ε.Α είναι αντίθετη στην  ένταξη του κέντρου εκπομπής της Πάρνηθας στον χάρτη της Π.Ζ 8 για τα κανάλια της Αττικής, κι αυτό γιατί έτσι δίνεται ένα σημαντικό προβάδισμα σε αυτά καθώς μεγαλώνει η εμβέλεια τους. Σημειώνει επίσης πως η ΕΕΤΤ έχει επιβάλλει μεγάλο ποσό ενοικίου στα περιφερειακά κανάλια της Αττικής, ακριβώς εξαιτίας της μεγάλης πληθυσμιακής κάλυψης, και τυχόν ένταξη της Πάρνηθας στα κέντρα εκπομπής των καναλιών της Στερεάς Ελλάδας θα αλλοιώσει τον ανταγωνισμό, αφού αυτά τα κανάλια πληρώνουν πολύ μικρότερα ενοίκια στον ιδιώτη πάροχο δικτύου.

Όπως σημειώνει η ένωση ιδιοκτητών μπορεί η μελέτη να στοχεύει στην «επίλυση των προβλημάτων της Στερεάς Ελλάδος, εγκυμονεί τον κίνδυνο δημιουργίας μεγαλύτερου προβλήματος στην περιοχή της Αττικής, όπου σταθμοί εκτός Γεωγραφικής Περιοχής για τους οποίους η αρμόδια Επιβλέπουσα Αρχή του ΕΣΡ ουδόλως έχει χορηγήσει άδεια εκπομπής προγράμματος στην περιοχή της Αττικής, θα εκπέμπουν εκτός εμβέλειας και εκτός γεωγραφικής περιοχής». Το θέμα παραμένει παγωμένο και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κινηθούν εκ νέου οι διαδικασίες, όταν το ΕΣΡ θα προκηρύξει τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες τόσο για την Αττική, όσο και για τις άλλες περιφέρειες της χώρας.

ΠΗΓΗ: digitaltvinfo - Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

  • Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα
  • Μηνύματα: 3923
Την άλλη εβδομάδα και ως τις 5 Σεπτ. λέγεται ότι θα έχει λήξει το θέμα της εξετασης των 5 προς αδειοδοτηση τηλ. εταιρειών από την επιτροπή για το μαυρο χρημα. Οπως ολα δειχνουν θα βγει καθαρο το πόρισμα για όλους. Και θα εχει στειλει επιστολη το ΕΣΡ στους 5 για τα επόμενα βηματα, ουσιαστικά θα τους καλέσει μια μέρα για να πληρώσουν τα 3,5 εκατ. και μετα θα ορισθει η ημερα πρώτης εκπομπής. Ισως η 1η Οκτωβρίου να ειναι μια καλή μέρα μιας και σηματοδοτεί άτυπα το ξεκινημα της τηλεοπτικής σεζόν.

Αποσυνδεδεμένος hercoulis

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Βόλος
  • Μηνύματα: 1417
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
"Πάγωσε η αλλαγή του χάρτη για Στερεά Ελλάδα"

ΠΗΓΗ: digitaltvinfo - Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Έπρεπε να φτάσει η ώρα της αλλαγής του χάρτη της Στερεά Ελλάδας, ώστε να σταλεί η 'επιστολή' απο την Ε.ΤΗ.Σ.Ε.Α?
vu solo2 - 1.25cm - 85E-45W

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

  • Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα
  • Μηνύματα: 3923
Είχαμε επισημάνει και στη συζητηση για το νεο χαρτη συχνοτητων ότι έλειπε εστω και ενα παραπάνω κέντρο για την Π.Ζ. Στερεάς Ελλάδας. Πάντως δεν αποκλείεται ούτε απαγορεύεται να μπουν συμπληρωματικοί πομποί σε άλλη ζώνη προκειμενου να καλυφθει όσο το δυνατον η Στερεα με τα τοπικά της κανάλια. Π.Χ. από Κ.Ε. στην Πελοπόνησσο για να πιανει η νότια Φωκιδα και Βοιωτια.
Καπως περίπου ετσι έγινε με συμπληρωματικό πομπό με την Πάρνηθα για την περιοχή Χαλκίδας, μια ενέργεια που όπως φαινεται φερνει αντιδράσεις στα αθηναικα κανάλια. Και τα στερεοελλαδιτικα βεβαια έχουν το δίκιο τους καθως εκαναν εκπομπη στη Χαλκίδα από την αναλογική εποχή.

Συνδεδεμένος VasilisSat

  • SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • ****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
  • Τόπος: Άγιοι Ανάργυροι - Αθήνα
  • Μηνύματα: 2131
Προς τροποποίηση ο ψηφιακός χάρτης!

