Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης εδώ στην ΤσεχίαΟι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή ΣυνδεθείτεΑγαπητοί συμπατριώτες, έχει επικρατήσει γενικά η άποψη πόσο καλοί είναι οι ξένοι στον προγραμματισμό (εν προκειμένω στο εν λόγω θέμα της Ανάπτυξης δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης) και πόσο υστερεί το δικό μας ελληνικό κράτος σε σχέση με τους ξένους. Σας αναφέρω την εμπειρία μου από εδώ στην Τσεχία, ότι δεν ισχύει πάντα αυτή άποψη. Και εδώ στην Τσεχία είχε γίνει μεγάλο μπάχαλο στον προγραμματισμό και την Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης κατά την μετάβαση από το dvbt στο dvbt2 που ζημίωσε χιλιάδες καταναλωτές.
Συγκεκριμένα αρχικά πάρθηκε απόφαση εδώ στην Τσεχία το νέο σύστημα επίγειας τηλεόρασης dvbt2 να είναι με τον kodek Η264. Έτσι χιλιάδες καταναλωτές όταν αγόρασαν τις νέες τηλεοράσεις προμηθεύτηκαν τον τύπο dvbt2 (Η264). Μετα όμως πάρθηκε νέα απόφαση η εκπομπή εδώ στην Τσεχία να γίνει με το σύστημα dvbt2 (kodek Η265). Αυτό είχε σαν συνέπεια να ζημιωθούνε όσοι αγόρασαν νέες τηλεοράσεις στο σύστημα dvbt2 (kodek Η264) μεταξύ των οποίων και εγώ ενώ αντίθετα γέμισαν τις τσέπες τους οι έμποροι πώλησης τηλεοράσεων.
Τώρα εδώ στην Τσεχία έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, έχει για τα καλά προχωρήσει η Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης στο νέο σύστημα dvbt2 (kodek Η265) και η μπάντα της επίγειας τηλεόρασης βρίθει από δεκάδες κανάλια όλα σε ΗD ποιότητα στο σύστημα dvbt2 (Η265). Εγώ προσωπικά το πρόβλημα με την νέα μου 43αρα HD LG led tv dvbt2 (Η264) το έλυσα με την αγορα του πολύ καλου επίγειου δέκτη EDISION PROTON T265 LED (DVBT/T2-HD, H.265) Edision ενώ την δεύτερη μου τηλεόραση, μια 37αρα full HD LCD LG συνέδεσα με τον πολύ καλό κόμβο δέκτη Amiko Neo Combo SE (H.265), kodek HEVC H.265 / DVB-S2+DVB-T2 + DVB-C tuner. Έτσι με τον δέκτη Amiko Neo Combo SE (H.265) βλέπω τα πάντα σε HD ποιότητα, τα επίγεια κανάλια σε dvbt2 (Η265) και τα δορυφορικά DVBS2 μέσω την συνδρομητικής μου κάρτας Skylink.
Tasos.cz