Επειδη διαβάζω ερωτηματα αν θα κλεισουν κάποια από Digea αν θα πάνε και ποσα και ποια σε άλλους παροχους, πρέπει να πουμε ότι για την ώρα πληροφορηση τετοια συγκεκριμενη δεν υπαρχει.
Οπως το καταλαβαίνω η τροπολογια-νόμος απαντάει στο ερωτημα που βαζουν κάποιοι περιφ. σταθμοι: "Δηλαδη αμα δεν εχω να πληρωσω το ενοικιο στη Digea και δε το πληρώσω, το ΕΣΡ και η Digea θα πρέπει να με κόψουν? Κι είναι σωστό να μου ρίξουν μαυρο σε προεκλογική περίοδο? Είναι φίμωση ΜΜΕ ή δεν ειναι?"
Με την τροπολογία αυτή το κράτος απαντάει: "Θα σε κόψουν μεν από το δίκτυο της Digea άμα δεν πληρώνεις, αλλά πλέον σου επιτρέπεται να λειτουργεις και να βγαινεις με δικο σου πάροχο, και συχνοτητα θα σου δοθει από εμάς. Κι αυτο ως να γινει διαγωνισμος για την αδειοδότηση των περιφερειακών που θα ειναι παρόμοιος με τα πανελλαδικά".
Θα λέγαμε με πολιτικούς όρους ότι τώρα το μπαλάκι ειναι στην πλευρα των περ. καναλιών και το κράτος (βλ. κυβέρνηση) δεν έχει να κατηγορηθεί ότι ρίχνει μαυρο προεκλογικα σε κανάλια. Χωρίς βέβαια να έχουν διευκρινιστει πράγματα όπως το τιμημα στο κράτος από το νέο πάροχο που θα αναλάβει κανάλια, ποιες συχνοτητες θα δοθούν κλπ.
Δεν ειναι πάντως τόσο απλό να στηθεί ένα νέο συστημα-δικτυο πομπών ακόμα και μικρο. Η κάθε εγκατασταση θέλει εγκρισεις, συμβόλαια, περιβαλλοντικές μελέτες, παραγγελίες πομπών, έξοδα.
Εχει πιθανοτητες δηλαδη ακόμα και η άποψη που λέει ότι τα κανάλια αυτά που διαμαρτυρονται δεν θα κάνουν τελικά τίποτα, και θα βρουν τρόπους να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις με την παρουσα κατάσταση. Και η τροπολογία (δυνατότητα αυτονομης εκπομπής με άλλους παρόχους) απλά να υπάρχει στο τραπέζι σαν εναλλακτική.