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ανέβηκε σχέδιο υπουργικής απόφασης με την οποία τροποποιείται ο υφιστάμενος ψηφιακός χάρτης του 2012! Η απόφαση ανέβηκε λίγο μετά το πάγωμα της τοπικής τροποποίησης ειδικά για τη Στερεά Ελλάδα που όπως αποκάλυψε το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση, μπήκε στο ψυγείο μετά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών καναλιών της Αττικής. Με το παρών σχέδιο τροποποίησης γίνεται μια απόπειρα να ξεπεραστούν προβλήματα στην εγκατάσταση gap fillers σε πολλές περιοχές της χώρας. Έχει ενδιαφέρον πως ο ψηφιακός χάρτης του 2012 θα έχει ισχύ μόλις δυο χρόνια, αφού στις αρχές του 2020 σύμφωνα με τον προγραμματισμό η τηλεόραση θα μετακινηθεί ξανά στο φάσμα κάτω των 700ΜΗz.

Αναλυτικά το σχέδιο απόφασης αναφέρει πως μετά από επιστολές της Digea και της ΕΡΤ, την γνώμη της ΕΕΤΤ αλλά και τη γνωμοδότηση του τεχνικού συμβούλου του υπουργείου ΕΜΠ – ΕΠΙΣΕΥ για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, τροποποείται ο χάρτης συχνοτήτων και ειδικότερα «καθορίζονται οι ραδιοδίαυλοι ανά κέντρο εκπομπής, οι ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές εκπομπής που πρέπει να πληρούν οι πάροχοι δικτύου, οι περιορισμοί εκπομπής, τα επιτρεπτά κέντρα εκπομπής και οι γεωγραφικές περιοχές κάλυψης των μονοσυχνικών δικτύων τα οποία απαρτίζονται από τα αντίστοιχα κέντρα εκπομπής».

Σημαντικό σημείο της νέας απόφασης είναι ότι για πρώτη φορά αναφέρεται πως εάν «δεν παραβιάζονται οι τεχνικές προδιαγραφές της παρούσας (τα παραρτήματα μπορείτε να τα δείτε ως επισυναπτόμενα έγγραφα) ο πάροχος μπορεί να επιλέγει ελεύθερα την τεχνολογία ανάπτυξης των δικτύων του»!

Επίσης για πρώτη φορά αναφέρεται επίσημα πως «Για την γεωγραφικά πληρέστερη και τεχνικά αρτιότερη ραδιοκάλυψη μονοσυχνικού δικτύου επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών συμπληρωματικής κάλυψης (gap fillers), σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Η εγκατάσταση των σταθμών συμπληρωματικής κάλυψης (gap fillers) πραγματοποιείται σε κατάλληλα επιλεγμένες θέσεις από τον πάροχο του δικτύου και εφόσον δεν δημιουργούνται προβλήματα συγχρονισμού και παρεμβολών σε δίκτυα άλλων παρόχων που λειτουργούν νόμιμα».


Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Πηγή:digitaltvinfo.gr
Δέκτες: Edision OS Mio 4K,VU+ Zero 4k,Skystar 2 eXpress 
LNB: Inverto Black Ultra 0,2dB
Κάτοπτρο: Triax 120X110
Motor:PowerTech DG380
Τόξο: 30W - 62E

Αποσυνδεδεμένος paksat

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σάμος
  • Μηνύματα: 3078
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Σχέδιο υπουργικής απόφασης με θέμα: «Τροποποίηση και Κωδικοποίηση Χάρτη Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος» με σκοπό τη βελτιστοποίηση του υπάρχοντος χάρτη συχνοτήτων

H Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, έλαβε υπόψιν την ανάγκη βελτιστοποίησης του υπάρχοντος χάρτη συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής σύμφωνα και με τα σχετικά αιτήματα των παρόχων δικτύου. Η ΓΓΤΤ, μετά την πάροδο τεσσάρων ετών από την υλοποίηση των δικτύων ψηφιακής τηλεόρασης, μελέτησε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που παρείχε συμβουλευτικό έργο, τις περιπτώσεις που χρήζουν βελτίωσης και θέτει στη διάθεση των ενδιαφερομένων σχέδιο υπουργικής απόφασης με θέμα: «Τροποποίηση και Κωδικοποίηση Χάρτη Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν στη ΓΓΤΤ τα σχόλια ή/και τις παρατηρήσεις τους επί των ανωτέρω μέχρι και την 27η /07/2018 και ώρα 17:00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ddefr@yme.gov.gr

