Eγω παντως με την πρωτη εμπειρια σε dvb t2 απο Αβλανια (σε μη καλη περιοχη, πισω απο βουνο) τα dvb t πιανονται καπως οταν περναει σημα (digea) εστω και χαμηλο σημα ή με χαμηλη ποιοτητα, βγαινουν τα καναλια/εικονα (αλλο αν χανονται, αλλα οταν υπαρχει σημα ή ποιοτητα βλεπω) ... ενταξει εκτος της digea, στο mile το dvb t (klan tv) ειναι ευθεια χωρις εμποδια και το dvb t ερχεται απο εκει καλυτερα
Τα dvb t2 απο Αγ. Σαραντα, ερχεται σημα και ποιοτητα σε ενα δεκτη ... μολις γινει scan πεφτει η ποιοτητα (χανεται) και δεν βγαζει καναλια ... στον αλλο dvb t2 δεκτη δειχνει σημα και δεν ερχεται ποιοτητα απο την αρχη, παλι τιποτα απο καναλια ...
Εγω καταλαβα (μπορει να ειμαι λαθος και οι 2 δεκτες hevc dvb t2 να ειναι πατατα) ΑΝ δεν πεσουν kwατικα του χαμου σε dvb t2, βλεπω να αυξανονται οι Λευκες περιοχες με το dvb t2 ... βεβαια καλως να ερθει, οι τυχεροι σε περιοχες με καλη ληψη θα ειναι σιγουρα πιο καθαρη εικονα
Μπορεί η εγκατάσταση του DVB-T2 να μην είναι καλή και να έχει χαμηλή ισχύς, ή μπορεί τα πάνελ εκπομπής να είναι γυρισμένα σε άλλο σημείο ώστε μην φέρνουν αρκετό σήμα στην περιοχή σου, μπορεί να πρέπει να τσεκάρεις λίγο την εγκατάστασή σου.. Πολλά μπορεί!..
Απο το ίδιο σημείο που βγάζεις DVB-T2, βγάζεις και DVB-T ώστε να κάνεις την σύγκριση?
Το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές ότι είναι σαν να λέμε playstation2 vs playstation3 ή 3G vs 4G, κτλ.. Δεν θέλει πολύ ανάλυση ότι το DVB-T2 είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς απο το παλιό σύστημα, και στο θέμα της λήψης ο reed solomon (κώδικας διόρθωσης σφαλμάτων) έχει αντικατασταθεί στο DVB-T2 απο τον LDPC & BCH όπως ισχύει στο DVB-S2 και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην λήψη με καλύτερο BER, μετά είναι η τεχνική MISO για εκπομπή απο 2 κεραίες, και πολλά άλλα που είναι υπέρ για το DVB-T2 σήμα, σε σχέση με το DVB-T.
Βέβαια όλα αυτά θέλουν και σωστή δουλειά για να γίνουν! Τα ανάλυσε και πιο πάνω ο teletkv. Εγώ είχα την εντύπωση ότι θα δώσουν κάποια αύξηση στους πομπούς αν πάμε σε DVB-T2, αλλά απ'ότι φαίνεται και απο το :
, όχι μόνο δεν θα κάνουν αύξηση στην EIRP/WATT, αλλά σε αρκετά Κ.Ε. θα καταργήσουν πλευρές εκπομπής , και θα αλλάξουν λίγο τις πλευρές εκπομπής (λίγο αριστερά-δεξιά) των περισσότερων πάνελ, με αποτέλεσμα όσοι κάνουν λήψη απο μακριά να έχουν προβλήματα λήψης αργότερα. Προβλέπω να τα κάνουν μπάχαλο!..