Δείτε τα συνημμένα αρχεία εδώ:

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Έχουμε αναφερθεί στην τροποποίηση του ψηφιακού χάρτη από τον Ιούλιο.
Κάτοπτρα: Gibertini OP 150 S (1) – Wave Frontier T-90 (1)
LNB: Inverto 0,2 dB (9)
Πολυδιακόπτες: SPAUN SMS 17089 NF (2) – SPAUN SUR 211 F (8)
Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)
9E–13E–16E–19,2E-23,5E-26E-28,2E-39E-42E

Αποσυνδεδεμένος D_Satellite

  • Satleo Maniac
  • ****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2008
  • Τόπος: Κόρινθος
  • Μηνύματα: 888
Σωστά, επίσης έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές και στα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης τροποποίησης του νέου χάρτη, σε σχέση με τον παλιό χάρτη του 2012 που ισχύει αυτή τη στιγμή.

Συνδεδεμένος VasilisSat

  • SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • ****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
  • Τόπος: Άγιοι Ανάργυροι - Αθήνα
  • Μηνύματα: 2131
Έτσι θα οριστεί η σειρά των αδειοδοτημένων καναλιών στη Digea Τι προβλέπει η διαδικασία.

Λίγο πριν την ολοκλήρωσή του βρίσκεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Αρκετούς μήνες μετά την προκήρυξη για τις άδειες γενικού περιεχομένου, που ήταν επτά, γνωρίζουμε τα πέντε σχήματα που εφόσον ο έλεγχος του πόθεν έσχες ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα θα κατέχουν νόμιμη τηλεοπτική άδεια.

Μετά την ολοκλήρωση και του οικονομικού ελέγχου, ο ΑΝΤ1, ο ALPHA, ο ΣΚΑΪ, το Star και το Epsilon Θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη το τίμημα για την κάθε άδεια ορίστηκε στα 35 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

Ωστόσο και από αυτό το βήμα η διαδικασία δε θα έχει ολοκληρωθεί αφού ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να οριστεί η σειρά που θα εμφανίζονται στο πρόγραμμα της Digea.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real» ενώ τα προηγούμενα χρόνια η ταξινόμηση των καναλιών γινόταν με αλφαβητική σειρά αυτή τη φορά θα γίνει κλήρωση προκειμένου να βρεθεί τι θέση θα έχει το κάθε κανάλι στο τηλεκοντρόλ. Ο σχετικός νόμος προβλέπει και δημοπρασία όπου ο σταθμός που θα καταβάλλει και το μεγαλύτερο τίμημα θα πάρει την καλύτερη θέση.

Ωστόσο μπορεί να παρακαμφθεί και η διαδικασία να περάσει απλά στο κομμάτι της τύχης του κάθε δικαιούχου. Στο μεταξύ σήμερα Δευτέρα αναμένεται από το ΕΣΡ αναμένονται και τα πρακτικά όπου οι δικαιούχοι καλούνται να καταβάλλουν το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή:RealNews
Δέκτες: Edision OS Mio 4K,VU+ Zero 4k,Skystar 2 eXpress 
LNB: Inverto Black Ultra 0,2dB
Κάτοπτρο: Triax 120X110
Motor:PowerTech DG380
Τόξο: 30W - 62E

Συνδεδεμένος VasilisSat

  • SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • ****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
  • Τόπος: Άγιοι Ανάργυροι - Αθήνα
  • Μηνύματα: 2131
Δημόσια επιχορήγηση με 110 ευρώ για τις περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα

Εφάπαξ επιχορήγηση νοικοκυριών απομακρυσμένων περιοχών για πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα.

Το νομοσχέδιο

Η έκθεση του ΓΛΚ

Η αιτιολογική έκθεση


Με το πόσο των 110 ευρώ εφάπαξ επιχορηγεί το Δημόσιο νοικοκυριά περιοχών που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα, προκειμένου να αποκτήσουν τηλεοπτική πρόσβαση με δικαίωμα επιλογής του παρόχου της αρεσκείας τους, όπως προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Το μέτρο αφορά περίπου 411.000 πολίτες σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας οι οποίες έμειναν εκτός επίγειας ψηφιακής εκπομπής.

Πηγή:skai.gr

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δέκτες: Edision OS Mio 4K,VU+ Zero 4k,Skystar 2 eXpress 
LNB: Inverto Black Ultra 0,2dB
Κάτοπτρο: Triax 120X110
Motor:PowerTech DG380
Τόξο: 30W - 62E

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

  • Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα
  • Μηνύματα: 3923
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
 ενώ τα προηγούμενα χρόνια η ταξινόμηση των καναλιών γινόταν με αλφαβητική σειρά αυτή τη φορά θα γίνει κλήρωση προκειμένου να βρεθεί τι θέση θα έχει το κάθε κανάλι στο τηλεκοντρόλ. Ο σχετικός νόμος προβλέπει και δημοπρασία όπου ο σταθμός που θα καταβάλλει και το μεγαλύτερο τίμημα θα πάρει την καλύτερη θέση.
Ωστόσο μπορεί να παρακαμφθεί και η διαδικασία να περάσει απλά στο κομμάτι της τύχης του κάθε δικαιούχου. Στο μεταξύ σήμερα Δευτέρα αναμένεται από το ΕΣΡ αναμένονται και τα πρακτικά όπου οι δικαιούχοι καλούνται να καταβάλλουν το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Μετά από 9 μηνες που κατατέθηκαν οι συμμετοχές, ειναι πραγματικα "κουφό" τωρα να κολλησει η διαδικασία στο ποιος θα κατεβαίνει πρώτος στην αυτόματη ταξινομηση του δέκτη. Αλλωστε νομίζω σχεδον όλοι κάνουμε προσωπική manual ταξινομηση στα κανάλια δεν αφηνομαστε στη διάθεση του αυτόματου πιλότου. Ακόμα πιο κουφό είναι να γινει και δημοπρασια για τη σειρά... Ας κάνουν μια πρόχειρη κλήρωση στο ΕΣΡ παρουσία όλων και τέλος..

Αποσυνδεδεμένος marmar

  • Έμπειρο Μέλος
  • ***
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2012
  • Τόπος: ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ
  • Μηνύματα: 466
Αυτό με την ταξινόμηση των καναλιών είναι για πολλά γέλια λες και δεν μπορεί κάποιος να μετακινήσει στην τηλεόραση του το κανάλι του είναι στον αριθμό 1 και να το πάει στον αριθμό 20 και το ανάποδο

Αποσυνδεδεμένος bill82

  • Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Αθήνα -> Κατερίνη
  • Μηνύματα: 5832
Πολλοί είναι αυτοί που δεν μετακινούν τα καναλια είτε γιατί δεν ξέρουν να το κάνουν είτε γιατί είναι δύσκολο το μενού
Παντως το πρώην zoom του Βρυωνη μόλις έγινε η οριστική ψηφιακή μετάβαση στην Αττική άλλαξε όνομα και έγινε ΑΒ  και πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα στα περιφερειακά


Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

  • Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα
  • Μηνύματα: 3923
Kι εγω τον Βρυωνη με το ΑΒ σκεφτηκα αμέσως! Πονηρός για να μπει μπροστα μπροστά! Ποιό zoom τώρα...  :lol: Μου θυμισε ενα σινεμα ΑΑΒΟΡΑ που βρηκε αυτο το όνομα για να μπαινει πρώτο στις εφημεριδες. :p
Οπως και να χει όμως πες ότι κληρωνει το Μακεδονια να ειναι πρώτο, θα το εχει εκεί ο πολύς κοσμος? Θα μου πεις βέβαια ότι ακόμα και 5% π.χ. ηλικιωμενοι να κρατησουν την αυτοματη ταξινομηση, ειναι κερδος για το σταθμό.


 


* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 12/02/2025 (15:17)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: NOVA 12/02/2025 (14:22)
* Απ: ASTRA 1P στις 19.2° East  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Λήψη Astra (19.2° Εast) 12/02/2025 (14:11)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: akaitakis Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 12/02/2025 (13:01)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 12/02/2025 (11:32)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 12/02/2025 (11:27)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 12/02/2025 (00:47)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 12/02/2025 (00:00)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: deepbluesky Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 11/02/2025 (23:39)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 11/02/2025 (23:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: xantono Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/02/2025 (17:37)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/02/2025 (14:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/02/2025 (12:46)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/02/2025 (11:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/02/2025 (10:51)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 11/02/2025 (10:50)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 11/02/2025 (10:41)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: palis Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 11/02/2025 (00:44)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 10/02/2025 (22:49)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 10/02/2025 (22:34)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: paksat Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 10/02/2025 (16:19)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 10/02/2025 (15:53)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: palis Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 10/02/2025 (15:50)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 10/02/2025 (15:12)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 10/02/2025 (13:45)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 10/02/2025 (10:49)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 10/02/2025 (09:58)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 10/02/2025 (09:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 10/02/2025 (07:44)
* Απ: EETT και ΕΣΡ. (Ανακοινώσεις- Ειδήσεις- Δελτία Τύπου)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα για την επίγεια τηλεόραση και ραδιόφωνο 10/02/2025 (00:21)